אוסטופורוזיס ועקירה כירורגית

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

10/12/2023 | 13:35 | מאת: יעלית

אימי בת 75 עם אוסטופורזיס קשה סיימה ביום 17.10.23.טיפול של שנה ב EVENITY עם תגובה טובה ושיפור בצפיפות. הומלץ להמשיך ב- ECLASTA וממתינים לתשובת המוקד בקופה. האם בינתיים לפני התחלת הטיפול אפשר לעשות עקירה כירורגית? CTX יצא היום 0.645

שלום רב, מותר לעשות עקירת שן, אך יש לזכור שעם אבניטי נצפו סיבוכים בפה , אמנם נדירים, 4 מיקרים בקרב 8000 משתתפות. אם ערך ה CTX של 0.645 ככל הנראה סיכון לסיבוך בפה נמוך מאוד, אך לא מאפסי. ערך ה CTX לא שולל סיכון לסיבוך. בברכה, דר ילנה סיגל

13/12/2023 | 12:59 | מאת: יעלית

תודה על התשובה. כמה זמן לאחר העקירה אפשר לקבל אקלסטה?

שלום רב, עדיף להמטין עד בריפוי המלא של פצע בפה. בברכה, ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס