תוספי סידן וצפיפות העצם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

30/01/2024 | 23:33 | מאת: אלי

האם זה נכון שתוספי סידן לא משפרים את מצב העצם ולא מצמצמים את הסיכוי לשברים?

שלום רב, באנשים עם צריכת סידן יומית טובה ורמת ויטמין D טובה תוספי סידן וויטמין D לא מורידים סיכון לשברים. הם אבל משמשים כבסיס לכל טיפול תרופתי למניעת שבועים. בברכה, דר ילנה סיגל

03/02/2024 | 13:26 | מאת: אלי

איזה טיפול תרופתי מונע שברים?

שלום רב, יש מספר תרופות בעלות מנגנונים שונים, תרופות שמונעות פירוק העצם ותרופות שמעודדות בנית העצם. חלקם דורשים אישורים מקופות חולים. לכן יש לנהל דיון עם רופא המטפל ולבחור יחד עם רופא תרופה שיתאם לך יותר, בהתחשב בחומרת המחלה, שברים בעבר, מחלות נילוות, ועוד. לא ניתן לתת המלצה טיפולית בפורום. ובכל מקרה צריכת סידן ורמת ויטמין D צריכות להיות אופטימאליות. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס