נטילת פריגילוטון מהיום החמישי לווסת

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

23/08/2021 | 17:09 | מאת: לימור

בת 48 מקבלת ווסת כל חודש. בשלושה חודשים האחרונים חווה אפיזודות של ווסתות ארוכות (מעל שבועיים) שמתחילות בהכתמות חומות מתחזקות מעט ושוב מסתיימת בהכתמות חומות. הרופא נתן לי פרוגילוטון לחודשיים כי לדעתו מדובר בשיבושים הורמונליים. התחלתי את הכדור הראשון ביום החמישי למחזור אך ההכתמות החומות עדיין לא פסקו לגמרי. כרגע שבועיים אחרי קבלת הווסת אני עדיין עם הפרשות ממש מועטות שקופות חומות. מיואשת ולא רואה את הסוף. האם לדעתך עלי להמשיך בטיפול? האם בחודש הבא הטיפול ישא פרי? האם אני צריכה לגמור סבב מלא של הכדורים כדי לראות תוצאות במחזור הבא, או שאולי הטיפול אינו מתאים? הגלולות מהבנתי מכילות אסטרוגן יותר מפרוגסטרון, אולי הגוף שלי זקוק לכדורים שמינון הפרוגרסטרון גבוהה יותר?

24/08/2021 | 10:30 | מאת: לימור

חשוב לי להוסיף כי היום נבדקתי אצל רופאת נשים ובוצע אולטרסאונד. הבדיקה ללא שום ממצא חריג רירית הרחם סדירה ותקינה כנ" ל גם לגבי השחלות. האם יש לי סיבה לדאגה?

לימור שלום ותודה על שאלתך. אין לי מידע על מצבך ולכן קשה לענות אך יש הגיון בשאלתך לגבי הצורך באסטרוגן ויחס האסטרוגן פרוגסטרון בתכשיר. בברכה דר' זלוצובר

כנראה שלא

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי