בדיקות הדמיה לראש ויכולתם

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

17/05/2020 | 22:49 | מאת: עמי

סיטי אם אר איי זה בדיקות שיכולות לתת תמונת מצב למוח לראש בקשר לאפילפסיה בפרט ולבעיות אחרות בכלל ? תסביר תפרט מה זה אמ אר איי מה זה סיטי ?

שלום רב CT הינה בדיקה פחות רגישה ופחות מדויקת ביחס ל MRI כאשר מדובר באפילפסיה במצבים דחופים בהם יש לקבל תשובה קלינית מיידית- CT זמין יותר ועל כן עדיף CT מבוסס על קרינת רנטגן , MRI על תהודה מגנטית ועל כן מצליח לראות שינויים עדינים ברקמת המוח ש CT לעתים יפספס בברכה ד"ר הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים