שאלה בקשר לפגיעות האפשריות מהתקפי אפילפסיה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

03/07/2020 | 09:07 | מאת: רון

האם התקפי אפילפסיה פוגעים במוח? ועם התשובה היא כן מאיזה בחינות הם פוגעים במוח (לדוגמא - פגיעה ביכולת התזוזה , פגיעה באינטיליגנציה ,פגיעה ביכולת לראות וכו')? תודה.

שלום רב אפילפסיה יכולה לפגוע במוח במספר מנגנונים. 1.התקפף אפילפטי ממןשך( סטוןס אפילפטי) מעל זמן מסויים , 30 דקות ויותר יכול לגרום לפגיעה בתאי המוח , מוות של תאי מוח ולפגיעה קוגנטיבית ארוכת טווח 2.הפרעה חשמלית משמעותית ב EEG , נכון במיוחד בילדים , בתקופות קריטיות של התפתחות יכולות לפגוע ביעילות הלמידה ועל כן לפגיעה קוגנטיבית/שפתית / לעתים התנהגותית בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים