פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

5737 הודעות
5113 תשובות מומחה
18/02/2020 | 21:34 | מאת: גליה

בת 50, גובה 165, משקל 62 קג, לא מעשנת, הטרוזיגוט לפקטור 5. מזה שנה ורבע במנופאוזה, למעט וסת אחת לפני כחצי שנה. בחלק גדול מהזמן שעבר מאז שהתחילה המנופאוזה יש לי סימפטומים קדם וסתיים(פצעונים, גודש באזור הרחם/שחלות, מיגרנות, לעיתים כאבים שמזכירים כאבי ביוץ, הפרשות ריריות מרובות). באולטראסאונד נצפתה שחלה אחת פעילה עם שלושה זקיקים. בדיקות דם מהיום עם תוצאות חריגות (לפי מה שהבנתי מגוגל): אסטרדיול 369 pmol/L LH 40.7 IU/L FSH 56.9 IU/L פרוגסטרון 2.3 nmol/L האם עליי לדאוג מתוצאות כה חריגות? למי לפנות להמשך בירור?

שלום רב! אני בת 50. לפני כשנה הוצאתי את מירנה ומאז לא היה לי ווסת, התחילו תופעות לווי של גיל המעבר ולפני כחצי שנה התחלתי לקחת אביאנה. התופעות לווי נעלמו והרגשתי טוב. בתחילת ינואר לפתע קיבלתי מחזור (ממש חזק). כמובן נבדקתי אצל רופא ושוב עשינו בדיקת דם (הורמונים) שיותר מתאימות לגיל המעבר. הרופא אמרה לי בנתיים להפסיק את אביאנה, אך כחודש לאחר ההפסקה התחילו לחזור תופאות לווי כגון גלי חום ( בנתיים חלשים), נדודי שינה, הזעת לילה, אי שקט ובעיקר כאבי פרקים. הרופא שלי נתנה מרשם לגלולות נובופם ואמרה שזה בגלל שאולי שחלות שלי עדיין עובדות. קראתי את תופעות לווי של נובופם הם קצת הפחידו אותי, מה גם יש לי הסטוריה סרטן שד במשפחה. האם באמת במקרה שלי יש צורך בהחלפת הגלולות. למה לא להמשיך לקחת אביאנה שכבר הוכיחה את עצמה? תודה מראש!

א.ג שלום ותודה על שאלתך. את צריכה הערכה מסודרת על עצם וסוג הטיפול. ככלל, אין הבדל בין נובופם ואביאנה מבחינת סוג האסטרוגן והפרוגסטרון שהם מכילים אלא רק במינון והחלוקה השבועית (אחד מביא וסת והשני לא). בברכה דר' זלוצובר

שלום! אני בת 52.לא הופיע לי המחזור החודשי כמעט שנה.לפני יומיים היה לי דימום קל,מלווה בגודש בחזה ועייפות.אותן התחושות שחשתי בהריוני.ביצעתי בדיקת הריון כשחושה שבועות מקיום יחסי המין והתוצאה שלילית.האם ניתן חסמוך על תוצאה זו? מה בסיגוי להריון טבעי ? אני מאוד פוריה.

לקריאה נוספת והעמקה

מאי שלום ותודה על שאלתך. הסיכוי להריון נמוך ביותר. רצוי להיבדק גניקולוגית עקב הדימום. בברכה דר' זלוצובר

לאחרונה נתקלטי בחוסר של תרופה פרוגלוטון במכבי ובסוםר פארם. מה יכול להיות התחליף שלה.?

לקריאה נוספת והעמקה

אולגה שלום. איו תחליף עם אותו הרכב בדיוק. עלייך לשוב לרופא/ה המטפל/ת ולדון עימו/ה על תחליף אחר. בברכה דר' זלוצובר

23/01/2020 | 21:39 | מאת: נאילה

שלום ד"ר. אני בת 46.5 בריאה עם וסת סדירה של 28 יום. מזה שנתיים אני במעקב דופלר עקב ממצא אידומטריומה בגודל 2ס"מ בשחלה מימין. לא קיבלתי מחזור החודש (איחור של 3 שבועות).ואין היריון. הייתי אצל גניקולוג שבדק אותי ואמר שאין סימנים למחזור בכלל וכי הווסת הפסיקה. השאלה שלי האם הווסת מפסיקה פעם אחת???? באופן פתאומי??

לקריאה נוספת והעמקה
26/01/2020 | 12:32 | מאת:

נאילה שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת וזאת אינה נעלמת בבת אחת.בד"כ. בברכה דר' זלוצובר

26/01/2020 | 12:54 | מאת: נאילה

תודה רבה על התשובה ד"ר

23/01/2020 | 20:58 | מאת: עירית

האם יש טיפול הורמנלי חליפי משולב אסטרוגן ופרוגסטרון, כששניהם bioidentical בתרופה אחת ? אם כן מה השם ? ממה שהבנתי מצאו שכאשר שני ההורמונים bioidentical זה יותר מועיל ופחות מזיק וגם הסיכון לסרטן קטן יותר לעומת הורמונים סינטתיים. תודה, עירית

לקריאה נוספת והעמקה
26/01/2020 | 12:31 | מאת:

עירית שלום ותודה על שאלתך. אין טיפול כזה, הטיפול אינו מאושר או מומלץ ע"י ה FDA וההצהרות על סיכונים פחותים אינה מקובלת כברת תוקף ע"י אותו ארגון (רשות הפיקוח על תרופות ותוספים בארה"ב). בברכה דר' זלוצובר

22/01/2020 | 19:16 | מאת: מיכל

שלום , אני בת 50, המחזור החודשי טרם נעלם לגמרי, אך בעקבות זאת שהתחילו לי תופעות של גלי חום ונדודי שינה קשים התחלתי לקחת לפני כחודש נובופם novofem, כעת אני בתחילת החפיסה השניה, האם ההורמון גורם לעצירות ? שמתי לב שמאז שנוטלת יש לי עצירות,וגם עליתי במשקל, ובמידה וכן, איך פותרים את עניין העצירות, האם תופעת הלוואי חולפת עם הזמן ? דבר נוסף לגבי יובש נרתיקי, לקחתי בשבועיים הראשונים רצוף את הוגיפם , ולא חשה בכל הבדל , מתחילים להרגיש שינוי ? תודה, איריס

לקריאה נוספת והעמקה
26/01/2020 | 12:27 | מאת:

מיכל שלום ותודה על שאלתך. ככלל עצירות אינוה תופעה מקובלת של הטיפול, דווקא בחילות ייתכנו. עלייה במשקל תיתכן- לרוב חולפת. לרוב היובש הנרתיקי משתפר תוך מספר שבועות תחת הטיפול. בכ 15% מהנשים נדר שטיפול נרתיקי נוסף לטיפול הפומי, בברכה דר' זלוצובר . א

19/01/2020 | 00:51 | מאת: אנונימית

דר שלום רב, בת 68. עם כאבי בטן חודשיים לערך בבטן תחתונה ובכל הבטן שמעיר אותי גם בלילה.. עשיתי u.s. בטן שיצא תקין, עשיתי U.s וגינאלי שהיה כתוב: רחם /דוגלס גודל הרחם(מ"מ)38x21x24 רקמת רחם תקין. רירית הרחם: בעובי 2 ס"מ תיאור הרירית סדירה חלל רחם עם נוזל בכמות מועטה בגודל 6.3(מ"מ דוגלס ללא נזל שחלה ימנית בגןדל 16x23 (מ"מ) ממצא 1: בתוכה ניצפה נוזל ציסטי צלול, עם גבולות סדירים בגודל (מ"מ) 14x17 שחלה שמאלית בגודל (מ"מ) 8x17 מבנה וגודל תקינים.,,,,,,לפתע היום התחיל לי דימום חלש. הכנסתי מגבון וראיתי דם/חום כזה עדיין עם כאבי בטן. זה מעיד על סרטן רחם או בצוואר הרחם? אנא תשובתך תודה רבה אני די בהלם

לקריאה נוספת והעמקה

אנונימית שלום ותודה על שאלתך. את צריכה בדיקה גניקולוגית מסודרת ומישהו שירכז את כל הממצאים לכדי תשובה מסודרת. בברכה דר' זלוצובר

15/01/2020 | 09:42 | מאת: הגר

אני בת 66 נוטלת הורמונים במשך 14 שנים. עקב פוליפ ודפן רחם מעובה הרופאה המליצה לי על "הפסקה בינתיים" של ההורמונים. בדיקת הביופסיה שנלקחה מרירית הרחם נמצאה תקינה ואני מאד רוצה לחזור ליטול אביאנה. האם זה בעיתי? אם כן, האם יש דרך לעשות זאת? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

הגר שלום ותודה על שאלתך. עשוי להיות בעייתי וכדאי לשוב לטיפול הורמונלי ( זה או אחר) לאחר ייעוץ מסודר עם הרופאה המטפלת שכל הנתונים הרלוונטיים נמצאים אצלה. בברכה דר' זלוצובר

12/01/2020 | 22:53 | מאת: לילוש

שלום רב, בת 46 התקן מירנה 12 שנה (החלפה לאחר 6 שנים).. בעבר תוך כדי שימוש במירנה הייתה וסת קלה מאד ולא סדירה. כעת כבר כחצי שנה אין ווסת בכלל. שוקלת להוציא את המירנה לגמרי. כיצד הדבר ישפיע על גופי? האם המשך שימוש במירנה מגן עלי מתופעות גיל המעבר?

לקריאה נוספת והעמקה

לילוש שלום ותודה על שאלך. ככלל הפעילות ההורמוונלית של מירנה לאחר 6 שבות שימוש נמוכה מאד אם כי יש בהחלט יוצאות מהכלל. לא ניתן לפיכך לדעת בבטחון מירבי מה יקרה לאחר הוצאתה. הפרוגסטרון המופרש ע"י המירנה לא מדיד בדם. בברכה דר' זלוצובר.

11/01/2020 | 09:23 | מאת: ליאת

בת 45 . לאחר חודשים ספורים שבהם היתה הפסקה במחזור, לפני חודש וחצי התחיל דימום ומאז לא הפסיק. בדיקה הורמונלית הראתה שאני בגיל המעבר. אולטרסאונד וגינלי ובטני תקין. הרופא נתן לי כדורים לעצירת הדימום אבל זה עזר ליומיים בדיוק וחזר שוב. הוא רשם לי פרוגילוטון . השאלה שלי היא האם הפרוגילוטון יעצור את הדימום ויסדר את המחזור? אני כבר לא מתפקדת כמו בן אדם נורמלי עם חודש וחצי דימומים.

לקריאה נוספת והעמקה
13/01/2020 | 12:46 | מאת:

ליאת שלום ותודה על שאלתך. אין לדעת מהתאור שלך את הסיבה לדימומים וכפועל יוצא, מה הטיפול המיטבי. מניח זרופאך יודע מה הוא עושה. בברכה דר' זלוצובר

10/01/2020 | 22:22 | מאת: עדי

כבר 3 שב' שאני מרגישה לחץ בחזה ותחושת גוש בגרון, כאילו האוכל נתקע בגרון. כל הבדיקות תקינות, כולל א. ק. ג, גסטרוסקופיה, אצל רופא א. א. ג, וכד' . האם ייתכן שהתופעה קשורה לגיל המעבר ולשינויים במע' העיכול בעקבות זה? אני בת 57 עדיין עם מחזור שקצת מזייף לאחרונה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום ותודה על שאלתך. ממש לא. התופעות לא מתאימות. גם הלחץ בחזה לא ממש מתאים לגוןש בגרון. בברכה דר' זלוצובר

05/01/2020 | 13:44 | מאת: שוש

בת 70. מקבלת HRT (בשנים האחרונות קונטי 50) במשך 20 שנים בגלל גלי חום רבים המלווים בדפיקות לב מואצות וחזקות. ללא שחלות. עם השנים עשיתי מספר נסיונות להפסיק בהדרגה את ההורמונים, אך ללא הצלחה. גלי החום חוזרים. אני מקפידה להיבדק אצל רופאת נשים כולל US פעם בשנה. עושה ממוגרפיה ו US שד וביקור אצל כירורגית שד כל שנה. מרגישה טוב עם המדבקות וללא תופעות לוואי. לאחרונה כירורגית השד הציעה לי להפסיק עם הקונטי ולנסות סימידונה.מה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה
06/01/2020 | 08:44 | מאת:

שוש שלום ותודה על שאלתך. סימידונה הינו תרופת מרשם צמחית לא הורמונלית שאינה מכילה אסטרוגן ופרוגסטרון ומיועדת להקלת תסמיני גיל מעבר. השאלה למה להחליף לתכשיר זה דוקא משום שהסיכון גדול שהתסמינים יחזרו. כדיאי לפנות ליעו לגבי עצם הצורך בהפסקת טיפול הורמונלי בצורה מוחלטת או רק החלפה לתכשיר אחר. בברכה דר' זלוצובר

06/01/2020 | 14:58 | מאת: שוש

תודה על התשובה המהירה

בת 73 במנופאוזה מגיל 40 קבלתי טיפןל הורמונלי חליפי במשך 26 שנים ,בגלל תופעות גיל מעבר שפגמו באיכות החיים . לפני כ-7 שנים הפסקתי את הטיפול בעקר בגלל לחץ רפואי סביבתי ,מרבית תסמיני גיל מעבר חזרו , ניסיתי להתרגל וליהמנע מהטיפול ההרמונלי .כיום אני רוצה לחזור לטיפול ההורמונלי החליפי... האם ישנן סיבות שלא לעשות זאת, מבחינה רפואית...אודה מאד לתשובתך !!!

danddy שלום ותודה על שאלתך. התחלת טיפול לאחר הפסקה של מעל חודש מעלה סיכון לקרישי דם. יש לכך פתרונות אך זאת הסיבה העיקרית שבעטיה הפסקת הטיפול צריכה להיות לאחר שיקול דעת מעמיק. בברכה דר' זלוצובר

01/01/2020 | 19:56 | מאת: מודאגת

שלום. אני בת 56 ובבדיקת us שגרתית לחלוטין עלה הממצא הבא: גודל רחם 67×59×61 רקמת רחם תקין עובי רירית הרחם 6.5 ממ תיאור הרירית נצפה בחלל מבנה אקוגני בגודל 19×10 ממ דוגלס ללא נוזל. רופאת הנשים בקשה שאבצע היסטוסקרופיה. כמה אני צריכה להלחץ מזה? אודה לתשובה בהקדם

לקריאה נוספת והעמקה

מודאגת שלום ותודה על שאלתך. בדיקה לא עומדת בפני עצמה. היא קשורה לרקע רפואי, סיפור קליני, טיפול תרופתי ועכדומה כך שקשה לענות. ההמלצה שקיבלת נראיית סבירה מאד. בברכה דר' זלוצובר הלאנמנזה

02/01/2020 | 23:28 | מאת: מודאגת

ראשית, תודה על התדובה. הבדיקה הזו נעשתה במסגרת בדיקה שגרתית, אין סיפור קליני קודם, אני לא נוטלת תרופות (גם לא הורמונים). כלומר, אין שום רקע רפואי. האם יש ממה להלחץ? האם משהו בממצאי הבדיקה מדליק נורה אדומה (עובי הרירית בנוסף לפוליפ למשל?)

אמא שלי אישה מבוגרת מתלוננת על בעיה של דגדגן ששינה מרקם בהתחלה התקשה וגדל . לאיזה רופא ללכת ליעוץ רופא נשים או רופא עור ? תודה מראש

אורטל שלום ותודה על שאלתך. הייתי מתחיל מרופא/ת נשים. בברכה דר' זלוצובר

29/12/2019 | 12:53 | מאת: ורד

שלום רב, אני בת 49 וכבר מגיל 45 פסקה לי הווסת. התופעה היחידה של גיל המעבר שמשפיעה לי מאוד על איכות החיים היא עייפות. אני ישנה היטב ולפחות 8 שעות בלילה אבל בכל זאת עייפה תמידית. האם יש דרך להקל על זה? יש לציין שיש לי סיפור משפחתי של סרטן שד. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ורד שלום ותודה על שאלתך. על פניו נראה שכן. עלייך לפנות ליעוץ מסודר, בעיקר לאור הרקע שציינת. בברכה דר' זלוצובר

27/12/2019 | 22:33 | מאת: דורית

אני בת 62 לוקחת לויאל כ-7 שנים. לפני כמה ימים שכחתי לקחת גלולה אחת והיום יש לי ממש מעט הפרשה עם מעט דם. האם זה יכול להיות קשור?

לקריאה נוספת והעמקה
30/12/2019 | 13:11 | מאת:

דורית שלום ותודה על שאלתך. בהחלט ייתכן. בברכה דר' זלוצובר

משתמשתכחצי שנה במדבקות אברל קונטי ומרוצה.בחודש האחרון התחלתי להרגיש לסרוגיןבמחזור ואף לדמם קל באופן הדומה לוסת .בנוסף יש כאבי בטן ושדיים כמו במחזור.האים עליי להמשיך במדבקות האים קיים סיכון לבריאותי. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ליקה שלוום ותודה על שאלתך. אם את מדממת, ברור שצריך לשנות משהו שובי לרופא/ה המטפל/ת. בברכה דר' זלוצובר

25/12/2019 | 12:33 | מאת: תמי

דר' שלום רב, אני בת 49 ועד לאחרונה המחזורים שלי היו סדירים. בחודשים האחרונים מידי פעם המחזור מאחר או מקדים ואינו סדיר לפני חודשיים היה לי דימום בין המחזורים ובחודש זה, המחזור הגיע בזמן אבל נמשך לי כבר עשרה ימים ולא מפסיק. לפני חודש הייתי אצל גיניקולוג שבדק ידנית ועשה לי אולטרסאונד ואמר שהבדיקה תקינה יש לי גם מיומות הרבה שנים. האם זה שהמחזור החודשי לא נפסק לי והוא נמשך כבר עשרה ימים יכול להיות בגלל גיל טרום מעבר? האם המצב שלי מסוכן? מה עלי לעשות? אני מאד לחוצה ומודאגת תמי.

לקריאה נוספת והעמקה

תמי שלום ותודה על שאלתך. לא נראה שמדובר במצב מסוכן. נבדקת גניקולוגית והבדיקה פורשה כתקינה. יש לשוב לרופא/ת נשים ע"מ לקבל טיפול להפסקת דימום, לאחר בדיקה כמובן. בברכה דר' זלוצובר

22/12/2019 | 06:14 | מאת: לימור

אהיה בת 48 בפברואר. בלילה אני קמה לעיתים עם הזעה בגוף. לא כזאת שהרטיבה את המצעים ואת הבגדים אבל הזעה. חוסר תיאבון כבר מספר חודשים (לעיתים יותר ולעיתים פחות) ובעקבות כך ירידה במשקל (לא דרסטית) לעיתים איני שולטת בכעסים. נוטלת ציפרלקס 20 מ"ג . האם זה קשור לגיל המעבר או עליי לבצע בדיקות נוספות?

לקריאה נוספת והעמקה

לימור שלום ותודה על שאלך. מנופאוזה מוגדרת כשנה ללא וסת ולא ברור מה מצבך בנושא. ייתכן והתסמינים שאת מתארת נובעים מגיל מעבר אך יש לאבחן אותך ולטפל בך בצורה מסודרת. בברכה דר' זלוצובר

21/12/2019 | 09:58 | מאת: ליאן

דר שלום ותודה מראש,,אתמול הייתי אצל רופא נשים אחרי שנים לבדיקת רחם ושחלות. אמר לי שעושה רק u.s לנשים בהריון אבל בדק אותי ידנית,( אילו ידעתי היייתי הולכת לרופא שיש לו גם אולטראסאונד) ובבדיקה הידנית אמר שהכל בסדר ושאלך למכון לעשות אולטראסאונד. הבדיקה לא כאבה אבל אחרי הבדיקה כשעתיים התחילו לי כאבים בבטן היכן שממוקמת השחלות. שאלתי אותו לגבי הבדיקה אמר שהוא נוגע בשחלות עם האצבע לראות שהכל בסדר. למה פתאם יש לי כאבים כי נגע בשחלה? האם מנגיעה בשחלה אפשר לעורר משהו או בטעות כמובן לעשות נזק לשחלה כי כואב לי רק בצד שמאל? האם בדיקה ידנית מספיקה לדעת שהכל בסדר כפי שאמר או שחייב גם אולטראסאונד. !!!!!. האם קרה בעבר שמבדיקה ידנית שנוגעים בשחלה אפשר לגרום לנזק ????.תודה רבה על תשובתך הכנה, ליאן

לקריאה נוספת והעמקה

ליאן שלום ותודה על שאלך. ככלל, אולטרסאונד נרתיקי הינו חלק מהבדיקה הגינקולוגית ואין ספק שמענה לשאלותייך הלגיטימיות מחייב בדיקת אולטרסאונד נרתיקי. בברכה דר' זלוצובר

21/12/2019 | 08:14 | מאת: שרית

בת 45 פלוס,חודש שני שאיני מקבלת וסת...אני עצבנית,לא ישנה טוב,פטמות כואבות,נשלל הריון.האם אני בגיל המעבר והאם הוסת תגיע? בחודשים האחרונים הוסת התקצרה והגיעה כל 24 יום.

לקריאה נוספת והעמקה

לימור שלום ותודה על שאלך. מנופאוזה מוגדרת כשנה ללא וסת וברור שאינך שם עדיין. את בתקופת גיל מעבר וזאת כנראה הסיבה לתחושותייך. את צריכ הבדיקה מסודרת. כל מה שכתבתי הינו כמובן השערות ע"ס הסיפור שלך. בברכה דר' זלוצובר

18/12/2019 | 13:27 | מאת: אירית

היי אני בת 44.7 עם וסת שמגיעה אחת לכמה חודשים עשיתי בדיקת פרופיל הורמונלי לא בזמן וסת ולהלן התוצאות אסטרדיול 178 Tsh1. 66 T3free 3.1 T4 free 1.3 Lh44.5 Fsh 34.1, האם מראה על מנופאוזה? או טרום

לקריאה נוספת והעמקה

אירית שלום ותודה על שאלך. מנופאוזה מוגדרת כשנה ללא וסת ואינך שם עדיין. בברכה דר' זלוצובר

11/12/2019 | 13:18 | מאת: יסמין

שלום דר אני בת 40 וחצי זה החודש השני שאני מקבלת פעמים מחזור בחודש היה לי מחזור אחרון ב 23/11 והיום קבלתי וסת מה זה אומר האם זה אומר שיהיה לי הפסקת ווסת מוקדמת אני מתכנינת להביא עוד ילד יש עוד סיכוי שאני אכניס בהריון בגיל זה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
12/12/2019 | 12:06 | מאת:

יסמין שלום ותודה על שאלתך. מה שזה אומר שאת צריכה בדיקה גניקולגית מסודרת ובהמשך אולי גם בדיקות דם להורמוני מין. לפי הממצאים יותאם טיפול. בברכה דר' זלוצובר

12/12/2019 | 15:31 | מאת: יסמין

שלום דר היום היתי אצל הרופאה ונתנה לי לעשות בדקות דם ואמרה גם שיכול להיות יהיה לי הפסקת מחזור תוך שנתים יכול להיות ?

10/12/2019 | 20:46 | מאת: לימור

שלום בת 45 ו-3 חודשים,וסת אחרונה ב-30.10 ומאז לא קיבלתי...בחודשים האחרונים הוסת הקדימה לי והיתה מגיעה כל 24 יום...בדיקת הריון ביתית יצאה שלילית...יש לי תסמינים של גיל המעבר,כגון יקיצות בשינה,עצבנות,כאבי ראש... האם אני שם והאם המחזור יגיע???

לקריאה נוספת והעמקה
11/12/2019 | 19:01 | מאת: לימור

אציין שלפני שנה היה לי איחור כזה ולאחר מכן המחזור חזר ומגיע כל 28 יום,30 יום...הפטמות כואבות לי,כאבי גב ומידי פעם כאבי מחזור...

12/12/2019 | 12:03 | מאת:

לימור שלום ותודה על שאלתך. סביר להניח שהוסת יופיע. הפסקת מוחלטת (מנופאוזה) מוגדרת כשנה ללא וסת. תסמינים בהחלט עשוייים להופיע בכבר עתה. בברכה דר' זלוצובר

09/12/2019 | 10:32 | מאת: גל-ים

שלום.יש לי מעבר חד בין תוצאות מספטמבר לדצמבר בבדיקות הורמונים:IRON ירד מ90 ל55, אסטרדיול מ383 ל37>, פרוגסטרון מ3.5 ל 0.3>, FSH מ62.6 מ-22 ל 62.6 LH 29.3, פרולקטין מ385 ל-256 , אני סובלת מכאבי ראש, הזעות,חום,היעדר וסת , צפיפות העצם יצאה נמוכה מהנורמה (1.5-), מה אני צריכה לעשות, והאם זה דחוף?

לקריאה נוספת והעמקה
09/12/2019 | 14:45 | מאת:

גל ים שלום ותודה על שאלתך. את צריכה בדיקה מסודרת וטיפול שיקל עלייך. בברכה דר' זלוצובר

11/12/2019 | 14:17 | מאת: גל-ים

איזה טיפול , סימידונה יכל להגביר את רמת ההורמונים בגוף ?

04/12/2019 | 11:07 | מאת: גילה

בת 46,המחזור בדרך כלל סדיר,בשנה האחרונה במשך 3-4פעמים הקדים בשבוע..החודש לא קיבלתי,אבל כל הזמן יש הפרשות לבנות,הבנתי שבגיל המעבר יש יובש.. מה קורה כאן?יש סיכוי להריון?

לקריאה נוספת והעמקה
04/12/2019 | 13:04 | מאת:

גילה שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת וברור שאינך שם. פני לבדיקה גניקולוגית בברכה דר' זלוצובר

27/11/2019 | 18:58 | מאת: לימור

ד"ר שלום אני בת 52 .שנה כבר ללא מחזור. לפני יומיים הרגשתי באופן פתאומי חום פנימי בראש ,דופק מהיר סחרחורת קלה ,בחילה ,סומק אדום מאוד בפנים ,וגם היה לי לחץ דם גבוה בעקבות זה 200/110 בעקבות כך הגעתי לרופא משפחה שבדק אקג שיצא תקין ונתן לי כדור נגד לחץ דם . המקרה הזה היה חד פעמי . הלחץ דם התאזן לי . האם זה יכול להיות גלי חום מה שקרה לי?

לקריאה נוספת והעמקה
28/11/2019 | 10:00 | מאת:

לימור שלום ותודה על שאלתך. לפני ההכרזה שהסיבה לתחושותייך היתה גל חום, כדאי לשלול סיבות אחרות. פני לברור מסודר. בברכה דר' זלוצובר

בת 57 סיום מחזור ב-55 שנה אחרונה דימומים לסירוגין למשך כ-8 ימים אולטרסאונד ופאפ תקינים האם ייתכן וזו פעילות הורמונלית?

לקריאה נוספת והעמקה

ליל שלום ותודה על שאלתך. צריך לבדוק אותך ובדיקות הורמונליות הן בהחלט חלק מהרוטינה המקובלת בצמצבך. בברכה דר' זלוצובר

14/11/2019 | 13:24 | מאת: סיגל

שלום בגיל 38 הפסיק לי המחזור וכבר 4 שנים משתמשת באביאנה לאחרונה יש הכתמות דמיות מידי פעם וכאבי בטן תחתונה כמו לפני מחזור.בבדיקה אצל רופא נשים שבדק אולטרסאונד וידני הכל תקין. האם רצוי לעשות בדיקות נוספות ? האם זה אופייני ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
19/11/2019 | 11:03 | מאת:

סיגל שלום ותודה על שאלתך. דימום ייתכן אם כי אינו אמור להיות, כמובן. אם הדימום חוזר על עצמו יש לשקול שינוי טיפול ולעיתים גם לקחת דגימה מחלל הרחם, בתלות בממצאי הבדיקה. בברכה דר' זלוצובר

שלום רב, אני בת 54, מגיל 47 פסק המחזור והבנתי שלאחרונה הגדילו את חלון ההזדמנויות לעשר שנים מיום הפסקת המחזור,לקחת הורמון לשמירה על הלב. אני בחורה בריאה, עם בדיקות דם תקינות, לא מעשנת ורזה, האם ניתן עדיין אפשרי לקחת הורמונים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

תמר שלום ותודה על שאלתך. טיפול הורמונלי אינו מיועד להגנה על הלב אלא להקלת תסמיני גיל מעבר. אחד מיתרונות הטיפול (כנראה) הינו הגנה בפני מחלות לב, אם מתחילים אותו סמוך ככל האפשר לתחילת גיל מעבר. יעוץ אישי נעשה באופן פרטני תוך התחשבות ברקע רפואי, סיפור משפחתי של מחלות לב וממאירויות וכמובן, נוכחות תסמיני גיל מעבר אלו או אחרים. בברכה דר' זלוצובר

11/11/2019 | 10:51 | מאת: גל

שלום ד"ר, האם הטיפול בלייזר אפקטיבי, ולכמה זמן? בת 56. ו 2 שאלות נוספות לגבי וגיפאם: האם התרופה מעלה סיכון לסרטן, והאם מותר להשתמש בה עם רקע של קרישיות יתר?

לקריאה נוספת והעמקה

גל שלום ותודה על שאלתך.מדובר בטכניקה חדשה והנסיון לטווח ארוך מצומצם. בטווח קצר נראה שהטיפול בהחלט אפקטיבי אם כי אני חייב לסייג ולומר שאף להצהרה זאת יש מתנגדים. הספיגה הסיסטמית של וגיפם מינימלית ולכן הסיכונים נמוכים אולם במקרים כאלו כדאי להתיעץ עם רופא/ה לפני החלטה על שימוש בתכשיר, למרות שאינו דורש היום מרשם רפואי. בברכה דר' זלוצובר

10/11/2019 | 12:31 | מאת: גילה

לפני חודשיים התחלתי לקחת כדור אנג'ליק- הורמון לאחר נסיונות של מספר כדורים טבעיים לגלי חום (שעזרנו למספר חודשים ואז ההשפעה פגה), פתאום כעת לאחר כמה חודשים ללא מחזור קיבלתי מחזור, מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה
10/11/2019 | 13:15 | מאת:

גילה שלום ותודה על שאלתך. לפנות לרופאת המטפל. את צריכה בדיקה גינקולוגית למרות שמירב הסיכויים שהכל תקין. בברכה דר' זלוצובר

03/11/2019 | 23:32 | מאת: מירב

שלום, האם נשים הסובלות מתת פעילות של בלוטת התריס יכולות לקחת femarelle, או שהסויה עלולה להחמיר את תת הפעילות? תודה. *

לקריאה נוספת והעמקה

מירב שלום ותודה על שאלתך. בהחלט כן. לעיתים נדרשת התאמת מינון, כמו שקורה עם תרופות אחרות כגון גלולות למניעת הריון. בברכה דר' זלוצובר

03/11/2019 | 15:25 | מאת: Irit

Tsh 2.56 T3 2.8 T4 1 האם תקין? סובלת מגלי חום, חרדות ונשירת שיער בת 44 גיל מעבר מוקדם

לקריאה נוספת והעמקה

IRIT שלום ותודה על שאלתך. לכל בדיקה יש משמעות רק בקונסטלציה הקלינית בה נלקחה. הבידקה עשויה להיות תקינה ועשויה להיות גם לא תקינה, בתלות בנסיבות הבדיקה ובקיט בו המעבדה משתמשת. עליך לברר זאת עם מי שביקש את הבדיקה. בברכה דר' זלוצבר

אני ביקשתי כי סובלת מחרדות, רעד, נשירה הרופא טוען שזה התופעות של הגיל

31/10/2019 | 20:31 | מאת: אחינועם

שלום רב, לפני 6 שנים עברתי ניתוח גדול (אנדומטריוזיס שלב 4) במהלכו גם הוצאו הרחם והחצוצרות מגופי. איכות חיי השתנתה לבלי הכר. לאחרונה היו שני אירועים קטנים ביותר של דימום (דם טרי) והפרשות מן הנרתיק, ואני מודאגת. אם אין אברי מין מתפקדים - מהיכן הדימום? אני חייבת לציין כי אינני סובלת מכאבים או מכל תופעה אחרת, בריאותי תקינה, ובכל זאת... אשמח לתשובה מקצועית.

לקריאה נוספת והעמקה

אחינועם שלום ותודה על שאלתך. את צריכ הבדיקה גניקוליגת מסודרת, ייתכן ומקור הדימום בכיפת הנרתיק. בברכה דר' זלוצובר

31/10/2019 | 17:00 | מאת: יעל

שלום, מאז שאני משתמשת באובסטין אני סובלת מאי שקט ומהתקפי חרדה. האם מוכרת תופעה כזו? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
03/11/2019 | 12:18 | מאת:

יעל שלום ותודה על שאלתך. הספיגה הסיסטמית של התכשירי המקומיים מינימלית ולכן הם לא דורשים עתה מרשם רופא יותר. ספק אם יש קשר אך תמיד ניתן להפסיק ואם הכל חולף. כנראה שהתשוב החיובית בכל זאת. בברכה דר' זלוצובר

שלום ד"ר אני בפרה מנופאוזה ויש לי מעט תסמינים. מה שיותר מדאיג אותי זה אוסטופוריז וסרטן השד, שיש לנו סיפור משפחתי, לא גנטי. מחפשת פיתרון שלא יגדיל את הסיכון שלי לסרטן שד. רציתי לשאול אם הטיפול ההורמונלי המינימלי הוא במדבקות או משחות, יותר מאשר בכדורים? ומהו בעצם הטיפול המינימלי אשר גם הסיכון שבו לסרטן השד הוא מינימלי? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שירן שלום ותודה על שאלתך. מינון הטיפול אינו תלוי בצורת המתן, יש מינון מינימלי עורי ויש כזה פומי. יש הבדלים בין תכשירים שונים בסיכון לממאירות בשד ואלו השיקולים הנלקחים בין השאר בחשבון בהתאמת טיפול. בברכה דר' זלוצובר

אני בת 44.5 במאנופאוזה כבר שנתיים ונוטלת נובופם ומאד רוצה לנסות להיכנס להריון (טבעי וללא הפריות). לפני כשנה עשיתי אולטראסאונד ועדיין ראו ביציות בודדות. אני מקבלת מחזור אך באופן ממש לא מסודר. רציתי לדעת האם יש לי עדיין סיכוי להיכנס להריון? האם נובופם מסכל סיכוי להיכנס להריון? איך היית ממליץ, אם בכלל, תהליך שכזה (הסיכונים בשל הגיל ידועים לי). תודה על תשובתך !

לקריאה נוספת והעמקה

לי שלום ותודה על שאלתך. נובופם אינו גלולה למניעת הריון ולכן אינו מדכא ביוץ ספונטני במידה וישנו כזה. ככלל, אם את מתכננת הריון עדיף לשנות את סוג הפרוגסטרון שאת נוטלת לטבעי, כזה המותר בהריון. כדאי להתייעץ עם הרופאים המטפלים שלך. בברכה דר' זלוצובר

תודה על תשובתך המהירה. אכן הייתי אצל הרופא ובהמלצתו אמר להפסיק את נטילת כדורי הנובופם ולאחר חודש לעשות בדיקת דם לבדיקת FSH/LH על מנת לבדוק אם השחלות הורמונליות ואם ניתן להיכנס להריון. קראתי על הבדיקה קצת באינטרנט והבנתי שיש חשיבות גדולה למועד בדיקת הדם וכי רצוי לעשותה כ 3-4 ימים לאחר המחזור. את הנובופם הפסקתי לאחר שנטלתי 9 כדורים ואני מניחה שתוך מספר ימים אקבל מחזור. אודה אם תוכל לעשות לי סדר ולומר לי מתי צריך לעשות את בדיקת הדם? האם באמת חודש אחרי הפסקת הכדורים ובלי קשר לקבלת המחזור, או שלא לחכות חודש, אלא לעשות בדיקה כ 4 ימים לאחר הווסת שאקבל (ככל הנראה כי הפסקתי את השימוש בכדורים). אודה מאד לעזרתך !!!

שלום דר יקר שלי, אני המטופלת הנחמדה ברמת אביב עם בעית בלוטת התריס,שבכתה בעודך אומר שזה רק דלקת..אני בטיפול EUTHYROX 50, לפיך, שיניתי הטיפול ההורמונלי, אסטרוגל0.06+אוטרוגסטן 100.השילוב הזה מצויין ליצוב מצבי הרגשי,אלא ,שגלי חום ארוכים וקשים פקדוני. לורי לנסברג נתנה לי סימידונה, ונפתרה הבעיה הנל. כעת, אבקש חוות דעתך על השילוב הנ ל..אני מודאגת.. בכל מקרה אגיע אליך עם בדיקות דם לגבי בלוטת התריס..רק האם בסדר להמשיך כך.. מצבי הקליני שפיר ומקווה שנצליח להיפטר מהטיפול לבלוטת התריס. האם יש סכנה מיידית לעירוב הנל? תודה מאד,גלית שאלתיאל

לקריאה נוספת והעמקה

גלית שלום. אין בעיה בשילוב. בברכה דר' זלוצובר

היי דר׳ אני בת 40 הוסת סדירה מגיל צעיר החודש פעם ראשונה שלא קיבלתי לאחרונה הוסת היתה חלשה יותר והרגשתי קצת יותר חם אבל לא יודעת אם אלו ממש גלי חום יכול להיות שאני מתחילה את גיל המעבר? והאם ייתכן שהווסת הפסיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

דנית שלום ותודה על שאלתך. איחור חד פעמי אינו מצביע על גיל מעבר ויש לשלול קודם הריון. ייתכן שאת נכנסת לגיל מעבר לפי התיאור אך לא ניתן לקבוע לפי הסיפור. רצוי לפנות לבדיקה גניקולוגית. בברכה דר' זלוצובר

22/10/2019 | 19:33 | מאת: אילנית

שלום התחלתי להשתמש בקרם אובסטין כמות כשל אפונה . ויש לי כאבים בבטן תחתונה. האם זה יכול להיות מקרם? האם להמשיך זה היום השני מהשימוש תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אילנית שלום ותודה על שאלתך. יש לך רופאה מטפלת. תתיעצי עימה ועם רופא המשפחה שלך. כיצד ניתן לדעת וירטואלית מה מקור כאבייך? ברור שהטיפול לא אמור לגרום לכאבים, אם נלקח נכון. בברכה דר' זלוצובר

21/10/2019 | 06:39 | מאת: אילנית

שלום 1.לראשונה קיבלתי קרם אובסטין בת 59. כתוב שם לדווח באם יש היסטוריה של קרישי דם. לאמא שלי היו מספר אירועיים מוחיים קשים עד לפטירתה. האם כדאי לי להשתמש בכלל בתחליף הורמונלי?2. כמו כן השתמשתי פעם אחת וכבר הייתה לי הפרשה צהובה האם זה ימשך ככה? או זה רק בהתחלה? 3.כמו כן יש לי רק יובש בנרתיק שמפריע רק ביחסי מין האם כדאי בכלל להתחיל להשתמש בתחליף הורמונלי למרות שאין לי מחזור כבר כ6 שנים?4. האם כדאי בגילי להתחיל? ועד איזה גיל ניתן להשתמש? תודה מראש על כל השאלות

לקריאה נוספת והעמקה

אילנית שלום. התשובה שקיבלת קודם מתאימה גם לשאלך הנוכחית. בברכה דר' זלוצובר

20/10/2019 | 12:24 | מאת: אילנית

שלום בת 59 קיבלתי קרם אובסטין ליובש בנרתיק. לציין שלא משתמשת בשום תחליף הורמונלי אף פעם. רוצה להתחיל להשתמש בקרם זה אך מקריאה קראתי שהוא גורם לסרטן הרופאה אמרה למרוח כמות כשל אפונה האם בכמות זאת לתקופה ארוכה יכול לגרום נזק? ולכמה זמן אפשר להשתמש ? הרופאה אמרה לכל החיים תודה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

אילנית שלום ותודה על שאלתך. הספיגה הסיסטמית של הטיפול המקומי מינימלית, באם נלקח נכון ומכאן שגם הסיכונים שלו נמוכים מאד ולכן הטיפול אינו דורש יותר מרשם רופא (לא רק בארץ). לגבי מינון, צורת מתן ומשך, בהתאם להנחיות הרופאה המטפלת שלך. יש להבין שאם הטיפול מופסק, התסמינים חוזרים. בברכה דר' זלוצובר

19/10/2019 | 13:19 | מאת: יפה

לפני כ5 ימים התחלתי ליטול פמארל ריצ'אר (2 כמוסות ליום). מאז החלו לי סחרחורות. אני גם סובלת מיתר לחץ דם (מטופלת). האם יתכן שהסחרחורות קשורות לפמארל? לא מצאתי שום חומר הנושא.

לקריאה נוספת והעמקה
20/10/2019 | 08:50 | מאת:

יפה שלום ותודה על שאלתך. אני מסופק. לא מתואר כתופעת לוואי נפוצה אך הסמיכות עשויה בהחלט לרמז על קשר. כדאי אולי לשקול הפסקה ולראות כיצד תחושי, בתאום עם מי שהמליץ על התכשיר- אם יש כזה. בברכה דר' זלוצובר

17/10/2019 | 14:13 | מאת: אהובה

לאחר 5 ימים של שימוש בוגיפם הכתמות דם. האם זה אומר שגם דימום עם אביאנה? האם להמשיך עם וגיפם וההכתמות יתגברו? כל הביקות כולל פאפ תקינות. מאד רוצה לחזור להורמונים ומאד חוששת מדימום

לקריאה נוספת והעמקה

אהובה שלום ותודה על שאלך. וגיפם אינו גורם לדימום נרתיקי. עלייך להיבדק לסיבת הדימום. בברכה דר' זלוצובר

שלום. בת 47. מחזור הופסק לפני כ 5 שנים. לפני כשנה התחיל יובש בנרתיק. אי יכולת לקיום יחסי מין.האם יש טיפול שפותר את הבעיה. חומרי סיכה ונרות או קרמים להחדרה לא ממש עוזרים וגם משבש את הספונטניות.

לקריאה נוספת והעמקה

ענת שלום ותודה על שאלתך. לא ברור למה המחזור הופסק אך בעיקרון ולמעט מקרים מסוימים העשויים להיות בעייתיים כגון לאחר סרטן שד, בעיקר עם קולטנים חיוביים לאסטרוגן, טיפול הורמונלי ממקומי לנרתיק (שאינו דורש כיום מרשם רופא) עשוי להקל עלייך מאד. בברכה דר' זלוצובר

15/10/2019 | 12:15 | מאת: שושנה

לצערי, טרם נעניתי בשום צורה לגבי הבעיה שהתעוררה עקב הטיפול האחרון שקיבלתי. שלחתי מיילים וגם בטלפון הפקידה לא העבירה אותך ולמרות הבטחתה שתחזור אלי- זה לא קרה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

שושנה שלום. לא ברור לי היכן היית אצלי ועל איזה מייל את מדברת. כל המיילים שהתקבלו במרפאה ברמת אביב עד אמש, נענו. כל המיילים בחיפה נענים עתה. בברכה דר' זלוצובר

17/10/2019 | 00:53 | מאת: שושנה

לא נעניתי!!! לא מעבירים אליך שיחה של פציינטית שהיתה אצלך וקיבלה טיפול, וגם ההבטחה ש ״תחזור אלי״ מאוחר יותר אינה מתממשת. השארתי טלפון גם בגוף המיילים ששלחתי אליך.

07/10/2019 | 17:32 | מאת: ליה

שלום בת 45 ותשעה חודשים.מחזור סדיר מגיל 12 ללא תסמינים מיוחדים.לפני שבעה חודשים אי סדירות במחזור החודשי למשך 3 חודשים.נכנסתי כנראה לטרום גיל המעבר.במהלך הארבעה חדשים האחרונים מחזור סדיר לגמרי ללא תקלות.בחודשיים האחרונים חווה תסמינים שליובש בפה ,בעיניים ובעור וגם פעילות מעיים איטית ונטייה לעצירות.האם תסמיני היובש והמעי הרגיז נמנים על תופעות טרום גיל מעבר?ממה שקראתי אלו תסמינים של פוסט מנופאזה.מה ניתן לעשות בנושא?

לקריאה נוספת והעמקה
16/10/2019 | 12:29 | מאת:

ליה שלום ותודה על שאלתך. אם הוסת שלך סדיר לחלוטין, אני מסופק אם את בטרום גיל מעבר ואם התלונות שאת מציינת נובעות מפרימנופאוזה. בברכה דר' זלוצובר