תת פעילות בלוטת התריס בהיריון

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

12/11/2023 | 17:51 | מאת: שרה

שלום רב, בת 30 אובחנתי לפני כחצי שנה בתת פעילות של בלוטת התריס כאשר ערך הtsh הגיע ל66. תכננתי הריון ולכן התחלתי באיזון של הבלוטה עם יותירוקס והצלחתי להגיע ל14.5 ואז נקלטתי להריון ראשון. האנדוקרינולוג שלי נלחץ מאוד שנכנסתי להריון עם בלוטה כה לא מאוזנת והעלינו מינון מ350 בשבוע ל600 בשבוע. כעת אני בשבוע 8 להריון כאשר רמת הtsh עומדת על 2.5 יש לי כמה שאלות: 1. האם התקופה הראשונית של ההריון בה הבלוטה לא הייתה מאוזנת פגעה בהכרח בהתפתחות העובר? 2. מה הסיכוי להתפתחות לקויה של עובר כאשר האם סובלת מתת פעילות של הבלוטה? 3. כרגע אני על מינון של 600 מק"ג יותירוקס בשבוע והבנתי שזה שלב שהעובר תלוי בי ולא פיתח עדיין בלוטה משל עצמו. האם המינון מספיק עבור שנינו? 4. כרגע הבלוטה יחסית מאוזנת..כיצד ניתן לשמור על איזון זה ולא להגיע בטעות ליתר פעילות בעקבות נטילת יותירוקס? אשמח למענה. תודה מראש.

שלום רב, האם התקופה הראשונית של ההריון בה הבלוטה לא הייתה מאוזנת פגעה בהכרח בהתפתחות העובר?- אין לנו דרך לדעת. מקווה שלא. העדר איזון הורמוני תירואיד מעלה סיכון לבעיות עובר, אך אין אפשרות לדעת . מה הסיכוי להתפתחות לקויה של עובר כאשר האם סובלת מתת פעילות של הבלוטה?-ראי תשובה מעלה. הסוכון מוגבר, אך אין אפשרות להעריך אותו מספרית בכל מקרה פרטני. רמת הורמוני תירואיד תוקנה די מהר, ותעברי בדיקות סקירת מערכות בזמן המקובל. כרגע אני על מינון של 600 מק"ג יותירוקס בשבוע והבנתי שזה שלב שהעובר תלוי בי ולא פיתח עדיין בלוטה משל עצמו. האם המינון מספיק עבור שנינו? ערך ה TSH <2.5 הוא ערך המקובל לאישה בהיריון. אם מינון של 600 מקג בשבוע מספיק כדי לשמור בערך זה- הוא ערך מספיק. אם התקדמות בגיל ההיריון צורך בהורמון עולה, צריך לעקוב אחרי רמת הורמוני תירואיד, ולהעלות מינון בהתאם. אך אחרי גיל היריון של 12 שבועות לעובר כבר יש בלוטת התריס משלו, ותנודות ברמת ה TSH פחות משפיעות עליו. כרגע הבלוטה יחסית מאוזנת..כיצד ניתן לשמור על איזון זה ולא להגיע בטעות ליתר פעילות בעקבות נטילת יותירוקס? לעקוב אחרי רמות הורמוני תירואיד בערך כל 4 שבועות, ולתקן מינון התרופה בהתאם לתוצאות. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס