בדיקת קורטיזול לא תקינה לאימי

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

24/11/2023 | 11:57 | מאת: שני

אימי בעבר לפני כ 3 וחצי שנים עברה סיטי ריאות בו הודגם גידול היפרדנסי בגודל 1.7 ס״מ בצפיפות 4hu באדרנל השמאלי שנחשד כאדנומה. לפני כחודש עברה שוב סיטי ריאות והפעם התוצאה הייתה: ״ אדרנל שמאל הודגם תפוח״. מה המשמעות של זה? האם הכוונה לאדנומה? האם זה מעיד על גידול האדנומה? לא התייחסו לאדנומה בסיטי הנוכחי…. מה שכן היא נשלחה לבדיקת קורטיזול בדם אחרי לקיחת 2 כדורים מיוחדים לבדיקה בלילה קודם והתוצאה יצאה גבוהה מהנורמה כ 87 מ״ג קורטיזול בדם. מאז התשובה אני בלחץ ודואגת מאוד. מה משמעות המינוח אדרנל שמאל תפוח? האם יכול להעיד על גידול סרטני? ולגבי הממצא של הקורטיזול בדם האם זה יכול להעיד על תסמונת קושינג בעקבות האדנומה באדרנל?

שלום רב, א. בדיקת ריאות לא בדיוק מתאימה להערכת אדרנלים. ב. יש לעשות בדיקות ולהוכיח האם האדרנל מפריש הורמונים או לא. ג. הרופא המטפל התייחס לכל התוצאות ויחליט האם יש צורך בבדיקת CT אדרנלים מיוחד. ד.מה משמעות המינוח אדרנל שמאל תפוח? =מוגדל. ה.האם יכול להעיד על גידול סרטני?- לא נובע ממה שאת מצטת. ו.ולגבי הממצא של הקורטיזול בדם האם זה יכול להעיד על תסמונת קושינג בעקבות האדנומה באדרנל?- ככל הנראה ישנה הפרשה עודפת של קורטיזול, יש להשלים בירור בנושא זה. יתכן וקיימים גם תופעות שמתאימים לתסמונת קושינג. עם הבירור יוכיח את זה- יהיה צורך להחליטנעל ניתוח אדרנל. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס