אפילפסיה רולנדית שפירה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

13/07/2020 | 13:33 | מאת: אסתר

בני בן 10 לאחר 2 התקפים של פרכוס כללי במרחק של כחודשיים באבחנה אפילפסיה רולנדית שפירה ההתקף הראשון היה בגלל חסך שינה וההתקף השני כתוצאה מבדיקת eeg בחסך שינה כך שרואים בבירור את הטריגר. לאחר ההתקף השני החל טיפול באוספולוט רציתי לשאול אם כרגע רואים בבירור שההתקפים מגיעים בגלל חסך שינה(את ההתקף השני קיבל בגלל הבדיקה) האם קיימת אפשרות להקפיד מאד על שעות השינה ואז לא יהיה צורך במתן הכדור?

שלום רב אין שחור ולבן , ולגיטימי ללכת בכיוון זה במיוחד כאשר מדובר באפילפסיה רולנדית בה לעתים סה"כ הפרכוסים בתקופה בה המחלה פעילה, במקרים מסויימים יכולה להסתכם בפרכוסים בודדים בכל אופן לדיון עם הנוירולוג/ית מטפל/ת בהצלחה ד"ר הימן

14/07/2020 | 16:29 | מאת: אסתר

תודה על התשובה רציתי לשאול שאלה נוספת לגבי פעולת הכדור, מעבר לזה שהכדור צריך לאזן את החולה ולמנוע התקפים, האם הוא גם משנה את תמונת הeeg? תודה

מנהל פורום אפילפסיה בילדים