בעיה לכאורה בבלוטת יותרת התריס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

05/01/2024 | 12:01 | מאת: אייל

שלום ד"ר אני בסביבות גיל 70 ,ובמספר בדיקות חוזרות PTH מעל גבול עליון, באותה תקופה חולשה בגוף ועייפות משמעותיים שלא היו בעבר. כ 10 שנים מחלת אוסטאופורוזיס מטופלת , סידן בדם, קריאטינין, אלבומין וויטמין D תקינים. סידן בשתן 24H בגבול עליון. זרחן בדם גבולי תחתון איזו בדיקה תוכל לשלול/לאושש באם יש בעיה בבלוטת יותרת התריס? האם רצוי לבדוק שלא נפגעו הכליות וכ"ו?

שלום רב, אני ממליצה לפנות לרופא ולדון איתו על המצב. PTH יכול להעלות במצב של חסר או חסר יחסי בויטמיו די, ובמצב של הפרעות בתפקוד כליה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס