אסטרופם וסרטן מה דעתך על פמארל?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

02/07/2021 | 23:25 | מאת: אילנה

שלום בת 43 לפני 3 חודשים עברתי כריתת רחם ושחלות בגלל מיומה ענקית, הרופאה אמרה לי לקחת אסטרופם 2 מיליגרם אבל חוששת הבנתי שהורמונים מסרטנים , שמעתי על פמארל מה עדיף? עוד שאלה מה עדיף הורמונים שהם תוספי תזונה ?

אילנה שלום ותודה על שאלתך. יש אכן עליה קלה מאד בסיכון לסרטן שד בנשים הנוטלות אסטרוגן ומנגד מדובר בתכשיר יעיל מאד להקלת תסמיני גיל מעבר, מניעת ירידה בצפיפות העצם וכדומה. פמרל הינו תוסף מזון שיעילותו מוגבלת יותר בהקלת תסמיני גיל מעבר ומנגד, יתרונותין וגם חסרונותין פחותים משמעותית. בברכה דר'זלוצובר . פמארל אינו תכשיר הורמונלי

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי