שאלה בנוגע לבדיקת eeg

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

29/06/2020 | 14:41 | מאת: אלירן

שלום ד"ר היימן, התינוקת שלי מטופלת בתרופה שנוגדת פרכוסים ובנוסף הeeg שבוצע בטרם נטילת התרופה לא היה לגמרי תקין.בחמישי האחרון ביצענו בדיקת eeg נוספת וזוהי התשובה שנרשמה-נרשמה פעילות מעורבת בטווח תטא ודלתא עם כישורי שינה סימטריים. לא נרשמה פעילות אפילפטיפורמית או האטה מוקדית.סיכום: תרשים שינה בגדר התקין לגיל. לא נרשמה פעילות אפילפטיפורמית או האטה מוקדית האם לדעתך זוהי בדיקה תקינה? האם יש מקום להפחית/ לגמול מהתרופה שהיא מקבלת? אציין כי ההתפתחות של הילדה תקינה. תודה רבה

שלום רב הסיבה לטיפול לאחר שעושים אבחנה של אפילפסיה היא למנוע פרכוסים, ועל כן לשפר את איכות החיים של המטופל , למנוע פגיעה וכדומה. ה EEG הוא כלי עזר , טוב שהוא תקין , אך אן בו כדי לקבוע שהנטייה האפילפטית חלפה. ולכן מקובל לתת טיפול גם בנוכחות EEG תקין( שזב כמובן מימצא טוב) בברכה ד"ר הימן אלי

מנהל פורום אפילפסיה בילדים