פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

10074 הודעות
9111 תשובות מומחה

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

20/01/2019 | 21:52 | מאת: ג

שלום, האם פורטאו עלול לגרום לדלקות בלבלב באנשים שסבלו בעבר מדלקות כאלו או כאלה שנוטים ל PTH גבוה? תודה.

שלום רב, לא ידוע לי על דלקת בלבלב אל טיפול בפורטיאו. בברכה, דר ילנה סיגל

20/01/2019 | 19:44 | מאת: סטלה

שלום דוקרטור היקרה, בעלי עבר ניתוח וטיפול ביוד כמעט לפני 3 שנים עקב פפילארי CA. במעקב של רופא מנתח ואנדוקרינולוג.כל חצי שנה מבצע US צוואר -תקין, ובדיקות לתירוגלובולין ונוגדנים.תירוגלובולין לא מדוד,אך נוגדנים כל הזמן עולים ויורדים .כרגע עלה ל-16 מי 10 לפני חצי שנה(מעבדה של איכילוב).רופא מנתח ממליץ לבצע CT חזה מכוון שב-US ניתן לברר רק צוואר.מה המלצתך אם את גם חושבת שצריך לבצע CT(ואם כן ,מה כל פעם עכשיו לבצע CT עקב נוגדנים,קרינה....)אולי ישנם עוד אופציות כדי לוודא שתירוגלובולין אמין. המון תודה על התשובה

שלום רב, לא ניתן לתת המלצות פרטניות לגבי בירור דרך הפורום, אלה רק בפגישה עם המטופל פנים מול פנים, תוך התיחסות לכל הפרטים הרפואים. תיהיו בקשר עם הרופא המטפל שלכם. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, בעלי עבר ניתוח לפני שנתיים הוצאת בלוטת התריס עקב פפילארי קרצינומה.מקבל טיפול ביוטרוקס יומי -T4. קראתי המון שממליצים לקחת טיפול ב-T3.שאלה מה רציונל בטיפול ולמה זה יותר טוב? תודה רבה

שלום רב, הטיפול הסטנדרטי הקלסי הוא טיפול בתכשירי T4. בחלק קטן מהמטופלים לא מצליחים לאזן אותם אופטימאלית עם T4, ואז מוסיפים T3. לא מדובר בטיפול חובה, בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, בילדותי טופלתי בהורמון גדילה בשל חוסר במשך כ7 שנים, האם יתכן כי חוסר ההורמון משפיע גם על שיפור היכולות הגופניות כגון ריצה או פיתוח מסת שריר? האם יתכן כי בשל חוסר קיים קושי מוגבר בשיפור סיבולת לריצה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. כן. ב. יש להוכיח את החסר בבדיקות עדכניות רלוונטיות. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, האם ניתן לבצע השתלת שיניים כשתוצאת בדיקת ה CTX 75. 0 PG/ML ,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דחית זריקה מעלה פירוק העצם ועלולה להעלות סיכון לשברים. לכן מומלץ לא לדחות את הזריקה הבאה, וכמובן לא להפסיק הטיפול, ולבצע פעולות דנטליות- עקירות ההשתלות- בחודש האחרון של השפעת הזריקה, כלומר, בחודש השיש. אין צורך בביצוע בדיקת CTX. התוצאה שלך מראה אפקט התרופה. בברכה, דר ילנה סיגל

15/01/2019 | 02:35 | מאת: שלי

שלום דר', לאמא שלי יש אוסטאופורוזיס בנוסף לטיפול התרופתי היא לוקח תוסף ויטמינים סידן וויטמין D. לוקחת ליום כדור בליעה D ויטימין 1,000 מ"ג + כדור לעיסה סידן 500. בבדיקות דם התוצאה מתחת לטווח הנורמה. זה אומר שאין ספיגה קליטה של הויטמינים. בשביל לשנות וסיכוי לספיגה חשבנו להגדיל מינון ולקחת את שניהם בטבליות לעיסה. חיפשתי סידן קרבונט ללעיסה מינון גבוה לא מצאתי יותר מ 500 מ"ג. ראיתי שקיים קלציום קרבונט (טאמס) בשמות מסחריים שונים. ומכיל לטבלית סידן קרבונט 750 מ"ג + טאמס שזה נוגד חומציות. - שניים ליום לשאלתי לצריכת סידן יומית באופן קבוע מותר ומתאים לקחת טבליות שהן קלציום קרבונט (טאמס) נוגד חומציות להבדיל מתוסף סידן רגיל לדוגמא: קלצ'יצ'ו ? מקווה שהבנת את שאלתי. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. כן מותר לקחת כל תכשיר סידן. ב. צריכת סידן יומית מומלצת היא 1200 מג ממזון +תוסף יחד. ג. אני מציעה לפנות לרופא המטפל לצורך מעקב, ובמיוחד בהתחשב בתוצאות לא תקינות של הבדיקות. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, קבלתי עכשיו תוצאות בדיקת צפיפות עצם מאיכילוב חוליות 1-4 צפיפות 0.784, T-3.3 ,Z-2.8 צוואר ירך שמאל צפיפות 0.831, T-1.2 ,Z-0.6 צוואר ירך ימין צפיפות 0.860, T-1.0 ,Z-0.3 כלל ירך דו צדדי צפיפות 0.882, T-1.0 ,Z-0.5 TBS צפיפות 1.213, T-2.7 ,Z-1.7 רציתי לדעת מה זה ה TBS. למה רק עבור החוליות יש את הבדיקה הזו/הערך הזה. למה בעצם בנוסף לבדיקה הרגילה עושים גם את הבדיקה הזו לחוליות. מה ההבדל בין הבדיקות ומשמעות התוצאות של התוצאות השונות לגבי החוליות. בהתייחס לחוליות לאיזה ערך מתייחסים של הצפיפות או TBS? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, TBS= Trabecular Bone Score, שיטה אנליטית חדשה בעלת יכולת ניבוי שברים. השיטה מחזקת את הניבוי מבדיקת צפיפות העצם. השיטה רלבנטית לחוליות כי בחוליות יש את הטרבחקולי, כאשר העצם בצוואר הירך היא עצם אחרת - קורטיקלית שמה. בברכה, דר ילנה סיגל

מאוד מודה לך ד"ר ילנה סגל יש לי עוד 3 שאלות ברשותך: 1. מהם תוצאות ערכי ה TBS. האם כמו ערכי T SCORE? 2. האם שינויים ניווניים על עמוד שידרה, הסתיידויות, אוסטיאופיטים משפיעים על צפיפות עצם. על הבדיקה. 3. מהם ערכי Z SCORE? תודה רבה לך

שלום רב, תוצאת צפיפות העצם מדווחת ב- T-scores ביחס לאנשים צעירים,וב- Z-scores- ביחס לבני גילו של הנבדק. TBS משקף מספר טרבקולות(קוריות) בעצם- יותר קוריות- ה- TBS גבוה יותר. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב קבלתי תשובות של צפיפות עצם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. מעולה. תביא/י אותה לרופא המטפל. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום ד״ר בעקבות דלקת ריאות עברתי c.t חזה ובתשובה נכתב בין היתר ״רזון ניכר תוך העלמות השומן התת עורי״ יש לציין כי אני אוכל מכל אבות המזון ורציתי לדעת אילו סיבות יכולות להיות להעלמות השומן התת עורי למרות שאני אוכל הרבה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבנתי שבתשובת הCT כתוב על רזון קיצוני עם העלמות השומן התת עורי כביטוי לרזון הקיצוני. בברכה, דר ילנה סיגל

07/01/2019 | 20:27 | מאת: איילת

היי, נשלחתי לבדיקות דם לבירור צפיפות עצם נמוכה (אוסטופרוזיס - בת 39) מה אומרות התוצאות ? C TELEPEPTUDE TYPE 1 COLLAGEN -277.42 PROPETIDE TYPE 1 PROCOLLAGEN 40.2 ( מופיע בתוך טווח הסוגריים 27.7-127.6 ) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבדיקות מדדי שחלוף העצם תקונות לגילך. בברכה, דר ילנה סיגל

19/12/2018 | 11:22 | מאת: יעקב

קיבלתי תוצאה של מינוס 1.2 בצפיפות העצם בחוט שידרה, ותוצאה מינוס 2 בעצמות הירך אני בגיל 67 בריא בדרך כלל. מה המשמעות של התוצאה? בעבר עשיתי ניתוח ב2010 בבלוטת התיאורואיד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. מדובר באוסטיאופניה- ירידה מתונה בצפיפות העצם ללא בסיכון גבוה לשברים. בדרך כלל במצב זה מספיק להקפיד בצריכת סידן יומית של 1200 מג ממזון ותוסף יחד (להיעזר בדיאטנית), ולשמור על רמה תקינה של ויטמין D (בכללית 75nmol/l, בקופות אחרות 30mg/ml), להימנע מעישון, ולהקפיד בפעילות גופנית סדירה 3-4 פעמים בשבוע, 30-40 דקות כל פעם. בכל מקרה פרטני יש לפנות לרופא המטפל, כי החלטות טיפוליות אישיות יכולות להיות שונות, תלויות מחלות רקע, תרופות קבועות , סיפור של שברים ביבר, ועוד... בברכה, דר ילנה סיגל

17/12/2018 | 15:20 | מאת: בתיה

אני סבלתי מסרטן השד טופלתי ומזה כשנתיים מקבלת לטרזול כמו כן אני סובלת מאוסטופורוזיס 2.9 תוצאה אחרונה מקבלת ריבון ,בלוטת התריס מקבלת טיפול ומסכרת גבולית ויותר כתוצאה כנראה מהטיפול בלטרזול עולה התוצאה בצפיפות העצם אני מטופלת עי רופא המשפחה האם יש צורך לשנות את הטיפול בריבון למשהו אחר ואיזה סידן כדאי למ לקחת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לתת המלצות טיפוליות פרטניות דרך הפורום, אלא רק בפגישה אישית עם רופא. בברכה, דר ילנה סיגל

16/12/2018 | 18:58 | מאת: ניר

שלום, אני ובן דוד שלי באותו גובה, אותה מידה בחולצות ואותה מידה בג׳ינסים. בן דוד שלי שוקל 57 ואני שוקל 74, זה הגיוני? ההבדל היחידי בינינו שלי יש כרס קטנה .. הגיוני שאני שוקל 17 קילו יותר ממנו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. ככל הנראה זה הוא המשקל שלך, זאת עובדה. בכל מקרה- לא מדובר כאן במחלה, ולא ניתן לענות בפורום למה לאנשים שונים יש משקל שונה. בברכה, דר ילנה סיגל.

12/12/2018 | 18:16 | מאת: רונה

אני חולת אוסטיאופורוזיס, התחלתי טיפול באקטונל לפני כחמש שנים ןגם פורטיאו במשך כשנתיים (עד לפני שנה). ביןני סיימתי טיפול כימותרפי בגלל לימפומה אגרסיבית של תאי B גדולים. בבדיקות דם הערכים שלי תקינים. ב - US נמצא שיש לי אדנומה בבלוטת הפאראתרואיד שגודלה הוא 16×4.5 מ"מ. השאלה היא לאחר כל זה האם אני יכולה ומותר לי לעשות טיפולי שתלים בפה? אשמח לתשובה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תרופות מקבוצת ביספופסונטים (אקטונל שייכת לקבוצה זה) מעלים סיכום לפצע בפה לאחר עקירה או השתלת שן. סיכון לתופעה זו נמוך מאוד, ויורד עם הפסקת הטיפול בתרופה. אם הפסקת את הביספופסונט לפני 5 שנים- סביר להניח שהסיכון שלך לסיבוכים בפה הוא נמוך. אבל אף רופא לא יכול להבטיח לך את המהלך החלק של הפרוצדורה, כי הסיבוכים קורים גם באנשים שלא טופלו עקב אוסטיאופורוזיס. לכן, לדעתי, הדרך הכי טובה היא לפנות לרופא שיניים, לספר לו את כל הסיפור, ולתת לו להחליט על זממן והקף הטיפול שיעשה. בברכה, דר ילנה סיגל

איזה סידן נספג טוב יותר, סידן ציטראט או קלציום סנדוס + ויטמין די? איך הכי טוב לקחת את הסידן? עם אוכל? איזה? ומתי? צריכה לקחת סידן מאחר ולוקחת כדורים להורדת אסטרוגן בעקבות גידול בשד. תודה מראש על התשובות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סידן ציטרט וסנדוז נספגים שניהם טוב, לא מכירה עבודות שהישוו מה מהם נספג טוב יותר. יש לקחת תוסף סידן אחרי אוכל לא חלבי, עדיף בערב. אני ממליצה לפנות למרפאת אוסטיאופורוזיס, לבצע בדיקת צפיפות עצם ובדיקת ויטמין D בדם, כי יתכן ויהיה צורך גם לטיפולים נוספים. בברכה, דר ילנה סיגל

תודה צפיפות עצם כרגע בסדר, ויטמין d בחוסר, לוקחת גם ויטמין d. באיזה טיפולים נוספים מדובר? האם יש מרפאה ספציפית לאוסטאופרוזיס או שמספיק ללכת לאנדוקרינולוג? שוב תודה

שלום רב, צריך לראות את בדיקת צםפיפות העצם ולהתייחס לסיפור אישי ומשפחתי, מחלות רקע, תרופות קבועות, ועוד ועוד, כך שלא ניתן להמליץ על טיפול מסוים ולהתיאם טיפול אישי דרך הפרום. יש מרפאות או רופאים שמטפלים במחלות עצם. תבררי באזור המגורים שלך ובקופה שלך. אתכן והאנדוקרינולוג שלך מטפל גם במחלות עצם, ואז תוכלי להיתייעץ איתו. בברכה, דר ילנה סיגל

תודה רבה

בהצלחה!

היי דוקטור, לי ולחבר שלי היה ויכוח הוא אמר שככל שאני הולך לישון מוקדם יותר כך בשינה אני אגדל יותר ויופרשו יותר הורמונים , ההתערבות הייתה כאילו אם אני הולך לישון בארבע בבוקר לתקופה ממושכת אז אני אגדל פחות מאם נגיד הלכתי לישון באחת עשרה בלילה וקמתי בשש בבוקר אז כאילו בין אחת עשרה לשש אני אגדל יותר,תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. באופן רגיל ותקין הפרשת הורמון גדילה עולה בשעות לילה, ומגיעה לשיא כשעה אחרי שינה עמוקה. במהלך היום רמת הורמון גדילה נמוכה יותר. ב. גופינו בנוי כך שהעדר שינה בשעות הלילה הוא לוקח במצב דחק, עם הפרשה עודפת של הורמוני דחק (stress). ובאופן כללי מצב זה לא ברי לגופינו, כאשר באופן פרטני האם אלו שהולכים לישון בבוקר גדלים פחות- אין לי מידע מחקרי. בברכה, דר ילנה סיגל

05/12/2018 | 10:56 | מאת: צבי

פרופסור שלומציון שלום אני בעלה של רגינה רשף והיינו אצלך לשאלתי: התחלתי טיפול הורמונלי בזריקה עקב המלצת אונקולוגית רמבם. הנחתה אותי גם לקחת 1200 יח סידן במקביל. (הטיפול עקב סמן בעלית psa ) עקב סרטן ערמונית שנכרתה. היות ולאחי היה טיפול דומה ובריחת סידן קשה,ירד בגובה 12 ס מ. חוששני מדבר דומה. האם כמות הסידן בסדר או את ממליצה דבר במקום או בנוסף. אודה לתשובתך המלומדת בכבוד רב צבי רשף

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הגעת לפורום בעיות אנדוקריניות של ב"ח רמב"ם. שמי ילנה סיגל, ואני מנהלת הפרופום. פניתך האישית לפרופ שלומציון (או אלי התכוונת לרפופ איש-שלום צופיה) לא תוענה דרך פורום זה, ואני מציעה לך לפנות ישירות לרפאה או רופאה שאצלם הית. אינני יכולה להמליץ לך על דרך הטיפול, כי אינני מכירה אותך, ולא אינני יודעת מה הסיכון שלך לאוסטיאופורוזיס. בברכה, דר ילנה סיגל

04/12/2018 | 11:39 | מאת: מאור

שלום ד"ר. אני בן 19. בבדיקות דם שעשיתי ביוני ויטמין די היה 34.8 ng/ml. מכיוון שאני במעקב אינדוקרינולוג בגלל תת פעילות תת קלינית של בלוטת התריס (מקבל יוטירוקס 300 מק"ג בשבוע) אמרה לי שזה נמוך ושעליי לקחת, אם כי לא ציינה כמה (הביקור היה בספטמבר). מאז אני לוקח 40 טיפות פעם בשבוע (16000 יחב"ל). רציתי לדעת האם זה מינון גבוה מדי, כמה זמן צריך להמשיך לקחת ומתי לחזור על הבדיקה. מניסיון עבר כשמפסיקים שוב חוזר אז צריך לקחת 400 ביום. בבדיקת דם שעשיתי יצא חלבון בדם 9.2 (גם לאחר שתי בדיקות חוזרות) עם אלבומין 5.7, והבנתי שאם חלבון גבוה כנראה גם הסידן גבוה - ורציתי לדעת בנוסף אם יש קשר לזה שאני לוקח ויטמין די. תודה, מאור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. ויט D34 ng/ml- תקין. אם מניסיון ידוע שיורד בחורף- היתי ממליצה לקחת 400 יחב"ל ליום. אפשר לקחת קבוע. זה מינון שמאושר לנטילה קבועה. ב. חלבון בדם לא יכול ליות 9, מדובר ככל הנראה בסידן, והוא תקין. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום, האם צילום רנטגן צידי של עמוד השדרה יכות לאבחן שבר אוסטיאופורוטי חדש?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כן. בברכה, דר ילנה סיגל

תודה על תגובתך. כלומר אם בצילום רנטגן עדכני לא אובחו שינוי ביחס לצילום רנטגן קודם- זה שולל הימצאות תמט חדש או החמרה של תמט ישן- למרות כאבי גב חדשים?

שלום רב, באופן כללי- שברים בחוליות ניתן לאבחן לצילום רנטגן צדדי. אבל במקרה פרטני- אינני יכולה לדעת האם בוצעה השוואה לבדיקות קודמות וגם לא יכולה לדעת אם אין טעות בפיענוח. במידה וקיים ספק באמינות התשובה- רופא המטפל יכול לדון עם הרדיולוג בתוצאות הבדיקה ובפיענוח. בברכה, דר ילנה סיגל

תודה

01/12/2018 | 21:15 | מאת: איריס לביא

היום בשעה 8:30 לקחתי בפעם הראשונה בחיי "אקטונל" הכל לפי ההוראות. בשעה 16:30 בערך קיבלתי בחילות והתחלתי להקיא ולשלשל ממש מים, באופן מוגזם ובלתי נשלט כמו שמעולם לא קרה לי.לא יכולתי לעמוד על הרגליים, לחץ הדם ירד מאוד. היכניסו אותי למי אמבטיה וזה עזר לי. האם יתכן שזה בגלל ה אקטונל? או לחפש בכיוון אחר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לדעת האם זו היתה תגובה לתרופה. יתכן היה קילקול קיבה. האפשרות היחידה היא לקחת את התרופה שוב בעוד חודש, ולראות את התגובה. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום, בת 50. החלו לאחרונה כאבים לאורך חגורת הכתפיים. האם סביר שהסיבה לכך ירידה בצפיפות העצם ומיקרו שברים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא. ירידה בצפיפות העצם היא תהליך "עילם" שלא גורם לכאבים. סביר להניח שהסיבה היא בעיה אורטופדית. בברכה, דר ילנה סיגל

28/11/2018 | 12:38 | מאת: ליאור

שלום רב, אני מטופל כשנה בפרדניזון כרגע אני נגמל מפרדניזון כמעט שנה- התחלתי בשבוע ראשון לטיפול ב60 מ"ג פרדניזון וירדתי במינון עד להיום- 8-7 מ"ג פרדניזון. הזמינו אותי לאירוע שכולל שהייה בג'קוזי עם אנשים. האם המערכת החיסונית חלשה ב7 מ"ג פרדניזון? או שהמערכת החיסונית שלי חזקה מספיק? אני גבר בן 19. מצטער אם זה לא הפורום הנכון לשאלה פשוט יש לי בעיה אנדוקרינולוגית- השימוטו טירואידיתיס ואנצפלופטיה של השימוטו.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מחלת השימוטו וטיפול בפרידניזון במינון של 7 מג לא מהווים הורית נגד שהייה בג'קוזי. אינני יכולה לדעת מצב של מערכת החיסון האישית שלך, ומציעה לך לדבר עם רופא המטפל שמכיר אותך. בברכה, דר ילנה סיגל

22/11/2018 | 12:13 | מאת: רונית

בת 58 שוקלת 65 ק"ג מטופלת בלטרוזול אחרי הקרנות בשד, תוצאת CTX 1112,לפני טיפול נגד דילול עצם. השאלה:מה זה אומר,מה צריך לדעת ומה לעשות? ......................................

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ערך ה- CTX מעיד על פירוק עצם מואץ והדבר מהווה אינדיקציה לטיפול תרופתי למניעת הדרדרות בצפיפות העצם ולמניעת שברים. מומלץ לפנות למרפאת אוסטיאוורוזיס באזור מגוריך, לבדוק רמת ויטמין D טולתקנו, אם צריך, להחליט עם רופא על צורך בנטילת תוסף סידן ועל המינון המומלץ, ולהתחיל טיפול למניעת הדרדרות בצפיפות העצם ולמניעת שברים. בברכה, דר ילנה סיגל

26/11/2018 | 09:41 | מאת: רונית

תודה רבה!

בהצלחה בטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל

דר' סיגל שלום רב, אני מטופלת בפורטאו כחצי שנה. קיבלתי מרופאת נשים וגיפם. האם זה בטוח לשימוש ביחד עם פורטאו, שהרי פורטאו זה הורמון, ווגיפם זה הורמון אסטרוגן? האם אין "התנגשות" או "עומס" הורמונלי? אודה לתשובתך.

שלום רב, אין שום התנגשות, ואת יכולה להשתמש בשתי התכשירים יחד. בברכה, דר ילנה סיגל

תודה רבה על המענה ד"ר סיגל!

תרגישי טוב! בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, אני לאחר 4.5 שנים של פרוליה עם הפסקה של שנה באמצע. הזריקה האחרונה של פרוליה היתה לפני שנה, האם נתן לעבור כרגע עקירה כירורגית ? בכבוד רב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. הפרוליה עובדת חצי שנה, ובאופן כללי אחרי שנה כבר אין סיכון (וסיכוי) לדיכוי מדדי שחלוף העצם. לגבי טיפול עצמו: את הפרוליה יש לקבל ללא הפסקות, כי הפסקת הטיפול מבלי לעבור לטיפול אחר, או דחית הטיפטול עלולות להחמיר את מצב האוסטיאופורוזיס ולהעלות סיכון לשברים. בברכה, דר ילנה סיגל

15/11/2018 | 21:15 | מאת: רעות

דר יקרה לבתי שיעור יתר ואקנה. כלל הבדיקות ההורמונליות תקינות. בבדיקת ההורמון יצא 4.96 כשהטווח הוא 0.4 עד 4.1 . האם זה נחשב לחריג ויכול להסביר את שיעור יתר? תודה רבה רעות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. לא ניתן לענות דרך הפורום, אלה רק לאחר בדיקת המטופלת והתייחסות לכל תוצאות הבדיקות. בברכה, דר ילנה סיגל

סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס. מאוזנת עד ההריון וכולל ההריון מאוזנת גם כאשר במהלכו המינון עלה בהדרגה. לידה לפני כ3 חודשים. לפני כחודש על פי הבדיקות-מינון יתר, כיוון שלא הורדתי את המינון מההריון והרופאה הורידה עקב כך. אעשה בדיקה בעוד כשבועיים. במידה ומאוזנת מותר לעשות טיפולי הסרת שיער ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כן, אין מניעה מטיפול בהסרת שיער. בברכה, דר ילנה סיגל

12/11/2018 | 22:50 | מאת: לקיחת קודיביס

שלום רב. אני עם שיעול חזק שחוזר ועל מנת שירגע בלילה רופא נתן לי קודיביס. פעם אחת לקחתי והכל עבר בשלום. יצויין שבלילה לאחר שאני לוקחת השיעול נרגע. פעמים לקחתי בלילה ולמחרת בבוקר במצב של עמידה הרגשתי כמעט עילפון וחזרתי מיד למיטה לשכב ולהרגע. יצויין שבמצב שכיבה ההרגשה של העילפון נרגעה. איפה נסכנה בלקיחת כדור זה עבורי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הגיעת לפורום הלא נכון. אני מציעה לך לפנות לפורום שעוסק בבעיות מערכת נשימתית, וכמובן הכי חשוב לפנות לרופא המטפל. בברכה, דר ילנה סיגל

12/11/2018 | 08:41 | מאת: איתי

היי דוקטור אז אני לומד בכיתה שהשקע להטעין טטלפון נמצא מעל הראש וברוב השיעורים מטעינים שם טטלפון חבר שלי אמר לי שזה יכול לדכא אתה הגדילה בגוף ולדכא הורמון גדילה מכיוון שהקרינה של טלפון מוטען משבשת את האיזון ההורמונלי בגוף רציתי לדעת מה דעתך.תודה

שלום רב, אין הוכחה מחקרית על הפרעה בגדילה למשתמשי טלפונים ניידים. במידה וקיים חשש באצירת הגדילה- אני ממליצה לפנות לרופא המטופל לצורך בירור. ובנוסף- תנסו לדבר עם הנהלת בית הספר, ולהרחיק מקומות ישיבה מנקודת הטענת הטלפונים. בברכה, דר ילנה סיגל

12/11/2018 | 21:16 | מאת: איתי

תודה דבר ראשון דבר שני יש הוכחה לעצירה של גדילה מסוג של קרינה כלשהו?

שלום רב, שימוש בטלפונים ניידם יתכן ומעלה סיכון לגידולים, גם לגידולי מח. לא מצאתי בספרות נתונים על נזק הנגרם ממטענים. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום, בן 21. צפיפות עצם ע"ש 2.6-. סידן וויטמין D תקינים. אנדוקרינולוג מבוגרים אומר שהממצא בודד וחסר משמעות. הרופאה המטפלת ביקשה לקבל גם חוות דעת אנדוקרינולוג ילדים. האם יש משמעות או הבדל בפירוש התוצאות? ברקע תסמונת גמישות יתר, בשנה אחרונה כאבי רגליים וקושי משמעותי בהליכה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. ברפאוה יתכן מצב ששני מוחים מתייחסים בצורה שונה לאום נתונים, ולכן קבלת דעה שנייה ברפואה הוא דבר מאוד מקובל ולגיטימי. ב.- ירידה בצפיפות עצם לא גורמת לכאבים וקשי הליכה. בברכה, דר ילנה סיגל

06/11/2018 | 11:35 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בן 63. בבדיקת סונר נוקר קשר היפוזאקואי אונה שמאלית של הבלוטה בגודל 1.5 ס"מ. בצוואר משמאל נוקרה בלוטת לימפה בגודל 2.1 ס"מ. ביצעתי את בדיקת FNA של בלוטת התריס ובלוטת הלימפה ומדאיג אותי התשובה לגבי בלוטת הלימפה. להלן תשובות הביופסיה: בניקור קשר היפואקואי בהנחיית סונר באונה שמאלית של בלוטת המגן התקבל חומר לא רב המכיל קולואיד דליל, קבוצות של תאים פוליקולרים רגילים, קבוצות של פוליקולים שלמים קטנים, גבישים ומעט תאים מרובי גרעינים. לא נראו תאים ממאירים. זפק. BETHESDA 11 בניקור בלוטת לימפה בהנחיית סונר בצוואר משמאל, נראה דם, אלמנטים לימפטים רבים מפוזרים ובקבוצות. נראו לימפוציטים בשלים, פרולימפוציטים ומעט לימפובלסטים ותאי פלסמה בודדים. - יכול להתאים לקשר תגובתי, מומלצת קורילציה קלינית ומעקב. מדאיג אותי לגבי בלוטת הלימפה (כפי שכאמור למעלה גודלה היה 2.1 ס"מ) מה זה אומר, מה זה יכול להיות? בצוואר משמאל?מה זה ? ואיך עושים קורילציה קלינית? אנא תשובתך ותודה מראש לתשובותיך ןאדיבותך. בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. בדיקת בלוטת התריס שפירה. בדיקת בלוטת לימפה מראה שינוים דלקתיים. יתכן ישנה דלקת בשן, בחניכיים או בגרון, ובלוטת לימפה מגיבה לדלקת זו. צריך לפנות לרופא, לוודא נוסא של דלקת ולטפל בהתאם. בברכה, דר ילנה סיגל

01/11/2018 | 18:33 | מאת: אבנר

שלום, טופלתי במשך 6 שנים בפרדניזון. כדי להפסיק את מינון הסטרואידים התבקשתי לעשות בדיקת דם ACTH-8 am. הערכים התקינים הם 0-46 ואילו בבדיקה התקבלה תוצאה גבוהה של 86.9 מה זה אומר? מה צריך לעשות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדרך כלל עושים מבחן סינקטן עם בדיקת קורטיזון לפני ואחרי הזלפת הסינקטן (ACTH סינטטי). לכן קצת קשה לי להבין מאיזו סיבה בוצעה בדיקת ACTH. אני מציעה לך לפנות לרופא המטפל ולדון אתו בתוצאות הבדיקה. בברכה, דר ילנה סיגל

01/11/2018 | 17:37 | מאת: יונה

שלום, בבדיקת דם שגרתית נמצאה אצלי רמה גבוה של פרולקטין (גבר באזור ה30). רופא המשפחה רצה להפנות אותי לבדיקת CT להדמיית בלוטת ההיפופיזה. מבירור שעשיתי, ראיתי ששיטת ההדמיה המומלצת הינה דווקא MRI (הן מבחינת איכות והן מבחינת רמות הקרינה). רציתי לשאול 3 שאלות : 1. האם עלי להילחץ ולרוץ לעשות את בדיקת ההדמיה המהירה יותר בהקדם או שהדבר יכול להמתין מספר שבועות? (אין סימפטומים, הבירור החל בשאלת גניקומסטיה) 2. האם מוצדק לדרוש מהקופה MRI ולא CT? 3. במידה ולא, האם יש אפשרות לעשות MRI באופן פרטי אצלכם בבית חולים רמב"ם? תודה והמשך יום נעים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני מציעה קודם כל לדבר עם הרופא: מאוד חשוב לבדוק שאתה לא נוטל תרופות המעלןת רמת הפרופלקטין, ושהבדיקה נעשתה לפחות 3 שעות מקימה מהמיטה (כי פרופקטין עולה בלילה), לברר מה היא העליה ברמת ההורמון- גבולין, או פי 3-4 מהנרורמה. ולאחר מכל להחליט איזו בדיקה עדיף לעשות: אם קיים חשד לגידול בהיפופיזה- עדיף MRI, אם קיים חשד להפרולקטין עלה מהסיבות אחרות- CT יענה על השאלה. בברכה, דר ילנה סיגל

אני סיימתי טיפולים כימוטרפים היום 12 במספר.מניעתיים .folofocx מזה שלושה חודשים בעיות בזיקפה וייצור זרע.אני בין 68 מעולם לא הייה לי דבר כזה עברתי ניתוח קולון במעי הגס 6.3.18 בבית חולים העמק עפולה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לענות דרך הפורום. אני ממליצה לך לפנות לרופא לצורך בירור. בברכה, דר ילנה סיגל

29/10/2018 | 07:33 | מאת: דינה

גמרתי שנתיים עם forteo .האם בטוח aclasta

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. כן, אחרי טיפול בפורטיאובמשך שנתיים טיפול באקלסטה הוא טיפול יעול ומקובל, במידה ואין הוריות נגד טיפול זה. מתן אקלסטה אסור באיספיקת כליות מתקדמת. יתכנו עלית חום, חולשה וכאבי שרירים, בדרך כלל ברמה מתונה, במשך מספר ימים אחרי העירוי. יש לפנות ליעוץ רופא שיניים לפני העירוי, כי עם אקלסטה ישנו סיכון לריפוי בעיתי של פצע בפה לאחר עקירת או השתלת שן. סיכוןזה קיים עם טיפול בכל התרופות נוגדות שברים, חוץ מפורטיאו. בברכה, דר ילנה סיגל

19/10/2018 | 11:29 | מאת: ג

שלום, האם ניתן באופן כללי לקבל פורטאו במקרה של PTH גבוה (125) בגלל אי ספיקת כליות קלה? מדובר על אישה בת 88. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בנוכחות מחלת כליות כרונית עם PTH גבוה רופא המטפל צריך להערך בירור ולראות האם יש מקום לטיפול בפורטיאו. באופן כלללי מתן פורטיאו בחולים עם PTH גבוה לא מומלץ. בברכה, דר ילנה סיגל בברכה, ד

19/10/2018 | 10:29 | מאת: דינה

שלום!בעלי בן 57.סובל מאנקילוזינג ספונדילייטיס קשה.כאבי עמוד השידרה ורגליים קשים.בצילום רנטגן סימני בריחת סידן קלה.בבדיקת דם ירידה קלה בסידן.נשלח לבדיקת צפיפות העצם. בבדיקה:Tבעמוד השדרה פלוס3.4 Tבירכיים מינוס 0.1. מהי משמעות התוצאות? תודה. דינה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ככל הנראה אין לבעלך ירידה בצפיפות העצם. בברכה, דר ילנה סיגל

16/10/2018 | 19:40 | מאת: יוסי

מה זה ציסטה פריפלווית זעירה בנוגע לכליות . האם יש ממה לחשוש ? תודה יוסי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. ציסטות קטנות בדרך כלל לא מהווןת בעיה כלשהי. ב. ציסטה בכליה לא מווה ביעה או מחלה אנדוקרינית. אני מציעה לך לפנות לרופא המטפל. או לפחות לפורום מתאים. בברכה, דר ילנה סיגל

ד"ר ילנה סיגל נכבדה, בת 70. מזה 4 שנים סובלת מיתר לחץ דם התקפי. בבירור מתמשך לסיבת התופעה, שטרם נמצא לה הגורם הסיבתי! נשללה הפרעה נפרולוגית בתפקודי כליות, אם כי חלבון באיסוף שתן 72 (לא צריך בכלל להיות בשתן!). אני בפאניקה היסטרית מקבלת תוצאה חריגה של קטקולמינים באיסוף שתן, לבירור קפיצות פתע בלחץ הדם. 3-Methoxytyramine באיסוף שתן (24U) התקבלה תוצאה 499 מעל לנורמה, במדד הערכים 435-----0. סטייה "קלה" אך סטייה... ----קריאטינין 0.8---- ----מטנפרין 139---- ----נורמטנפרין 151---- ----דופמין 214---- ----אפינפרין - מתחת לסף הגילוי---- ----נורפינפרין 20---- פרוטאין באיסוף שתן 72 לא צריך להיות בשתן!---- בלוטת התריס TSH 2.13----. ד"ר ילנה נכבדה, אני בחרדה אטומית מחריגה בקטולמינים, חלילה חשד לגידול...?! בברכה ב.נ.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראיה תשובה מהיום. בברכה, דר ילנה סיגל

11/10/2018 | 13:26 | מאת: שרי

שלום לרופאה הנכבדה, ד ר ילנה סיגל. בת 70. אני בפאניקה היסטרית וזינוק בלחץ הדם, מרוב חרדה מתוצאה חריגה של קטקולמינים באיסוף שתן, לבירור יתר לחץ התקפי (קופצני) לסירוגין. נשללה הפרעה בתפקודי כליות (כולל דופלר עורקי כיליה, US בטן וכל השאר! Methoxytyramine-3 מעל לנורמה 499, כאשר מדד הערכים נע בין 435----0. *מטאנפרין 139. *נורמטאנפרין 151. *דופאמין 214. *אפינפרין מתחת לסף הגילוי. *מורפינפרין 20. TSH 2.13. *קריאטינין 0.8. ללא קשר ישיר לבעיה, ידועה כסובלת מאוסטיאופוזיס קשה, עם היסטוריה של שברים מרובים. דוקטר נכבדה, איך נרגעים, ?! תודה, ברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לייעץ דרך הפורום. יש לפנות לרופא המטפל שהפנה אותך לבדיקות, ולדון אתו על כל התוצאות, לבדוק האם הקפדת בדיאטה המומלצת בעת איסוף השתן, והאם לא נטלת תרופות שעלולות להשפיע על התוצאה. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום יש לי תחושת חום בידים לפעמיהם הרגלים גם נרא כמו בעיה בזרימת הדם בדיקות דם שלי תקינות בלוטת התריס הכול מזה יכול להיות גם ברגלים צרגיש זאת עברתי בירור נירולוגי גם תודה קובי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם תופאות בדיקות בלוטת התריס היו תקינים- ככל הנראה לא מדובר כאן בבעיה אנדוקרינית. אני מציעה לך להמשיך בירור אצל רופא המשפחה. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום, בת 60 . בצפיפות עצם התגלה לי אוסטיאופורוזיס בירך. רופא המשפחה המליץ לי על ריבון, אבל בשל תופעות הלוואי החזקות, מעוניינת לדעת על הכדור דנסיטי, האם מומלץ, תופעות לוואי, האם גם מונע בריחת סידן וגם בונה עצם? והאם גם איתו יש בעיה של עקירת שן למשל. אשמח לדעת כמה שיותר פרטים עליו. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דנסיטי הוא כדור סידן ששונה מתוספי סידן אחרים, כי הוא בעל מבנה אמורפי ולא קריסטליני. ניתן להשתמש בו כתוסף סידן, ובשום אופן לא כתרופה נוגדת שברים. כלומר, ניתן לקחת זנסיטי כתוסף סידן, ויחד אם זה לקחת אחת התרופות המונעות שברים (למשל ריבון). יחד, אך לא מבקום. תופעות לוואי- כמו כל תוספי סידן, עלול לגרום לעצירות. לא לשקוח שיחד עם תוספי סידן ותרופות למנעית שברים (כמו ריבון)- יש לקחת גם ויטמין D. בברכה, דר ילנה סיגל

ד"ר סיגל שלום רב אני מטופלת בפורטאו 4 חודשים. כאבי הגב החמירו לי מאד, כדורים נגד כאבים לא עוזרים, ואני שוקלת לעשות סי.טי עמוד השדרה. השאלה האם הקרינה יכולה לפגוע בעצמות עקב הטיפול בפורטאו שבונה את העצמות? אודה למענה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין מניעה לבצע בדיקת CT. בברכה, דר ילנה סיגל

תודה רבה על המענה ד"ר סיגל

בהצלחה בטיפול

04/10/2018 | 21:25 | מאת: לאה

שלום רב. : אני קיבלתי טיפול Aclasta ב 2/2016 באותה תקופה קיבלתי גם טיפולים ביולוגים מבטרה ללימפומה. . המליצו לי על הטיפול , ואני מצטערת שהסכמתי ,התגובה שלי היתה מאד קשה ל Aclasta . היום יש לי בעיה בשן בינה שצריך לעקור .עקב עששת גדולה שגורמת לכאבים רופא שיניים אמר לי שהתרופה נישארת בגוף 10 שנים, וזה לקחת סיכונים לנמק בלסת ? ראיתי שיש בדיקה ctx , האם זה יכול להתאים לי לעשות.? מחכה לתשובתך בהקדם, תודה רבה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א.- סיכון לנמק בלסת מעוד נמוך, אומנם קצת גבוה יותר בחולים אונקולוגיים. ב.- את יכולה לבצע בדיקת CTX, תבררי באזור המגורים שלך איפה אפשר לעשות אותה. הבדיקה מראה רמת פירוק העצם, ועם היא נמוכה- יתכן והסיכון לבעיות בלסת אחרי עקירת שן יהיהגבוה יותר. סביר להניח ששנתיים אחרי העירוי הערך לא יהיה מאוד נמוך. זה אבל לא שולל לגמרי את הסיכון לבעיה, כי יכולה להופיע גם באנשים שלא קבלו טיפול באקלסטה. ג. במידה וישנה צורך להתערבות דחופה של רופא שיניים- אין צורך בביצוע בדיקות, יש לטפל במצב באופן דחוף. בברכה, דר ילנה סיגל

04/10/2018 | 20:21 | מאת: אילן

שלום ביצעתי העמסה סוכר שעתיים האם זה תקין?תודה GLUCOSE 0'תוצאה105 mcg/dL GLUCOSE 30'תוצאה149 mcg/dL GLUCOSE 60'תוצאה188 mcg/dL GLUCOSE 90'תוצאה156 mcg/dL GLUCOSE 120'תוצאה107 mcg/dL GROWTH HORMONE 0'תוצאה0.312 mcg/L GROWTH HORMONE 30'תוצאה0.245 mcg/L GROWTH HORMONE 60'תוצאה0.151 mcg/L GROWTH HORMONE 90'תוצאה0.116 mcg/L

שלום רב, הבדיקה נראת תקינה. אני ממליצה לפנות לרופא המטפל לדיון סופי לגבי הבדיקות. בברכה, דר ילנה סיגל

04/10/2018 | 10:05 | מאת: טל

שלום, אני בת 43. בהריון שבוע 10. לפני ההריון התחלתי טיפול באאוטירקס, 150 מקג לשבוע, עקב ערכי tsh שנעו בבדיקות בין 3.5-4.2, וזאת עקב רצוני להרות ובהמלצת אנדוקרינולוגית ורופאת הריון בסיכון שטיפלה בי בהריון הקודם. לציין כי ערכי t3 t4 תקינים תמיד וכן כייל נוגדנים שלילי. (נבדק לאחרונה לפני כשנה). עוד לציין כי לפני ובמהלך ההריון הראשון הערכים היו תקינים ומעולם לא עברו את ה 2.5, גם לא בהריון עצמו, כלומר עלו רק איפשהו לאחר הלידה. כעת ביצעתי שוב בדיקות, לאחר כחודשיים וחצי של טיפול וה tsh עלה ל 4.89. שוב t3 t4 תקינים. מה בד"כ מומלץ במצב כזה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מומלץ להעלות מינון היוטירוקס. אני היתי מעלה את המינון ל50 מקג של היוטירוקס ליום, וחוזרת על הבדיקה בעוד 3-4 שבועות. מזכירה לך שיש לקחת הכדור בבוקר בצום עם מים בלבד, 20-30 דקות לפני כל אוכל ותשתיה, ולפני נטילת תרופות אחרות או ויטמינים. בברכה, דר ילנה סיגל

ד"ר סיגל שלום רב, לפני כ-3 חודשים התחלתי בטיפול בפורטאו. רמת הסידן בדם הייתה 9.5 מג. היום לאחר 3 חודשים עשיתי בדיקת דם לרמת הסידן והרמה עלתה מעט ל 10.1 כאשר הגבול הוא 10.6. האם אני צריכה להפחית בצריכת הסידן בעקבות עליית הסידן הקלה, או שאני יכולה להמשיך לצרוך סידן ללא חשש. אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, את צריכה לדבר אם הרופא שלך, ואמור לחשב ולתקן את רמת הסידן לפי רמת חלבון אלבומין. ולהחליט האם להפסיק את נטילת תוסף הסידן, או להמשיך במעקב. בברכה, דר ילנה סיגל

23/08/2018 | 11:52 | מאת: נעמה

שלום ד"ר לאחר זריקת הפרוליה , נודע לי על שן עם דלקת בשורש השן ואשר בשלב זה אינה כואבת האם כרגנ עצם קיומה של הדלקת מסכן אותי מתופעת הלואי בלסת ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבעיות בלסת נצפתו אחרי עקירה או השתלת שן. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום! אני בת 63 וערכתי היום בדיקה לצפיפות עצם והתוצאות הן אלו: ערכי ה T הינם: -2.8, -3.7, -3.3, - 3.0, -3.1. אני מעוניינת בכל מה שקשור בשינויי תזונה ובטיפול טבעי. אשמח לקבל הצעות לטיפול כזה, לפחות בקווים כלליים. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מומלץ לפנות לרופא ולבדוק האם יש סיבה לאוסטיאופורוזיס- מחלות מסוימות, חסר בויטמין D, או שמדובר באוסטיאופורוזיס של גיל המעבר, ללא הפרעות אחרות. אם כך- מומלץ להקפיד בתזונה המכילה 1200 מג סידן ליום, לבדוק ולתקן רמת ויט D- להגיע לרמה של 30 ng/ml = 75 nmolo/l, להימנע מעישון ושתייה אלכוהול מופרזה, להקפיד הפעילות גופנית 3-4 םעמים בשבוע עד שעה, ולדון עם רופא על התטיפול התרופתי. בברכה, דר ילנה סיגל

ולפי מה שהבנתי זה הורמון שמשחרר הורמון גדילה הבנתי טיפה יותר נכון לגבי הבדיקה ..מדובר בהורמון שמשחרר הורמון גדילה GHRH..וזה נעשה בעקבות igf 1 שיצא מעט גבוה אז קיבלתע העמסה שכוללת GHRH עכשיו אני טיפה יותר ברור אני מקווה ..כנראה היתבלבלתי תודה *

שלום רב, מעולה. תהיה בקשר עם הרופא שלך, והוא יעזורלך. בברכה, דר ילנה סיגל