פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

5568 הודעות
5286 תשובות מומחה

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

07/04/2021 | 18:54 | מאת: דנה

בת 52 מחזור סדיר לפני שנה היו לי סימני גלי חם קשים ביותר התחלתי נובופם הכל נעלם וסת סדיר אבל התברר שיש לי לחץ דם גבוהה הרופא הפסיקה לי מיד ונתנה לי סימדונה פורטה שלא עוזר לי שאלתי האם אוכל לקבל טיפול הורמונאלי שוב?

דנה שלום ותודה על שאלתך. אני למעשה משכפל את תשובתי הקודמת. לא ניתן כמובן לייעץ בהתכתבות ובלי להכיר אותך על נטילת תרופה. ככלל יל"ד לא מאוזן הינו בעייתי בשילוב עם טיפול הורמונלי אך ניתן לשלב בין איזון ל"ד לטיפול הורמונלי. זה אחד המקרים בהם רצוי אולי להתייעץ עם רופא/ה המתמחים בתחום. בברכה דר' זלוצובר בברכה דר' זלוצובר

אני בת 68 וחווה התקפי דופק מהיר וקצת גלי חום כשההורמונים לא מספיקים. זה גנטי גם אמא שלי ז"ל חוותה תופעות של התקפי חרדה ולא לקחה טיפול הורמונלי. עם הגיל המינון לא מספיק לי ואני חווה התקפים כאלו. יש אפשרות לקחת 2 כדורים במקום אחד או להחליף את הכדורים? תודה

נירה שלוום ותודה על שאלתך. לא ניתן כבמון לייעץ בהתכתבות ובלי להכיר אותך על נטילת תרופה או עליה במינון אך בעיקרון אחד האמצעים לשיפור יעילות הטיפול הינו כמובן עליה במינון. בברכה דר' זלוצובר

01/04/2021 | 09:37 | מאת: רחלי

שלום רב, סובלת מגלי חום ויובש נרתיקי. נוטלת מעל חצי שנה וגיפם. התחלתי להשתמש באקטיבל. אחרי שבוע נעלמו גלי החום. אולם, לאחר 3 שבועות החל להופיע דימום (קל), כאבי בטן חזקים של מחזור ואף תחושה של צירים קלים. בדיקה גניקולוגית היתה תקינה. האם המינון לא מתאים ? תודה,

רחלי שלום ותודה על שאלתך. יתכן דימום קל בחודשי שימוש ראשונים כל כל תכשיר הורמונלי. כאבי מחזור ותחושת צירים לא אמורה להיות אלא אם מופיע וסת טבעי. בברכה דר' זלוצובר

01/04/2021 | 03:09 | מאת: מירי

שלום רב אני חושדת שאני בפרימנפאוזה. בת 36 מאז חודש דצמבר מיגרנה נוראית בביוץ, הפרשות דם ורודות לפני וסת. החודש קיבלתי מחזור אחרי 26 יום, היה ביוץ יום 12 כעת, יום 9 למחזור למרות שאני כמה ימים עם גלולות הרגשתי ביוץ עם הפרשה ואז היה דם וכאבי בטן...וכמובן לפני יומיים מיגרנה לפני מחזור אני לא מרגישה שאני מקבלת מענה מרופאים וחוששת שהמחזור רק ילך ויתקצר ומתי בעצם יפסק לחלוטין? מה היית ממליץ לי לעשות במצבי?

מירי שלום ותתודה על שאלתך. לפנות לבדיקה מסודרת ואני מניח שהרופא/ה המטפל/ת יבקשו בהתאם לממצאים גם בדיקות נוספות כגון בדיקות הורמוני מין וכדומה. בברכה דר' זלוצובר

24/03/2021 | 12:06 | מאת: דנה

שלום רב, בת 52, התחלתי להרגיש סימפטומים של גיל המעבר: גלי חום קשים, נדודי שינה, גושים וציסטות בשדיים...בנוסף יש הסטוריה משפחתית של סרטן שד. רופא הנשים שלי המליץ לקחת הורמונים וכירורג שד נגד טיפול הורמונלי. מה אלי לעשות? לא מצליחה להסתדר לבד

דנה שלום ותודה על שאלתך. ההתלבטות אכן קיימת ולא ניתן כמובן להכריע בה בהתכתבות ללא כל הנתונים לגבייך כמו גם לגבי הסיפור המשפחתי. את צריכה פגישה מסודרת עם כל התיעוד לגבי הנ"ל. בברכה דר' זלוצובר.

19/03/2021 | 11:00 | מאת: טלי

בת 53, משתמשת מזה כחודש במדבקות אוורל קונטי. הבטן מעט נפוחה והבוקר הופיע דימום קל מכתים בליווי תחושת מחזור. הבנתי שאלו תופעות של הסתגלות הגוף להורמונים במדבקות, האם כך הדבר? תודה

טלי שלום ותודה על שאלתך. ייתכן. כמובן שלא ניתן לענות בבטחה בלי להכיר אותך. בברכה דר' זלוצובר

18/03/2021 | 20:17 | מאת: דורית

שלום אני בת 45 (במאי 46) זה כבר חודש שני שאני לא מקבלת את המחזור. עשיתי בחודשיים האחרונים 3 בדיקות הריון (ביתיות) שיצאו שליליות. לפני חודש היה נדמה לי שהיו לי כמה גלי חום לרגעים אבל אני לא יודעת באמת להגיד שזה זה. הייתי רוצה לדעת אם אני צריכה לעשות משהו בנדון? איזשהן בדיקות? אני אשמח לשמוע את דעתך. תודה רבה דורית

דורית שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת וברור שאינך שם. גם קלינית נשמע שלא וכדאי לפנות לבדיקה מסודרת. בברכה דר' זלוצובר

15/03/2021 | 13:17 | מאת: ליאת

שלום דוקטור! אני סובלת מתסמינים שונים של גיל המעבר -גלי חום,בעיות שינה וכ"ו וגם חוסר ריכוז וזיכרון כמו שהיה פעם. בגלל שאני יחסית צעירה נאמר לי שלא בטוח שאני צריכה טיפול. אני עדיין מקבלת מחזור אבל הוא בקביעות קצר מאוד-יומיים ובלי הרבה דימום. אסטרוגן נמדד: ביום השני- 157pmol ביום העשירי- 278pmol ביום העשרים ואחד-388pmol האם המדדים האלו נמוכים? האם טיפול הורמנלי 'רגיל' יהיה גבוה מידי בשבילי?

ליאת שלום ותודה על שאלתך. אנו לא מטפלים במעבדה. אם סובלת, צריכה טיפול בכל גיל ובכל שלב. בברכה דר' זלוצובר

16/03/2021 | 16:10 | מאת: ליאת

תודה רבה דוקטור!

15/03/2021 | 10:57 | מאת: רינת

שלום! סבלתי מבעיות שינה וקיבלתי בונדרמין,כדור וחצי ליום.לאחרונה התחלתי טיפול במדבקות אסטרוגן וזה עוזר מאד אבל אני עדיין לוקחת גם את הבונדרמין כיוון שצריך להפסיק בהדרגה. האם יש בעיה לקחת את שניהם יחד? האם זה יכול לגרום לתופעות לוואי? תודה רבה

רינת שלום ותודה על שאלתך. אין בעיה בשילוב, בברכה דר' זלוצובר

12/03/2021 | 15:41 | מאת: מאי

דר' זלוצובר שלום רב, בת 46 וחצי בריאה, ללא מחלות רקע, איני מעשנת. בחודשיים האחרונים סובלת מתופעה של הזעות בלילה בזמן הופעת הווסת. (תופעה מופיעה רק בזמן הווסת) מחזור סדיר לחלוטין (פה ושם מקדים/מתעכב יומיים לא יותר...) בדיקה ביום 2 למחזור (הפניה מרופאת המשפחה): אסטרדיול- 84 pmol/L TSH - 4.04 T4 - 12.4 LH - 3.70 FSH - 9.70 PROL - 245.8 PROG - קטן מ-2 טסטוסטרון - 1.00 האם ניתן להסיק עפ"י התוצאות הנ"ל כי אכן קיימת בעיה הורמונלית (בשל הזדקנות טבעית) ויש אפשרות לטפל הורמונלית בבעיה? והאם מומלץ בגיל זה להתחיל?

מאי שלום ותודה על שאלתך. מתוארות לעיתים הזעות בוסת אז רמת הורמוני המין מינימלית, בעיקר עקב הירידה התלולה לעיתים ברמת הורמוני המין- יותר מאשר עקב הרמה המוחלטת. בברכה דר' זלוצובר .

שלום דוקטור, שתי שאלות לי אליך בבקשה: 1. אני בת 54 לוקחת הורמוני ליויאל זה 7 שנים. בארצות הברית ההורמון נאסר. האם הורמון זה מסוכן יותר מהורמונים אחרים? 2. אני מעוניינת לקחת טבליות של קולגן וחומצה היאלורונית של סולגאר. האם אפשר לקחת אותם עם הליויאל? היות ורשום בדף המצורף באישור רופא ולכן רוצה להתייעץ. תודה רבה!

טלי שלום ותודה על שאלתך. אכן ליויאל לא אושר בארה"ב מסיבות שה FDA לא היה משוכנע ככל הנראה לגבי נתוני הבטיחות של התכשיר שהוגשו לו. באירופה התכשיר מאושר שנים. האם התכשיר פחות בטוח? אלו הנתונים וכל אחד צריך להחליט. אגב, זה לא המקרה היחיד. ישנן עוד תרופות מאושרות באירופה ולא בארה"ב ומנגד, היו גם מקרים הפוכים. בברכה דר' זלוצובר

10/03/2021 | 01:07 | מאת: עליזה

בבדיקת אולטרסאונד מצאו לי: חלל נוזלי גדול המשתרע מאפיגסטרום עד לאגן בקטן ותופס כל רוחב הבטן וגורם לסטיית המעי ואיברים, החלל מכיל נוזל די צלול בכמות ניכרת עם מחיצות ושתי מבנים לובולרים צמודים זה לזו בגודל 9 ס״מ ו- 10.8ס״מ. אוסקולריים עם ציסטות מרובות בתוכם טיב הממצא אינו ברור. כליה שמאלית ציסטה1.5 ס״מ בקוטב עליון ושתיים אנגיומיוליפומות בגודל1.4 ס״מ ו- 0.75ס״מ. ללא עדות להידרונפרוזיס, גושים או אבנים. ברטרופריטונאום העליון לא הודגם ממצא חריג. כיס המרה תקין ללא אבנים דרכי המרה אינם מורחבות הטחול בגודל ומירקם תקין הלבלב הודגם בגודל ומבנה תקינים הכליות בגודל ומבנה תקין האאורטה ההונית אינה מורחבת, ללא נוזל חופשי בחלל הבטן או באגן שלפוחית השתן במילוי חלקי ללא ממצא בולט בתוכה. הכבד - אינו מוגדל במרקמו התקין. באונה הימנית הודגמה המניומה בגודל 1.5 ס״מ. סיכום- ממצא מעורב רובו ציסטי ותופס רוב חלל הבטן, המנגיומה בכבד, ציסטה ו- aml בכלייה שמאלית. ובבדיקת דם הכל תקין חוץ מהמוגלובין11.5 Ca19.9 - יצא 64 Ca125 - יצא57 אני מאוד מבקשת לדעת אם זה סרטן ואיזה תודה רבה רבה.

עליזה שלום ותודה על שאלתך. זה אינו פורום לתשובות הדמיה ובכלל שום הדמיה (או בדיקות דם) לא נותנות מענה ללא התמונה הקלינית שהובילה לבקש את ההדמיה כך שעלייםך לפנוצת עם כל הנתונים למי שביקש את ההדמיה. בברכה דר' זלוצובר .

07/03/2021 | 23:11 | מאת: שושי

שלום, האם יש קשר בין אקסופתלמוס לבעיה בריאות?

שושי שלום ותודה על שאלתך. ככלל לא בברכה דר' זלוצובר

04/03/2021 | 11:59 | מאת: ליבי

שלום בת 51 לאחר הוצאת התקן מירנה. לא יודעת אם יש לי מחזור בינתיים שבועיים לאחר הוצאת ההתקן ביצעתי פרופיל הורמונאלי ולהלן התוצאות: estradiol 323.91 fsh 3.31 lh 2.35 progesterone 20.69 prolactin 341.20 (לא בוצע אחרי 3 שעות ערות) testosterone 0.75 מטרת הבדיקה-בדיקת מצב הורמונאלי ואישור וודאי שאני כבר לא פוריה. מכיוון שאיני יודעת אם אקבל ומתי האם בדיקות אלו יכולות לתת מושג כלשהוא לגבי מצבי ההורמנאלי למרות שלא בוצע ביום השלישי של הוסת? בתודה מראש

ליבי שלום ותודה על שאלתך מאד יפה לבדוק פריון אחרי הוצאת התקן אך אולי הגיוני יותר לבדוק זאת לפני הוצאתו.. לכאורה הפרופיל ההורמונלי שלך נראה תקין. בברכה דר' זלוצובר

08/03/2021 | 08:55 | מאת: ליבי

תודה על תשובתך:-) אך לא הבנתי אותה. הוצאת ההתקן הומלצה ע"י הרופא מאחר ועברו 5 שנים מיוםהכנסתו וגם בשל העובדה שלטענתו בגיל 51 אין סיכוי שאכנס להריון. הרעיון לבדוק פרופיל הורמונאלי הוא שלי מאחר ואני מעוניינת לדעת שני דברים:1. האם מיש סיכוי קלוש שאכנס חלילה להריון? 2. רציתי לדעת האם נכנסתי לגיל המעבר?

אינך בגיל מעבר וכדאי שתשובי לרופא שלך ותתייעצי עימו

02/03/2021 | 16:28 | מאת: בת 53 כמעט

שלום, עוד חודשיים וחצי בת 53. עדיין מקבלת וסת , אך לא סדיר. יש חודשים שלא מקבלת ויש חודשים שכן. יש הבדל בכמות הדימום ומשך הווסת בין החודשים. האם זה "נורמלי" לקבל וסת בגיל כזה? האם זה לא מסוכן? האם זה מעיד משהו על מצבי הבריאותי?

בת 53 כמעט שלום ותודה על שאלתך. זה בהחלט נורמלי , לא מעיד על כלום ולא דורש שום טיפול. יש לכך יתרונות, יש חסרונות וככלל מקרה לא מקובל להפסיק את הוסת מלכותית. בברכה דר' זלוצןבר

28/02/2021 | 07:33 | מאת: דנה

ד"ר שלום, הומלץ לי לקחת זואלי בגלל תסמיני טרום גיל המעבר. אני בת 48. מצד אחד אני קוראת שממליצים לקחת גלולות עם הורמונים במינון נמוך (מק"ג) ומצד שני בזואלי יש 1.5 מ"ג אסטרוגן ו2.5 מ"ג פרוגסטרון שלהבנתי יותר דומים להורמונים שהגוף מייצר ולכן הגלולה נחשבת לטובה אודה לך אם תוכל לעשות סדר בדברים.

דנה שלום ותודה על שאלתך. לא ברורה לי הסיבה לגלולות. המלצה טיפולית קשורה לסיבת הטיפול הראשונית. האסטרוגן בגלולה אכן במינון לא גבוה והוא אכן אסטרוגן טבעי. לגבי המרכיב הפרוגסטטיבי בגלולה, עשוי להיות יותר בעייתי ולכן חשובה הסיבה לטיפול. בברכה דר' זלוצובר

שלום רב אני בת 46 עדין מניקה תינוק בן שלוש עוד מעט. סובלת ההפרעות שינה גם בדרך כלל באותה זמן בלילה לא יודעת אם זה קשור להנקה או אולי לטרום גיל המעבר וגם המחזור מתחיל להראות שינויים מתקצר 24 יום או מתארך. נראה שגם יש רגישות לאוכל מסויים בזמן המחזור הקאות ושלשולים. כרגע לא עשית שום בדיקה הרופאה נתנה לי כדורים לכאבי ראש אבל פוחדת לקחת כי רשום שזה יכול לגרום לסטרוק ומוות. תועה מה לעשות האם יש טיפול טבעי? האם כדאי לעשות בדיקה הורמונלית?

עדי שלום ותודה על שאלתך. לא ממש ברור מה יש לך ואני מניח שאם נבדקת ע"י רופאה, את סומכת עליה ועל הטיפול שלה. לא ניתן לתת עצות בהתכתבות ע"ס המלצות טיפוליות של רופא/ה אחר/ת שבדק אותך ושיהיו שונות מהמלצותיו. בברכה דר' זלוצובר

12/02/2021 | 00:29 | מאת: סיגל

התחלתי לפני כחודש מדבקות קונטי בכל פעם מחליפה צד בישבן, השאלה לא מצליחה לשטח לחלוטין את המדבקה ולעיתים נוצרים מעין גלים , האם פוגע בקליטת התרופה?

סיגל שלום ותודה על שאלתך. תיתכן בהחלט ירידה בספיגה מכיוון שהספיגה נובעת מכל שטח הפנים של המדבקה. כך זה נבדק. בברכה דר' זלוצובר.

08/02/2021 | 19:30 | מאת: מאיה

בת 51 , פרה מנפאוזה , עקב גלי חום, שינה לא טובה, והרבה מצבי רוח, התחלתי אביאנה... לאחר 3 שבועות הופיע דימום קל... בינתיים אין הטבה מבחינת מצבי רוח , הטבה בגלי חום.... החמרה במצבי רוח, אפשרי להפסיק כך אביאנה? ולחדש אם ארגיש צורך בהמשך ?

מאיה שלום ותודה על שאלתך אביאנה ככלל לא מיועד לטרום גיל מעבר. בברכה דר' זלוצובר

08/02/2021 | 10:54 | מאת: שלומית

אני בת 54 ולפני כשנה וחצי הווסת הפסיקה, לפני שנה עברתי בדיקה של הרחם בעקבות פוליפ, הרופאה אמרה לי שהפוליפ לא סרטני ושרירית הרחם עבה, כעת יש לי דימום חזק, הרופאה נתנה לי כדורים לעצירת הדימום ויש לי בדיקה לבדוק את רירית הרחם ולשלוח לביופסיה, האם הדימום מעיד על סרטן? כל שנות חיי השתמשתי בגלולות האם יש קשר לכך שיש לי רירית רחם עבה? תודה אני מאוד מאוד דואגת

שלומית שלום ותודה על שאלתך. ככלל גלולות גורמות לרירית דקה ואין קשר להתעבות הרירית אולי כן לסבית הנטילה המקורית. נראה לי שאת מטופלת מיטבית- הסירי דאגה מליבך. בברכה דר' זלוצובר

04/02/2021 | 18:11 | מאת: טלי

שלום רב,בת 53, מזה חודשיים וחצי ללא מחזור. גלי חום קלים בעיקר בלילה. בבדיקת שד שגרתית שוחחתי עם הכירורג על נושא הטיפול ההורמונלי החלופי.הוא ממש נגד הטיפול שלדבריו הוכח חד משמעית כמעלה סיכון לסרטן השד. מצד שני, גניקולים רבים טוענים שכירורגים לא מבינים בנושא, והיתרונות של הטיפול עולים על החסרונות. מה דעתך? אני ממש מבולבלת

טלי שלום ותודה על שאלתך. ישנה אכן עליה בסיכון לסרטן שד תחת טיפול הורמונלי. שיעור העלייה שונה בין תכשירים שונים. ישנן בהחלט יתרונות לטיפול ההורמונלי כגון מניעת אוסטיאופורוזיס, הפחתה בסיכון לממאירות במעי גס ועוד. ההחלטה על טיפול או לא היא בדיון על הרופאים המטפלים שלך ובתלות בתסמינייך. בברכה דר' זלוצובר

02/02/2021 | 16:48 | מאת: תמר

שלום , האם לקיחת EVIANA במשך יותר משנתיים יכולה להשפיע על רמת ה TSH . תודה

תמר שלום ותודה על שאלתך. רמת TSH עשויה לעלות ולו במעט תחת כל טיפול באסטרוגן בתלות במינון ובצורת המתן. בברכה דר' זלוצובר

26/01/2021 | 14:37 | מאת: א

שלום ותודה על המענה, האם אפשר להשאיר את המירנה מעבר לחמש שנים, אין בכך סיכונים? תודה

א שלום ותודה על שאלתך. השאלה היא מטרת המירנה. ככלל גם ללא פרוגסטרון עצם הנוכחות של הגוף הפלסטי הזר ברחם מונעת הריון ומנגד, אם לא מפריע, הוא כנראה לא עושה כלום. בברכה דר' זלוצובר

שלום, מתקרבת לגיל 60, מספר שנים עם מירנה עקב מחזורים חזקים, בקיץ סובלת מגלי חום והזעות, בחורף נסבל לא לוקחת הורמונים אין מחזור בגלל המירנה , באיזה גיל הכי מאוחר יכול להיפסק המחזור לחלוטין? וכך אדע שאני יכולה להוציא את ההתקן בתקווה שלא אקבל יותר מחזור(לא מעונינת במחזור) 2)מתי נפסקים גלי החום וההזעות לצמיתות? תודה מראש

א שלום ותודה על שאלתך. ייתכן ואת כבר במנופאוזה וניתן לבדוק זאת בבדיקות דם. רק לפני שבוע היתה אצלי במרפאה אישה שמקבלת גם בגיל 60 אם כי זה נדיר כמובן. בברכה דר' זלוצובר

24/01/2021 | 23:02 | מאת: אור

שלום. סליחה מראש על שאלה נוספת הקשורה באביאנה. אני בת 51. רופא נשים המליץ להתחיל אביאנה. האם ניתן לקחת אותה אם אני משתמשת מדי פעם בבונדרומין להפרעות שינה?

אור שלום ותודה על שאלתך. אין מניעה לשלב בין התרופות. בברכה דר' זלוצובר

24/01/2021 | 22:49 | מאת: אור

שלום. אני בת 51 עם התחלה של אוסטופורוזיס. הומלץ לי על הורמונים. האם אביאנה זה ההורמונים המתאימים לטיפול בבריחת סידן וצפיפות העצם ? תודה רבה מראש.

אור שלום ותודה על שאלתך. כל טיפול הורמונלי יעיל בשיפור צפיפות העצם אם כי נראה שמינון אסטרוגן נמוך יעיל פחות ממינון גבוה. בברכה דר' זלוצובר

25/01/2021 | 08:52 | מאת: אור

תודה רבה על התשובות.

24/01/2021 | 22:47 | מאת: אור

שלום. האם ניתן לקחת אביאנה בזמן שימוש בציפרלקס נגד חרדות ?

אור שלום ותודה על שאלך. אין מניעה לשילוב בברכה דר' זלוצובר

שלום רב, הנני בת 53. מחזור אחרון היה באמצע חודש נובמבר. לאחרונה התחלתי לסבול מגלי חום מינוריים בלילה, הנמשכים כמה שניות. התחלתי גם לישון פחות טוב בלילה.האם יש צורך להמתין שנה עד למתן טיפול הורמונלי או שניתן למעשה לקבוע שגיל המעבר התחיל למעשה ולקבל טיפול?

טל שלום ותודה על שאלתך. אם את סובלת מגיע לך טיפול זה או אחר. אין סיבה לסבול. בברכה דר' זלוצובר

21/01/2021 | 18:03 | מאת: מירה

הי, בת 60. לוקחת אקטיבל כבר 10 שנים. בריאה. מזה שבועיים יש לי הכתמה דמית מועטה בעת ניגוב. בדיקת פאפ תקינה וכן אולטראסאונד תקין. אך ההכתמה ממשיכה. האם יש צורך בבדיקות נוספות? בתודה מראש

מירה שלום ותודה על שאלתך. עלייך לפנות לבדיקה גניקולוגית מסודרת ובהתאם לממצאים ניתן גם לטפל ע"מ להפסיק את ההכתמות שאני מבין שמציקות. בברכה דר' זלוצובר

17/01/2021 | 00:09 | מאת: מיקה

האם כדאי לקחת טיפול הורמונלי בגיל המעבר גם כאשר תופעות גיל המעבר (גלי חום וכו') נסבלות? זאת אומרת האם יש תועלת בריאותית בטיפול הורמונלי מעבר להקלה בתסמינים מטרידים של גיל המעבר?

מיקה שלום ותודה על שאלתך. יש יתרונות ויש חסרונות לטיפול. הוא מקובל כיום להקלה על תסמינים אולם ברור שאת מרוויחה מהטיפול באיכות העור, בצפיפות העצם וכנראה גם, מניעת מחלות לב. גם אם התסמינים נסבלים, הם עדיין מפריעים בתפקוד היום יומי וכדאי לשקול טיפול להקלה. בברכה דר' זלוצובר

14/01/2021 | 23:23 | מאת: דנה

בת 58. היה לי מחזור לפני חודש, והקודם - לפני חצי שנה. בזמן האחרון יש לי גלי חום ונשירת שיער. האם יש טעם לשקול טיפול הורמונלי בגילי (ראיתי שממליצים להתחיל בגיל מוקדם יותר). למי פונים (רופא נשים/משפחה)?

דנה שלום ותודה על שאלתך. מנופאוזה מוגדרת כשנה ללא וסת- ברור שאינך שם. את בפרימנופאוזה ובהחלט יש לשקול טיפול זה או אחר אם סובלת. בברכה דר' זלוצובר

בת 53 .כשנתיים מטופלת.התחלתי טיפול באברל קונטי היה מצוין אך התחלתי לקבל מחזור חודשי לכן הפסקתי נסיתי לויאל.לאחרונה חזרתי למדבקות ויצא לי אקנה בסנטר.אני שוקלת להשתמש במדבקה אחת בשבוע בלבד להפחית הורמונים האים אני פוגעת בבריאותי.יתכן וזה יספיק לי מינון נמוךיותר של הורמונים האים זה עלול להזיק הניסיון?

ליקה שלום ותודה על שאלתך. מינון חד שבועי אינו מכסה את כל השבוע- לא סתם נותנים פעמיים בשבוע. עדיף כמובן לחתוך לשניים אך בעייתי ולא מדויק. ניתן לשקול אופציות אחרות- רצוי לפנות ליעוץ מסודר. בברכה דר' זלוצובר

11/01/2021 | 21:15 | מאת: ל.ל

| 17:57 | מאת: ל.ל שלום אני בת חמישים והמחזור הפסיק אצל באפריל 2018 שבוע שעבר התחיל לי דימום ממש כמו מחזר שאורכו היה שבוע.הפסיק אחרי שבוע וחזר ליום אחד שלושה ימים אחרי רק בניגוב בעת יציאה חשירותים ופסק. עשיתי בדיקת אולטראסאנד ויגינלית אצל רופאת נשים והתשובה הייתה: TVS_ רח8 במראה תקין..רירית סדירה...התעבות קלה ליד הפונדוס ך_0.7 ס"מ. שחלות ללא ממצא חריג...ללא נוזל חופשי באגן. מה זאת אומרת??? היא הפנתה אותי להיסטרוסקופיה...ואחת.הסיבות כי אני מאוד חרדתית לבדיקות ויגינליות ולא הצילחה לבצע בדיקות אחרות. אני מאוד דואגת.

ראי תשובה קודמת

11/01/2021 | 20:44 | מאת: ל.ל

שלום אני בת חמישים והמחזור הפסיק אצל באפריל 2018 שבוע שעבר התחיל לי דימום ממש כמו מחזר שאורכו היה שבוע.הפסיק אחרי שבוע וחזר ליום אחד שלושה ימים אחרי רק בניגוב בעת יציאה חשירותים ופסק. עשיתי בדיקת אולטראסאנד ויגינלית אצל רופאת נשים והתשובה הייתה: TVS_ רח8 במראה תקין..רירית סדירה...התעבות קלה ליד הפונדוס ך_0.7 ס"מ. שחלות ללא ממצא חריג...ללא נוזל חופשי באגן. מה זאת אומרת??? היא הפנתה אותי להיסטרוסקופיה...ואחת.הסיבות כי אני מאוד חרדתית לבדיקות ויגינליות ולא הצילחה לבצע בדיקות אחרות. אני מאוד דואגת.

ל.ל שלום ותודה על שאלתך. דימום לאחר שנתיים וחצי מהפסקת מחזור אין תקין ומחייב הערכה. היסטרוסקופיה נשמעת לי רעיון מצוין. בברכה דר' זלוצובר

החלטתי להתחיל לקחת הורמונים למרות שאין לי סימפטומים מיוחדים, למעט יובש נרתיקי שמטופל בוגיפן, ועליה בכולסטרול כמה חודשים אחרי הפסקת המחזור, אני שנה וחצי אחרי הפסקת המחזור , האם יש צורך בבדיקת דופלר צוואר לפני לקיחה או במהלך החודשים הראשונים, עשו לפני כשלוש שנים ומצאו פלאק שלא מפריע לזרימה בצד אחד . בדיקה תקינה . ןאיזה סוג הורמונים היית ממליץ להתחלה?

סיגל שלום ותודה על שאלתך. אין צורך בבדיקת דופלר צוואר לפני התחלת טיפול הורמונלי. אני תופר לכל אישה את הטיפול המיטבי עבורה ואין תכשיר אחד המתאים לכולן. בברכה דר' זלוצובר

05/01/2021 | 22:37 | מאת: שרה

היי, אני בת 56 ועם אנג'ליק כ 4 שנים בעקבות גלי חום קשים. יש מידי פעם גלי חום קלילים, ובתקופה האחרונה השינה ממש גרועה ולעיתים מזיעה מעט באזןר החזה בלילה. שאלתי, האם נורמלי שעם האנג'ליק מרגישה ככה? השינה ממש משובשת כמו לפני האנג'ליק. תודה

שרה שלום ותודה על שאלתך. אנו רואים בחלק מהנשים לעיתי ם ירידה ביעילות הטיפול המחייבת לעיתים את החלפתו או שינוי מינון (לא רלוונטי כאן). בברכה דר' זלוצובר

בשל כאבים גם ביחסי מין וגם ללא קשר מעין וולוודינה, הגעתי למינון הזהשעוזר לי, כלומר 5 פעמיים בשבוע בערב אני לוקחת משהו ו2 ערבים לא לגבי יחסי מין האם אני מוגבלת ל 2 הערבים שאינני לוקחת כלום או שאין קשר ואפשר מתי שמסתדר

סיגל שלום ותודה על שאלתך. מטרת הטיפול המקומי אינה סיכוך (אם כי זהו אחד מיתרונות האובסטין) אלא שיפור הלחלוחית הכללית בנרתיק ואינך מוגבלת ביחסי מין רק לימי עם או ללא טיפול. בברכה דר' זלוצובר

05/01/2021 | 13:31 | מאת: סיגל אלחדיף

אני בת 50 ועדיין מקבלת מחזור לא תמיד באופן סדיר.רציתי לשאול אם אני נחשבת שאני בגיל המעבר או בטרום גיל המעבר? ושאלה שנייה שלי היא: אם אני בטרום גיל המעבר אם יכולים להיות לי סימפטומים של גיל המעבר כמו: נשירת שיער, חרדה,עייפות וכו'.

סיגל שלום ותודה על שאלתך. כל עוד את עם וסת, אינך במנופאוזה אלא בפרימנופאוזה, בעיקר אם את סימפטומטית. התרגום לעברית של חדלון הוסת לא כ"כ שימושי ובלות מזעזע ולכן גיל מעבר מקובל למעשה מנופאוזה ומכאן אי ההבנות. בברכה דר' זלוצובר . ההגדרות שלצגיל מעבר

השתמשתי 20 שנים במדבקות הורמונליות שיש רק בחו״ל והשבוע החלפתי לאוורל קונטי כי הקודמות נגמרו. אחרי יומיים התחיל לי דימום וכאב בטן. אני מבינה שזה יכול להיות בגלל ההחלפה אשמח לדעת מה עושים תודה

טל שלום ותודה על שאלתך. פונים לרופא/ה המטפלת לבדיקה בברכה דר' זלוצובר

30/12/2020 | 09:47 | מאת: דימום בין וסתי

בת 44, לאחר כשבועיים מהוסת הופיעה הכתמה אדומה-חומה קלה. האם מדובר בדימום בין וסתי או שיש צורך לפנות בהקדם לבדיקה?

דימום בין וסתי בוקר טוב ותודה על שאלך. ככלל דימום חד פעמי קל למי שנבדקת גניקולוגית באופן סדיר אינו מדאיג בעיקרון. מובן שאם אחד מהנ"ל אינו מתקיים, כדאי להיבדק. בברכה דר' זלוצובר

25/12/2020 | 20:05 | מאת: אביאנה ומחזור

שלום, התחלתי לקחת אביאנה לפני חודשיים. אני בת 51 ולפני כן המחזור הפך ללא סדיר בחצי השנה האחרונה. מאז אני מקבלת מחזור (דימומים) פעמיים בחודש. האם כל זמן נטילת ההורמונים חליפיים עדיין ממשיכים לקבל מחזור או שהוא ייפסק בקרוב? תודה.

אביאנה ומחזור שלום ותודה על שאלתך. ככלל יש לתת אביאנה כשהוסת פסק לחלוטין (בהגדרה יבשה שנה לפחות) בברכה דר' זלוצובר .

28/12/2020 | 14:27 | מאת: דלית

תודה. ואם הרופא נתן לי לפני שפסק, המחזור ייפסק בכל זאת מתישהו?

דלית שלום ותודה על שאלתך. המחזור יפסיק כשיצטרך להפסיק באופן טבעי בברכה דר' זלוצובר

19/12/2020 | 23:27 | מאת: יעל

בת 48, כמה ימים לאחר מחזור. יש הפרשות שקופות, דקות וחלקות מהנרתיק. ללא כאבים. האם קשור לגיל המעבר? האם יש צורך לבדוק?

יעל שלום ותודה על שאלתך. בהגדרה אם יש מחזור אינך בגיל מעבר בברכה דר' זלוצובר

אני נוטלת דואביב כבר יותר מ 8 חודשים, ב 3 החודשים האחרונים יש לי דימום חזק שנמשך 3-4 ימים, האם להמשיך לקחת את התרופה? יצוין שלפניכן השתמשתי בנובפום ואביאנה וגם היה דימום. אני רוצה להשתמש בתרופה שלא יהיה דימום בכלל.

לקריאה נוספת והעמקה

מאיה שלום ותודה על שאלתך. ראשית עלייך לדעת שהתרופה חסרה בשוק ולא תשוב ככל הנראה עד סוף רבעון ראשון 2021 ואלי מעבר לכך. שובה נדחה כבר מספר פעמים. את צריכה להיבדק לגבי סיבת הדימום ולפי הממצאים להחליט אם להמשיך או לעבור לתכשיר אחר. בברכה דר' זלוצובר

15/12/2020 | 10:15 | מאת: ליאת

שלום רב , אני בת 50 ואתמול התחלתי בהמלצת רופא נשים שימוש במדבקות אוורל קונטי בעקבות תופעות של גיל המעבר. קמתי הבוקר עם כאבי גב חזקים , אני בדרך כלל לא סובלת מהגב ולא רואה סיבה לכאבים. האם יש קשר בין המדבקות לכאבי הגב ? האם יש תופעות לוואי בימים הראשונים לשימוש ? אשמח לדעת מה אם ישנה תקופת הסתגלות שבה אני צריכה קצת סבלנות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ליאת שלום ותודה על שאלתך. אין קשר ברור בין שימוש במדבקות וכאבי גב. בברכה דר' זלוצובר

12/12/2020 | 16:30 | מאת: ענת

שלום לאחרונה פורסמה כתבה בעניין טיפול הורמונלי נגד סרטן שד בשלב מוקדם ומתקדם,האם טיפול זה ישפיע על הגוף באופן כללי עד להעלמת גוש בשד? תודה על תשובה

לקריאה נוספת והעמקה

ענת שלום ותודה על שאלתך. לא ברור לי על איזו כתבה את מדברת. טיפול הורמונלי הינו חלק ממגוון הטיפולים האפשריים לממאירות שד תלוית אסטרוגן ויש להתייעץ עם האונקולוג המטפל לגבי יעילותו בכל מקרה בנפרד. בברכה דר' זלוצובר

12/12/2020 | 10:35 | מאת: טל

שלום, האם ניתן להיכנס להריון בתקופת נטילת אביאנה (כשנתיים) בגיל המעבר

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום ותודה על שאלתך. הגדרת גיל מעבר היא היעדר תפקודי שחלתי וברור מכאן שחוסר יכולת להרות היא מרכיב יסוד בכך, ללא קשר לטיפול. בברכה דר' זלוצבור

כל כמ זמן רצוי לבקר אצל רופא נשים ,אני בגיל 50

סי שלום תודה על שאלתך. ככלל אחת לשנה בברכה דר' זלוצובר

26/11/2020 | 18:25 | מאת: נועה

שלום רב אני בתחילתו של גיל המעבר התחלתי לקחת אקטיבל לפני כחודש וחצי - ויש לי כל הזמן גודש בחזה שהוא ממש מפריע...האם זה נורמלי/חלק מהתהליך? עשיתי אולטסאונד שד וממוגרפיה והכל תקין. אבל הגודש הזה בלתי נסבל תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נועה שלום ותודה על שאלתך. גודש ייתכן כתופעת לוואי ומהוה סיבה להחלפת טיפול. בברכה דר' זלוצובר

שלום רב דק, האם מותר להשתמש בתרופות סרזט, אסטרמון ופרומולוט על רקע מחלת לופוס ואלפא? בת 46 סובלת מתסמיני גיל המעבר בעיקר קשיים נפשיים משמעתיים. ברקע ארבע לידות תקינות, הראשונה בשבוע 36 פלוס 5, השאר בשבוע 40 ללא הפלות ללא הסטוריה של קרישי דם. האבחנה מעבדתית. בברכה, גלית

לקריאה נוספת והעמקה

גלית שלום ותודה על שאלתך סרזט אינה תרופה להקלת תסמיני גיל מעבר אלא אמצעי מניעה הורמונלי נטול אסטרוגן אף פרימולוט אינו בשימוש שגרתי להקלת תסמיני גיל מעבר. לופוס אינו הוראת נגד מוחלטת לטיפול הורמונלי בתלות בסיבוכי המחלה ועלייך לפנות לייעוץ פרטני עם כל הנתונים הרלוונטיים. בברכה דר' זלוצובר

15/11/2020 | 14:52 | מאת: חגית

שלום רב אני 5 שנים לאחר כריתת רחם . משתמשת במדבקות אוורל 50 פעמיים בשבוע וכעת התחליף הגנרי שלהן. כיום אני בת 60 ושוקלת האם כדאי להפסיק או לפחות להוריד מינון . הכירורג שלי טוען שבאופן כללי יש סכנה לכרשיות יתר אצל מי שנוטלת הורמנים וכדאי שאפסיק. אשמח לדעתך ואם אכן להפסיק איך עושים את זה? כמו כן אני עם השימוטו ושואלת סינטרואיד באופן קבוע

לקריאה נוספת והעמקה

חגית שלום. אין לי מידע על סיבת נטילת הטיפול כמו גם על מצבך הרפואי ולכן איני יכול לענות על שאלה כ"כ ספציפית. עלייך לשאול את הרופא/ה מטפל/ת שלך. ככלל טיפול באסטרוגן דרך העור לא מעלה קרישת יתר- לפחות לא משמעותית. בברכה דר' זלוצובר