תשובת בדיקת EEG-מה זה אומר

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

18/06/2020 | 14:13 | מאת: ורד

ילדה בת 5 מאובחנת על הרצף האוטיסטי בבדיקת EEG התשובה: לאחר הפסקת חומרי הרדמה נרשמה שינה בשלבים II-I עם רקע של גלי בטא, תטא ודלתא, לסירוגין מוגדשת יותר על פני ההמיספרה הימנית. כמו כן נרשמו גלי V סימטרים וכישורי שינה סימטרים וסינכרונים. נרשמו גלים חדים בודדים על פני האיזור הפרונטלי מימין. לסיכום: 1 .פעילות אפילפטיפורמית אינטראיקטלית פרונטלית ימנית בלתי שכיחה 2 .איטיות פרונטוטמפורלית ימנית קלה בלתי קבועה.

שלום רב בדיקת EEG אינה בדיקה ספציפית ויכולה להראות מימצאים לא תקינים גם באנשים בריאים . שאלת המפתח מדוע עשו לילדה את הבדיקה? ישנה שכיחות גבוהה יותר של פעילות אפילפטיפורמית לא תקינה בילדים בספקטרום האוטיסטי, רבים מהם , לעולם לא יסבלו מאפילפסיה. כך שהמימצא בבדיקת ה EEG אינו עומד בפני עצמו והגישה צריכה להיות בהתאם לסיבות להפנייה לבדיקה בברכה ד"ר אלי הימן

22/06/2020 | 08:28 | מאת: ורד

הפנו אותה כבדיקה שגרתית בגלל שאובחנה על הספקטרום ובגלל שיש לה כאלה רעידות עם הראש וניתוקים לכמה שניות כמה פעמים ביום

מנהל פורום אפילפסיה בילדים