פורום שברי אוסטיאופורוזיס

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס
שברי אוסטיאופורוזיס הינם חלק ממחלת האוסטיאופורוזיס, מחלה שמובילה לירידה בצפיפות העצם וכתוצאה מכך נגרמים שברים בעיקר בצוואר הירך, עמוד השדרה ובאמה. הפורום ייתן מענה לשאלות שעולות בקרב המטופלים בנושא אוסטיאופורוזיס וטיפולים אפשריים ורלוונטיים למטופלים אחרי שבר. למעבר לפורום לחצו כאן.
84 הודעות
67 תשובות מומחה

מנהל פורום שברי אוסטיאופורוזיס

הפורום נסגר
10/07/2013 | 09:27 | מאת: שלמה גילברג

יין אכן ישמח לבב אנוש -אבל רק בגלל עירפול החושים ופגיעה / החלשת המערכת העיצבית יין זה תסיסה - חומצה וזה גורם לגוף לטפל בחומצה זו ע"י נטילת סידן מהעצם מזה נבין שיין הוא אחד מהגורמים לדילול העצם ולא להפך . למי שרוצה לדעת עוד אשמח לסייע 052-5556960 שלומי

06/07/2013 | 14:10 | מאת: יעל

שלום אני בת 54 הרופא הורה לי לקחת ribone 150 כדור אחד בחודש האם ניתן לשלב טיפולי בוטוקס תודה

בשל כאבי גב תחתון עברתי לפני 3 שבועות בדיקת MRI מותני בו צויין כי יש לי שחיקת דיסק בין החוליות ולא היו ממצאים של המצאות שברים. היום קבלתי את תוצאות בדיקת צפיפות העצם שביצעתי המראות כי יש לי אוסטאופורוזיס בינונית L1,3,4 וקשה בL2. שאלתי: האם יתכן שאף כי לא צויינו שברים בMRI עצם היות המחלה (אוסטופורוזיס) היא הגורם לכאבי הגב שלי. מומחה אורטופד ציין כי ממצאי הMRI אין בהם כדי להוות הסבר לכאבים.

30/06/2013 | 11:24 | מאת: מאיה

שלום רב אימא שלי בת 78 סובלת מאוסטאופורוזיס ודמנציה מתקדמת כמה שנים. היא מקבל פוסלאו פעם בשבוע. ברצוני לדעת אם יש צורך לבדיקת נוספת של צפיפות עצם בגיל הזה ובמצב שלה. האם יש תרופה יותר מתקדמת ממה שהיא לוקחת עכשיו.

09/06/2013 | 11:48 | מאת: יאיר

שלום, אמא שלי בת 83 אובחנה בצילום רנטגן כסובלת משבר לחיצה. כרגע סובלת מכאבים בלתי נסבלים ללא הפסקה. חגורה שעשו עבורה לא ממש עוזרת כמו כן כמעט וכל התרופות כולל מדבקות ותרופות חזקות לא עוזרות.וגורמות בעיות אחרות ותופעות לואי. אנחנו ממש חסרי אונים ומבקשים יעוץ כיצד אפשר לעזור לה להמשיך הלאה.תודה רבה. יאיר

התחלתי לקבל טיפול נגד אוסטופניה ואוסטאופורוזיס קל. לאחר שהעליתי את הסיכון בהרס עצם הלסת בנטילת פוסלנים למיניהם ובידיעה שאולי אזדקק לטיפול שורש -רשמה לי הרופאה תרופה בשם ריבון 150. היא ציינה שאם בסופו של דבר יהיה נזק לעצם הלסת - היא תמליץ על טיפולל באמצעות זריקה יומית. שאלתי היא - מעבר לכך שבזריקה החומר עובר ישירות לדם ולא דרך הקיבה במקרה של נטילת התרופה דרך הפה, האם החומר הקיים בזריקה אכן מונע את הרס עצם הלסת בזמן לקיחת הטיפול נגד אוסטיאופורוזיס? האם נעשו מחקרים על כך?

02/05/2013 | 15:53 | מאת: דנה

בת 51 שנה ללא מחזורים עמוד שידרה מותני T SCORE -0.3 הירך שמאל -2.1 ימין -1.9 האם אוסטאופורוזיס או שלב לפני. נוטלת 2 כדורי סידן 500 מ"ג (קלציצו די 3) האם מספיק? תודה רבה!!!

09/05/2013 | 08:49 | מאת: נימי

אחרי בדיקת צפיפות עצם, רופא המשפחה החליט שאני צריכה לקחת אקטונל (כשההעדפה מצידי היתה לכדור חודשי). לקחתי את הכדור כבר מספר פעמים, כשמתוכן פעם אחת הרגשתי לא טוב ובפעם האחרונה, לפני מספר ימים, הרגשתי ממש רע, במיוחד בקיבה. אני מקפידה על הוראות נטילת התרופה (אפילו לא יושבת, עומדת למעלה מחצי שעה) ושאר ההנחיות. האם להפסיק את התרופה? האם לקחת אחרת?

09/04/2013 | 18:46 | מאת: נירה

קבלתי טפול בפוסלן במשך 10 שנים.כעת אחרי הפסקה 3 שנים הומלץ להתחיל עם זריקות PROLIA -האם יש יעילות לתרופה? אצטרך גם לקבל טפול ע'י משאף FLIXOTIDE 250mcg שמכיל סטראודיים.האם זה לא יקדם את האוסטיאופורוזיס? תודה נירה

אמי (בת 73) אובחנה כחולה באוסטראופורוזיס לפני כ17 שנה. היא טופלה בעשר השנים הראשונות עם פוסלן ואחר כך ב7 השנים האחרונות עם אויסטה (כל הטיפולים האלה דרך רופאת המשפחה). עכשיו, הציעו להחליף לה את האויסטה בזריקות יומיומיות של פורטאו. השאולות שלי הן: 1. האם יש אופציות נוספות בשוק מלבד הפורטאו ואם כן איך מחליטים איזה תרופה עדיפה? 2. איך אפשר לדעת אם תרופה מסויימת "עובדת"? האם יש פרמטר כמותי שלפיו ניתן לקבוע את יעילות התרופה? 3. אנחנו לא הצלחנו להבין מדוע משנים את הטיפול של האויסטה. האם יש לכך הסבר ? המון תודה על ההתייחסות דורית

לקריאה נוספת והעמקה

הי, השאלות שלך מורכבות מידי וכדי לתת תשובה רצינית צריך להכיר את הרקע הרפואי של אימך בצורה טובה יותר. ובכל זאת- לא נהוג לקחת אויסטה אחרי גיל 65 כיוון שאינה משפרת צפיפות עצמם בירך ופועלת רק על עמוד שידרה. הפרמטר שעוקבים אחריו מעבר להופעת שברים הוא צפיפות עצם (נהוג לבצע פעם בשנתיים, מתקבל ערך כמותי). פרמטר כמותי נוסף שאינו בסל עדיין אך נמצא בשימוש הוא בדיקת דם לסמני עצם.

04/04/2013 | 22:10 | מאת: דורית

תודה רבה על התשובה. אמא שלי קצת חוששת מהזרקות היומיומיות. את יכולה בבקשה לומר אם יש תחליפים טובים לפחות כמו הפורטאו שאפשר לבדוק לגביהם? לאמא שלי אין היסטוריה של שברים . היה לה לפני כמה שנים סדק בצלע . שוב, המון תודה דורית

23/03/2013 | 16:13 | מאת: דליה

אני סובלת אוסטיאופורוזיס מזה כשנתיים, עשיתי בדיקת צפיפות עצם ובצוואר הירך T-2.8' .לאחרונה יש לי כאבים באגן ובצלעות ,האם יש קשר, אני מטופלת בקלציום 1000מ"ג ויטמין D 1200 ופעם בחודש אקטונל150,האם המינונים מספיקים,יש משהו שהיית משנה בטיפול

לקריאה נוספת והעמקה

הי, כאבי האגן והצלעות, ככל הנראה אינם קשורים. הייתי מבצעת מיפוי עצמות בשל כאבים אילו ובודקת רמת ויטמין D לודא שמינון הויטמין מספק.

13/03/2013 | 07:09 | מאת: אווה

אני לוקחת באופן קבוע כל חודש, ריבון 150. קניתי בימים אלה 3 קופסאות מהתרופה והופתעתי לגלות שהכדור בכל הקופסאות הוא צהבהב למרות שאני זוכרת שהוא היה תמיד לבן. נשארה לי קופסה מקניה קודמת (אבל גם היא מאותו תאריך יצור) גם שם הכדור צהבהב. האם יש שינוי בהרכב הכדור? האם זה פגם? למי עלי לפנות? אני קצת חוששת... אודה לתשובה, כמו כן אשמח לתגובות של צרכנים נוספים שיבדקו מה צבע הכדור שאצלם. בתודה רבה אווה

איני יודעת מהו הצבע התיקני של הכדור. צריך להתיעץ עם רוקחים.

04/03/2013 | 08:09 | מאת: נוי

אמי בת 78 קיבלה לפני 10 ימים פעם ראשונה כדור ריבון 150 שתתה את הכדור לפי ההנחיות של הרופאה. באותו ערב התחילה להקיא ועד היום (כ-10 ימים) עם בחילות וחוסר תיאבון. האם אלו תופעות הלוואי והאם יכולות להמשך כל כך הרבה זמן? אודה על תשובה מהירה

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה היא כן. לרוב התופעות אינן נמדכות זמן רב וחולפות תוך יום יומיים.

06/05/2013 | 16:52 | מאת: felix

שלום רב, אילו תופעות לוואי יכולות להיות מהתרופה הזו, ריבון 150??

28/02/2013 | 17:51 | מאת: בני

בן 39. בדיקת דם מהיום : VIT.D 25-OH 8.13 NG/ML בעבר היה לי גם נמוך, אך לא ברמה כזו. האם יש צורך בבירור נוסף או פשוט להתחיל להשתמש בתוסף ? האם ויטמין ברמה כזו משפיע על שרירים/עצמות ? ( אני סובל מכאבים בגב תחתון/רגליים/שוקיים.) מה המינון המומלץ ? נ.ב. בספירת הדם, רמת האשלגן כמעט גבולית, האם זה בעייתי/מסוכן/דורש מעקב ? PHOSPHORUS 2.76 MG/DL ( 2.50- 4.60) (........*)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בני, רמת ויטמין D שלך מאוד מאוד נמוכה, באופן חריג. הדבר דורש בירור וטיפול. בירור- לראות האם יש תת ספיגה של עוד מרכיבי תזונה וטיפול - הייתי מתחילה בהעמסת ויטמין D בקבוק שלם פעם בשבוע למשך שבועיים ואחכ 2000 יח ליום. חוסר חמור כזה של ויטמין D בהחלט עלול לגרום לסימפטומים כמו אילו שאתה מתאר.

12/04/2013 | 00:20 | מאת: בני

לאחר קבלת תוצאות הבדיקה התחלתי (על דעת עצמי) בנטילת טיפות ויטמין D במינון 2000 יחידות ( 2X1000). האם זה בסדר בשלב ראשון לקחת למשך תקופה את המינון הזה ואז לחזור על בדיקת הדם, ובמידה ועדיין נמוך לעשות בירור, או שלדעתך בכל מקרה יש מקום לעשות בירור כעת? ומה כלול בבירור ? איך בודקים ? וכן, תוך כמה זמן מומלץ לעשות בדיקה חוזרת לראות את הערכים? תודה

24/02/2013 | 15:43 | מאת: שוליק

עברתי בדיקת צפיפות עצם. אני אשה בת 58. אודה להתייחסות לתוצאות: לגבי חוליות L2-L4 VU הוגדרה ירידה גבולית. לגבי צפיפות העצם בצוואר הירך: צפיפות ימין-0.690 שמאל 0.665 %מהממוצע של שיא מסת עצם בצעירים , ימין 70 שמאל 68 TSCORE - ימין -2.4- שמאל --2.6- %מהממוצע של גיל הנבדקת ימין 84 שמאל 81 T SCORE TOTAL HIP ימין -1.7- שמאל -1.7- הצפיפות: אוסטאופניה קשה (כנראה בימין) אוסטאופורוזיס בינוני (כנראה בשמאל). בנוסף אשמח לדעת האם פעילות קארטה שאני עושה היא חיובית או שלילית תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, משמעות הבדיקה היא שאת קרובה מאוד לאוסטיאופורוזיס, או, במילים אחרות, יש לך ירידה מסוימת בצפיפות העצם. אם אינך לוקחת כל טיפול צריך להתחיל טיפול בקלציום וויטמין D. קראטה- כמו כל ספורט חיובי בהקשר זה.

19/02/2013 | 08:53 | מאת: כנרת

שלום ד"ר רוטמן -פיקלני מה הקשר בין כאבי גב לבין שברי אוסטאופורוזיס ? אמא סובלת מכאבי גב כבר זמן רב , יש לה בעיה של דלילות בעצמות ומטופלת עם אקטונל. האם יש קשר בין הדברים ? איך בודקים זאת ? תודה על העזרה. כנרת

לקריאה נוספת והעמקה

יש קשר בין כאבי גב ואוסטיאופורוזיס. אוסטיאופורוזיס עלולה להתבטא בשברי חוליות- שביטויים יכול להיות כאב גב. הדרך לאבחן זאת צילום עמ"ש צידי (שמדגים את גובה החוליה). גם CT מתאים לאיבחון וגם מיפוי עצמות.לצערינו, כיוון שכאבי גב שכיחים כל כך באוכלוסיה הרבה מהשברים בחוליות אינם מאובחנים. אני מעודדת את אימך לבצע צילום עמ"ש.

18/02/2013 | 08:19 | מאת: נורית

שלום דוקטור אמי משתמשת שנה כבר באקלסטה ורוצה לנסות את פורטאו , האם יש התנגשות בין הגלוקומין לפורטאו ?

לקריאה נוספת והעמקה

הי נורית, אין התנגשות בין גלוקומין לפורטיאו. לתשומת ליבך, פורטיאו היא תרופה לנשים בסיכון גבוה מאוד לשבר עתידיוניתנת בזריקות יומיומיות למשך שנתיים.

06/02/2013 | 09:07 | מאת: ליאת

שלום רב,אני בת 48 וסובלת מאוסטאופורוזיס על רקע גנטי. סבתי היתה במצב קיצוני , מרותקת למיטה שנים רבות עקב המחלה וגם אימי סובלת מכך. בגיל 40 בדקתי ויצא -2 סטיות תקן בגב תחתון .מאז לא נבדקתי ואני נוטלת סידן וויטמין D. בנוסף הרמתי משא כבד לפני 3 וחצי שבועות ואני סובלת מאז מכאב קבוע בגב העליון.ב- MRI לא ראו שבר (היה חשד לבלט דיסק) האם צריך לבצע גגם צילום?מה יכולה להיות הסיבה לכאב החזק והקבוע? האם יש טיפול לעצירת ההדרדרות באוסטופורוזיס לפני הפסקת המחזור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאת, ראשית על פי ההיסטוריה שלך את בהחלט בקבוצת סיכון. שנית, אין צורך לבצע צילום במידה וMRI שלל שבר בחוליות. שלישית, גם לפני תום המחזור יש תועלת באכילה בריאה, ספורט, קלציום וויטמין D.

22/01/2013 | 11:12 | מאת: אורית

אני בת 37 וביצעתי בדיקת צפיפות העצם להלן התוצאה: צפיפות העצם הממוצעת של חוליות L1 - L4 0.947 TSCORE -2.0 זה לגבי עמוד שידרה מותני. הירך: צפיפות העצם בצוואר הירך 0.882 שמאל וימין,tscore -2.0 total hip 81 שמאל וימין TSCORE -1.5 וימין -1.6 למטה רשום: צפיפות עצם נמוכה מהצפוי לטווח התקין. מה זה אומר? ומה הטיפול? ואיך ממשיך הבירור? יש לציין שנטלתי קורטיזון תקופה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש לך צפיפות עצם נמוכה. הסיבות לכך מגוונות ויכולות להיות גנטיות, תזונתיות או קשורות למחלה או תרופה שאת נוטלת. מדוע בכלל ביצעת את הבדיקה? בד"כ עושים צפיפות עצם רק עם המנופאוזה, כך שאולי התשובה לשאלה זו תומר גם מדוע התוצאה נמוכה. ממליצה להתיעץ עם רופא מטפל/אנדוקרינולוג בענין.

08/01/2013 | 02:02 | מאת: גיא

אחרי כמה זמן מהבדיקה שהראתה לראשונה רמת ויטמין D נמוכה ומקבלים תוסף, בודקים את ההתנרמלות ויטמין D? לאחר שהתגלתה צפיפות עצם של -2.6 האם אין צורך בעוד בדיקות אחרות לעשות עד הבדיקה החוזרת של צפיפות עצם בעוד שנתיים?

לקריאה נוספת והעמקה

אחרי התחלת טיפול בויטמין D נהוג לבדוק שוב הרמה לאחר 3-6 חודשים.יש בעיה כי קופות החולים אינן מאשרות בד"כ לבצע את הבדיקה יותר מפעם בשנה. -2.6 הוא ערך גבולי וכן, מחכים שנתיים עד הבדיקה החוזרת.

02/01/2013 | 13:21 | מאת: שרית

ד"ר רוטמן שלום, אני בת 50 וקיבלתי הבוקר התוצאות הבאות: צפיפות העצם הממוצעת של חוליות L4-L2 1.156 % מהממוצע של שיא מסת עצם..95 T SCORE -0.5 % ממוצע גיל 98 בירך T SCORE ימין -0.6 שמאל -0.3 מה משמעות התוצאות? תודה מראש על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה תקינה

31/12/2012 | 23:33 | מאת: רבקה

לאחר שתי נפילות שהתוצאות 3חוליות שבורות -דחוסות אובחנתי כסובלת מאוסטרופורוזיס ואני מטופלת זה למעלה משנה בפרוטלוס שאלתי האם יש הגבלת זמן להשתמש בתרופה? האם יש נסיון בתרופה זו לשפור מצב העצם ? האם גורמת לבעיות בזכרון? תודה ..

שלום רב, התרופה פרוטילוס מוכחת במחקרים קלינים כמשפרת היארעות שברים. משתמשים בה באירופה ואוסטרליה כבר מספר שנים. אין הגבלה רשמית על משך השימוש אך המחקרים הקלינים שהוכיחו תועלת נמשכו עד 8-10 שנים.

26/12/2012 | 16:03 | מאת: שרון

לא מבינה למה הכוונה בכתבה : "מומלץ להימנע מתנועות המשלבות כפיפת עמוד שדרה ורוטציות (סיבובים) של עמוד השדרה, בעיקר אם הן נעשות בשילוב כפיפה לפנים כמו במשחק סקווש או טניס" האם הכוונה שלא טוב למי שחולה באוסטופורוזיס לעשות תרגילי מתיחה? יש לי אוסטופורוזיס, אני מאד גמישה. האם אני עושה נזק לעצמי בתרגילי מתיחה בכל הצורות?

לקריאה נוספת והעמקה

אנא ראי השאלה בנושר תרגילי רוטציה. היכן התפרסמה הכתבה? לדעתי אין מניעה אלא להיפך, מתרגילי מתיחה או רוטציה. כמו שכבר כתבתי, לגבי כפיפה לפנים יש גרסאות שונות. אימון גופני אינו תחום המומחיות שלי.

24/12/2012 | 15:00 | מאת: פמלה

עברתי בדיקת צפיפות עצם והתוצאה היתה צפיפות העצם קלה בנונית אמי היא אשה מבגרת שסובלת ממחלת האוסטיאופורוזיס וכן אני סבלתי מסרטן השד ולכן אני נמנעת ממוצרי חלב אבל אוכלת דברים אחרים שיש בהם סידן מה עלי לעשות כדי להעלות את ערך צפיפות העצם בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי פמלה, חסרים בשאלתך נתונים כגון גילך, הטיפול הנוכחי לסרטן השד ועוד. בגדול, כדי לשמר את צפיפות העצם צריך לבצע פעילות גופנית באופן סדיר, לקחת תוספי סידן (במיוחד לנוכח העובדה שאינך אוכלת מאכלי חלב, וויטמין D עשד לנירמול רמת הויטמין.

24/12/2012 | 13:39 | מאת: דליה

שלום בת 58 יש אוסטאופורוזיס. הופתעתי לקרא בכתבה שיש להמנע מרוטציה בעמוד השדרה. אני במכון כושר וכל המדריכות מתרגלות רוטציה בטענה שזה מעולה?????????????

לקריאה נוספת והעמקה

גם לדעתי אין להמנע מתרגילי רוטציה. יש חילוקי דיעות לגבי כפיפה קדימה, שמעתי שי מדריכות שאומרות שאסור לבצע זאת, אך יש גרסאות אחרות... אין ממש עבודות מבוקרות על הנושא, זה מבוסס יותר על גישות ואסכולות.

31/12/2012 | 13:31 | מאת: דליה

תודה ועוד ש קטנה: מה לגבי שכיבה על גליל על הגב ? או על כדור? האם יכול לגרום לשברים?מודה מראש דליה

23/12/2012 | 19:10 | מאת: ריקי

הובחנתי כחצי גוף ימין אוסטופניה וחצי גוף שמאל אוסטופווזיס. ישלי כאבים במפרקים מאוד קשים, וגם כאבי גב כך שלפעמים אני לא יכולה לא לעמוד ולא לשבת.הרופאה שלי המליצה על אוויסטה אולם בקופת חולים מכבי מסרבים לתת את התרופה לפני גיל 60, לפי קריטריון משרד הבריאות למרות שעברתי את כל הוועדות קבלתי תשובה שלילית. מה עלי לעשות? ומה הנזקים שאני לא לוקחת את הכדורים לעתיד?

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא מכירה מצב בו חצי גוף אוסטיאופני וחצי אוסטיאופורוטי. בנוסף, כאבים קשים במפרקים כמו שאת מתארת אינם נובעים מאוסטיאופורוזיס. יתכן שיש בעיה אחרת - צריך לפנות לרומטולוג.

23/12/2012 | 16:08 | מאת: מרים

שלום הופנתי לבדיקת מיפוי MIBI בשאלת פאראתירואיד אדנומה כיצד מתבצעת הבדיקה? האם אקטונל גורם לאדנומה? לוקחת אקטונל משנת 2008 בבדיקת צפיפות עצם T.Score הערך הוא 2.7- בגב בפרק ירך 2.1- האם להמשיך ליטול אקטונל ואם לא מה במקום? אודה על תשובתך מרים

לקריאה נוספת והעמקה

היפרפראתירואידיזם יכול להחמיר או לגרום לאוסטיאופורוזיס. מיפוי מיבי מתבצע תוך הזרקת איזוטופ מסומן וצילום הצואר בזמנים שונים אחרי ההזרקה. אקטונל טיפול טוב, ההחלטה על המשך הטיפול תלויה , בין השאר, באיבחון וטיפול במחלת הפראתירואיד.

28/12/2012 | 23:27 | מאת: מרים

תודה על תשובתך

23/12/2012 | 15:29 | מאת: or

בעקבות אוסטופורוזיס בעמוד השדרה בדרגה -3.2 אני לוקחת אוויסטה. האם זו תרופה הבונה גם את העצם? האם יש עמה תופעות או סכנות נלוות? האם זה קשור לבעייה שיש לי עם בלוט התריס? עברתי כריתה מלאה שלה. איך אוכל לדעת שאכן האויסטה משפיעה על בניית העצם? אני מרבה באכילת מזונות עם סידן, מרבה בפעילות גופנית גם כן. אני בת 55. בריאה בד"כ.

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה שלך קצת מורכבת כי חסרים לי נתונים. האם את מטופלת באלתרוקסין ומה הTSH שלך בדר"כ. יש קשר בין איזון בלוטת התריס ואוסטיאופורוזיס. הערך שציינת בעמש נמוך משמעותי ונשאלת השאלה אם אוויסטה היא טיפול מספק. איך שלא יהיה, ניתן לעקוב אחר התגובה לטיפול בצפיפות עצם וסמני עצם (בדיקת דם). תתיעצי עם הרופא המטפל.

23/12/2012 | 14:50 | מאת: עמית

לפי פירסומים באתרים רפואיים ,לקיחת סידו לבד לא בטוח שמועילה ועשוייה לגרום להסתיידות עורקים,הבנתי שצריך לשלב מגנזיום,ויטמין d3 'k2 ובורון האם יש מקור מוסמך ללימוד כל הדרוש לבן 60 המעונייןבלקיחת סידן, בגלל שלוקח כבר 5 שנים אומפרדקס 20 מג

לקריאה נוספת והעמקה

מעבר ללקיחת סידן שהינה חובה כדי להגן בפני דילדול העצמות, הדבר היחיד המוכח וההכרחי הוא ויטמין D. הויטמין נלקח בצורה הבסיסית שלו, D3, בטיפול או בכדורים, והוא עוזר בספיגת הסידן לגוף והשקעתו בעצמות. הוא חשוב אף יותר מהסידן עצמו שנגיש בתזונה. כל השאר אינו מוכח (מגנזיום, ויטמין K וכו). איני מכירה אתר בר סמכא בנושא. אפשר לבדוק באתרי תזונה שונים.

אלה אם כן מלווים בתוספים נוספים

23/12/2012 | 14:24 | מאת: מירי

אני נוטלת אקטונל מעל 5 שנים. שמעתי שיש להפסיק לקחת את התרופה כי אחרי 5 שנים נוצרות תופעות לא טובות בעצמות. האם הדבר נכון. אני בת 60. ( בתחילה לקחתי פוסלאן ולאחר מכן החלפתי לאקטונל אבל הסך הכל מעל 5 שנים.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן, ככלל זה נכון. אנו משתדלים לעשות הפסקה בטיפול אחרי 3-5 שנים במידה ולא היו שברים, צפיפות העצם יציבה ומצבה הבריאותי הכללי של האישה מאפשר זאת. אנא התייעצי עם הרופא המטפל שלך (רצוי אנדוקרינולוג או מטבוליסט עצם)

23/12/2012 | 14:22 | מאת: גיא

גבר בן 55, BMI 22, ללא מחלות רקע, בבדיקה התגלה TSCORE: בחוליות= L2-4 1.9 , בצווארי ירך= ימין2.6 : 2.4 אני יודע שלפי ההגדרות מעל 2.5 מתאים לאוסטאופורוזיס. האם לבדיקה של פעם ראשונה זה לא מוקדם להגיע למסקנות? (יתכן שמערכת לא היתה מכויילת לגבר)? בבדיקת ויטמין D היתה 53 ולכן מקבל תוספת של 1000 יח ליום ועכשיו גם מקפיד על 1000 מג סידן באוכל ליום במקום כ 300 לפני זה, וכרגע ללא תרופות, בדיקת טסטוסטרון תקינה. בנוסף התחלפתי פעילות גופנית חדשה פעמיים בשבוע ריקודי-עם 3 שעות והליכה של שעה. האם סביר בינתיים עד הבדיקה הבאה בעוד שנתיים?

לקריאה נוספת והעמקה

הי, עושה רושם שאתה בעצמך מומחה בנושא! כל שכתבת ועשית נכון. במידה ואתה בריא לגמרי, כמו שכתבת, יתכן שצפיפות העצם הנמוכה יחסית לגילך נובעת מגנטיקה, משקל גוף נמוך או אכילה לא אופטימלית בגיל ההתבגרות (בעת בנית העצמות). כרגע, הייתי ממשיכה פעילות גופנית, קלציום וויטמין D ואכן חוזרת על הבדיחקה כעבור שנתיים ולא קודם לכן.

28/12/2012 | 18:06 | מאת: גיא

תודה על תשובתך, כשאת אומרת משקל גוך נמוך, כוונתך היום? כי היום אני 168סמ 62 קג BMI 22. בקשר לקלציום, האם מאכלים יומיים עם בערך 1000מג סידן לא מספיק וצריך גם קלציום? אולי להוסיך עוד סידן באוכל וללא קלציום? ואם בכל זאת צריך קלציום אז כמה? והאם תוספת של ויטמין 1000יח D כמו שכתבתי מספיק למי שיש לו בבדיקה 53? בברכה

23/12/2012 | 13:05 | מאת: שרון

שלום, אמי סובלת מאוסטיאופורוזיס מספר שנים ולאחרונה בשל כאבים עזים ומוגבלות בפעילויות יום יומיות שכיחות נשלחה לטיפול במרפאת כאב. לאחר שקראתי קצת אודות המחלה הבנתי שיש משקל תורשתי רב. שאלתי האם עלי לעשות כעת בדיקת צפיפות עצם ע"מ לאבחן אם צפוי לי עתיד כשל אמיהמתייסרת? או אולי איזשהן בדיקות אחרות? אציין שאני סובלת מכאבי גב תחתון מזה כ-8 שנים לערך (לאחר לידה בניתוח קיסרי) בנוסף כתפיי שמוטות ולעיתים יש לי תחושת רפיון בכפות הידיים. אשמח להכוונה. שרון

לקריאה נוספת והעמקה

שרון יקרה, יש משקל גדול לגילך ונתונים רפואיים נוספים שלך לגבי מידת הסיכון שלך. אכן, לגנטיקה משקל רב בחיזוי הסיכון העתידי שלך. את יכולה להקליד FRAX בגוגל ואז יעלה מחשבון בו את מקלידה נתונים לגבייך וכשלוחצת calculate תקבלי את הסיכון העתידי שלך לשבר אוסטיאופורוטי ב10 השנים הקרובות.

28/12/2012 | 12:18 | מאת: שרון

ראשית, תודה לתשובתך. הנני בת 43 (אימי כבת 67)האם יש צורך בבדיקות\בירורים מסויימים שעליי לבצע? ושאלה נוספת, אני מתאמנת באופן סדיר פעמיים בשבוע בתוכנית שנקראת body-pump-les mills תוכנית הכוללת עבודה עם משקולות. האם נכון לי אימון שכזה (עוזר לחיזוק העצם?) או שזה עלול לפעול לרעתי? (הפעילות הינה אינטנסיבית עם משקולות במשך 45דק') אודה לתשובותייך. שבת שלום :-)

20/12/2012 | 11:54 | מאת: נורית

שלום, יכול להיות שכאבי גב ושברי אוסטאופורוזיס קשורים אחד לשני ? מי מאבחן את זה ?

לקריאה נוספת והעמקה

אכן כן, כאבי גב ושברים אוסטיאופורוטים עשויים להיות קשורים זה לזה. לא כל כאב גב נובע משבר אוסטיאופורוטי (רובם לא), אך כשקיים חשד קליני צריך לעשות צילום צידי של עמוד שידרה כדי לאבחן או לשלול שבר.

12/12/2012 | 09:04 | מאת: יהודית

עקב כאבי גב עשיתי רנטגן והתגלה שיש לי: אוסאופניה, רטרואליסטזיס קל של L5 והיצרות של מרוח בסגמנט L5-s1 וכן רוטציה קלה של גופי חוליות ימינה. מה ניתן לעשות כדי שזה לא יחמיר או אף יתרפא? תודה רבה !!

לקריאה נוספת והעמקה

אוסטיאופניה לא בהכרח מחיבת טיפול מעבר לקלציום וויטמין D. בנוסף, מומלץ לבצע פעילות גופנית סדירה ולצרוך מוצרי חלב. מעקב אחר צפיפות העצם כל שנתיים, לא פחות.

08/12/2012 | 19:28 | מאת: יעל מימון

עד לפני 3שנים,הייתה אמא בריאה כשור.אז,נפלההיא ממדרגה,ומאז השתנו חייה.היא בת74 ויש לה אוסטופורוזיס.לוקחת:פרדנינזון 5מיליגרם,ציפרלקס,ויטמין d, מגה גלופלקס,סידן,ו b 12.מתעייפת מהר ,ומכלום.מתלוננת על כאבי גב תחתון.נאמר לי מרופאת המשפחה שיש לה שברים בחוליות עמוד השדרה ושעצמותיה כמו חלולות.מעשנת כל שעה עגולה,כבר 40שנים.קשה לי שכך היא סובלתבבקשה ,אם יש הצעות רפואיות,שימיה יהיו קלילים יותר.בתודה מראש:יעל מימון 0546870778חג חנוכה שמח!

לקריאה נוספת והעמקה

הי יעל, נראה לי שאימך לא היתה כל כך בריאה גם לפני הופעת השברים, פשוט את לא היית מודעת לכך. העישון המסיבי אינו סגולה לבריאות, נהפוך הוא, ואם אני מבינה נכון הפרדניזון נועד להקל על הריאות. גם העישון עצמו, גם נטילת פרדניזון ממושכת וגם הגיל תורמים לנטיה לשברים. לצערי, אין פתרונות טיפוליים כקסם. צריך לגשת לרופא אנדוקרינולוג/מטבוליסט שיתאים לה התרופה הנכונה. בהצלחה!

08/12/2012 | 12:37 | מאת: בלינדה

שלום רב. הוזמנתי ע"י מכון מור לבדיקת צפיפות העצם, (לא היה לבקשת רופא) הייתי רוצה לדעת את פרוש התוצאות, לפחות בחלקן: Lumbar Spine L1, L2, L3, L4, Left Hip BMD 0.847, 0.859, 0,807, 0,895 0.685 BMC 10.22 10.12 9.59 12.68 3.42 T.SCORE -1;.3 -1.5 -2.5 -1.5 -1.5 מה זה אומר הערכים הללו ? האם יש לי אוסטאופורוזיס, או נטיה לחלות בה? אודה על תשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

הי בלינדה, לפי הבנתי את המספרים שרשמת אין לך אוסטיאופורוזיס. ההגדרה של אוסטיאופורוזיס היא ערכים הנמוכים מ-2.5 וזאת יש לך רק בL3. עם זאת, כדי לדעת את הסיכון הכולל שלך לשבר אוסטיאופורוטי צריך לקחת בחשבון עוד נתונים כגון גילך, סיפור משפחתי של OP, ומחלות נלוות.

25/11/2012 | 02:57 | מאת: גליה

האם התעמלות פילאטיס רצפה מתאימה לאשה שאובחנה לאחרונה באוסטופרוזיס עמוד השידרה ואוסטופניה בעצמות הירך? אני עומדת להירשם לקבוצה כזו פעמיים בשבוע ואשמח לקבל הנחיה לפני... שבוע טוב!

לקריאה נוספת והעמקה

הי, לא מוכרים לי מחקרים יעודיים לגבי השפעת פילאטיס על אוסטיאופורוזיס, אך על פי ההגיון הרפואי לא צפוי מכך נזק אלא תועלת. להבנתי, הפילאטיס אמור לשפר יציבה, שיווי משקל וכוח שרירים וכל אלה עשויים לשפר חוזק העצם גם כן. מאחלת לך הנאה והתמדה בשיעורים.

25/11/2012 | 02:50 | מאת: אפרת

שלום, בת 58, סוכרתית A1 7.2 .אובחנתי עכשיו עם אוסטופרואזיס בינונית בעמוד השידרה ואוסטפוניה במפרקי הירך. רופא המשפחה נתן לי תרופת ריבון 150 -אחת לחודש. נטלתי אותה הבוקר, כפי שמצויין בעלון המצורף, ואני סובלת מכאבים חזקים , שהתחילו הלילה, באיזור בטן עליונה (אולי בית החזה?). ממש מתחת לשדיים במרכז הגוף. התופעות לוואי המדאיגות של התרופה מפחידות ביותר והראיה- הכאבים החזקים מהם אני סובלת עכשיו. מה עלי לעשות להמלצתכם? תודה לתשובה מהירה!

שלום, תופעות הלוואי שתיארת אכן לא נעימות או מדאיגות כפי שכתבת, אך לצערינו, הן אכן אופייניות לחלק קטן מנוטלי התרופה. אני מניחה שנטלת התרופה לפי ההוראות כלומר בצום עם כוס מים מלאה תוך השארות במצב זקוף לפחות חצי שעה מהנטילה. במידה וכל אלה נכונים- אל תיקחי שוב את התרופה ותתיעצי עם הרופא לגבי המשך הטיפול.

07/11/2012 | 19:47 | מאת: יעל

מהו תמט בחוליה ומה ההבדל בינו לבין שבר בחוליה? האם יתכן פענוח שגוי ויש מי שיכנה שבר בחוליה בתור תמט? האם יש משמעות לתמט חלקי? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הי יעל, שבר בחוליה שונה משברים אחרים; מדובר בדחיסה של גוף החוליה, להלן תמט שקורית בגלל מבנה פגום. כלומר שבר חוליה ותמט הם כינויים שונים לאותו הדבר, דהיינו, הנמכת גוף החוליה על רקע אוסטיאופורוזיס. ככל שגובה החוליה מקופח יותר השבר חמור יותר וכך השלכותיו: כאבים, עיוות צורני וכו'.

11/11/2012 | 08:52 | מאת: יעל

כלומר אם הובחן תמט בחוליות, הן לא תחזורנה יותר לצורתן המקורית במקרה של אוסטאופורוזיס קשה? האם יש תהליך איחוי כלשהו? מתי נהוג לשקול התערבות כירורגית-כמו החדרת צמנט? רב תודות!

02/11/2012 | 17:53 | מאת: פרח

אני סובלת מאוסטאופניה . יש לי שני שברים בחוליות הגב (T7, T10) אני מאוד אוהבת לעבוד בגינה אבל יודעת שעלי להימנע מתנועות של כיפוף קדמי. האם להימנע מכך ?

הי פרח, אינני חושבת שעליך להמנע מלעבוד בגינה. אני מניחה שהשברים אינם חדשים ואינם כואבים יותר- אז כל דבר אפשרי, רק לא בחדות!!! שברים בעמוד שידרה נגרמים גם באופן ספונטני ולא ידוע שתנועה כזו או אחרת גורמת להיווצרותם

31/10/2012 | 21:30 | מאת: אתי

שלום רב אני בת 57 , לא מעשנת,אין הסטוריה של שברים,לא מתעמלת תוצאות בדיקת צפיפות ירך הן T SCORE = - 1.8 והירך השניה גם 1.8- T SCORE TOTAL HIP = - 2.4 הירך השניה= 2.1- עמוד השדרה T SCORE = - 1.2 הבעיה שלי זה צוואר הירך רופא יועץ המליץ לי על EVISTA טבליה ליום. עשיתי הרבה בדיקות יש חסר בויטמין D . קבלתי D+סידן לפי מה שקראתי תרופה זו עוזרת לעמוד השדרה ולא לצוואר הירך נאמר לי שאוויסטה נגד סרטן השד או יעזור בכולסטרול זה לא מעניין אותי אני צריכה תרופה לצוואר הירך. וגם יש לי הסטוריה משפחתית של סרטן שד ושחלות,התרופה לא מזיקה ובדיקות גנטיות שלי בסדר. אבל מצד שני אני לא יכולה לקחת הורמונים והתרופה לא משפיעה על צוואר הירך. האם אפשר להגיד שע"י חיזוק עמוד השדרה ישמור צוואר הירך.אבקש לדעת מה דעתך, תודה רבה והאם יש משהו אחר שיתאים לי

לקריאה נוספת והעמקה

הי אתי, אוויסטה אינה פועלת על צואר הירך ולכן לא הייתי ממליצה לך על תרופה זו. כיוון שבאינדיקציה הראשית אינה מתאימה לך- לא עוזר לנו שהיא יעילה כנגד סרטן השד (וזה נכון). בגיל 57 הייתי מתלבטת אם לטפל תרופתית כלל מעבר לקלציום וויטמין D. מדוע? כי הסיכון הכולל שלך לשבר כלשהו נמוך ביותר! התרופה המתאימה לך היא מקבוצת הביספוספונאטים פוסלן או אקטונל, אך עוד מעט....ממליצה לעקוב...

לד"ר פנינה רוטמן-פיקלני תודה רבה. קודם כול הרגעת אותי ,אבל אני מבינה מדבריך שאני צריכה להיות עם האצבע על הדופק. מתי לדעתך זה הקו האדום שאני צריכה להתחיל עם תרופות ומתי לבדוק שוב צפיפות עצם +D. האם כדי לבדוק אם יש לי חוסר באנזים לקטאז והאם יש עוד בדיקה חוץ מבדיקת צפיפות העצם תודה רבה.

26/10/2012 | 20:29 | מאת: רחל ללו

אימי בת 75 סובלת מאוסטופורוזיס. מזה כ- 10 שנים נוטלת פוסילן אחת לשבוע. השבוע נמסר ע"י רופא המשפחה, כי מאחר וחלפו 10 שנים מאז נטילת הפוסילן, המשך הטיפול בתרופה יזיק לה ועל-כן ניתן לה מרשם לויטמין D3 כתחליף. ברצוני לשאול: האם אכן קיים סיכון לאחר שימוש של 10 שנים בפוסילן? האם ויטמין D3 יעשה את אותה פעולה וישמש כתחליף? אשמח באם תאירו עיני. תודה מראש.

אכן, היום מומלץ להפסיק פוסלן אחרי 10 שנים. מעבר ל10 שנים לא הוכחה תועלת מהשימוש בתרופה זו והנזק האפשרי עלול לכלול שברים לא טיפוסיים בעצם הירך, נזק לעצם הלסת ועוד... ויטמין D אינו תחליף לפוסלן. הוא פשוט הבסיס לשמירה על בריאות העצם ואכן צריך להמשיך בנטילתו גם כשעושים הפסקה בפוסלן.

25/10/2012 | 20:10 | מאת: אתי

ד''ר פנינה רוטמן פיקלני שלום הצצתי בפורום בהנהלתך ואני מתרשמת שהוא יהווה כתובת נפלאה לחולים ובני משפחותיהם. אני הגעתי לפורום הזה די במקרה ומיד הבחנתי באיכויותיו. אני מציעה לשנות את שם הפורום לטובת מילות חיפוש שימושיות יותר, שיאפשרו כניסות של מתעיינים רבים ומגוונים יותר.(לאו דווקא בכוון שברים)

תודה. אנסה לברר הנקודה שהעלית.באיזה שם היית בוחרת?

26/10/2012 | 22:27 | מאת: אתי

אוסטיאופורוזיס-מניעת שברים אוסטיאופורוזיס-טיפול תרופתי, אורחות חיים אוסטיאופורוזיס-בריחת סידן,דילול עצם, צפיפות עצם אוסטיאופורוזיס-בריאות העצם כדאי,בכל מקרה, להציב ''אוסטיאופורוזיס'' בראש כותרת הפורום.

24/10/2012 | 19:11 | מאת: דינה פאי

יש לי תופעות ליווי קשות לתרופת ריבון: חום , כאבי בטן בחלק עליון, כאבי שרירים.מה התרופה האלטרנטיבית? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

התופעות שאת מתארת מוכרות, אך בדרגת חומרה גבוהה. ממליצה להפסיק הטיפול בהקדם. יש מספר תרופות אלטרנטיביות, הבחירה בינהן תלויה בנתונים האינדיבידואלים שלך ולכן לא אוכל לציין תרופה בודדת אחת.

19/10/2012 | 17:52 | מאת: נינה

האם טיפול בפרוליה יוצר בעיה עם טיפולי שיננית? האם יש פעולות של השינניות שעלולות לפגוע בלסת ולגרום לבעיות בריפוי עקב הפרוליה? האם יש ליידע את השיננית על הטיפול בתרופה זו?

לקריאה נוספת והעמקה

הי נינה, פרוליה לא גורמת לבעיות הקשורות בטיפול שיחננית. טיפול של שיננית הוא שיטחי ונוגע בחניכיים בלבד ולא בלסת עצמה. טיפולים אחרים כמו עקירות או שתלים עלולים להיות בעייתיים בחולים המטופלים בפרוליה.

19/08/2012 | 00:40 | מאת: אלמוני

מה השאלה?

14/08/2012 | 12:27 | מאת: יעל רון

בבדיקה צפיפות עצם שנעשתה לי לפני שנתיים בעמוד השדרה 3.4- T השנה T- 3.6 האם זה מראה על ירידה חמורה בצפיפות העצם?

לקריאה נוספת והעמקה

שתי התוצאות -3.4 ו -3.6 נמוכות אך אינן שונות משמעותית זו מזו. גילך מאוד משמעותי על מנת לחשב סיכון לשברים.

07/08/2012 | 18:13 | מאת: דידי

מהן תופעות הלואי השכיחות במתן זריקות הפורטאו? האם יש סיכון לסרטן?

כמעט ואין תופעות לואי לפורטיאו, ובודאי לא תופעות לואי שכיחות.תופעות הלואי הלא שכיחות הן סחרחורת, עלית לחץ דם, עויתות ברגליים וסידן גבוה בדם. לגבי סרטן- לא דוח אף מקרה בבני אדם. סרטן העצם דווח בעכברים שטופלו במינונים גבוהים של התרופה.

07/08/2012 | 08:01 | מאת: מירה

לאחר הפסקה של חצי שנה באקטונל רופא המשפחה המליץ לקחת פרוטולוס 2 גר כל לילה למהול במים ולשתות . האם ידוע משהו על תרופה זו? האם היא עדיפה על אקטונל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה מוכרת וידועה ונעשה לגביה מחקר מקיף. פועלת במנגנון לא לגמרי ברור שמערב בנית עצם והפחתה בספיגתה. תוצאות טובות על הפחתת שברים מכל הסוגים בכל הגילאים.

06/08/2012 | 18:42 | מאת: עמי

שלום דר' ש האם מוצרי חלב כמו יוגורט טובים למניעת הדלדלות העצם? או כמו שהמתנגדים טוענים שהם גורמים להתדלדלות העצם. מביאים את הדוגמה של סין שם לא אוכלים מוצרי חלב ואין כמעט אוסטופרוזיס ,לכן הם טוענים עדיף לאכול מוצרי סויה...מה דעתך? תודה עמי

הי עמי, אני שיכת לאסכולה הקלאסית ברפואה בה מאמינים שמוצרי חלב טובים, נחוצים ואף הכרחיים לשמירה על בריאות העצם. על פי ההנחיות הקלאסיות יש לאכול כ1200 מג סידן ליום- תזונה+ תוספים. אנחנו חושבים שמוצרים של 3% שומן ולא פחות יעזרו בשמירה על תצרוכת רצויה זו.

06/08/2012 | 07:14 | מאת: מיה

איזה ויטמין די מומלץ אמי בת 76 שנתיים לוקחת ויטמין די 3000 בכדור וטיפות וזה לא מעלה לה בכלל אותם תוצאות ?

המינון שאימך לוקחת גבוה ואמור היה להעלות רמת הויטמין. האם את בטוחה שהיא לוקחת הויטמין? לצורך ספיגה אופטימלית יש לקחת אותו אחרי אוכל רצוי שומני. לא צריך לערבב עם תרופות אחרות. מה רמות הויטמין ?