פרכוסים אצל תינוקת בת חודשיים

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

24/06/2020 | 21:51 | מאת: נופר

שלום רב, בגיל חודש הבחנתי ברעד חריג אצל התינוקת שלי תוך שעה מההירדמות אשר אובחן כפרכוס (יש לי סרטון וידאו שצולם באחד ההתקפים) בוצעו בדיקות רבות והן תקינות (בינהן mri) אומנם ב eeg שבוצע נרשם כך - נרשמה פעילות מעורבת בטווח תטא ודלתא. באפילטודה בינונית ורמז לכישורי שינה סימטריים. פעם אחת נרשם זיז הפוך פאזה באזור אחורי שמאלי (o1) סיכום- תרשים שינה לא תקין בשל פעילות אפילפטיפירמית ממקור אחורי שמאלי. מאז הבת שלי מטופלת בלומינל והפרכוסים חלפו. אך לעיתים שוב, תוך שעה מההירדמות היא פוקחת את העיניים ובוהה למספר שניות. האם דבר זה יכול להחשב כפרכוס? האם יש אפשרות שהפרכוסים יחלפו והיא תיגמל מהתרופה? תודה רבה מראש

24/06/2020 | 22:52 | מאת: נופר

בנוסף, האם היית מגדיר את התינוקת כחולת אפילפסיה? הופיעו מספר פרכוסים במשך שבועיים לפני נטילת התרופה

שלום רב מטרת הטיפול באפילפסיה היא: 1.ללא פרכוסים 2.ללא תופעות לוואי מהטיפול 3.למקסם איכות חיים ומיצוי פוטנציאל במידה ויש ספק לגבי קיומם של פרכוסים למרות הטיפול , בומיודח כשמדובר בתינוקות וילדים הנמצאים בתקופת קריטית של התפתחות, יש מקום לשקול ביבוצוע וידאו EEG ובהתאם לממצאים לסייע בהכוונת הטיפול. בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים