הקדמת ווסת -פרימנפאוזה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

25/07/2021 | 12:37 | מאת: ענת

שלום דוקטור. עוד חודשיים בת חמישים,מקבלת ווסת סדיר,אם כי התקצרה ביומיים שלושה,החודש קיבלתי אחרי שבועיים.ברקע ,שרירן 7.2 ממ,סב סרוזי קיר קדמי הגורם לדימום כבד ביומיים הראשונים ונמשך כשבוע.הפעם המשיך כ 8 ימים,נחלש לקראת הסוף וניתן לי הקסאקפרון. אתמול ביצעתי אלוטרה סאונד שהרופא אמר תקין.מלבד השרירן הידוע שלא גדל משנה שעברה,שחלות תקינות.הלכתי שוב היום אליו לבדיקה ידנית.אני מאד חרדתית,ראה שיש לי מספר ציסטות ע"ש נאבוט מפוזרות על פני מוואר הרחם. אמר שזה לא מסוכן,רצה לקחת פיפל אבל פחדתי מאד כי שמעתי שזה מאד כואב,ולכן אמר כדי שתהיי רגועה אשלח להסטוסקופיה אבחנתית וקולוסקופיה.רירית 5.6 ממ סדירה. ואני שואלת האם יש לי סיבה לחשוש? האם הציסטות מסוכנות?האם השרירן גורם לוסת להקדים שבועים ולהתארך? האם באמץ הרירית עבה ולמה רצה שאעשה את שתי הבדיקות שציינתי? אודה לתשובה .חרדה מאד.

ענת שלום. קיבלת תשובות מהרופא שלך שראה את הממצאים שנראים לו תקינים ולפי התיאור אף לי. איני יכול לומר אחרת בלי להתרשם בעצמי. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי