בת 49 , תופעות חדשות והתקן מירנה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

22/04/2021 | 12:17 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 49, עם התקן מסוג מירנה כבר 5 שנים. לאחרונה התגלתה ציסטה באחת השחלות בוצע א"ס ובדיקת CA125 והתוצאותת היו תקינות. בנוסף, התגלה בשד שמאל גוש 8 מ"מ בדרגת חשד נמוך ועשיתי ביופסיה, ממתינה כרגע לתוצאות. רציתי לברר 1. האם השינויים האלו כדוגמת ציסטות שצצות והגוש בשד קשורים לגילי ? האם אני בגיל המעבר? 2. האם כדאי להוציא את ההתקן מאחר ואני מניחה שהסיכוי שאכנס להריון מאד נמוך. 3. האם הופעת הציסטות קשורה להתקן? 4. הגניקולוגית המליצה להשאיר כרגע את ההתקן, אמרה לי שזה טוב מבחינה הורמונלית. האם כך הדבר? תודה רבה

יעל שלום ותודה על שאלתך. תחת מירנה והיעדר וסתות רק בדיקת דם להורמוני מין תוכל להצביע על מצבך מבחינת גיל מעבר. יתכנו ציסטות בשחלות מההתקן אך בהחלט אין הכרח שזאת הסיבה. לגבי הוצאתו או השארתו עליך להתייעץ עם הרופא/ה מטפל/ת שלך, אולי בהתאם בדיקות הנ"ל. לי כמי שאינו מכיר אותך אין מידע לאשר או לסתור את המלצות הרופאה המטפלת בברכה דר' זלוצובר .

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי