עליה ברמת PTH 1-84 בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

01/01/2024 | 12:07 | מאת: עינת

שלום מבוגרת, מטופלת בתרופות ליתר לח"ד ולסכרת. כ"כ ירידה בתפקוד כלייתי, קריאטנין 1.5. בבדיקות דם קודמות רמת PTH 1-84 היתה תקינה. בבדיקת דם אחרונה היתה עליה מעל הנורמה: PTH 1-84 40.8 (הערך העליון של המעבדה הוא 36.8) רמת סידן וזרחן וכו' בטווח התקין. ויטמין d תקין (30.5). האם מדובר בעניין אנדוקינולוגי או קשור לכליות? האם בהכרח מעיד על בעיה או החמרה כלשהי או שיכול להיות גם ממצא מקרי חד פעמי? האם יש צורך לפנות לנפרולוג? תודה

שלום רב, א.עליה הקריאטינין מלווה בעליה ב PTH. ב. כדאי כןלפנות לנפרולוג, ולעקוב אחרי הבדיקות. בברכה, דר' ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס