נגישות
נגישות

פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

5658 הודעות
5034 תשובות מומחה

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

10/06/2017 | 17:19 | מאת: סיגל

שלום, בת 43, בשל תופעות של גיל המעבר ובדיקות שאימתו זאת התחלתי לקחת אנג'ליק שעשה לי לא טוב ועברתי לקחת אביאנה מזה 10 חודשים, חצי שנה היה נהדר וכעת בחודשים האחרונים התחילו דימומים כל שבועיים שלושה, יש לציין שכך היה גם עם אנג'ליק וגם עם ההתקן מירנה בעבר. עשיתי בעבר את כל הבדיקות שיצאו תקינות אך הדימומים חוזרים בכל טיפול בו אני מתחילה. מה ניתן לעשות ? האם אופייני בשימוש באביאנה דימומים ?האם יש אפשרויות שאגיע לאיזון אני די מיואשת,

לקריאה נוספת והעמקה

סיגל שלום ותודה על שאלתך. לא ניתן לענות ללא בדיקה מסודרת שלך. לפני כל התערבות יש לודא שאת אכן בגיל מעבר. בברכה דר' זלוצובר

02/06/2017 | 14:12 | מאת: כרמלה

שלום רב, מבקשת לברר היש קשר בין שימוש במלטונין (10 מ"ג) להופעת דימום דימוי מחזור?? אני בת 60 משתמשת במדבקות אוורל 50 - לפני חודש נסעתי לניוזילנד ולטובת ייצוב השינה השתמשתי במלטונין, יומיים אחרי תחילת השימוש החל דימום דמוי מחזור חודשי קל שארך מספר ימים והסתיים במקביל לסיום השימוש שלי במלטונין. חזרתי ארצה לפני 4 ימים ושוב לקחתי מלטונין ושוב יומיים אחר"כ הופיע דימום קל... כיוון שמלטונין הנו הורמון עלה בדעתי שאולי יש קשר, האמנם?? היש לי סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

כרמלה שלום ותודה על שאלתך. לא מתואר קשר בין נטילת מלטונין והשפעה משמעותית על רירית הרחם. בברכה דר' זלוצובר

02/06/2017 | 12:20 | מאת: אושרית

שלום וברכה .אני בת 31 וכבר תקופה סובלת מיובש בנרתיק וחוסר נוחות באזור מאוד.הרופא נתן לי טיפול ל3 חודשים של וגיפם 10 מק"ג יום כן יום לא.אני חוששת בגלל שאמא שלי ניפטרה מסרטן השחלות

לקריאה נוספת והעמקה

אושרית שלום ותודה על שאלתך. אין קשר בין סרטן שחלות בגל פריון וטיפול באסטרוגן. כידוע גלולות למניעת הריון הן הטיפול האפקטיבי ביותר למניעת סרטן שחלות. מעבר לכך, אסטרוגן נרתיקי אינו נספג למחזור הדם ועובד רק מקומית באם נלקח לפי ההוראות. בברכה דר' זלוצובר

אני בת 42.5 והחלו לי תופעות של גיל המעבר עייפות , חוסר שינה , זיעת יתר, מחזור לא סדיר פעם מאחר ופעם מקדים הבדיקות ההורמונליות תקינות איזה בדיקות כדי לבצע ?

לקריאה נוספת והעמקה

יפעת שלום ותודה על שאלתך. באם הבדיקות ההורמונליות והבדיקה הגינקולוגית תקינה, לכאורה לא נדרש מעבר לכך... איני משוכנע שהכל אכן תקין. כדאי לפנות ליעוץ פרטני. בברכה דר' זלוצובר

24/05/2017 | 06:30 | מאת: מירי

שלום אני בת 46 המחזור הפסיק כבר לפני שנה לא יכולה להשתמש בהורמונים בגלל מיומות וגידול שפיר שלא ניתן להוציא האם יכולה לקחת cimidona להקלה על תופעות גיל המעבר. גלי חום, הפרעות שינה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מירי שלום ותודה על שאלתך. איני משוכנע לגבי קביעתך על נושא השימוש בטיפול ההורמונלי במצבך ואין בעיקרון מניעה לשימוש בסימידונה. בברכה דר' זלוצובר

בת 58 וסובלת מתת פעילות בלוטת התריס עם tsh 10 וכולסטרול גבוה. לקיחת כדור לאיזון הבלוטה יכול לשפר לי גם את ערכי הכןלסטרול ldl? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום ותודה על שאלתך. בהחלט כן. יש קשר ברור בין עודף כולסטרול בדם ותת תיפקוד של בלוטת התריס. בברכה דר' זלוצובר

19/05/2017 | 12:51 | מאת: מיכל

בת 58. ללא סמפטומים. tsh- 9.91 t3-4.3 t4-11 האם לקחת טיפול לבלוטה? אם כן, באיזה מינון? האם כדור לאיזון הבלוטה יעזור לי בהרזיה ובבעיות להירדם? תןדה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ותודה על שאלתך. בעיקרון אנו מטפלים בכל TSH מעל 10. בין 4 ל 10 בתלות בסימפטומים, בדיקות מעבדה כגון שומני דם ואף רקע רפואי. מינון באופן פרטני ואף הוא בתלות במשקל ורקע רפואי. כל מה שנכתב כאן לא מדבר על הריון שם ההתייחסות שונה. פני לרופא המשפחה או לאנדוקרינולוג ליעוץ אישי. בברכה דר׳ זלוצובר

16/05/2017 | 13:32 | מאת: שרה

לפני שלושה שבועות התחלתי לקחת כדורי אביאנה. בפברואר עברתי כריתת שחלות בגלל ציסטה שהסתבר שהיא היתה שפירה והכל תקין). כעת התחילו לי דימומים כשלושה ימים. השאלה שלי אם זה יכול להיות מהכדורים והאם כדאי לי להפסיק.

לקריאה נוספת והעמקה

שרה שלום ותודה על שאלתך. ייתכן. אם הדימום ממשיך, שובי לרופאך המטפל אך אל תפסיקי על דעת עצמך. בברכה דר' זלוצובר

שלום וברכה! אמי בת 51, והוסת שלה נפסקה לפני שנתיים. מאז חלים אצלה שינויים כמו: שיעור מסיבי בפנים (אזור הזקן) ונשירת שיער הראש. נוסף על כך היא נמצאת בעודף משקל גבוה מאד,מה שבטח תורם לחוסר האיזון ההורמונלי. מה אפשר לעשות, אילו פתרונות וטיפולים כדאיים, ולאיזו רפואה יש לפנות (רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה..)? תודה רבה!

16/05/2017 | 00:25 | מאת: לי

יש גם היסטוריה של תת פעילות של בלוטת התריס, אבל בשנה האחרונה היא מאוזנת לגמרי ולכן היא נוטלת כדורים למטרה זו במינון נמוך מאוד. תודה

לי שלום ותודה על שאלתך. שאלתך מוןרכבת ונוגעת הבשני התחומים- גניקולוגיה ואנדוקרינולוגיה ויש לפנות להערכה אנדוקרינית בתחילה וגניקולוגית בהמשך. בברכה דר' זלוצובר

13/05/2017 | 16:16 | מאת: נעמי

הפסקת מחזור וגלי חום התרחשו אצלי בגיל 37 וגלי החום פסקו לאחר מספר שנים. כיום בגיל 59 גלי החום חזרו שוב. האם יש סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

נעמי שלום ותודה על שאלתך. ברור שזה לא שכיח ולא אופייני. כדאי לפנות לרופא/ת המשפחה ו/או לרופ/את נשים לברור הסיבה ולטיפול. בברכה דר' זלוצובר.

08/05/2017 | 12:15 | מאת: שרה

שלום אני בת 44 וכבר מעל חודש אני עם גלי חום בלי הפסקה וכל לילה כולי מים, אני רוצה ליכנס להריון והמחזור לא מגיע כבר שבועיים איחור לאחר שחודש שעבר לקחתי פובלה לקבל אותם וקיבלתי אז. מאז אני משתמשת במסטיק תימני ומאקה לנסות להרגיש קצת פחות את כל החום ולנסות להכנס להריון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ותודה על שאלתך. לא ברור מה בדיוק יש לך וכדאי לפנות לברור שזה לא שכיח ולא אופייני. כדאי לפנות לרופא/ת המשפחה ו/או לרופ/את נשים לברור הסיבה ולטיפול. בברכה דר' זלוצובר.

06/05/2017 | 08:25 | מאת: שירן

אחרי כריתת רחם חצצוצרות שחלות לוקחת מעל 10 שנים לוויאל הפסקתי על דעת עצמי . עצבנית ובוכה כל הזמן גם הזעות לעיתים רחוקות האם מומלץ לחזור ? או 2 מדבקות של אסטרוגן יועילו בהמלצת רופא? או אולי כדור פסיכיאטרי, מה המלצתך?

לקריאה נוספת והעמקה

שירן שלום ותודה על שאלתך. ברור שאת שייכת לחלק שהפסקת טיפול הורמונלי מחזירה להן תסמיני גיל מעבר ויש ככל הנראה מקום לטיפול הורמונלי. בחירת הטיפול, ביעוץ רפואי בלבד ובאופן פרטני. בברכה דר' זלוצובר.

07/05/2017 | 08:05 | מאת: שירן

תודה לתשובתך

04/05/2017 | 14:15 | מאת: ציפי

שלןם ד"ר, אני בת 54.5. 6 שנים לאחר סוף המחזור. סובלת מאוד מעייפות ומעליה במשקל, חרף הנסיונות לצמצם...הומלץ לי ע"י רופאת נשים לקחת "סימידונה", אך רשום שזה מסייע למצבי רוח,שינה טובה וכו, ואלה לא הסימפטומים שאופיינים אצלי!!! האם יש משהו שעוזר לעייפות ועליה במשקל??א י נ י רוצה לקחת משהו ללא הועיל... תודה מראש. מחכה להצלה!!

ציפי שלום ותודה על שאלתך. בעיקרון, יש מקום לשקול שימוש בטיפול הורמונלי חילופי ולהתאמת טיפול עלייך לגשת כמובן לרופא. בברכה דר' זלוצובר

29/04/2017 | 10:40 | מאת: אנה

שלום רב אני בת 62 מקבלת הורמונים כבר 7 שנים.רופאה נשים הימליצה לי להפסיק לקחת אותם. אבל אני מתלבדת האם אפשר להפסיק באופן מיידי. בכבוד רב אנה

לקריאה נוספת והעמקה

אנה שלום ותודה על שאלתך. איני יכול ליעץ לגבי עצם הפסקת הטיפול בלי להכיר אותך ומגוון השיקולים בעד ונגד הטיפול אך ברור שבחלק משמעותי מכלל הנשים שהחלו טיפול ומפסיקות אותו, תסמיני גיל מעבר עשויים להופיע שוב ואף בעוצמה משמעותית. אין הוכחה חד משמעי בספרות השהפסקה הדרגתית מלווה בפחות תופעות לוואי מאשר הפסקה מיידית- אולי אף ההיפך הוא הנכון לפי הספרות אם כי הרבה רופאים ממליצים על הפסקה הדרגתית ומוכנים להצהיר שמנסיונם זה עדיף (אם זה כמובן אפשרי בנסיבות המקרה)! בברכה דר' זלוצובר

25/04/2017 | 08:11 | מאת: מתלבטת

אני בת 65. הומלץ לי וגיפם 10 ע"י הגינקולוגית. קראתי את העלון ונבהלתי מהסבירות העולה לסרטן. לקחת? אם כן, למשך שנים?

לקריאה נוספת והעמקה

מתלבטת שלום ותודה על שאלתך. התשובות לגבי אם וכמה זמן לקחת צריכות להיות מופנות לרופאה שהמליצה על הטיפול ומכירה אותך ואת מצבך הרפואי. עקרונית ידוע ומוכח שהספיגה הסיסטמית של אסטרוגן נרתיקי נמוכה מאד. בברכה דר' זלוצובר

23/04/2017 | 19:46 | מאת: ימית

שלום, בת 51, כ-4 שנים ללא מחזור. (ללא טיפול הורמונלי או אחר) בחודשים האחרונים חזרו גלי חום והזעות. בחודשים האחרונים גלי החום התאפיינו בכך ששניות לפני גל החום יש תחושה קלה של כמו חרדה ואז מגיע גל החום. גלי חום אלה היו ללא הזעה. בשבועיים האחרונים השתנו גלי החום, הם חזקים יותר ועם הזעה מרובה. בדיקות דם לבלוטת התריס: (tsh 0.49 (0.55-4.78 - נבדק פעמיים. t3 free 5.8 t4 free 14.0 1. האם יכול להיות שגלי החום לא קשורים לגיל המעבר, אלא לבעיות בבלוטת התריס ? (יש לי גויטר). 2. גלי החום לא היו אמורים לעבור כבר...בכל זאת 4 שנים עברו מסיום המחזור ?! 3. אילו בדיקות מומלץ לערוך בגילי (גם ללא קשר לנ"ל) ? (האם צפיפות העצם, מה עוד ? ) תודה רבה !

לקריאה נוספת והעמקה

ימית שלום ותודה על שאלתך. תיפקודי התריס שלך סבירים לכאורה ואיני בטוח שהם ה גורם להופעת גלי החום אם כי אולי להחמרתם. כדאי לפנות בכלל להערכה מסודרת בנושא בלוטת התריס ובנושא גלי החום אם הם מאד מציקים לך ובהתאם למצבך והרקע הרפואי שלך יומלצו בדיקות באופן ספציפי עבורך. בעיקרון, צפיפות עצם בתחילת גיל מעבר הינה בדיקה נחוצה לתפיסתי אם כי יש לציין שנמצאת בסל השירותים מגיל 60 לכלל האוכלוסיה הבריאה (נשים וגברים). בברכה דר' זלוצובר

20/04/2017 | 02:45 | מאת: רותם

שלום רב, אני בת 50 וחצי. יש לי 2 שאלות: 1. מאז ומתמיד היה לי מחזור ווסת לא סדיר, בין אחת לחודש לאחת לשלושה חודשים או אף יותר. הייתי בטיפולי פריון במשך שנים והמוזר הוא שבהריון הראשון הריתי לאחר כחמישים יום מתחילת המחזור ( במקום ביום ה-14, כפי שקורה לרוב) ובהריון השני הריתי באופן טבעי, ללא טיפולים. בשנתיים האחרונות יש לי מחזור סדיר אחת לחודש. כיצד יתכן שדווקא בגיל המעבר יופיע מחזור סדיר? 2. בעלי ואני לא משתמשים באמצעי מניעה מפאת גילי. מה הסיכוי להריון טבעי בגילי? בתודה, רותם

לקריאה נוספת והעמקה

רותם שלום ותודה על שאלתך. אנו רואים שלעיתים ואף לאחר שנים של וסת לא סדיר, הוא מסתדר. הסיכוי להרות ספונטנית בגילך נמוך. בברכה דר' זלוצובר

19/04/2017 | 16:43 | מאת: חנה

שלום דוקטור, בת 55, ללא מחזור כשנתיים וחצי, נוטלת אביאנה, ואגיפם וויטמין D. מצבי מצוין בזכות ההורמונים אבל אני סובלת מכאבי ראש, הנמשכים יומיים עד שלוש החוזרים במחזוריות כמעט כל חודש. נשללה אפשרות למגרנה, לאחר שרופא ראה אותי בזמן הכאבים. אודה לדעתך.

לקריאה נוספת והעמקה

חנה שלום ותודה על שאלתך. אי ני מבין את שאלתך. אם נוירולוג בדק אותך, לא מצא סיבה לכאבי הראש, לא מצא קשר לטיפול שאת מקבלת ומבחינתו אין מניעה להמשך טיפול, מה השאלה אלי? אם כאב הראש מציק, ניתן לשקול החלפת טיפול. בברכה דר' זלוצובר

18/04/2017 | 00:02 | מאת: אלה

שלום דוקטור, בת 33, יש ילד בן 10, אני 5 שנים סובלת מעקרות , ציסטות בשחלה, השמנת יתר, הזעת יתר, אקנה בפנים ובגב, שיערות בפנים, רמת הסוכר בדם 110, טסטוסטרון 2, TSH 2.25 שאלות: 1.מה אתה יכול להמליץ לי בשביל למצוא סיבה? 1. יכול להיות שהכול נובע מעודף/איזון איזשהו הורמונים של גברים, אם כן, איזה בדיקות אני צריכה לעבור בשביל לדעת מה הסיבה של הבעיות שלי? 2. לאיזה רופא אני צריכה לפנות עם בעיות האלו? 3. יכול להיות שזה גיפראנדרוגניות? איך אפשר לבדוק את זה? מצטערת על עברית שלי, אני אולה חדשה. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אלה שלום ותודה על שאלתך. את אכן זקוקה לברור מעמיק יותר וכדאי שתפנ י לרופא/ת פריון לברור מעמיק יותר. לפי צורך וממצאי הברור ניתן יהיה להתקדם. בברכה דר' זלוצובר

12/04/2017 | 10:37 | מאת: שאלה לגבי פרימולוט נור

דר' שלום רב, אני בת 52, אם מחזור כבר לא מאד סדיר (בין 24-40 יום בין מחזורים) עשיתי אולטרסאונד מעקב בגלל שרירן, שבוע אחרי הוסת. הנתונים שהתקבלו: תוני_רחם מנח : אחורי גבולות: סדירים 95 מ"מX 81X100 :מירקם: שרירני מידות הרחם קו הד אמצעי: כן עובי אנדומטריום: 8.9 מ"מ . הערות:שרירן בקיר קידמי : 58*61 מ"מ _נתוני_שחלה_ימנית מ"מ x 34x 41 :מידות השחלה מרקם השחלה : תקין . הערות:בתוכה זקיקים : 21 מ"מ 14 מ"מ נתוני_שחלה_שמאלית מ"מ x 13x 27 :מידות השחלה מרקם השחלה : תקין דוגלס: נוזל בכמות קטנה עקב אובי הרירית שבוע אחרי מחזור הרופא עשה לי בדיקת פיפל ונתן לי 10 ימים פעמיים ביום פרימולוט נור 5 מ"ג ולחזור על אולטרסאונד.(הוא דיבר על כך שהתרופה תעשה גרידה, לא ממש הבנתי..) אני מניחה שאחד החששות זה סרטן הרחם וכשקראתי את ההוראות של התרופה כתוב לא לקחת אותן עם יש מחלה סרטנית. הרופא שלי בחופש לכן אשמח לשמוע את דעתך בכלל ובפרט ללקיחת התרופה. יש לציין שאני מרגישה (עוד בלי התרופה) כאילו אני לקראת מחזור(יום 17 אחרי המחזור). תודה רבה וחג שמח.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ותודה על שאלתך. הטיפול בפרימולוט נור לגיטימי ומקובל בגילך ומצבך. את סיבת הטיפול כמו גם תוצאת בדיקת הפיפל תצטרכי לברר עם רופאך המטפל. בברכה דר' זלוצובר .

07/04/2017 | 01:07 | מאת: ירדנה

שלום.בת50. צריכה להתחיל טיפול הורמונלי בגלל תסמיני גיל מעבר .על איזה טיפול היית ממליץ למישהי בגילי שמעוניינת בתרומת ביצית.האם טיפול הורמונלי משמר..זה שמחקה את הפעילות השחלתית או טיפול שמשלב באותו הכדור את שני ההורמונים יחדו? והאם זה בכלל משנה למי שמתכננת תרומת ביצית .תודה.ירדנה.

לקריאה נוספת והעמקה

ירדנה שלום ותודה על שאלתך. ברגע שאת מתכננת הריון עלייך לתכנן את הטיפול עם רופא הפריון שלך. בברכה דר' זלוצובר

04/04/2017 | 12:08 | מאת: noy4

שלום, בת 50, המחזור שלי הפסיק כבר לפני ארבעה חודשים. סובלת מאוד מגלי חום. הרופא נתן לי תרופה מסוג CIMIDONA, אמר שזה לא הורמונים ולכן אין לזה תופעות לוואי. אני מאוד חוששת מכיוון ובעבר שקלתי 130 קילו, עברתי ניתוח שרוול לפני שלוש וחצי שנים. והיום אני 70 קילו. לא רוצה לקחת כדורים שיגרמו לי לעלייה במשקל. אשמח לשמוע חוות דעת על התרופה, תופעות לוואי, מה החסרונות שלה ומה היתרונות שלה. אודה לכם על תשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

noy4 שלום ותודה על שאלתך. סימידונה אכן אינה טיפול הורמונלי ואינה מעלה במשקל. בברכה דר' זלוצובר

שלום רב האם מותר לקחת dhea עם טיפול הורמונלי? האם עלול לשבש פעילות הטיפול התרופתי? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מלי שלום ותודה על שאלתך. שתי התרופות ה דורשות מרשם בארץ וספציפית יש להתיעץ עם רושם המרשם. עקרונית אפשר אם כי ייתכנו יותר תופעות לוואי בשילובים מסוימים. בברכה דר' זלוצובר

01/04/2017 | 01:00 | מאת: סיגלית

שלום רב. בת 52 . פרופיל הורמונלי שנעשה כדלקמן- fsh-81.6 lh-76.9 e2<100 progestrone<0.8dhea-1.96 tsh-3.04פרוליקטון 388. עד לפני כחודש נטלתי נובופם כ שנתיים. בחודש האחרון החלו מיגרנות ביום ה עשירי לנטילת נובפם. כעת ללא הורמונים כ 3 שבועות וסובלת מגלי חום , מיגרנות, יובשנרתיקי, עצירות, עצבים ומה לא...עם הנובופם הרגשתי מצויין שנתיים עד המיגרנות שהחלו לפני כחודשיים. כעת, ללא הורמונים - גם עם מיגרנות. עלאיזה הורמון היית ממליץ כתחליף לנובופם? - תודה

לקריאה נוספת והעמקה

סיגלית שלום ותודה על שאלך. בדיקות הדם שלך אינן משנות לטיפול. את צריכה להתיעץ קודם עם רופא המשפחה ואולי נוירולוג לגבי המיגרנות שמעט לא אופייני שמתחילות רק עתה. בהמשך ובהתאם לשוב להערכה על טיפול להקלת תסמיני גיל מעבר. בברכה דר' זלוצובר

אני בת 46, לאחר כריתת שחלות עקב המצאות מוטציה של BARCA2. קיבלתי כטיפול הורמונלי חלופי מדבקות אוורל קונטי, והבנתי שאיתן לא מקבלים מחזור. האם לא עדיף לקחת טיפול הורמונלי שאיתו כן מקבלים מחזור, על מנת לחקות טוב יותר את התהליך הטבעי?

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום ותודה על שאלתך. אין קשר בין המצאות או אי הופעת מחזור חודשי לסיכוני הטיפול. בברכה דר' זלוצובר

19/03/2017 | 09:15 | מאת: לקראת גיל מעבר??

שלום. אני בת 50 . המחזור מאחר ב 4 חודשים. חודש שעבר היה לי יומיים דימום בצבע ורוד וביום השלישי טיפת דם . הרופאת נשים חושבת שזה לא מחזור. שלחה אותי לבדיקות הורמונליות (הבדיקה לא נעשתה במחזור מכיוון שלא היה מחזור. האם זה אמין??) ואלו התוצאות: ESTRADIOL 42.28 FSH 82.87 LH 54.92 PROGESTERONE 0.318 PROLACTIN 132.45 TSH 1.04 TASTOSTERONE 0.69 שאלתי אותה מה הבדיקות מעידות היא אמרה שאני לקראת גיל המעבר. אני ובעלי שומרים עם קונדום קרה כמה פעמים שהקנדום נקרע ולקחתי פוסטינור. אם זה קורה שוב האם אני צריכה לקחת פוסטינור או שזה מיותר??? והאם אפשר לקיים יחסי מין ללא קונדום??? תודה רבה מראש על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

לקראת גיל מעבר שלום ותודה על שאלתך. הסיכוי שלך להרות ספונטנית בגילך קלוש. בברכה דר' זלוצובר

20/03/2017 | 10:47 | מאת: אז אפשר להפסיק את השמוש בקונדום?

אז יש צורך בקונדום? ואם כן ונקרע לקחת פוסטינור??? תודה

16/03/2017 | 19:05 | מאת: יעל

שלום, אני בת 50, סובלת מגלי חום ומקבלת מחזור כל כמה חודשים. כל פעם אחרי שמסתיים המחזור אני סובלת במשך שבועיים או יותר מחרדה ומצב רוח מאד ירוד. אני גם לא ישנה בלילות בגלל גלי בהלה ממושכים. לאחר כמה שבועות זה מסתדר עד לאחר המחזור הבא. אני מעדיפה לא להתחיל HRT כל עוד אני מרגישה טוב רוב הזמן, אבל האם עיתוי הסימפטומים שלי יכול לרמז על שינוי הורמונלי ספציפי שיכול לגרום לכך, ואולי ניתן להתאים את הטיפול ההורמונלי רק לתקופות הבעייתיות? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום ותודה על שאלתך. ספק רב אם ניתן להקל עלייך בטיפול בחלק מהחודש בלבד. לגיטימי לחשוש בשלב זה מטיפול הורמונלי אם כי ייתכן מאד שזאת אחת האופציות הטיפוליות המיטביות. בברכה דר' זלוצובר

16/03/2017 | 17:33 | מאת: גל

בת 33 בהריון בשבוע 18.לוקחת כל יום יוטירוקס 100 מג ופעמיים בשבוע 150 מג. t3- 2.9 t4-13.6 t.s.h-1.76 מה עלי לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

גל שלום ותודה על שאלתך. לפנות להערכה על מנת לקבוע מהם יעדי הטיפול מבחינת TSH בהריון ולפי זה תקבעו תוכנית טיפולית ושינוי אם נדרש (אני מניח שלא בשלב זה). בברכה דר' זלוצובר

15/03/2017 | 16:27 | מאת: רחל

שלום, בת 65, מטופלת 12 שנים באקטיבל, לסרוגין כדור וחצי כדור.עד כה הרגשתי מצויין. בחודש האחרון גלי חום בלילה ומעט הזעות ליליות. עוצמה שונה כל לילה. העלתי מינון לכדור כל יום, ללא שינוי.אנני מעוניינת להפסיק.במקביל עושה בדיקות דם כלליות לברור נוסף- בלוטת תריס ועוד. במידה והבדיקות תקינות, האם זו תופעה מוכרת ? מה עלי לעשות ? האם להחליף טיפול או להוסיף משהו טבעי ? להפסיק טיפול ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

רחל שלום ותודה על שאלתך. קשה כמובן לענות בלי להכיר אותך. שובי לרופא/ת הנשים המטפל/ת עם תשובות מעבדה שלך. יש בהחלט מקום לשקול שינוי כלשהו בטיפול. בברכה דר' זלוצובר

15/03/2017 | 12:35 | מאת: לינור

שלום, אני בת 43, לא קיבלתי חודשיים. יש לי גלי חום, חולשה, עייפות ודופק מהיר. עשיתי בדיקת הריון שהיתה שלילית. האם התחלתי את גיל המעבר? מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

לינור שלום ותודה על שאלתך. מאיין לי לדעת? שובי לרופאך המטפל לבדיקה מסודרת ואולי בדיקת פרופיל הורמונלי. בברכה דר' זלוצובר

שלום.נוטלת נובופם מזה כמה שנים אבל בחודש האחרון נובופם כנראה הפסיק להשפיע. אשמח לדעת מה הטיפול הבא אחריו.תודה.

מלי שלום ותודה על שאלתך. שובי לרופא המטפל שהמליץ על הטיפול ומכיר אותך ותשקלו את ההמשך. יש כמובן מספר אופציות. בברכה דר' זלוצובר

לפני כחודש התחלתי להשתמש במדבקות אוורל קונטי, בכדי לפתור את בעיית גלי- חום, שממנה סבלתי(אני בת 52) כשבוע לאחר תחילת השימוש החלו נדודי שינה, עצבנות, דימומים מלווים בכאבי גב תחתון, ועייפות. גלי החום פסקו- אך תופעות הלוואי משבשות את איכות חיי, מה עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

רחלי שלום ותודה על שאלתך. עלייך לשוב לרופא המטפל שלך. בברכה דר' זלוצובר

13/03/2017 | 23:52 | מאת: טליה

אני בת 61. כמה שנים לקחתי אקטיבל עד שלאחרונה החל דימום. הגניקולוג שלי נתן לי אנג׳ליק כתחליף מאחר שהמינון ההורמונלי יותר נמוך . ראיתי שהרכב ההורמונים הוא שונה והשאלה אם אכן המינון של ההורמונים נמוך יותר באנג׳ליק לעומת האקטיבל. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

טליה שלום ותודה על שאלתך. שאלתך מוצדקת. מינון האסטרוגן באנג'ליק זהה לאקטיבל והפרוגסטרון אכן שונה ואינו בר השוואה. בברכה דר' זלוצובר

לוקחת הורמונים אלו מזה שנה לפני כשלושה חדשים התחילה לי נשירה מאוד מסיבית וגם ציפורנים נשברות ונסדקות האם זה יכול להיות בגלל התרופה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שמש שלום ותודה על שאלתך. ייתכן לפעמים אך יש לשלול תמיד סיבות אחרות! בברכה דר' זלוצובר

12/03/2017 | 18:15 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 50 וסובלת לפחות 15 שנה מתשישות, איטיות, סחרחרות ועוד. ה TSH שלי 4.6 וגם כשבמשך שנים הוא היה 3, T3 תמיד נמוך מהנורמה ו-T4 תקין בגבול התחתון. אומרים לי שזה תקין אבל אני מרגישה רע כל הזמן. אגב, במשך שנים בעבר היו לי תקופות של סימפטומים הפוכים עם רגישות במגע באזור בלוטת התריס. האם ניתן לשלול בוודאות בעיה בבלוטה לפי מה שתיארתי? תודה וחג שמח.

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום ותודה על שאלתך. תיפקודי התריס שלך גבוליים. לרוב ברמות כאלו אין תסמינים אך בהחלט ייתכנו בחלק מהאנשים. מי קבע שהסיבה היא בהכרח בלוטת התריס או בהכרח לא? את צריכה לעבר בדיקה והערכה מסודרות ואז לגבש המלצות טיפוליות. בברכה דר' זלוצובר

10/03/2017 | 22:12 | מאת: יערה

אני בת 44 ומעוניינת בהריון,הווסת שלי לא סדירה וניתן לי טיפול בפרוגילוטון,נאמר לי לעשות בדיקת פרופיל הורמונלי ביום השלישי של המחזור,אך, קיבלתי מחזור ביום ה- 15 של נטילת הכדור.לדברי רופאי אני צריכה לעשות את הבדיקה שלושה ימים לאחר סיום נטילת הכדורים,הייתכן? לעשות פרופיל הורמונלי בלי מחזור? שלושה ימים לאחר סיום הכדורים? תודה מראש

10/03/2017 | 22:12 | מאת: יערה

אני בת 44 ומעוניינת בהריון,הווסת שלי לא סדירה וניתן לי טיפול בפרוגילוטון,נאמר לי לעשות בדיקת פרופיל הורמונלי ביום השלישי של המחזור,אך, קיבלתי מחזור ביום ה- 15 של נטילת הכדור.לדברי רופאי אני צריכה לעשות את הבדיקה שלושה ימים לאחר סיום נטילת הכדורים,הייתכן? לעשות פרופיל הורמונלי בלי מחזור? שלושה ימים לאחר סיום הכדורים? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

יערה שלום ותודה על שאלתך. מבין את התהייה שלך אך רק הרופא שביקש את הבדיקה הוא הכתובת להסבר. בברכה דר' זלוצובר

תודה על פנייתך המהירה ,פניתי כי רציתי לשמוע עוד חוות דעת, כבר שאלתי את רופאי, וזה נשמע לי מוזר. כרגיל האדם "הפשוט" ה"קטן" נופל בין הכיסאות. אשמח לשמוע את דעתך. תודה

10/03/2017 | 20:00 | מאת: שוש

שלום דר זלוצובר בת 52. בגיל 48 התחלתי טיפול בנובופם עקב מחזור מזגזג ..גלי חום..וכל יתר תופעות הלוואי . הטיפול בנובופם עזר לי מאד ..הרגשתי מצויין..חזרתי לחיים וכאילו קיבלתי את חיי מחדש במתנה. המחזור הגיע כל חודש ( פעם חלש פעם חזק יותר) ומידי כמה חודשים אפילו נראו כל מיני הפרשות ( ביציות כנראה) ..בחודשיים האחרונים התחילה תופעה של מיגרנה ביום ה 11 12 לנטילת האסטרוגן( כדורים אדומים) שחולפת לאחר יומיים בערך ונעלמת כליל בעת נטילת הכדורים הלבנים בחפיסה( ככל הנראה פרוגסטרון) .רופאת הנשים המליצה לי לעבור לאקטיבל שמכיל את 2 ההורמונים בשילוב..( וכמובן שכתוצאה מכך גם ללא דימום ) בהנחה שאנני מעונינת בהרומונים משולבים ( שככל הנראה משבשים את הפעילות ההורמונלית הרגילה של הגוף - גם אם זה 10% פעילות) על מה היית ממליץ כתחליף???

לקריאה נוספת והעמקה

שוש שלום ותודה על שאלתך. את נמצאת בטיפול ע"י רופאה המכירה אותך, מכירה את הרקע הרפואי שלך ואני מניח שגם בדקה אותך לפני החלפת הטיפול ולכן הציעה את מה שהציעה. אין מקום להצעות של מישהו שאינו מכיר אותך כלל אם כי תמיד יש אופציות טיפוליות נוספות.בברכה דר' זלוצובר .

09/03/2017 | 15:46 | מאת: דניאל

שלום אני בת 48 קיבלתי וסת אחרון ב 24.1. התוצאות של הבדיקה: LH 30.7 FSH 35.7 ESTRADIOL 341 מה זה אומר? האם אני יכולה עדיין להכנס להריון? איפה אני נמצאת בperimenopause? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

דניאל שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת וברור שאינך שם עדיין. תיאורטית את עשויה להרות אך מעשית הסיכון מזערי. בברכה דר' זלוצובר

07/03/2017 | 00:00 | מאת: אלן

ערב טוב אני עם התקן מירנה בת 51 שסובלת מגלי חום , הרופאה המליצה לי לקחת אסטרופם האם יש לזה חסרונות ?

לקריאה נוספת והעמקה

אלן שלום ותודה על שאלתך. איני מכיר אותך. את צריכה לשאול את הרופאה שמכירה אותך מה היתרונות והחסרונות הספציפיים לגביך בטיפול שהוצע לך ומדוע הוצעה אופציה זאת ולא אחרת (לכשעצמה אופציה מקובלת במצבים מסוימים). בברכה דר' זלוצובר

12/03/2017 | 12:30 | מאת: אלן

חג שמח דר זלוצובר היא הסבירה שאני מקבלת כבר הורמונים מההתקן ואסטרופם משלים את מה שאני צריכה לגיל המעבר . שאלתי אם יש חסרונות והיא ענתה שלא . אשמח לדעת מה החסרונות לדעתך והאם זה יכול לגרום לעליה במשקל תודה רבה

06/03/2017 | 14:17 | מאת: גל

שלום רב דוקטור, אני בת 53 וללא מחזור כ 5-6 שנים. התחלתי לקחת פמארל כשהיו לי גלי חום (לא חזקים מאוד אבל טורדניים), לפני שנתיים בערך וזה עזר. המשכתי לקחת למרות שאין לי גלי חום ותופעות כלשהן והכל ממש בסדר. זאת, מתוך אמונה שהורמונים צמחיים כאלה יכולים לשמור על הגוף ולעכב את הזדקנותו, כעת, שמאזן ההורמונים השתנה. עשיתי הפסקה של חודש-חודש וחצי וכעת אני רוצה לשוב ולקחת (כדור ביום). יש מניעה? יתכן שיש לו באמת השפעה שכזו על הגוף? יש מחקרים בנושא? עם או ללא קשר אני נראה צעירה מאוד לגילי (פנים וגוף). אודה מאוד לתשובתך!

לקריאה נוספת והעמקה

גל שלום ותודה על שאלתך. פמרל וכלל תוספי המזון מיועדים להקלה על תץסמיני גיל מעבר ולא מעבר לכך. יש לזכור שגם טיפול הורמונלי חילופי מיועד כיום להקלה על תסמיני גיל מעבר ולא כרפואה מונעת אם כי ברור שהמשתמת מרויחה מהטיפול ברמת העור, העצמות וכלי הדם בתנאים מסוימים. בברכה דר' זלוצובר

תודה רבה לך! איך אוכל לדעת אם לקחת כדור אחד או שניים? האם ההשפעה באה לידי ביטוי בפרופיל ההורמונלי או אחר?

אין מניעה להמשיך וכל המחקרים מדברים על 2 כדורים ליום. המעקב הוא לפי התסמינים ולא לפי בדיקות מעבדה. בברכה דר' זלוצובר

05/03/2017 | 18:58 | מאת: אסי

שלום אני בת 51 כבר שנה כמעט ללא מחזור . יש תופעות של גלי חום, ותנודות במצבי רוח, שינה לא רציפה. רופאת הנשים הוציאה לי את ההתקן הרחמי (התקן רגיל לא הורמונלי) אמרה שלא צריך יותר. האם אפשר לקיים יחסי מין לא מוגנים ? ואם יש חשש האם ממולץ לקחת פוסטינור ? תודה אסי

לקריאה נוספת והעמקה

אסי שלום ותודה על שאלתך. בגילך ובודאי שאם את בגיל מעבר, הסיכוי להרות אפסי. בברכה דר' זלוצובר

05/03/2017 | 07:11 | מאת: דינה

שלום אני בת 57 בגיל המעבר מספר שנים והכל טוב מלבד קושי בשינה רציתי לשאול האם אפשר לצרוך מאכלים כגון סויה שיש בהם פיטואסטרוגנים צמחיים בלי לצרוך פרוגסטון האם יכול להיגרם נזק? מאחר וקראתי שהורמונים חלופיים מכילים את שני ההורמונים ביחד.

לקריאה נוספת והעמקה

דינה שלום ותודה על שאלתך. אין מניעה ואם זה יפתור את בעיות השינה, מצוין. בברכה דר' זלוצובר

דינה שלום ותודה על שאלתך. אין מניעה ואם זה יפתור את בעיות השינה, מצוין. בברכה דר' זלוצובר

28/02/2017 | 22:45 | מאת: רינת

בדף ההתוויות של LIVIAL כתוב שבין שאר תופעות הלוואי, הוא יכול לגרום לדיכאון. האם נתקלת בתופעות כאלה במיוחד אצל מי שלקחה ליוויאל? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

רינת שלום ותודה על שאלתך. נתקלתי בלא מעט נשים שחוו דיכאון וברובן המכריע ללא קשר לטיפול הורמונלי חילופי זה או אחר אך אם יש ספק ניתן כמובן לנסות להפסיק טיפול ולעקוב, בתאום עם הרופא/ה המטפל/ת, כמובן. בברכה דר' זלוצובר

28/02/2017 | 22:39 | מאת: הפסקת לקיחת ליוויאל

שלום רב. אני בת 58 ולוקחת ליוויאל כל יום כדור מזה 10 שנים. כעת אני מעוניינת להפסיק לקחת. מה הדרך הטובה ביותר להפסיק? להוריד בהדרגה?, יום לקחת ויום לא? או הפסקה מיידית? מישהי שאלה שאלה דומה ב-2011, אך תשובתך שם לא הייתה לי ברורה. אם היית הרופא שלי, והיית רואה שהכול תקין אצלי ואין לי לכאורה סיבה להמשיך לקחת את הכדור, כיצד היית ממליץ לי להפסיק? מה זה אומר בהדרגה? חצי כדור, רבע ועו'? או יום כן יום לא? איך בדיוק? תודה מראש

שלום ותודה על שאלתך. לא ניתן לקבוע שאין לך סיבה לההמשיך באם את חשה בטוב- אולי תחושותייך הטובות נובעות מהטיפול? לפי מחקרים מסוימים, עדיף עקרונית להפסיק טיפול לא לפני גיל 60 ומנגד, אין מחקרים השוואתיים טובים המצביעים על יתרון משמעותי להפסקת טיפול הדרגתית לעומת הפסקה בבת אחת או להיפך ולכן כל אחת יכולה לאמץ לעצמה, בשיתוף הרופא/ה המטפל/ת כמובן, את העיתוי וצורת ההפסקה הנראיית לה. בברכה דר' זלוצובר

24/02/2017 | 04:14 | מאת: רוקסנה

דר זלוצובר תודה על תשובתך באשר למשך הטיפול ההורמונלי (לכל החיים)? ובהמשך מעוניינת לברר איתך, מהם ***הסיכונים **** מטיפול הורמונלי חלופי? והאם ההגנות, לכאורה שהוא מעניק מפני מחלות לב, אוסתיאופורוזיס, אלצהיימר וכו׳- הן רק מיתוס?

לקריאה נוספת והעמקה

רוקסנה שלום ותודה על שאלתך. קצרה היריעה כאן לתשובות לכל שאלותייך התלויות גם בנסיבות האישיות של כל מטופלת, רקע רפואי, גורמי סיכון וכדומה. ההגנה בפני אוסטיאופורוזיס היא בהחלט עובדה ידועה, הגנה בפני מחלות לב קיימת בנסיבות מסויימות ומנגד, ספק אם הטיפול אכן מגן כנגד מחלת האלצהיימר. בברכה דר' זלוצובר

הי, עשיתי פרופיל הורמונאלי בין יום 2-5 של המחזור ואלה התוצאות: פרולקטין- 132mlu/l LH- 4lu/l FSH-6.8lu/l E2-208pmol/l progresterone-4.5 nmol/l testosterone total -2.9nmol/l 17hydroxyprogresterone-2.8nmol/l DHEA-S-10micromol/l androstenedione-3.7ng/ml האם הן תקינות?

לקריאה נוספת והעמקה

מור שלום ותודה על שאלתך. הפרופיל ההורמונלי משתנה והא נלקח כברור לתלונות מסויימות. אין מדובר בבדיקת סקירה ולכן יש לפנות לרופא/ה שביקש/ה את התשובה. בברכה דר׳ זלוצובר

21/02/2017 | 15:12 | מאת: רוקסנה

שלום רב! אני כמעט בת 60 ומטופלת מאז הפסקת המחזור, לפני עשר שנים, במדבקות אוורל קונטי. מספר נסיונות להפסיק במהלך השנים לא צלח כי פשוט חזרתי להרגיש רע מאד. חשוב לי לציין שכל אותן שנים מאז אני מקפידה לעבור בדיקות תקופתיות. לאחרונה, קראתי שהמגמה היא לאפשר לקחת את הטיפול לכל החיים ומאד רציתי לשמוע מה דעתך בנדון. מצד אחד אני מאת חששות ממשך הזמן שאני בטיפול ומצד שני אני מרגישה מאד רע בלעדיו. תודה גדולה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ותודה על שאלתך. ההמלצה הרשמית היא עדיין ״מינון מינימלי לפרק זמן מינימלי״ אם כי ברור לחלוטין שיש נשים שלא יכולות להפסיק טיפול ויש להערך לתת להן את הטיפול לשנים רבות, אולי בהתאמות של סוג ההורמון, המינון וצורת המתן שלו. בברכה דר׳ זלוצובר

19/02/2017 | 05:13 | מאת: תמי

שלום, בת כמעט 49 לאחר שנה וחצי ללא מחזור פתאום קיבלתי דימום שנראה כמו ווסת. עוד אציין כי כחודש לפני הופעת הדימום הזה היתה לי הפרשה וגינאלית שכשנה וחצי לא הופיעה ובעבר כשהיה לי מחזור סדיר כל פעם לקראת ביוץ היתה מופיעה לי הפרשה כזו. האם יתכן שמדובר בווסת גם אם שנה וחצי לא היה לי מחזור (למעט דמם קל מאוד - יותר כמו הפשרה דמית לפני כחצי שנה לאיזה יומם -יומיים) או שחלילה זה סימן למשהו פתלוגי? עוד אציין כי כשבוע לפני הופעת הדימום הופיעו עוד כמה תסמינים שאפיינו בעבר את הימים של טרום הווסת כמו יובש קיצוני בפי הטבעת, גרד בכפות הרגליים, אקנה קל ועצירות. אודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

תמי שלום ותודה על שאלתך. קשה לענות ללא בדיקה שלך ובעיקרון את חייבת בדיקה גינקולוגית אם קיבלת דימום אחרי שנה וחצי של הפסקה! בברכה דר' זלוצובר

17/02/2017 | 09:11 | מאת: רונן

שלום רב , בן 63 , בגלל אוסטאופורוזיס קיבלתי מרשם לקחת ריבון .מה השיקול לקחת ריבון למרות ההשלכות שעלולות להיות על עצם הלסת ולא כדור כמו אוויסטה שהוא ממשפחה אחרת ואין לו השלכות כאלה ? תודה מראש על התשובה .

לקריאה נוספת והעמקה

רונן שלום ותודה על שאלך. אויסטה אינו מיועד כלל לטיפול בגברים עם אוסטיאופורוזיס. בברכה דר' זלוצובר