בדיקת eeg עקב מקרי איבוד הכרה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

20/05/2020 | 23:41 | מאת: אבי

ילד בן 6 הופנה לבדיקה בערנות ובשינה עקב 2 מקרים של איבוד הכרה . ללא סימנים של אפליפסיה .להלן תוצאות הבדיקה : 1. פעילות אפילפטיפורמית אינטראיקטלית פרונטוצנטרלית ימנית בשינה 2. איטיות קלה בלתי קבועה באותו איזור. האם תוצאות הבדיקה מצביעות שיש בעיה כלשהיא? אפילפסיה ? איזה בדיקות מומלצות להמשך בירור ?האם תוצאות הבדיקה מסבירות את מקרי ההתעלפות?

שלום רב הדבר החשוב ביותר הוא לשבת עם הנוירולוג המפנה ולחשוב טוב טוב ען הסיבה להפנייה ל EEG , ולאפיין את מקרי ההתעלפויות. 3% מהאוכלוסיה יכולים להראות הפרעה ב EEG ולעלם לא יסבלו מאפילפסיה כך ש EEG לא תקין אינו עושה אבחנה של אפילפסיה ללא חקירה מדוקדקת לנסיבות שהובילו לשלוח לבדיקה בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים