נגישות
נגישות

פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

10148 הודעות
9185 תשובות מומחה

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

הי בבדיקת דם אחרונה שלי הופיע TSH 5.45 אני לוקחת אלטרוקסין 50 במשך 6 ימים כדור 1 ובשבת 2 כדורים . האם התוצאה בעייתית ? בבדיקה לפני ב 25/10/18 היה לי 3.77 ובשנת 2017 4.49 האם בסדר?

שלום רב. אני מציעה לעלות מינון התרופה ב- 50 מקג בשבוע, להקפיד על נטילת התרופה בבוקר בצום עם מים בלבד ובנפרד מתרופות אחרות, אוכל ושתיה כלשהם, ולחזור לרופא עם הבדיקות החדשות בעוד חודשיים. בברכה, דר ילנה סיגל

15/07/2019 | 19:52 | מאת: 9סופי

T-score -0.9 יצא תוצאה של -0.2 עמוד השידרה ועוד-0.6- T score יצא כף יד ,עמוד שדרה,ואגן הכל במינוס זה תקין

שלום רב, התשובה תקינה. יש לראות את הבדיקה כולה ולהעריך את כל הנתונים הרלוונטיים, כדי לקבוע המצב, אך התשובה - תקינה. בברכה, דר ילנה סיגל

15/07/2019 | 15:53 | מאת: דני

כבר הרבה זמן שאני סובל מריח גוף רע ואני לא יודע מאיפה זה נובע, עשיתי בדיקת דם שיצאה תקינה. אז הרופא לא הבין במה מדובר. אז אם מישהו יכוון אותי לרופא מומחה אודה לך.

שלום רב, לא ניראה לי שמדובר בבעיה אנדוקרינית. אני מציעה לדון שוב עם הרופא המטפל. בברכה, דר ילנה סיגל

14/07/2019 | 20:10 | מאת: רוני

שלום רב, בן 48, טרום סכרתי + פסוריאזיס. אובחנתי לפני שלוש שנים עם טוסוסורון נמוך. (HYPOGONADISM)מאז מטופל לסירוגין עם טוסוסטרון ג"ל + במעקב: תוצאות צפיפות עצם 2017: -------------------- -עמוד שדרה L1-L4: BMD: 1.424 T-SCORE: 1.5 Z-SCORE: 1.0 -ירכיים: ימין \ שמאל BMD NECK:0.954 \ 0.939 T-SCORE NECK: -0.9\-1.0 Z-SCORE": -0.9\-1.0 BMD TOTAL HIP: 0.998 \ 1.007 T-SCORE TOTAL HIP: -0.7\-0.6 Z-SCORE TOTAL HIP: -0.8\-0.7 תוצאות CTX\P1NP שנת 2017: ------------------------ CTX: 409 P1NP: 52 ביצעתי בדיקת CTX\P1NP חוזרת לפני שבוע: ---------------------------- CTX: 591 P1NP:64.2 1. עד כמה חמורה הקפיצה מ CTX 409 ל-591 ומה המשמעות של זה ? האם זה מצב שמצריך טיפול ? באיזו סקלה זה מציב אותי ? 2.חשוב לציין שלקחתי טוסוסטרון שלושה חודשים ברציפות לפני הבדיקה האחרונה והתוצאות של רמת טוסוסטרון היו תקינות כך שלא ציפיתי לעלייה ב CTX... ויטמין D יצא נמוך: 20.0 ng/ml HbA1C : 6.3 FOLIC ACID: 7.1 ng/ml 3. האם טוסוסטרון תקין יחד עם מחסור בוויטמין D יכול לגרום לכזאת החמרה ? 4.יש לציין שב-7 חודשים האחרונים אני בדיאטה קטוגנית בניסיון לאזן את הסוכר (דיאטת עשירה בשומן, דלת פחמימות) המון שאלות ומידע אבל אודה לתשובותייך לכל שאלותי כי אני די מודאג. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
14/07/2019 | 21:59 | מאת: רוני

לגבי CTX\P1NP , המדדים הם: CTX: pg\ml P1NP:ng\ml תודה.

שלום רב, 1. צפיפות העצם שלך טובה (תקינה). לכן לא מדובר בשום טיפול לעצם, פרט לצריכתמסידן מומלצת (1000 מג ליום), רמה תקינה של ויטמין D ושימוש בגל טסטוסטרון. 2. ויטמין D הנוך לא טוב לעצם, אפילו עם טסטוסטרון תקין. בברכה, דר ילנה סיגל

ראה תשובה מהיום. בברכה, ילנה סיגל

15/07/2019 | 15:45 | מאת: רוני

אני מודה לך מאוד על תשובותייך. אז האם אני יכול להבין שהעלייה בערכי ה CTX יכולה להיות קשורה למחסור בוויטמין D ? וכן, מה המשמעות של ערכי ה CTX שציינתי ? אני מודאג מהערך הגבוה.

שלום רב, א. ה- CTX שלך לא גבוה, הוא תקין. ב. רמת ויטמין D שלך לא כה נמוכה כדי לגרום לעליה ב- CTX, נחשבת רמה תקינה לאוכלוסיה בריאה. בברכה, דר ילנה סיגל

16/07/2019 | 19:38 | מאת: רוני

תודה רבה ד"ר לסבלנותך לכל שאלותי. אז שאלתי האחרונה בנושא כי חשוב לי להבין: אם צפיפות עצם שלי תקינה + CTX תקין + וויטמין גבולי אז אני יכול להבין על ההמלצה לצרוך חיזוק ויטמין D אבל מדוע הומלץ על סידן תרופתי ? תודה.

שלום רב ד"ר, מחקר שפורסם בכתב בעת לרפואה פנימית Annals of Internal Medicine, נמצא כי תחליפי תזונה המשלבים ויטמין D וסידן מגבירים את הסיכון לשבץ מוחי. מה דעתך לגבי המשך טיפול בתוספי מזון אלו? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מספר מחקרים קודמים הראו סיכון מוגבר לאירועים מוחיים באנשים עם רמות נמוכות של ויטמין D. עבודה שאת/אתה מתייחס/ת עליה עשתה אנליזה של עבודות (מחקרים) אחרים ובאנליזה זאת יצא שבאשים שצרכו סידן וויט D נצפה שיעור מוגבר של אירועים מוחיים. זה לא אומר שקיים קשר סיבתי בנן נטילת התוספים לאירועים מוחיים. אנחנו לא יודעים איזה מינונים נלקחו (יתכן היו גבוהים), והאם אנשים שנטלו את התוספים היו זקוקים לתוספים אלו. עד שלא יהיו עבודות נוספות מפורטות- מומלץ להמשיך בנטילת תוספי סידן וויטמין D לאנשים שצריכים אותם. יש לקחת בחשבון ש רמות נמוכות של ויטמין D קשורות לפגיעה רצינית בעצם, ושויטמין D משחק תפקיד במספר תופעות אימונית (משפר חיסון הגוף) בברכה, דר ילנה סיגל

10/07/2019 | 08:41 | מאת: שירה

ד,ר שלום רב, בת 60. אמורה לקבל עירוי אקלסטה עקב צפיפות עצם ירודה, ומכיוון שיש לי בעיות במערכת העיכול. שאלתי היא, אחרי שמקבלים הבנתי שנתיים אקלסטה, ומכיוון שאני לא מעוניינת לקבל טיפולים ביולוגיים לאחר מכן, ומכיוון שיש לי בעיות במערכת העיכול, איזה טיפול ממשיכים לתת לאחר שנתיים אקלסטה? במידה ולא ממשיכים לקחת טיפול אחר כך מה ההשלכות לכך? אני די חוששת מתופעות הלוואי של העירוי אקלסטה בעקרון, מה המלצתך על מנת למזער את תופעות הלוואי אם ניתן בכלל? תודה מראש לתשובותיך בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. א. ניתן לקבל אקלסטה מעבר לשנתיים, החלטה על המשך הטיפול מתקבלת בדיון עם רופא המטפל. ב. ישנן מספר תרופות לטיפול באוסטיאופורוזיס: אקטונל (ריבון)- כדור פעם בחודש, פוסלאן- כדור פעם בשבוע, פרוליה- זריקה פעם בחצי שנה, פורטיאו- זריקה יום-יומית. יש לדון עם רופא המטפל ולבחור את הטיפול המתאים ביותר. יתכן ולא יהיה צורך לטיפול אחר, פרט לתוסף סידן וויטמין D. בברכה, דר ילנה סיגל

10/07/2019 | 21:38 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, תודה מראש על תשובתך המפורטת אך כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב, אני אמורה לקבל עירוי אקלסטה עקב בעיות במערכת העיקול, ולכן בתשובתך שאחר כך אוכל לקבל את אחד מהטיפולים לאוסטופרוזיס כגון, ריבון, אקטונל, פוסלן לא יכולה להיות רלבנטית עבורי. דבר נוסף שאותו רצעיתי לציין ולא זוכרת אם ציינתי איני מעוניינת לקבל כל טיפול שהינו מחומרים הורמונליים או ביולוגיים ולכן גם הפורליה והפורטיאו מבחינתי לא יכולים להיות טובים, ולכן אני שאלתי אז מה האופציות עבורי לאחר מתן של אקלסטה במידה ואצטרך לקחת רק שנתיים ולא יותר? מה נותנים כשיש ביות במערכת העיכול, כשלא מעוניינים לקבל טיפול שהינו הורמונלי או טיפול שהינו ביולוגי? אנא תשובתך האדיבה. בכבוד רב ובברכה

שלום רב, אני כתבתי לך על כל האופציון הטיפוליות הקיימות. לדון באופן פרטני על כל אחת מהן ולהחליט מה יתאים לך- ניתן אך ורק בפגישה עם רופא פנים מול פנים. לגבי בעיה במערכת העיכול- לא כל בעיה מהווה הורית נגד לטיפול בתרופות אנטי-אוסטיאופורוטיות. שוב: צריך לדון עם רופא על כל אפשרות טיפולית. מה נותנים כשיש ביות במערכת העיכול, כשלא מעוניינים לקבל טיפול שהינו הורמונלי או טיפול שהינו ביולוגי?- תוסף סידן וויטמין D. בברכה, דר ילנה סיגח

שלום רב דר יש לי כמה שאלות אחרי דיסקציה צווארית 3 חודשים ועדיין מרגישה תחושות של לחץ בצוואר כרתו לי חצי בלוטה ועדיין מרגישה שהכל רדום ולפעמים בעיקר במאמץ הכל לוחץ האם זה אמור לעבור? שאלה שניה מינון יוטירקס. אחרי הניתוח הtsh הגיע ל15 ואני לוקחת מינון יטירקס 50 מג ומרגישה טוב. האם זה מספיק או שצריך לעלות?? ( היה לי פפילרי) תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. כן התלונות אמורות לעבור. ב. לגבי מינון היוטירוקס יש לדון עם רופא המטפל. ההחלטה מתבססת על נתוני התניתוח ותוצאותיו (כמה מוקדים של הגידול היו, מה היה גודלם, האם היתה חדירה מחוץ לבלוטה, האם היו בלוטות לימפה נגועות, וה"ד). בברכה, דר ילנה סיגל

ד"ר שלום רב, בת 60. אמורה לקבל עירוי אקלסטה, כי יש לי בעיות במערכת העיכול. הלכתי לרופא שיניים לפני כן ונאמר לי כי אני צריכה לעשות ניקוי אבן עמוק כל פעם רבע פה (4 רבעים) בהרדמה מקומית. כמו כן אני אמורה לקבל עירוי אקלסטה, ואני חוששת כי שמעתי שיכול לגרום לבעיה של נמק או משהו כזה .... אוממנם רופא השיניים רופא חניכיים אמר לי כי מבחינתו אין כל בעיה, אך שאלתי היא האם לדעתך כדאי לעשות תוך כדי טיפולים את העירוי או כדאי להמתין עד לאחר הטיפולים הנ"ל ואף לקחת מקד ביטחון אחרי הטיפול? או דעתך שאין בעיה ואני יכולה לעשות את העירוי אקלסטה תוך כדי? אנא תשובתך וסבלנותך האדיבה. בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א.- באפן כללי טיפול חניכיים לא אמור להעלות סיכון לסיבוכים בפה, ורופא השיניים אמור לך אותו הדבר. ב. אם את לא שקטה ורוצה לדחות עירוי אקלסטה עד לאחר סיום טיפולי חניכיים- תעשי זאת ותהיה שקטה. בברכה, דר ילנה סיגל

06/07/2019 | 16:10 | מאת: ש

בת50. מהו הטיפול כאשר בבדיקת דם מופיע הנתון של TSH 4.24? האם יש להתחיל ליטול אלקטרוסין או לא?

שלום רב, ערך גבולי של ה- TSH בגיל 50, בנוכחות ערכים תקינים של הורמוני בלוטת התריס אחרים (T4 חופשי ו-T3 חופשי) לא מהווה אינדיקציה לטיפול תרופתי. בברכה, דר ילנה סיגל

05/07/2019 | 15:11 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 36 עם אוסטאופניה בעמוד השדרה (תוצאה 1.8-). יש לי מחסור בויטמין D (יש לי 15 נ"ג/מ"ל). 1. במידה ואבצע טיפול מתאים של צריכת ויטמין D, סידן ופעילות גופנית, האם ניתן לשפר את המצב או רק לשמר את הקיים? 2. במידה וניתן לשפר, בכמה ניתן לכל היותר? ברור לי שזה אינדיווידואלי אך מהו טווח שיפור אפשרי? תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השיפור צפוי, אך לא ניתן להעריך שינוי בצפיפות העצם עם טיפול בתוספי סידן וויטמין D. בברכה, דר ילנה סיגל

07/07/2019 | 14:02 | מאת: דנה

אני מודה לך מאוד על תשובתך. קראתי כי במקרה של אוסטאופניה בעמוד השדרה חוליות L1-L5 (זהו המקרה אצלי) קיים סיכון שהן ישברו מעצמן מאחר ואינן עומדות במעמסת הגוף. האם הדבר הנכון ?

שלום רב, בגיל צעיר ובמקרה שלא מדובר באוסטיאופרוזיס כתוצאה ממחלות מסוימות, בנשים עם מחזור תקין- סיכון לשבר לא מוגבר. בברכה, דר ילנה סיגל

04/07/2019 | 14:24 | מאת: בתיה

אשמח אם תוכלי לעזור לי לפענח את תוצאות הבדיקה. תודה AP spine Bone Density -0.2 Left Forearm 0.7 Left Femur Bone Density 0.0

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבדיקה נריאת תקינה. בברכה, דר ילנה סיגל

01/07/2019 | 21:36 | מאת: חני

שלום רב, שמי חני, בת 60. פנסיונרית מהוראה כבר 3 שנים. לפני שנה וחצי, התגלתה אצלי מחלת אדיסון והתחלתי להיות מטופלת בסטרואידים (6מ"ג ליום). לפני גילוי המחלה, סבלתי במשך שנים ממה שנשמע כמו משבר אדיסוני מדי חודש, למשך 24 עד 48 שעות. האמנתי שעם תחילת הטיפול, התופעות תעלמנה, אבל זה לא קרה. ממשיכה לסבול פעם בחודש, בין ה 20 ל 30 בחודש. אלו אינם חיים נורמאליים כמובן. אני רוצה לציין שאני סכרתית (סוג 2). סובלת מתת פעילות בלוטת התריס, חולה בגלאוקומה, והכל בעצם נובע מבעייה אחת: Empty sela syndrum. האנדוקרינולוגית שמטפלת בי לא מוסגלת להסביר את מהות המשברים. רופאה אחרת טענה שזה מהסכרת וניסתה להפנות אותי למחקר שהבת שלה מנהלת. אני שבורה ומרוסקת לחלוטין. היום בצהריים (שני) סיימתי משבר שהתחיל בשבת בלילה. כל משבר כזה מתיש ושובר אותי לחלוטין (שלא לדבר על ההקאות והשלשולים והחום וההזעות והרעידות הבלתי נשלטות). מתחננת ומבקשת עזרה. תודה, חני.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לייעץ דרך הפורום, אלא רק לדון עם רופא בפגישה פנים מול פנים. בברכה, דר ילנה סיגל

בבדיקת צפיפות העצם האחרונה הובהר שיש החמרה ,נאמר לי ע״י מאמנות פילטיס שאסור. לבצע כפיפות בטן כאשר מרימים את הראש והצוואר וכל תרגול שבו מרימים את חוליות הצוואר ,מחשש לפגיעה בחוליות הצוואר ,האם נכון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. בדיקת צפיפות העצם לא בודקת תוכן מינרלים בעמוד שדרה צווארי, אלה באזור מותני בלבד. אין סיכון מוגבר לשברים בחוליות הצוואר על רקע אוסטיאופורוזיס. הסיכום מוגבר לשברים בעיקר בחוליות מותניות. כך שאני לא רואה קשר בין ירידה בצפיפות העצם לבין סיכון לפגיעה בצוואר. בברכה, דר ילנה סיגל

02/07/2019 | 17:43 | מאת: איילת

ממליצה לך לנסות סידן מרוכז בשם דנסיטי מספר חודשים ותחושי שינוי חבל לסבול זה מאוד עזר לאמא שלי יעיל ביותר

שלום רב, כמובן לאישה עם אוסטיאופניה מומלץ להקפיד על צריכת סידן יומית כ- 1200 מג ממזון ותוסף יחד. ניתן להשתמש בתוספי הסידן שונים, לבחירת המטופלת.אין קשר בין צריכת סידן כללית או תוספי הסידן בפרט לבין המלצה על סוג זה או אחר של פעילות גופנית. בברכה, דר ילנה סיגל

תוצאות בדיקה- bone markers 0.057 האם תקין לאישה גיל 62

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לתוצאות בדיקות מדדי שחלוף העצם צריך להתייחס תוך הבנה מלאה בכל מה שקשור למטופל: האם היה שבר ומתי, האם המטופל נוטל תרופות לטיפול באוסטיאופורוזיס, אם כן- איזה ומתאי נלקחה התרופה, האם המטופל נוטל תרופות אחרות, שחלק מהן יכולות להשפיע על רמת מדדי השחלוף. לכן לתת תשובה האם ערך תקין בלי לדעת פריטים אלו- לא ניתן. בברכה, דר ילנה סיגל

גיל 62 מקבלת פרוליה זריקה, פעם בחצי שנה במשך מחזור שלם( ארבע פעמים) לא היה שבר.. לוקחת ויטמין d 1200 בדיקת bone markers תוצאה 0.057 האם תקין?

מתאים לטיפול בפרוליה. בברכה, דר ילנה סיגל

17/06/2019 | 22:41 | מאת: א

שלום. אני בן 19 ויש לי תת פעילות בלוטת התריס תת קלינית. אני לא חייב טיפול, אבל מקבל יוטירוקס 50 ומאוזן. אין נוגדנים לבלוטה. לפני שמונה חודשים גילו אצלו בבדיקות דם חלבון מוגבר - 9.2, 8.5, 9. אלבומין היה לפעמים גבוה 5.7 לפעמים תקין. סידן תקין. קורטיזול תקין. אלקטרופוזה של חלבונים - גאמא גלובולין מעט גבוה, גלובולין אלפא1 מעט גבוה. Anca-pr3 חיובי, anca-mpo שלילי. ירדתי 6 קג בלי דיאטה, אבל ייתכן שזה בגלל שהתחלתי לאכול יותר בריא. אני נמצא במעקב של פנימאי בגלל החלבון הגבוה anca חיובי. הוא לא יודע להגיד ממה זה. אבקש את עזרתך. האם את יודעת ממה יכול להיות חלבון גבוה? האם anca חיובי בלי תסמינים נוספים מעיד על מחלה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא מדובר בבעיה אנדוקרינית, ולא ניתן לייעץ דרך הפורום. אני ממליצה על המשך מעקב רופא פנמי. בברכה, דר ילנה סיגל

04/06/2019 | 16:03 | מאת: מריאנה

סליחה שכחתי גם לציין :קשר הידוע שעבר FNA ונמצא שפיר ,רשום היום וואסקולרי מאוד במרכז ובשוליים.ללא שינוי מהותי ,ובפעמים קודמות רשום ווסקולרי בשוליים.?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן להחליט דרך הפורום על צורך בבירור נוסף. אני ממליצה לפנות לרופא המטפל שעוקב אחרך ויזם האולטרהסאונד. בברכה, דר ילנה סיגל

04/06/2019 | 11:01 | מאת: מריאנה

שלום ד"ר ילנה , אם תוכלי לענות לי ,כי תור שלנו לרופא רק בעוד חודש. אמא שלי בת 72 ,במעקב US צוואר שנתי כבר כמה שנים עקב קשריות בצד ימין (עברה FNA ב2015 שזה התגלה-שפיר)וציסטות מצד שמאל .היום בUS בצד ימין נראתה גם קשר לימפה מידות 12 מ"מ צורה:אובלית ליבה שומנית : כן וואסקולרי במרכז הסתיידויות : אין רופא שעשה את הבדיקה אמר שרק להמשיך מעקב.מה את חושבת?האם קשר נראה לך חשוד? המון תודה על העזרה. אנחנו בלחץ.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפי תיאור הבדיקה הקשר לא נראה חשוד. אך החלטה על מעקב ובירור ניתן לקבל אך ורק בפגישה עם המטופל ולאחר בדיקה גופנית. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום ד"ר, ברצוני לברר מהן ההמלצות לביצוע צפיפות עצם. בת 67, כל שנתיים מבצעת את הבדיקה ונאמר לי ע"י רופא המשפחה שבגילי עליי לעבור כל 5 שנים ולא שנתיים . אני נוטלת 250 מ"ג סידן ציטראט ליום ו- 2000 יחב"ל ויטמין D ליום (עקב מחסור בויטמין לפני 3 שנים. כיום הוא בנורמה). בבדיקת צפיפות עצם שבוצעה לפני שנתיים וחצי, ערכי T.Score של האגן השמאלי: -0.7. (תקין). ערכי T.Score של חוליות גב תחתון: 1.9. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפי הנתונים שסיפקת- צפיפות העצם שלך תקינה, ובמצב זה אין אידיקציה לביצוע בדיקת צפיפות עצפ בתדירות גבוה מפעם ב- 5 שנים. בברכה, דר ילנה סיגל

01/06/2019 | 19:24 | מאת: א

שלום ד"ר, האם כאשר סובלים מאוסטאופניה ועוברים ניתוח אף (רפואי וקוסמטי), החלמת העצם עלולה להיות בעייתית? יש יותר סיכון לקריסת האף? האם עדיף במצב זה לא לגעת בעצם ולהסתפק בהקטנת סחוסים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לאוסטיאופניה אין השפעה אל ריפוי עצמות האף. בברכה, דר ילנה סיגל

29/05/2019 | 12:30 | מאת: נופר

שלום, אני ממש בלחץ, עשיתי אולטראסאונד בבלוטת התריס נמצאה קשרית נוזלית בגודל 8 ממ עם מרכז סולידי בתוכו, הודגמה וסקולריות ערה סביב ובתוך הנגע, בלוטות לימפה בגודל הנורמה. זהו אולטראסאונד חוזר שעשיתי לפני חצי שנה ואין שינוי בגודל הקשרית. אני ממש בלחץ האם קשרית וסקולרית זה גידול סרטני?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. קשרית בגודל פחות מ 10 מ"מ ללא שינוי בבדיקת האולטרהסאונד אין אינדיקציה לנקר (לעשות ביופסיה), אפשר להמשיך לעקוב. ב. במידה ולרופא קיים חשד לממאירות- ניתן כן לעשות ביופסיה. ההחלטה מתקבלת בדיום אם רופא, אין אפשרות לתת המלצה להמשך בירור דרך הפורום, וכמובן אין אפשרות לקבוע אבחנה דרך הפורום. לכן אני מציעה להירגע ולדון עם הרופא על המשך הבירור. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום ד"ר מההמשמעות של tsh 11 t3 4.4. T4 13.2 אחריכריתת חצי בלוטה לפני כחודש וחצי לפני טיפול של אנדו' האם זה מסןכן ? מה המשמעות? אין תופעות לוואי פרט לקצת עייפות ועליה קלה במשקל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, המשמעות היא שישנה תת פעילות בלוטת התריס, וישנו צורך לטיפול תחליפי בהורמן בלוטת התריס. נא לפנות לרופא המטפל לצורך קבויעת מינון הטיפול ולצורך מעקב. בברכה, דר ילנה סיגל

תודה רבה ד"ר על תגובתך שאלה נוספת אם אפשר מהן החלופות לאלטרוקסין/יוטירקס? הבנתי שיש כדור הורמון טבעי ארמור תירואיד ודומיו האם אפשרי לקח אותו במקום ?איזה עוד אופציות אפשריות?

אפשר, אך אין שום צורך. יש 3 תרופות אם מינון מדויק -יוטירוקס, סינטרואיד ואלתרוקין, ואפשר להחליף בינהם, אם יש תופעות לוואי. בברכה, דר ילנה סיגל

ד"ר, רציתי להוסיף ולציין כי אני אמורה להתחיל בירור עם הולטר לב לשלושה חודשים על מנת לבדוק אם יש לי מצבי ברידיקרדיה שהתגלו בהולטר לב של 24 שעות בעבר, ועקב חולשה וסחרחורת בתקטפה האחרונה התבקשתי להתחבר להולטר לב לשלושה חודשים, ורציתי לשאול האם אקלסטה יכולה לגרום לי לברידיקרדיה? או לדופק חלש או למצב דומה ומה עלי לעשות האם יכול להיות קשר בין אקלסטה למצב כזה? לציין כי אני לא לוקחת שום כדורים ולא מטופלת בשום דבר שקשור ללב, אלא כפי שכתבתי חשד לברידיקרדיה. מה את אומרת למה עלי להתייחס?

לקריאה נוספת והעמקה

א. אין קשר בין אקלסטה לברדיקרדיה. ב. להתייחס לטיפול באוסטיאופורוזיס- להקפיד בצריכת סידן 1200 מג ליום ממזון +תוסף יחד, לנטילת ויטמין D, פעילות גיפנית, להימנע מעישון, ולקבל טיפול מונע שברים (אקלסטה או אחר) לאחר דיון עם רופא. אין אפשרות להמליץ על טיפול תרופתי בפרום. בברכה, דר ילנה סיגל

ד"ר שלום רב, בת 60, לאחר בדיקת צפיפות עצם התברר שיש לי אוסטופרוזיס ומכיוון שיש לי בעיות במערכת העיכול, איני יכולה לקחת פוסלן או אקטונל. גם הייתי מקיאה לאחר לקיחת אקטונל בשעות הערב. האנדוקרינולוג נתן לי לקחת אקלסטה אחת לשנה למשך שנתיים ולחזור אחר כך עם צפיפות עצם חדשה. רציתי לשאול האם התרופה אקלסטה זה טיפול ביולוגי? האם אקלסטה זה עם מרכיב הורמונלי? במשפחה יש היסטורייה של גידול בשד, ושחפת בעבר הרחוק. עד עתה הקפדתי לא לקחת טיפולים הורמונליים לגיל המעבר מחשש זה. לא הייתי רוצה בשום אופן לקחת טיפול שיש בו איזה שהוא הורמון או איזה שהוא מרכיב ביולוגי מחשש זה. ולכן שאלתי היא האם בטיפול באקלסטה יש איזה שהוא מרכיב הורמונלי או ביולוגי? האם יש איזה שהוא מרכיב אחר באקלסטה שיכול חלילה לגרום לגידול? כי שמעתי על תרופה בשם פורטאו שיכולה חלילה וחס לגרום לכאלה דברים ולכן לפני שאני לוקחת את העירוי ברצוני לוודא שאין בה מרכיב כזה. ודבר נוסף רציתי לשאול מכיוון שיש לי כאבים בעמוד שדרה גב תחתון וכאבים במפרק הירך, אני מבינה שאוסטופרוזיס אינו גורם לכאבים אך רציתי לשאול האם אקלסטהיכולה לגרום לי לכאבים בעצמות? האם תופעות הלוואי הם כאבים בעצמות לאחר לקחת אקלסטה ומה אני יכולה לעשות על מנת להקל על הכאב במידה ויהיה לי ? תודה מראש על תשובתך וסבלנותך האדיבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. האקלסטה לא מכילה שוב מרכיב ביולוגי ושום מרכיב הורמונלי. ב. התרופה כן עלולה לגרום לעלית חום או/וכאבי שרירים או פרקים, באחוז מסוים של מטופלים. תופעות אלו חולפים אחרי מספר שעות עד מספר ימים. ג. עם טיפול בפורטיאו נצפתה עליה בסרטן עצמות בחודות בלבד, לא באנשים. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, אימי בת 72. בריאה בדרך כלל. בשנת 2009 ביצעה בדיקת דקסה שאובחנה כאוסטיאופניה (-1.8). מאז לא נשלחה שוב לבדיקה נוספת של צפיפות עצם. לפני כמס' שבועות התעלפה ונפלה מגובה עמידה. כתוצאה מכך שברה את עצם המסרק החמישית בכף רגל שמאל ועוד 4 שברי דחיסה בעמוד השדרה (יתכן שנפלה על חפץ קשה משקל שהיה בחדר, אך זה לא וודאי כיוון שהתעלפה אינה זוכרת). לאחר יעוץ אצל מומחה ע"ש ביקש לבצע MRI תשובת ה- MRI: מודגמים תמטים בגופי החוליות D4, D11, L1 ו- C7 המקבלים האדרה לאחר חומר ניגוד. נראית התבלטות גרמית קלה לתעלת השדרה מחוליה L1 עם היצרות קלה של התעלה, ללא לחץ על הקונוס. ללא מסות פרא- או פרהורטברליות. ללא בלטי או בקעי דיסק בעלי משמעות קלינית בעמוד השדרה הגבי. לא ניתן לשלול כי מדובר בשברים פתולוגיים מומלץ המשך בירור לשלילת פיזור ללא היצרות ספינלית משמעותית מומחה ע"ש (נוירוכירורג) חושב שגם אם יש לה אוסטיאופורוזיס, הוא לא יכול להסביר את הפיזור של השברים וכן את מיקומם הלא אופייני לאוסטיאופורוזיס. לאור זאת, חושד במחלה ממארת. נשלחה לביצוע CT-PET. מכיוון שהPET תואם לעוד שבועיים אנחנו מאוד חוששים לבריאותה. שאלתנו היא: האם יכולים להיות מקרים יוצאי דופן שאוסטאופורוזיס כן יכול לגרום לשברי דחיסה בפיזור כזה? יש לציין שבדיקות דם כלליות יצאו תקינות למעט ויטמין די נמוך (16) וכן חלבון בשתן יצא תקין. צילום חזה - תקין. נשמח לחוות דעתכם תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. כתוב בתשובת ה- MRI במילים מאוד ברורות, שקיים חשד לפיזור של מחלה ממארת. אותו דבר אמר לכם נוירוכירוג. יש להמשיך בבירור. אין באפשרותי לשלול מחלה ממארתץ דרך הפורום. מיקום של חלק מהשברים לא אופיני לאוסטיאופורוזיס. יתכןוצדובר בשתי בעיות יחד. ב. רמת ויטמין D נמוכה, וגם זו יכולה להיות סיבה נוספת לשברים. יש לתקן את רמת הויטמין בעזרת נטילת תוסף ויטמין D. לגב מינון הויטמין- נא דברו עם רופא המטפל, כי, שוב, אין באפרותי להתייחס לתוצאה בודדת, ובמיוחד אם לא ידוע לי באיזה יחידות נמדדה רמת הויטמין (התוצאות שונות במעבדות שונות). בברכה, דר ילנה סיגל

03/05/2019 | 14:26 | מאת: סטיב

שלום . בת 69 מטופלת כעשר שנים עם אקטונל/ריבון. שיחלוף עצם בתאריך 10/2013 : 231.200 pg/ml . שיחלוף עצם בתאריך 05/2016 : 223.600 pg/ml . שיחלוף עצם בתאריך 05/2019 : 201.290 pg/ml . התור לרופאה המטפלת בעוד כחודשיים . מה דעתך לגבי מצבי ? האם הירידה במדדים זה טוב או לא ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הערך של ה- CTX בטווח הטיפולי הרצוי. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום ד"ר האם יש משמעות קלינית למדד תירוגלובולין גבוה (500) וtg ab מתחת ל20. אחרי כריתת חצי בלוטת תריס? ( בדיקה בו צעה כחודש מיום הניתוח) תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבדיקה נראת תקינה. בברכה, דר ילנה סיגל

01/05/2019 | 12:45 | מאת: א.ר.

שלום רב, אני בן 40, בבדיקות דם שגרתיות, נמצא ויטמין D בערך של 40 nmol/L, כאשר ערכי הייחוס של המעבדה הם: 75-125 nmol/L. האם יש צורך בתוסף ויטמין D? ובמידה וכן, באיזה מינון? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מה היתה הסיבה לביצוע הבדיקה? במידה וישנה מחלת עצם מטבולית כלשהי- רמה המומלצץ של ויטמין D היא מעל 75nmol/l, וישנו צורך בנטילת תוסף במינון של 2000 יחידות ליום. במידה ואתה בריא- אולי יהיה מספיק להיחשף לשמש 15-20 דקות ליום, או לקחת 800 יחידות של ויטמין D ליום. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום שואלת עבור אימי.בת 66. מזה כחודש סובלת מכאבים ברגליים ובשבוע האחרון כאב שהתגבר ברגל שמאל מכף הרגל ועד לאגן. נשלחה על ידי רופא משפחה לבדיקת צפיפות עצם- קיבלה ערכים גבוליים לאוסטאופורוזיס (לפי מה שראיתי בערכי הייחוס ושאלתי את האחות) כמו כן בבדיקות דם- PTH 150 ורמת סידן נורמלית.ויטמין D ברמה נמוכה. יתר הבדיקות תקינות לחלוטין , כולל קריאטינין בשתן שיצא תקין. קראתי שייתכן שמדובר בבעיות בבלוטת הפארא תירואיד. שאלותיי: 1. האם זאת יכולה להיות הבעיה שגורמת לכאבים שיש לה? 2. האם ייתכן ומדובר בשבר שנוצר כתוצאה מבעיה בצפיפות עצם? ואם כן - צילום יוכל להראות זאת? היא קבעה תור לאנדוקירונולטג אך יש לה זמן המתנה רב. תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. חסר בויטמין D עלול לגרום לכאבי שרירים ועצמות. ב. ירידה בצפיפות העצם לא גורמת לכאבים בעצמות. ג. בדיקת צפיפות העצם לא באה לאבחן שברים. יש לבצע צילום רנטגן לאבחנת שברים. חסר חמור בויטמין D עלול לגרום להופעת שבר. ג. צריך להתחיל טיפול בתוספי סידן וויטמין D, ולגבי המינונים- נא להתייעץ עם רופא. בברכה, דר ילנה סיגל בברכה, דר ילנה סיגל

תודה רבה ודבר נוסף-היא עשתה אתמול צילומי רנטגן ושוקלת ללכת לאורטופד- האם יש בכך צורך או שרופא המשפחה יוכל להסתכל על פיענוח הצילום ולטפל? תודה רבה מראש

לא יודעת להגיד לך עד כמה רופא המשפחה שלך יודע לראות צילומים אורתיפדיים. צריך לשאול אותו האם הוא יכול להסתדר עם זה. בברכה, דר ילנה סיגל

שאלה נוספת בבקשה. האם זה נורמלי שחודש אחרי כריתת חצי בלוטה עדיין יהיו קשיי נשימה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. לא צריכים להיות קשי נשימה חודש אחרי הניתוח. נא לפנות לרופא המטפל לצורך בירור. בברכה, דר ילנה סיגל

28/04/2019 | 12:23 | מאת: Ani

שלום דר מה ההבדל בין פפילרי קרצינומה לבין פוליקולר וריאנט פפילרי קרצינומה? שאלהנוספת דופק מהיר פתאומי שבא והולך אחרי מאמץ קל כמו הליכה. אחרי ניתוח של כריתת אונה אחת בלוטת תריס האם זה נורמלי? מה יכול לגרום לזה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מה ההבדל בין פפילרי קרצינומה לבין פוליקולר וריאנט פפילרי קרצינומה? - מבנה תאים אחר. דופק מהיר פתאומי שבא והולך אחרי מאמץ קל כמו הליכה. אחרי ניתוח של כריתת אונה אחת בלוטת תריס האם זה נורמלי? מה יכול לגרום לזה? דופק מהיר פתאומי שבא והולך אחרי מאמץ קל כמו הליכה. אחרי ניתוח של כריתת אונה אחת בלוטת תריס האם זה נורמלי? מה יכול לגרום לזה?- לא ניתן לענות דרך הפורום. יש צורך בבדיקה ובירור. נא לפנות לרופא המטפל. בברכה, דר ילנה סיגל

בת 60 עם תת פעילות של הבלוטה ומאוזנת ועם אוסטופניה. לפני שנתיים התגלתה לי האוסטופניה ומאז אני נוטלת סידן אמורפי כתוספת. כמה מג סידן ביום עלי לצרוך עם אוסטופניה? שאלתי השניה, אם אני יכולה להגיע לכמות המומלצת עבורי רק מהתזונה, אני יכולה לא לקחת תוספי סידן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כמה מג סידן ביום עלי לצרוך עם אוסטופניה?- 1200-1000 מג ממזון +תוסף יחד. אם אני יכולה להגיע לכמות המומלצת עבורי רק מהתזונה, אני יכולה לא לקחת תוספי סידן?- בהחלט כן. בברכהת חג שמח, דר ילנה סיגל

21/04/2019 | 20:14 | מאת: מ

אשמח לדעת האם תקין סינקטן 250 מ"ל זמן 0- hyd.prog 3.39 ננומול לליטר זמן 60- hyd.prog 3.7 ננומול לליטר תודה רבה וחג שמח

שלום רב, התוצאה נראת תקינה, אך לא ניתן לתת תשובה, הערכה מדויקת ויעוץ דרך הפורום על סמך תשובת מעבדה בודדת. נא לפנות לרופא המטפל !! בברכה, דר ילנה סיגל

19/04/2019 | 13:21 | מאת: סיס

אני בת 53, לפני שנה וחצי התחלתי טיפול במדבקות הורמונליות לתופעות גיל המעבר והרגשתי טוב, לפני ארבעה חודשים התחלתי טיפול בפורטאו וסמוך לכך חזרו לי תופעות גיל המעבר שוב, בשבועיים האחרונים עברתי לכדור אנג"ליק ועדיין ללא שינוי, סובלת! האם יתכן אינטראקציה לא טובה בין הורמונים לפורטאו? מה יכול לגרום לכך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, פורטיאו יכול לגרום להזעות, סחרחורות וחולשה. בברכה, דר ילנה סיגל

18/04/2019 | 17:34 | מאת: ישראל ישראלי

שלום רב. אני בן 46 . בבדיקה דם שגרתית , התגלה לי TSH בערך של 4.20 . עליי לציין שכול שאר הפרמטרים תקינים. מה זה אומר? חג

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יתכן וישנה נטיה לתת פעילות בלות התריס. אין צורך בטיפולמתרופתי בערך כזה, יש להמשיך במעקב- לבצע בדיקות 2-3 בשנה, וכדאי גם להיבדק על ידי אנדוקרינולוג. בברכה, דר ילנה סיגל

14/04/2019 | 14:25 | מאת: דנה

בת 44 קיבלתי תוצאה של -1.5 הפסיק לי המחזור מה זה אמור??יש טיפול שיכול לעזור .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתו לייעץ דרך הפורום, אלא רק בפגישה עם רופא פנים מול פנים, תוך התייחסות להסטוריה רפואית מלאה, בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה. בברכה, דר ילנה סיגל

14/04/2019 | 13:01 | מאת: תמר

שלום, אני בת 31 וסובלת מאוסטאופורוזיס עקב עבר של אנורקסיה. הונחתי על ידי רופאה מהמרפאה הראומטולוגית להקחת מדי יום סידן וויטמין D (מעדיפה שלא לתת תרופות בגיל הזה). קראתי בעבר מחקרים שמצאו ספיגת סידן משופרת מתוסף קלציום ציטרט לעומת קרבונט (כמובן שפחותה מזו שבמזון), אך גם ספיגה מופחתת בצריכת סידן בכמויות גבוהות. האם לדעתך עדיף לי לרכוש סידן קרבונט המכיל 600 מ"ג בכדור או קלציום ציטרט המכיל 340 מ"ג בכדור? משניהם אצרוך 2 ביום, ברווחים של מספר שעות זה מזה. לצערי אין באפשרותי לשאול את הרופאה, כיוון שהפגישה הבאה תהיה רק עוד כשנה וחצי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תקחי 2 כדורים של סידן ציטרט, כדור אחד פעמיים ליום, לאחרי אוכל הלא חלבי, כי הסידן לא נספג טוב אם דברי חלב. בברכה, דר ילנה סיגל

תודה רבה! :)

חג שמח, ילנה סיגל

אבא שלי בן 86 סבל משבר בירך ללא נפילה והתחיל טיפול בפורטאו למשך שנתיים. השנתיים עברו ובבדיקת צפיפות עצם נמצא -3.7 בירך שלא נותחה. האם זה אומר שהפורטאו לא עזר? אבא שלי חולה פרקינסון בנוסף . מה הקו לטיפול בגבר לאחר סיום טיפול בפורטאו? והאם יש איזו קונטראאינדיקציה עם דופיקר שהוא לוקח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. לאחר טיפול בפורטיאו יתכן ובבדיקת צפיפות העצם אין עליה משמעותית בצוואר הירך, ויתכן גם שהתוצאה תהיה נמוכה יותר מהקודמת. מצב זה משקף בנית עצם חדשה שעדיין לא עברה תהליך מינרליזציה (כניסת סידן לתוך העצם), כי בדיקת צפיפות העצם מודדת רק את העצם שכבר עברה תהליך זה. טיפול בפורטיאו מוריד סיכון לשברים עתידים ומשפר מבנה מיקרוסקופי של העצם, שלא רואים בבדיקת צפיפות העצם. ב. לגבי המשך הטיפול לאחר סיום טיפול בפורטיאון- נא לדון עם רופא המטפל. אין אפשרות לקבוע טיפול פרטני או להמליץ על טיפול כזה דרך הפורום. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, א. צפיפות העצם לא עולה מידית עם טיפול בפורטיאו, אך מבנה המיקרוסקופי של העצם משתפר, והעדר עליה בצפיפות העצם בירך לא מהווה כישלום טיפול. הטיפול המומלץ לאחר הפורטיאו הוא פרוליה בזריקות פעמיים בשנה, או אקלסטה לתוך הוריד פעם בשנה. כמוון יש להקפיד בנטילת תוסף סידןוויט D עם שתי תרופות אלו. בברכה, דר ילנה סיגל

11/04/2019 | 10:20 | מאת: נ

שלום רב, רציתי לדעת מה מעידות 2 בדיקות שעשיתי לאחרונה ביחס למצב העצם בגופי: CTX - האם תוצאת 299.1 היא בסדר יחסית? ביולי 2017 היה 386.3. PINP - היום 46.2 . אין לי בדיקה מהעבר. האם זו רמה סבירה? אציין שאני בת 47 ולפני 5 שנים עברתי כריתת שחלות. לא מקבלת שום תרופות. מה בעצם אומרות תוצאות שתי הבדיקות הללו לגבי פירוק ובניית העצם אצלי. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבדיקות בטווח התקין לנשים לפני הפסקת מחזור. בברכה, דר ילנה סיגל

11/04/2019 | 11:13 | מאת: נ

שלום ילנה אני אחרי הפסקת מחזור. כפי שציינתי - אני בת 47.5 ולפני 5 שנים עברתי כריתת שחלות. תודה רבה

שלום רב. הבדיקה בטווח התקין גם לנשים שלפני הפסקת מחזור. כלומר, רין עדות לפירוק מועץ של העצם. בברכה, דר ילנה סיגל

11/04/2019 | 16:04 | מאת: נ

תודה רבה ד"ר ילנה

חג שמח, ילנה סיגל

שלום רב ברצוני לשאול האם התרופה ארמור מומלצת לדיכוי הtsh במקום התרופות המקובלות ? הומלץ לי אחרי ניתוח להסרת בלוטת התריס בעקבות ptc לדכא את רמת הtsh. ,ושאלה נוספת מתי צריך לעשות בדיקות דם אחרי ניתוח? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. א. לא רואה שום סיבה לא להשתמש בתרופות המקובלות. אך באופן כללי- כן, אפשר. ב. לגבי בדיקת דם אחרי הניתוח יש להיות בקשר עם הרופא המטפל. ההחלטה יכולה להיות תלויה בהקף הניתוח, והתוצאה הפתולוגית, ובתכנית של הרופא להמשך מעקב ( האם סוכם על טיפול ביוד רדיואקטיבי? ). באופן כללי- עושים בדיקת דם אחרי כ-חודש ימים. בברכה, דר ילנה סיגל

תודה רבה על תגובתך ד"ר. נכרתה חצי בלוטת תריס פלוס דיסקציה צווארית והוחלט על דיכוי הtsh ולא טיפול ביוד עדיין לא קיבלתי את תשובות הפתולוגיה אמתין לתוצאות תודה רבה:)

ניתן להשתמש בארמור לדיכוי ה- TSH. מינונים ומועדי הבדיקות נא לסגור עם הרופא המטפל. בברכה, דר ילנה סיגל

04/04/2019 | 12:59 | מאת: מיה

מה משמעות התוצאה הזו: Anti-TPO >1300.00 U/mL ודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדובר בתהליך אותואימוני בבלוטת התריס- מחלה על שם השימוטו. המחלה עלולה לגרום לתת פעילות בלוטת התריס ולרקמה לא אחידה של הבלוטה עם מספר קשריות בתוכה. לעתים ישנה פעילות יתר של הבלוטה על רקע מחלת השימוטו. אם הפעילות של הבלוטה תקינה ואין קשריות- עוקבים אחרי פעילות הבלוטה כפעמיים בשנה, אם יש קשריות- כדאי לבצע בדיקת אולטרהסאונד של הבלוטה. בברכה, דר ילמנ סיגל

25/03/2019 | 14:26 | מאת: סוזי ח.

שלום, אני כבר תקופה לוקחת סידן אמורפי דיסנטי וטמוקסיפן יחד כל בוקר, האם בסדר? תודה, סוזי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם שאלתך מתייחסת לנטילת 2 התכשירים יחד- אין הורית נגד זה. אם שאלתך היא האם זה מספיק וזה הטיפול המועדף בשבילך- אינני יכולה לענות על כך בפורום, אלא בפגישה עם המטופל/ת בלבד. האם נבדקה רמת ויטמין D? האם היא תקינה? האם את נוטלת תוסף ויטמין D? בברכה, דר ילנה סיגל

25/03/2019 | 11:06 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, כשאנדוקרינולוג מבקש מרופא משפחה בדיקות משק הסידן במעקב אוסטיאופורוזיס, איזה בדיקות צריכים לכלול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדרך כלל בדיקות סידן, זרחן, אלבומין,קריאטינין, ויטמין די והורמון PTH. אך כל רופא יכול להוסיף בדיקות נוספות, או לא לבצע את כל הבדיקות המופיעות מעלה, במיוחד אם נעשו לאחרונה. ניתן להוסיף עוד איסוף שתן 24 שעות לסידן, זרחן וקריאטינין. בברכה, דר ילנה סיגל

24/03/2019 | 14:20 | מאת: משה

דוקטור השאלה שלי בעצם זה מה רואים מהבדיקות כי אני לא הבנתי .... הדבר היחידי שהבנתי שאם ערך T בין -1 ל -2.5 זה אומר אוסטאופניה... שכחתי לציין שאני בן 32 ויש לי קוליטיס ... ואני רואה שיצא לי T SCORE -1.4 .. אם את רואה שאני צריך המשך טיפול כמו שכתבת אז הבדיקה לא תקינה כניראה ואם כן אז באיזה חומרה לגילי 32 ... אשמח לדעת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נכון, הבדיקה לא תקינה ומעידה על אוסטיאופניה, ואתה כן צריך להשלים בירור ולקבל טיפול, כפי שכתבתי. בברכה, דר ילנה סיגל

24/03/2019 | 14:42 | מאת: משה

ודוקטור את יודעת להגיד לגבי חומרה של הדבר ? כי קראתי שאצל המעשנים זה יכול לשחק לפעמים .. אשמח אם תוכלי להגיד לי את דעתך כמה חמור וזהו ... תודה וסליחה

שלום רב. א. לא ניתן להעריך את מצבן של המטופל דרך הפורום, אלא רק ספגישה עם רופא פנים מול פנים, תוך התייחסות לביטיי הבעיה, שברים בערב, סיפור משפחתי, ותוצאות בדיקות מעבדה. ב.אוסטיאופניה היא ירידה בצפיפות העצם בדרגה קלה מזו שמאפיינת את אוסטאופורוזיס. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, דנסיטי סידן האמורפי הוא תוסף סידן בעל מבנה לא קריסטליני וספיגה מהירה יותר מתכשירי סידן הרגילים הקריסטיליניים. אין הוכחות מחקריות על עליה בצפיפות העצם באנשים עם שימוש בתכשיר זה או על עדיפות תכשיר זה לכל תכשירי סידן האחרים בטיפול באוסטיאופורוזיס. בברכה, דר ילנה סיגל

26/03/2019 | 12:52 | מאת: משה

בגדול הרופא גסטרו שמטפל קוליטיס שלי רשם לי במייל : צריך לפנות לרופא המשפחה לצורך מרשם לתוספת של קלציום 1200 מ"ג ליום + וויטמין D בנוסף חשוב להקפיד על דיאטה עם סידן , פעילות גופנית בונה עצם, כמה זה ניראה לכם נכון ?

שלום רבף שוב: לא ניתן לתת תשובה פרטנית לגבי טיפול ומינוני התרופות דרך הפורום! באופן כללי מומלץ על צריכת סידן יומית ממזון ותוסף יחד של 1200 מג, ועל מתן ויטמין די להשגת רמת ויטמין D תקינה, .30ng/ml=75nmol/l בברכה, דר ילנה סיגל

26/03/2019 | 13:24 | מאת: משה

תטדה לך על התשובה המהירה דוקטור משהו אחרון האם יש לזה ץופעות לוואי ? כי פשוט בחיים לא לקחתי תוסף ... והאם זה משהו שלוקחים לכל החיים ?

תופעת לוואי של תוספי הסידן היא עצירות. לגבי משך הטיפול- שוב: אינני יכולה להחליט או לייעץ על טיפול פרטני דרך הפורום. בברכה, דר ילנה סיגל

27/03/2019 | 12:56 | מאת: משה

יובל שאתה אומר בהרגשה למה אתה מתכוון ? כי נגיד אם לא הייתי עושה בדיקות לא הייתי מודע לזה בכלל .. אשמח לתשובתך

שלום רב, א. סכנה של אוסטיאפורוזיס היא הופעת שברים, ולא " הרגשה". לא מרגישים את אוסטיאופורוזיס, זאת מחלה שלא גורמת לשום סימפטומים, עד שלא שוברים עצם. ב. אין הורית נגד לקיחת תכשיר דיסיטי. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, מסכימה עם השאלה. ראו תשובתי מהיום: אוסטיאופורוזיס היא מחלה שלא גורמת לתופעות כלשהן, פרט לשברים.

31/03/2019 | 10:32 | מאת: יובל

*חולשה כללית בגוף

31/03/2019 | 11:17 | מאת: משה

אם זה אכן עזר לך מבחינת תחושה של חולשה בגוף אז אולי גם לי יכול לעזור כי גם אני סובל מאותה תחושה ... אולי כן יש לזה השפעה כמו שאתה אומר ללא קשר לעצמות ... תודה יובל

שלום רב, ברצוני להדגיש, שתוספי סידן, כולל דנסיטי- לא מיועדים לטיפול בחולשה כללית ושיפור שינה. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום דוקטור אני אחרי בדיקה צפיפות העצם בגלל קוליטיס שראו אצלי לפני חודשיים ומאז אני מטופל ע4 כדורים של גרם עם רפאסל והיום קיבלתי תשובות והן עמוד שדרה L1 L4: BMD:1.061 T score: -1.4 Z score :-2 הערות :בגלל שינויים ניוונים/סקלרוטיים רצוי להתיחס לתוצאה L1 .1.9L1-2= -2.4 ירכיים : T score total hip:ימין -0.6 שמאל -0.7 Z score total hip : ימין -1 שמאל -1.1 Bmd total hip : ימין 1.102 שמאל 0.996 הבחנה דניסטומיטרית מסכמת : צפיפות האצם נמוכה מין התחום מצופה לגיל הבדיקה בוצעה בשיטת dexa בעמצאות מכשיר GE LUNAR PRODIGY רצוי לחזור לבדיקה על צפיפות הכצם בהתאם לצורך קליני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. מכיוון שאין בפניתך שום שאלה, אני מניכה שמטרת הפניה היא לבנות תכנית המשך מעקב. א. יש לבדוק רמות ויטמין D, הורמון PTH, רמות סידן, זרחו ואלבמין בדם, תקפוד כליתי, תפקוד בלוטת התריס, לבצע איסוף שתן 24 שעות לסידן, ו- ב. יש לפנות לרופא המטפל באוסטאופורוזיז . בברכה, דר ילנה סיגל

דוקטור השאלה שלי בעצם זה מה רואים מהבדיקות כי אני לא הבנתי .... הדבר היחידי שהבנתי שאם ערך T בין -1 ל -2.5 זה אומר אוסטאופניה... שכחתי לציין שאני בן 32 ויש לי קוליטיס ... ואני רואה שיצא לי T SCORE -1.4

ראה תשובה מהיום. דר ילנה סיגל

20/03/2019 | 11:56 | מאת: א.

שלום רב! בתוצאות של הבדיקה שלי יש פערים גבוהים בין התוצאות בעמוד שדרה (4.8-)לתוצאות בירך (3.0-) ובאמה (2.2-) מה זה אומר ואיזו בדיקה חשובה יותר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ירידה בצפיפות העצם מתחילה בחוליות, וכל יכולה להיות משמעותית יותר. שתי הבדיקות חשובות באותה מידה, ואנחנו מתייחסים בדקך כלל לתוצאה הכי נמוכה. בברכה, דר ילנה סיגל

20/03/2019 | 11:40 | מאת: א.ל

אני סובלת מאוסטאופורוזיס לאחר הריון האם זה אומר בהכרח שעליי להפסיק להניק

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לענות דרך הפרופ, אלא בפגישה עם רופא. בברכה, דר ילנה סיגל

20/03/2019 | 06:06 | מאת: מ

שלום, אתמול הייתי אצל רופא משפחה חדש בשביל משהו מסוים. בלי קשר הוא שם לב לבלט עין שיש לי (הבלט ידוע כבר כמה שנים ונמצא ב CT). הוא ביקש למשש את התירואיד והוא אמר שצד שמאל נפוח מימין והפנה לאולטרסאונד. מבדיקות עבר שעשיתי (כשמצאו לי את הבלט) כל הערכים של הבלוטה תקינים כולל TSI. לאחרונה עשיתי שוב TSH שיצא תקין. מה הסיכוי שיש בעיה? מתלבטת אם לפנות ל US.

לקריאה נוספת והעמקה
20/03/2019 | 16:25 | מאת: מ

אני רגישה כשנוגעים לי בצוואר..

שלום רב, בדיקת ה- US נותנת מידע על מבנה בלוטת התריס. במידה ותפקוד בלוטת התריס תקין ולפי מישוש בלוטת התריס אין חשש לקשר/יות- אין צורך ב- US, במידה ויש חשד לקשר/יות בתוך הבלוטה- כדאי לבצע בדיקת ה- US. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, ראה/י תשובה מהיום. בברכה, ילנה סיגל

הייתי אמורה לקבל פרוליה ב28 לפברואר וזו השנה החמישית. הפסקתי לאחר ששן מושתלת מזה 24 שנים מתוך 3 נעקרה כי נסיון השתלה לא צלח. לפני שנתיים , וחלה נסיגת עצם. עוד 5 מבנים זזו לאחר 10 שנים. האם אפשר לקחת כדור במשך הטיפול הכרורגי? ומתי לאחר הטיפול אפשר טיפול עם פרוליה ולכמה זמן? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. במידה ומעוניינים לעבור מפרוליה לטיפול בכדורים-מומלץ להשתמש באלנדרונט (פוסלן, פוסוונס): בזמן שתוכננה זריקה הבאה של הפרוךיה- להתחי בכדורים. ב. סיכון לתופעות לוואי בפה שווה עם שני הטיפולים. ג. לגבי משך טיפול בפרוליה- עד כה יש נתונים על 10 שנות הטיפול ללא הפסקה. ד. לגבי הפסקת הטיפול נוגד אוסטיאופורוזיס למשך טיפול כירורגי בפה: לפי המלצות הספרות- במידה והפסקת הטיפול מסכנת את המטופל- לא להפסיק הטיפול. ניתן לבצע פעולות כירורגיות בחודש ה-5 וה-6 מזריקת הפרוליה. בברכה, דר ילנה סיגל

זריקת פרוליה שלי נערכה ב - 28.07.18. לאחר 4 שנים שלמות של זריקות פרוליה. פעמיים בשנה. התוצאה של ctx מ 13.3.13.היא 0.56.האם אוכל להתחיל תוך חודש להתחיל טיפול כירורגי עם עקירת והשתלות של לסת עליונה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הפסקת זריקות פרוליה עלולה להחמיר את מצב האוסטאיופורוזיס ולגרום להופעת שברים בחוליות, לפעמים- מספר שברים דחוסים בבת אחת. לכן מומלץ לא להפסיק את הטיפול בפרוליה, ולבצע התערבות כירורגית בפה בחודש-חודשיים האחרונים של השפעת התרופה, כלומר, 4.5-5 חודשים לאחר הזריקה, ולקבל את הזריקה הבא בזמן. אין שום כלל חגבי ערך ה- CTX ש "מאפשר" התערבות כירורגית בפה. סיכון לסיבוכים בפה קיים בכל מקרה, אך הוא מאוד נמוך- כ- 5 מקרים ל- 10000 מטופלים בשנה, ויורד בחודשים ה- 4.5-5 מהזריקה. האלטרנטיבה לטיפול זה היא לתת טיפול בתרופות אחרות לאוסטיאופורוזיס, עדיף- בפוסלאן למשך מספר חודשים ( כחצי שנה), ואז ניתן לעשות הפסקה בטיפול. שוב, הפסקת טיפול נוגד אוסטיאופורוזיס מעלה סיכון לשברים אוסטיאופורוטיים, ולכן החלט על הפסקת הטיפול היא תלויה במקרה ויש לדון על כך עם הרופא. לפי ספרות רפואית- אין חובה להפסיק טיפול נגד אוסטיאופורוזיס, אם ההפסקה עלולה להחמיר את מצב המטופל. בברכה, דר ילנה סיגל

07/03/2019 | 20:18 | מאת: א.ר

שלום ד"ר ילנה סיגל. אני בן 75 בדרך כלל בריא מאוד למעט אוטם שריר הלב ו 2 צינטורים לפני כ 10 שנים וחזרה לפעילות ספורטיבית אינטנסיבית (כל החיים). בדיקות הדם התקופתיות כל התוצאות בתחום הנורמה למעט הסוכר בדם בסביבות 110 בצום ולאחר השלת כ 20 ק"ג היום 80 ק"ג .גם המוגלובין מסוכרר A1C 5.6. ערכי הסוכר בדם בין השעות 22:00 עד למחרת ב 9:00 בבוקר נעיםבסביבות110 מ"ג/דצ"ל כשמגיע ל 70-80 בצהרים עם או בלי מכון כושר. איך להוריד את תסמונת הלילה/ שחר??? תודה וסליחה על עומס התוכן.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. להקפיד בתזונהעם הגבלת פחמימות זמינות (בעזרת דיאטנית). ב. לקחת כדור גלוקומין בערב לאחר אוכל. בברכה, דר עילנה סיגל

10/03/2019 | 19:16 | מאת: א.ר.

תודה מכל הלב עבור ההיתיחסות המהירה ואתיחס לכך מיד.

ברצון. בברכה, ילנה סיגל