סידן סנדוז האם טעות?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

05/01/2024 | 16:18 | מאת: ג

שלום רב כנראה שיש אבחנה של אוסטופורוזיס סידן 9.17 זרחן 3.14 בטווח שניהם. ניתן לי סידן סנדוז לא התחלתי .אני קוראת שסידן זה ניתן למי שסידן גבוה אצלו וזרחן נמוך.איך ייתכן אם הבדיקות האלה בדם שלי בטווח למה ניתן לי סידן זה? האם טעות?מודאגת.בת 53.סובלת מעצירות קשה ושזה הוזכר הרופאה משפ נתנה את הסנדוז ואמרה לי לנסות.אבל הבדיקות סידן וזרחן תקינות נכון?וסנדוז ניתן שיש בעיה של עודף סידן ומעט זרחן אני בטוחה הייתי שיש לי בריחת סידן בגלל האוסטופורוזיס שיצא יותר מ מינוס 3.האם טעות?

שלום רב, א. לאישה מעל גיל 50 מומלץ לצרוך כ 1000 מג סידן ביום ממזון ותוסף יחד. אם המטופלת לא מגיעה לכמות זו עם מזון- ממליצים לקחת תוסף סידן בכדור. רמת סידן בדם תהיה תקינה גם את המטופלת לא מקבלת כמות מספקת של הסידן ממזון, לכן נהוג להמליץ על נטילת תוסף. ב. במידה ואת סובלת מעצירות- עדיך להעלות צריכת סידן יומית ממזון, כי כדורי סידן עלולים להחמיר עצירות. ג. בשום פנים ואופן לא נותנים תוספי סידן לאנשים אם רמה גבוהה של סידן בדם. בברכה, דר ילנה סיגל

09/01/2024 | 21:16 | מאת: ג

אני שואלת לגבי הסנדוז שניתן לי לא התחלתי מה שמוזר שאני קוראת עליו באינטרנט ישר יוצא הסבר שזה מטפל במי שיש לו כמות גבוהה של סידן לכן לא ברור זאת השאלה אלייך

שלום רב. שוב: עם יש רמה גבוהה של סידן בדם- לא לקחת תוסף סידן כלשהו. במידה ומדובר באוסטיאופורוזיס, וצריכת סידן יומית נמוכה מ 800-1000 מג (ניתן להיעזור בתזונאית, רופא, או טבלאות באינטרנט, כדי לחשב צריכת סידן יומית ממזון)- מומלץ להוסיף תוסף סידן כלשהו, כולל קלציאום סנדוז, כדי להשלים את החסר ולהגיע לצריכת סידן יומית מומלצת של 800-1000 מג ליום ממזון ותוסף יחד. בברכה, דר ילנה סיגל

11/01/2024 | 12:52 | מאת: ג

דר, רמה גבוהה בדם מתכוונת אם זה מחוץ לטווח על הצד הגבוה?

כן

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס