בעיות רגשיות הקשורות לאפילפסיה?

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

16/09/2020 | 12:26 | מאת: אמא

שלום, בננו בן ה11 מאובחן כשנה וחצי עם אפילפסיה רולנדית ומטופל באוספולוט. אנו מרגישים אצלו קשיים נפשיים כגון - פחדים, חוסר מוטיבציה,לעיתים קשיי שינה. לא משהו מאוד דרסטי אבל קיים. האם התופעות הללו עלולות להיות קשורות לאפילפסיה? ואם כן- מה ניתן לעשות בנידון? מאוד מאוד מודה לך על התשובות המפורטות והמהירות!! שנה טובה!

שלום רב כל ילד עם אפילפסיה יכול בנוסף לאפילפסיה עצמה לסבול מתחלואה נוספת כגון לקות למידה, הפרעת קשב, הפרעות רגשיות מסוגים שונים ועוד. חשוב לוודא כי אותה תחלואה מלווה, אינה נגרמת או מוחמרת מבטיפול התרופתי אוספולוט לרוב לא תגרום לחרדה אבל ברפואה הכל יכול להיות חשוב לבצע הערכה פסיכולוגית שיקומית במרכז המבין אפילפסיה בילדים וזאת כדי לאפיין את נקודות החוזק/חולשה, ולהציע דרכים לשפר ולחזק את הילד/ה כל זאת במטרה לשפר את התפקוד של הילד/ה ואיכות חייו שנה טובה ד"ר הימן אלי

מנהל פורום אפילפסיה בילדים