דפלפלט מול למיקטל בניתוקים

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

11/06/2020 | 11:24 | מאת: א.ע.כ

שלום ההתרשמות מקריאה של חומר בעניין טיפול באבסנס קלאסי שיש הבדלים בין דפלפט ללמיקטל. לפי נסיונך וגם באופן אומדני: 1. מתי רואים בזמן מוחשית שיש הפחתה בניתוקים בין שני התרופות ? 2. האם מהירות ההפחתה יותר בדפלפט? 3 .תופעות לוואי של דפלפט הן בפרט תיאבון מוגבר ונשירת שיער: אלה סיבות לעבור לתרופה אחרת? 4. האם נכונה התחושה שלמיקטל אולי יותר איטית אבל יותר נסבלת אצל ילדים? תודה רבה

שלום רב מתי רואים בזמן מוחשית שיש הפחתה בניתוקים בין שני התרופות ? בשל החחש מפריחה אלרגית , קצב שינוי מינון למקטל איטי יותר ולכן התגובה תיראה מאוחר יותר 2. האם מהירות ההפחתה יותר בדפלפט? נכון 3 .תופעות לוואי של דפלפט הן בפרט תיאבון מוגבר ונשירת שיער: אלה סיבות לעבור לתרופה אחרת? ישנן עוד תופעות לוואי , כל תופעת לוואי הפוגעת באופן ניכר בהרגשה הכללית של המטופל תהווה סיבה לעבור לתרופה אחרת במידה. 4. האם נכונה התחושה שלמיקטל אולי יותר איטית אבל יותר נסבלת אצל ילדים? מאוד משתנה בברכה ד"ר הימן אלי

מנהל פורום אפילפסיה בילדים