אסטרוג'ל + אוטרוגסטן

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

28/07/2021 | 10:24 | מאת: שרון

בת 51 עשרה חודשים ללא מחזור לאחר נסיון לא מוצלח עם מדבקות (לא השפיע) הרופא המליץ על השילוב של אסטרוג'ל + אוטרוגסטן 200 מג כל יום במתן פומי. התלונות העיקריות שלי הן קשיי שינה וגלי חום בלילה ולכן המליץ על הדרך הזאת ולא שבועיים בחודש לנרתיק. האם לדעתך זאת אכן הדרך הטובה? ולמה היא עדיפה או שלא על כדור יומי שמכיל את שני ההורמונים? ושאלה אחרונה - האם זהו פרוגסטרון בטוח יחסית? תודה רבה מראש על עזרתך

שרון שלום ותודה על שאלתך. הטיפול שהוצע לך בהחלט מקובל ומאד הגיוני ובטוח. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי