האם אני במנופאוזה או עדיין לא?…

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

24/08/2021 | 18:44 | מאת: מעין

בת 47 אוטוטו. בהיסטוריה המשפחתית מנופאוזה מוקדמת (40) לאימי. ילדתי שני ילדים עם הריונות ספונטניים ללא בעיה. עד גיל 40 המחזורים היו סדירים מאוד. החל מגיל 40 פלוקטואציות ב FSH אך מחזורים עדיין תקינים יחסית. השיבושים ופתיחת פערים בין המחזורים החלו בגיל 44. מזה שנה ורבעבהמלצת הרופא המטפל (נבדקת באופן סדיר לחלוטין) נטלתי נובופם וקיבלתי וסת סדירה. מעולם לא היו לי תסמינים של גיל המעבר. לפני שלושה חודשים בביצוע בדיקת דם שגרתית נצפתה עלייה קלה בפאנל השומני שאיננה אופיינית לי כלל למעט בעבר הרחוק בו נטלתי גלולות. הוחלט להפסיק את הטיפול ההורמונלי והנה בבדיקה שביצעתי אתמול הפרמטרים חזרו למה שאני מכירה ללא כל שינוי בתזונה וכו׳. נתוני הפרופיל ההורמונלי מאתמול הם: FSH 115 LH 107 Estradiol 202 Progesterone 1.1 אולי ראוי לציין שחוסנתי במנה השלישית יממה וחצי טרם הבדיקות…אולי זה משפיע?…למרות שלא נראה לי שההשפעה ניכרת בפרופיל ההורמונלי אם בכלל… האם ניתן לומר שאני במנופאוזה? האם ידוע על חלופה הורמונלית שאיננה מעלה פאנל שומני? האם להישאר ללא טיפול? אם אני במנופאוזה מדוע האסטראדיול עדיין גבוה?… תודה על כל הבהרה בנושא. מעין.

מעין שלום מנופאוזה מוגדרת כשנה ללא וסת ספונטני. הפרופיל ההורמונלי לא בהכרח משקף מנופאוזה כי יתכנו פלוקטואציות ברמת הורמוני המין. רמת אסטרוגן תקינה בבדיקת דם בהנחה שאינה נובעת מתכשירים שאת לוקחת אינה מתאימה למנופאוזה. בברכה דר' זלוצובר שוללת

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי