פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

10101 הודעות
9138 תשובות מומחה

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

הייתי אמורה לקבל פרוליה ב28 לפברואר וזו השנה החמישית. הפסקתי לאחר ששן מושתלת מזה 24 שנים מתוך 3 נעקרה כי נסיון השתלה לא צלח. לפני שנתיים , וחלה נסיגת עצם. עוד 5 מבנים זזו לאחר 10 שנים. האם אפשר לקחת כדור במשך הטיפול הכרורגי? ומתי לאחר הטיפול אפשר טיפול עם פרוליה ולכמה זמן? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. במידה ומעוניינים לעבור מפרוליה לטיפול בכדורים-מומלץ להשתמש באלנדרונט (פוסלן, פוסוונס): בזמן שתוכננה זריקה הבאה של הפרוךיה- להתחי בכדורים. ב. סיכון לתופעות לוואי בפה שווה עם שני הטיפולים. ג. לגבי משך טיפול בפרוליה- עד כה יש נתונים על 10 שנות הטיפול ללא הפסקה. ד. לגבי הפסקת הטיפול נוגד אוסטיאופורוזיס למשך טיפול כירורגי בפה: לפי המלצות הספרות- במידה והפסקת הטיפול מסכנת את המטופל- לא להפסיק הטיפול. ניתן לבצע פעולות כירורגיות בחודש ה-5 וה-6 מזריקת הפרוליה. בברכה, דר יךנה סיגל

זריקת פרוליה שלי נערכה ב - 28.07.18. לאחר 4 שנים שלמות של זריקות פרוליה. פעמיים בשנה. התוצאה של ctx מ 13.3.13.היא 0.56.האם אוכל להתחיל תוך חודש להתחיל טיפול כירורגי עם עקירת והשתלות של לסת עליונה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הפסקת זריקות פרוליה עלולה להחמיר את מצב האוסטאיופורוזיס ולגרום להופעת שברים בחוליות, לפעמים- מספר שברים דחוסים בבת אחת. לכן מומלץ לא להפסיק את הטיפול בפרוליה, ולבצע התערבות כירורגית בפה בחודש-חודשיים האחרונים של השפעת התרופה, כלומר, 4.5-5 חודשים לאחר הזריקה, ולקבל את הזריקה הבא בזמן. אין שום כלל חגבי ערך ה- CTX ש "מאפשר" התערבות כירורגית בפה. סיכון לסיבוכים בפה קיים בכל מקרה, אך הוא מאוד נמוך- כ- 5 מקרים ל- 10000 מטופלים בשנה, ויורד בחודשים ה- 4.5-5 מהזריקה. האלטרנטיבה לטיפול זה היא לתת טיפול בתרופות אחרות לאוסטיאופורוזיס, עדיף- בפוסלאן למשך מספר חודשים ( כחצי שנה), ואז ניתן לעשות הפסקה בטיפול. שוב, הפסקת טיפול נוגד אוסטיאופורוזיס מעלה סיכון לשברים אוסטיאופורוטיים, ולכן החלט על הפסקת הטיפול היא תלויה במקרה ויש לדון על כך עם הרופא. לפי ספרות רפואית- אין חובה להפסיק טיפול נגד אוסטיאופורוזיס, אם ההפסקה עלולה להחמיר את מצב המטופל. בברכה, דר ילנה סיגל

07/03/2019 | 20:18 | מאת: א.ר

שלום ד"ר ילנה סיגל. אני בן 75 בדרך כלל בריא מאוד למעט אוטם שריר הלב ו 2 צינטורים לפני כ 10 שנים וחזרה לפעילות ספורטיבית אינטנסיבית (כל החיים). בדיקות הדם התקופתיות כל התוצאות בתחום הנורמה למעט הסוכר בדם בסביבות 110 בצום ולאחר השלת כ 20 ק"ג היום 80 ק"ג .גם המוגלובין מסוכרר A1C 5.6. ערכי הסוכר בדם בין השעות 22:00 עד למחרת ב 9:00 בבוקר נעיםבסביבות110 מ"ג/דצ"ל כשמגיע ל 70-80 בצהרים עם או בלי מכון כושר. איך להוריד את תסמונת הלילה/ שחר??? תודה וסליחה על עומס התוכן.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. להקפיד בתזונהעם הגבלת פחמימות זמינות (בעזרת דיאטנית). ב. לקחת כדור גלוקומין בערב לאחר אוכל. בברכה, דר עילנה סיגל

10/03/2019 | 19:16 | מאת: א.ר.

תודה מכל הלב עבור ההיתיחסות המהירה ואתיחס לכך מיד.

ברצון. בברכה, ילנה סיגל

07/03/2019 | 18:51 | מאת: גל

בת 60 עם תת פעילות ,לוקחת יוטירוקס ומאוזנת. יש מניעה לקחת כל יום תוסף מגנזיום? תודה תגובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא, אין מניעה מלקיחת תוסף מגנזיאום, אם יש צורך בנטילת תוסף זה. בברכה, דר ילנה סיגל

05/03/2019 | 10:35 | מאת: מיקי

ד"ר שלום רב, לאימי אוסטיאופורוזיס קשה. לאחר שנתיים של טיפול בפוסבנס, ללא הטבה, הומלץ על טיפול בזריקות פורטאו 20 מק"ג ליום. קופ"ח ניפקה מרשם על FORTEO PREF.PEN 250MCG/1ML. האם זו הזריקה המבוקשת? תודה רבה מראש, מיקי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כן, זאת התרופה. המינון לזריקה אחת הוא 20 מקג, הכמות של ההומר במיליליטר אחד היא 250 מקג. בברכה, דר ילנה סיגל

05/03/2019 | 13:26 | מאת: מיקי

ד"ר סיגל,תודה רבה על תשובתך המהירה.

בשמחה, ילנה

05/03/2019 | 06:58 | מאת: מריאנה

שלום ד"ר ילנה, בעלי בן 57 ,במעקב אנדוקריני עקב PTC מלפני 3 שנים,עבר תירואידקטומי דו"צ .רמות תירוגלובולין לא מדודים ונוגדנים פחות מ-20.בנוסף מבצע כל שנה US.בבדיקה מאתמול הכל נקי כולל מיטת הניתוח ללא בלוטות פתולוגיים בצידי צוואר ולא באיזור פאראטרכיאלי.אבל בצוואר גבוה,תת ליסתי-צמוד להיאואיד -מוקד קטן ציסטי מתאים ל-TGC. לדברי הרופאה שעשתה את ה-US ממצא אקראי וללא משמעות,אין צורך בבירור. מה דעתך עקב היסטוריה של גידול בתירויד ? המון תודה על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני נוטה להסכים עם הרופאה, אך מאוד חשוב לפנות לרופא המטפל ולדון אתו- זאת המטרה של המעקב. בברכה, דר ילנה סיגל

תודה רבה דוקטור, ברור שנפנה גם לרופא .פשות בינתיים עד שמגיע תור לצורך שינה שקטה.

לא נראה מדאיג.

04/03/2019 | 22:33 | מאת: א.ר.

רעייתי החלה לקבל טיפול בבית עם קפסולת יוד 131. האם אפשר לדעת מהם אמצעי הזהירות הנחוצים לי כמי שסועד אותה בבית. משתמש בשרותים ומקלחת נפרדים. רעייתי מתנהלת בחדר ניפרד והמזון מוגש לה בכלים חד פעמיים. 1. מה המרחק המינימאלי שצריך להיות ביננו כמה ימים? 2. האם קיימת קרינה באביזרים הסניטארים כתוצאה משימוש בהם? ואם כן עד מתי? 3. ומה הסימנים עלי אם נחשפתי לקרינה? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כדי לענות לשאלתך נעזרתי בסבינה רביב, עובדת של מכון לרפואה גרעינית. להלאן תשובותיה: 1. מרחק מנימלי 1.5-2 מטר אחרי 3 ימים. 2. קרינה לא קיימת באביזרים סניטריים. את האמבטיה אחרי שימוש לשטוף עם מים וסבון. ב בשרותים להוריד פעמיים מים. לשמור שטיפות של שתן לא ישארו על האסלה. את המברשת שיניים לזרוק אחרי סיום בידוד ביום השמיני. 3. אין סימנים אחרי חשיפה גם אם מינון הוא גבוה יחסית 150-200 mCi. בברכה, דר ילנה סיגל

05/03/2019 | 14:20 | מאת: א.ר.

תודה מכל הלב לצוות עבור ההתיחסות המהירה והברורה. א ר.

בשמחה, ילנה

27/02/2019 | 20:06 | מאת: ארנסט

לאחר 5 שנים של נטילת פוסלן הרופא המליץ לאשתי (בת 70) לעבור לתרופה FOSAVANCE. לציין כי היא סובלת מרפלוקס ובעיות שיניים. היא קצת בפחד להתחיל את התרופה החדשה אם אפשר לקבל מידע (בכללית אין או לא מצאתי) על הנ"ל ועל תופעות לוואי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הFosavance היא לא תרופה חדשה. זה כדור שמכיל 70 מג של פוסלאן ו 5600 יחב,ל של ויטמין D. תופעות הלוואי- אלו של הפוסלאן, שום דבר חדש. ניתן להשתמש בתרופה באינדיקציות לפוסלאן- טיפול באוסטיאופורוזיס למניעת שברים. בברכה, דר ילנה סיגל

25/02/2019 | 09:14 | מאת: ת.מ.

בוקר טוב בשנתיים האחרונות בבדיקות דם יוצא לי פרולקטין קצת גבוה של 900. לא לוקחת תרופות. ב mri ראו מיקרואדנומה 5 מ"מ. ב mri מעקב ללא שינוי. בבדיקת דם של אתמול הפרולקטין תקין. פעם ראשונה שיוצא תקין. יצא לי 580 כשהגבול העליון הוא 620. מה זה אומר מבחינתי? עברתי קופח וזו בדיקת הדם היחידה שלי שם. והיא תקינה. האם לדבר עם הרופא על העבר? בגדול חוששת שיחשוב שאני ממציאה. אשמח להסבר מה זה אומר שיצא תקין. יכול להיות שהמיקרואדנומה נעלמה? אשמח שתעשה לי סדר. כל שאר הדברים תקינים. תמיד היו. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אץ כמובן לדבר עם הרופא ולספר לו על העבר, ולהמשיך חעקוב אחרי רמות הפרולקטין לפחות עוד מספר פעמים, במידה ויהיו תקינים 3-4-5 פעמים- לדון עם הרופא לגבי צורך בהמשך מעקב. בברכה, דר ילנה סיגל

22/02/2019 | 12:35 | מאת: דן

שלום, אני בן 69. בבדיקות דם אחרונות הסידן והזרחן נמצאים בנורמה, אולם תמיד קרובים יותר לגבול התחתון. האם יש צורך להעמיק את הבירור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי אם הבדיקות תקינ ות- אין צורך בבירור... לא יכולה להגיד יותר מזה דרך הפורום. בפגישה עם רופא יש לדון באופן מפורט בדברים נוספים: אם יש אוסטיאופורוזיס או היו שברים אוסטיאופורוטיים- יש לבדוק רמות ויטמטין D, הפרשת סידן בשתן, רמות הורמון בלוטת יותרת התריס, אולי גם דברים נוספים- בהתאם לתמונה הקלינית. בברכה, דר ילנה סיגל

19/02/2019 | 19:39 | מאת: ד

שלום, אמי בת ה-90 מתלבטת בין טיפול ב- בפרוליה לפורטאו . תוצאות בדיקות דם PTH , כשהערכים התקינים במעבדה היו בין 14 ל- 72, היו גבוהות אצלה במשך שנים , כנראה בגלל אי ספיקת כליות קלה על רקע סוכרתי, ונעו בין 100 ל-150. כעת המעבדה שינתה את הבדיקה וערכים בין 6.7 ל- 38.8 נחשבים לתקינים. ה-PTH שלה כעת היה 33.6 ובבדיקה נוספת 34.8. האם בכל זאת רצוי שהיא לא תקבל פורטאו, בגלל הנטיה ל PTH גבוה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בנוכחות PTH גבוה לא צפוי אפקט טיפולי של התרופה. לכן יש לחשוב טוב לפני החלטה על הטיפול. אינני יכולה לתת המלצה טיפולי בפורום. ממליצה לדון עם הרופא המטפל על אפשרוית הטיפול. יש לקחת בחשבון כל הפרטים- צפיפות עצם, סיפור שברים, תפקודי כליתי, רמות ויט D ו- PTי עדכניות, בירור סיבות לאוסטיאופורוזיס משנית... בברכה, דר ילנה סיגל

19/02/2019 | 09:32 | מאת: מריאנה

תיקון -משקל בערך 61ק"ג

לקריאה נוספת והעמקה

ראי תשובה מהיום. בברכה, דר ילנה סיגל

19/02/2019 | 09:04 | מאת: מריאנה

שלום ד"ר היקרה, בעלי עבר לפני 3 שנים הוצאת בלוטת התריס עקב PAP.CA. מאז כמובן במעקב כל חצי שנה אצל אנדוקרינולוג.רמות תירוגלובולין לא מדודים,נוגדנים פחות מי 20.,US-תקין. שאלתי בקשר לרמות TSH ,הם כל הזמן קופצות .הוא משתדל להיות פחות 0.4 מקבל יוטרוקס 700 מ"ג בשבוע משקל בערך 71 ק"ג. תוצאות בין 0.2 והיום הגיע ל0.7. למה זה קורה אם הוא מקבל אותו מינון כל הזמן?האם יש איזהשהו סיבה אחרת שיכולה להשפיע,תרופות?מהבא על חזרת המחלה? האם כדאי להוסיף מדי פעם מינון כי הגוף מתרגל? ביקורת הבא רק באפריל,לכן אני שואלת בפורום.המון תודה מראש על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אף מדד לא יכול להיות קבוע, לכן אנחנו חוזרים על הבדיקות מדי פעם. לא היתי קואת תנודות ה- TSH בין 0.2 ל- 0.7 קפיצות. זה שינוי סביר של המדד, יתכן ישנם שינוים בספיגת התרופה מדי פעם, ועל תשכחי גם על סטיות מדידה במכשירי מעבדה. אני ממליצה להקפיד בצורה נכונה של התרופה- בצום, עם מים בלבד, 20-30 דקות לפני כל אוכל, שתיה ותרופות אחרות, ועל המשל מעקב מסודר. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום, בבדיקת דם של ויטמין די יצא לי 40. האם זה תקין? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 40 מה? מה הן היחידות שבהן נמדד הויטמין? 40 מע/מל- תקין, 40 נמול/ל- נמוך. בברכה, דר ילנה סיגל

17/02/2019 | 19:09 | מאת: נעמה

שלום רב.קיבלתי מרשם לזריקה פרוליה. כל חצי שנה. שמעתי על תרופה בשם אלקסטה אותה יש לקחת רק פעמיים. מה ההבדל ביניהן. בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. א. התרופה השניה היא אקלסטה, לא אלקסטה. ב. ניתן לתת את אקלסטה פעם בשנה, לפחות 9 שנים רצוף, ולדון לגבי המשך. אין תרופה שמותר לתת אותה רק פעמיים. ג. לתרופות- נמגנון פעולה שונה, אך שתיהן מורידות סיכון לשברים. לגבי התאמה אישית- נא לדבר עם רופא המטפל. בברכה, דר ילנה סיגל

17/02/2019 | 17:49 | מאת: אולגה

שלום, בבדיקות דם שלי הופיע שה tsh מתחת לנורמה, מה זה אומר ומה אני צריכה לעשות בנידון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, TSH נמוך מעדי על פעילות יתר של בלוטת התריס. מה הסיבה ומה לעשות- יש לדוםן עם רופא המטפל. לא ניתן לתת תשובות לשאלות אלו בפורום. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום הייתי על יוטירוקס 100 ליום. עקב TSH 42 הרופא מבקש לעלות ל 200 ביום. מותר להכפיל מינון שבועי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מותר להכפיל ולהלעות המינון עוד במידה ויש צורך. אך קודם כל היתי בודקת האם נתךת תרופה בצורה נכונה: בבוקר בצום, עם מים בלבד, לא ביחד עם תרופות אחרות, לא ביחד עם תוספי מזון, גלולות, משקאות והדומה. בברכה, דר ילנה סיגל

יש לי מחסור בויטמין די הרופא אמר שאני צריכה לקחת ביום מינון של 2000 מ"ג האם זה בסדר ולא יותר מדיי רכשתי כדורי ג'ל של 400 אני לוקחת שלוש האם זה בסדר ולא הרבה תודה שולמית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לתת המלצות פרטניות דרך הפורום. באופן כללי מינון של 2000 יחב"ל הוא לא גבוה, ולאנשים אם חסר חמור בויימין אנחנו נותנים גם מינונים גבוהים יותר. בברכה, דר ילנה סיגל

אחרי הפסקה של כשנה בנטילת ריבון 35 בגלל עקירות שיניים ושתלים, חזרתי לקחת את הכדור בעקבות המלצת רופא. לפני כחודשיים וחצי מעדתי במהלך טיול בחו״ל ושברתי כתף HUMERUS RT רופא המשפחה לא נתן לי תשובה חד משמעית לגבי המשך נטילת הכדור. שאלתי: האם במקרה שבר כזה עלי להמשיך או להפסיק עם הטיפול. (נטילת הכדור אחת לשבוע) תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם אין הוריות נגד לטיפול בתרופה בשם פורטיאו בזריקות יום-יומיות לשנתיים- היתי נותנת טיפול זה. בברכה, דר ילנה סיגל

האם ניתן להפסיק טיפול בפרוליה נגד האוסטיאופורוזיס בעת טיפול בטמוקסיפן כנגד חזרת גידול סרטני בשד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, טמוקסיפן הוא טיפול טוב למניעת שברים. אך אין שום מידע על טיפול בו לאחר הפסקת הפרוליה. באופן כללי את פרוליה אסור להפסיק בלי לתת טיפול אחר, כי הפסקתה עלולה להחמיר מצב אוסטיאופורוזיס.התרופה היחידה שעליה יש עדות לאחר הפסקת פרוליה היא פוסלאן. היתי או נותנת פוסלאן לתקופה של שנה, ואז שוקלת להפסיקו, או ממשיכה ב- Prolia. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב אני עם חשד לAVN לאחר שימוש ממושך מאוד במינונים אסטרונומיים של סטרואידים. ברצוני לדעת: מי הרופא המומחה שמטפל בזה? האם זה אנדוקרינולוג? אורטופד? למי עליי לפנות? הכאבים הם במפשעות, ברכיים, מרפקים. האם יכול להיות שיש AVN בכולם? איזה בדיקות הגיוני לעשות במצב זה? מניחה שלא מפנים לMRI בתור התחלה... תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אתה צריך לפנות לאורתופד. בברכה, דר ילנה סיגל

02/02/2019 | 16:00 | מאת: נכג

פרופ צופיה שלום. לפני כשבוע עשיתי בדיקת דם התוצאה הייתה 5.87 tsh זה מעיד על תת פעילות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, פרופ צופיה איש שלום כבר לא מנהלת פורום זה. תוצאת ה- TSH מעל גבוליות הנורמה כן מעידה על תת פעילות בלוטת התריס. האם יש צורך בטיפול- יש לדון עם רופא המטפול או אנדורינולוג בקופה. בברכה, דר ילנה סיגל

03/02/2019 | 20:54 | מאת: נכג

תודה. והאם זה גורם לנשירת שיער?

שלום רב, קשה להוכיח ולא ניתן לקבוע. יש הרבה סיבות לנשירת שיער. עליה כה קלה ב TSH יתכן ומקרית, צריך לעקוב אחרי הבדיקות, ובמידה והעליה תהיהיה קבוע- אפשר לנסות לתת טיפול תחליפי במינונים מאוד נמוחים של תרופה, ולראות האם מצב השיער יישתפר עם איזון ה- TSH. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב! לפני כשבועיים הבחנתי בגוש בגרון ץ נשלחתי לבדירות TSH ,T3 'T4' הכל תקין חוץ מ THYROGLOBULIN AB התוצאה 104 היום קבלתי תוצאות האולטרסאונד האם תוכלי להסביר לי את פשר התוצאה תודה מראש ליאה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדובר בהמצאות נוגדנים לחלבון בלוטת התריס בשם תירוגלובולין. יתכן ומדובר במצב שנקרה מחלת השימוטו- סוג של דלקת אוטואימונית בבלוטת התריס. מומלץ מעקב. בברכה, דר ילנה סיגל

למי לפנות לרופא אאג? או לרופא אנדוקרינולוג?למומחה לצואר?

שלום רב, אני מציעה לפנות לאנדוקרינולוג לצורך מעקב. בברכה, דר ילנה סיגל

30/01/2019 | 15:31 | מאת: נורית

עשיתי את הבדיקה והתוצאה היא 33.0 והפרמטרים ל postmenopausal Women הם 104-1008. התוצאה שלי היא מאד נמוכה מה זה אומר, אודה על תשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לענות בלי התייחסות לכל הנתונים האחרוים: טיפולים שאת מקבלת, בדיקות קודמות של CTX עם נעשו, זמן בים הטיפול האחרון לביצוע בדיקה, ועוד. אני מציעה לך לפנות לרופא שהפנה אותך לבדיקה, והוא יוכל לתת לך הסבר. בברכה, דר ילנה סיגל

31/01/2019 | 15:00 | מאת: נורית

תודה על תגובתך. בהמשך לתשובה לגבי ה CTX. אני בת 68 ומקבלת זריקת פרוליה אחת ל-3 חודשים בגלל אוסטיאופורוזיס. הבדיקה התבקשה לפני עקירת שן, כך שאין לי את מי לשאול ואיני יכולה לקבוע תור לעקירה בטרם אדע אם עקירה אפשרית או לא. זאת בדיקת ה CTX הראשונה שלי. אולי הנתונים האלה יוכלו לסייע במתן תשובה

שלום רב, א. פרוליה לא עושים כל 3 חודשים, אלה כל חצי שנה. האם את בטוחה שעושה את הטיפול כל 3 חודשים??? ב. מתי עשית את הזריקה האחרונה של הפרוליה? ג. באיזה יחידות נמדד ה- CTX? בברכה, דר ילנה סיגל

07/02/2019 | 16:15 | מאת: נורית קליינגרוב

מודה על תגובתך, את צודקת כמובן, טעיתי אני מקבלת את הזריקה פעם בחצי שנה מזה כשנתיים. את הזריקה האחרונה עשיתי בספטמבר ואני אמורה לקבל את הבאה במרס. הCTX נמדד ב pg/ml. תודה על התייחסותך

שלום רב, התוצאה מראה אפקט טוב של הטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל

10/02/2019 | 12:58 | מאת: נורית

מודה מקרב לב, אבל בכל אופן שאלה נוספת, האם יכולה להיות בעיה בעצם הלסת בעת עקירת שן

כן. זה סיבוך ידוע של הטיפול, אומנם מאוד נדיר. התערבות כירורגית של רופא שיניים מומלצת בחודש האחרון של השפעת התרופה, כלומר, בחודש השישי מהזריקה. ומומלץ לא לדחות את הזריקה הבאה, כי דחיה עלולה להחמיר מצה האוסטיאופורוזיס ולגרום להופעת שברים בחוליות. בברכה, דר ילנה סיגל

10/02/2019 | 15:41 | מאת: נורית

המון המון תודה על התייחסותך ותשובותייך.

שלום רב, תמיד לרשותך. בברכה, דר ילנה סיגל

בשבועיים האחרונים מרגיש כאבים ומעט צריבה באיזור הפיטמה השמאלית עם הקרנה לכיוון בית החזה. ללא גושים בשד או שינויים ברקמה. יש לציין שנטלתי פרופסיה בחודש האחרון. יכול להיות שזה כתוצאה משינויים בהורמונים בגלל לקיחת הכדורים? אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יכול להיות שזה כתוצאה משינויים בהורמונים בגלל לקיחת הכדורים? -לא. אני ממליצה לפנות לרופא. בברכה, דר ילנה סיגל

23/01/2019 | 10:28 | מאת: מריאנה

שלום דוקטור, בעלי מטופל ב-REPATHA כבר שנתיים עקב רמות גבוהות של LDL וגם רקע קרדיאלי. רמות של HDL תמיד גם גבוהות בין 85-105 , תמיד נאמר לנו שזה מצוין. לאחרונה ביקרנו אצל רופא אנדוקרינולוג חדש. לדבריו רמות גבוהות של HDL גם יכולים להיות בעיתיים. המליץ לבצע בדיקת דם לפרקצינציה של HDL. נסינו לבדוק בקופה וגם באופן פרטי מעבדה כדי לבצע את הבדיקה, אך לצערי לא מצאנו תשובה איפה .גם רופא שהמליץ לא יודע. אולי ידוע לך במקרה מידה איפה ניתן לבצע את הבדיקה בארץ או בחול. תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ידוע לי איפה עושים בדיקה זו. מציעה לדבר עם קרדיולוג והרופא שהמליץ על הבדיקה. בברכה, דר ילנה סיגל

מגיני ירכיים מהווים פתרון משמעותי להקטנת סיכון שברי צוואר ירך. מגיני הירכיים של המוצג SAFEHIP נחשבים לטובים בעולם מקטיני סיכון ונוחים במיוחד. חשוב להעלות את המודעות לקיום מגיני ירכיים אלו כדי להקטין את חשיפת הציבור לשברים.

שלום רב, לא רואה כאן שאלה שאוכל לענות עליה. בברכה, דר ילנה סיגל

20/01/2019 | 21:52 | מאת: ג

שלום, האם פורטאו עלול לגרום לדלקות בלבלב באנשים שסבלו בעבר מדלקות כאלו או כאלה שנוטים ל PTH גבוה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ידוע לי על דלקת בלבלב אל טיפול בפורטיאו. בברכה, דר ילנה סיגל

20/01/2019 | 19:44 | מאת: סטלה

שלום דוקרטור היקרה, בעלי עבר ניתוח וטיפול ביוד כמעט לפני 3 שנים עקב פפילארי CA. במעקב של רופא מנתח ואנדוקרינולוג.כל חצי שנה מבצע US צוואר -תקין, ובדיקות לתירוגלובולין ונוגדנים.תירוגלובולין לא מדוד,אך נוגדנים כל הזמן עולים ויורדים .כרגע עלה ל-16 מי 10 לפני חצי שנה(מעבדה של איכילוב).רופא מנתח ממליץ לבצע CT חזה מכוון שב-US ניתן לברר רק צוואר.מה המלצתך אם את גם חושבת שצריך לבצע CT(ואם כן ,מה כל פעם עכשיו לבצע CT עקב נוגדנים,קרינה....)אולי ישנם עוד אופציות כדי לוודא שתירוגלובולין אמין. המון תודה על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לתת המלצות פרטניות לגבי בירור דרך הפורום, אלה רק בפגישה עם המטופל פנים מול פנים, תוך התיחסות לכל הפרטים הרפואים. תיהיו בקשר עם הרופא המטפל שלכם. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, בעלי עבר ניתוח לפני שנתיים הוצאת בלוטת התריס עקב פפילארי קרצינומה.מקבל טיפול ביוטרוקס יומי -T4. קראתי המון שממליצים לקחת טיפול ב-T3.שאלה מה רציונל בטיפול ולמה זה יותר טוב? תודה רבה

שלום רב, הטיפול הסטנדרטי הקלסי הוא טיפול בתכשירי T4. בחלק קטן מהמטופלים לא מצליחים לאזן אותם אופטימאלית עם T4, ואז מוסיפים T3. לא מדובר בטיפול חובה, בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, בילדותי טופלתי בהורמון גדילה בשל חוסר במשך כ7 שנים, האם יתכן כי חוסר ההורמון משפיע גם על שיפור היכולות הגופניות כגון ריצה או פיתוח מסת שריר? האם יתכן כי בשל חוסר קיים קושי מוגבר בשיפור סיבולת לריצה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. כן. ב. יש להוכיח את החסר בבדיקות עדכניות רלוונטיות. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, האם ניתן לבצע השתלת שיניים כשתוצאת בדיקת ה CTX 75. 0 PG/ML ,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דחית זריקה מעלה פירוק העצם ועלולה להעלות סיכון לשברים. לכן מומלץ לא לדחות את הזריקה הבאה, וכמובן לא להפסיק הטיפול, ולבצע פעולות דנטליות- עקירות ההשתלות- בחודש האחרון של השפעת הזריקה, כלומר, בחודש השיש. אין צורך בביצוע בדיקת CTX. התוצאה שלך מראה אפקט התרופה. בברכה, דר ילנה סיגל

15/01/2019 | 02:35 | מאת: שלי

שלום דר', לאמא שלי יש אוסטאופורוזיס בנוסף לטיפול התרופתי היא לוקח תוסף ויטמינים סידן וויטמין D. לוקחת ליום כדור בליעה D ויטימין 1,000 מ"ג + כדור לעיסה סידן 500. בבדיקות דם התוצאה מתחת לטווח הנורמה. זה אומר שאין ספיגה קליטה של הויטמינים. בשביל לשנות וסיכוי לספיגה חשבנו להגדיל מינון ולקחת את שניהם בטבליות לעיסה. חיפשתי סידן קרבונט ללעיסה מינון גבוה לא מצאתי יותר מ 500 מ"ג. ראיתי שקיים קלציום קרבונט (טאמס) בשמות מסחריים שונים. ומכיל לטבלית סידן קרבונט 750 מ"ג + טאמס שזה נוגד חומציות. - שניים ליום לשאלתי לצריכת סידן יומית באופן קבוע מותר ומתאים לקחת טבליות שהן קלציום קרבונט (טאמס) נוגד חומציות להבדיל מתוסף סידן רגיל לדוגמא: קלצ'יצ'ו ? מקווה שהבנת את שאלתי. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. כן מותר לקחת כל תכשיר סידן. ב. צריכת סידן יומית מומלצת היא 1200 מג ממזון +תוסף יחד. ג. אני מציעה לפנות לרופא המטפל לצורך מעקב, ובמיוחד בהתחשב בתוצאות לא תקינות של הבדיקות. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, קבלתי עכשיו תוצאות בדיקת צפיפות עצם מאיכילוב חוליות 1-4 צפיפות 0.784, T-3.3 ,Z-2.8 צוואר ירך שמאל צפיפות 0.831, T-1.2 ,Z-0.6 צוואר ירך ימין צפיפות 0.860, T-1.0 ,Z-0.3 כלל ירך דו צדדי צפיפות 0.882, T-1.0 ,Z-0.5 TBS צפיפות 1.213, T-2.7 ,Z-1.7 רציתי לדעת מה זה ה TBS. למה רק עבור החוליות יש את הבדיקה הזו/הערך הזה. למה בעצם בנוסף לבדיקה הרגילה עושים גם את הבדיקה הזו לחוליות. מה ההבדל בין הבדיקות ומשמעות התוצאות של התוצאות השונות לגבי החוליות. בהתייחס לחוליות לאיזה ערך מתייחסים של הצפיפות או TBS? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, TBS= Trabecular Bone Score, שיטה אנליטית חדשה בעלת יכולת ניבוי שברים. השיטה מחזקת את הניבוי מבדיקת צפיפות העצם. השיטה רלבנטית לחוליות כי בחוליות יש את הטרבחקולי, כאשר העצם בצוואר הירך היא עצם אחרת - קורטיקלית שמה. בברכה, דר ילנה סיגל

מאוד מודה לך ד"ר ילנה סגל יש לי עוד 3 שאלות ברשותך: 1. מהם תוצאות ערכי ה TBS. האם כמו ערכי T SCORE? 2. האם שינויים ניווניים על עמוד שידרה, הסתיידויות, אוסטיאופיטים משפיעים על צפיפות עצם. על הבדיקה. 3. מהם ערכי Z SCORE? תודה רבה לך

שלום רב, תוצאת צפיפות העצם מדווחת ב- T-scores ביחס לאנשים צעירים,וב- Z-scores- ביחס לבני גילו של הנבדק. TBS משקף מספר טרבקולות(קוריות) בעצם- יותר קוריות- ה- TBS גבוה יותר. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב קבלתי תשובות של צפיפות עצם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. מעולה. תביא/י אותה לרופא המטפל. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום ד״ר בעקבות דלקת ריאות עברתי c.t חזה ובתשובה נכתב בין היתר ״רזון ניכר תוך העלמות השומן התת עורי״ יש לציין כי אני אוכל מכל אבות המזון ורציתי לדעת אילו סיבות יכולות להיות להעלמות השומן התת עורי למרות שאני אוכל הרבה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבנתי שבתשובת הCT כתוב על רזון קיצוני עם העלמות השומן התת עורי כביטוי לרזון הקיצוני. בברכה, דר ילנה סיגל

07/01/2019 | 20:27 | מאת: איילת

היי, נשלחתי לבדיקות דם לבירור צפיפות עצם נמוכה (אוסטופרוזיס - בת 39) מה אומרות התוצאות ? C TELEPEPTUDE TYPE 1 COLLAGEN -277.42 PROPETIDE TYPE 1 PROCOLLAGEN 40.2 ( מופיע בתוך טווח הסוגריים 27.7-127.6 ) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבדיקות מדדי שחלוף העצם תקונות לגילך. בברכה, דר ילנה סיגל

19/12/2018 | 11:22 | מאת: יעקב

קיבלתי תוצאה של מינוס 1.2 בצפיפות העצם בחוט שידרה, ותוצאה מינוס 2 בעצמות הירך אני בגיל 67 בריא בדרך כלל. מה המשמעות של התוצאה? בעבר עשיתי ניתוח ב2010 בבלוטת התיאורואיד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. מדובר באוסטיאופניה- ירידה מתונה בצפיפות העצם ללא בסיכון גבוה לשברים. בדרך כלל במצב זה מספיק להקפיד בצריכת סידן יומית של 1200 מג ממזון ותוסף יחד (להיעזר בדיאטנית), ולשמור על רמה תקינה של ויטמין D (בכללית 75nmol/l, בקופות אחרות 30mg/ml), להימנע מעישון, ולהקפיד בפעילות גופנית סדירה 3-4 פעמים בשבוע, 30-40 דקות כל פעם. בכל מקרה פרטני יש לפנות לרופא המטפל, כי החלטות טיפוליות אישיות יכולות להיות שונות, תלויות מחלות רקע, תרופות קבועות , סיפור של שברים ביבר, ועוד... בברכה, דר ילנה סיגל

17/12/2018 | 15:20 | מאת: בתיה

אני סבלתי מסרטן השד טופלתי ומזה כשנתיים מקבלת לטרזול כמו כן אני סובלת מאוסטופורוזיס 2.9 תוצאה אחרונה מקבלת ריבון ,בלוטת התריס מקבלת טיפול ומסכרת גבולית ויותר כתוצאה כנראה מהטיפול בלטרזול עולה התוצאה בצפיפות העצם אני מטופלת עי רופא המשפחה האם יש צורך לשנות את הטיפול בריבון למשהו אחר ואיזה סידן כדאי למ לקחת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לתת המלצות טיפוליות פרטניות דרך הפורום, אלא רק בפגישה אישית עם רופא. בברכה, דר ילנה סיגל

16/12/2018 | 18:58 | מאת: ניר

שלום, אני ובן דוד שלי באותו גובה, אותה מידה בחולצות ואותה מידה בג׳ינסים. בן דוד שלי שוקל 57 ואני שוקל 74, זה הגיוני? ההבדל היחידי בינינו שלי יש כרס קטנה .. הגיוני שאני שוקל 17 קילו יותר ממנו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. ככל הנראה זה הוא המשקל שלך, זאת עובדה. בכל מקרה- לא מדובר כאן במחלה, ולא ניתן לענות בפורום למה לאנשים שונים יש משקל שונה. בברכה, דר ילנה סיגל.

12/12/2018 | 18:16 | מאת: רונה

אני חולת אוסטיאופורוזיס, התחלתי טיפול באקטונל לפני כחמש שנים ןגם פורטיאו במשך כשנתיים (עד לפני שנה). ביןני סיימתי טיפול כימותרפי בגלל לימפומה אגרסיבית של תאי B גדולים. בבדיקות דם הערכים שלי תקינים. ב - US נמצא שיש לי אדנומה בבלוטת הפאראתרואיד שגודלה הוא 16×4.5 מ"מ. השאלה היא לאחר כל זה האם אני יכולה ומותר לי לעשות טיפולי שתלים בפה? אשמח לתשובה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תרופות מקבוצת ביספופסונטים (אקטונל שייכת לקבוצה זה) מעלים סיכום לפצע בפה לאחר עקירה או השתלת שן. סיכון לתופעה זו נמוך מאוד, ויורד עם הפסקת הטיפול בתרופה. אם הפסקת את הביספופסונט לפני 5 שנים- סביר להניח שהסיכון שלך לסיבוכים בפה הוא נמוך. אבל אף רופא לא יכול להבטיח לך את המהלך החלק של הפרוצדורה, כי הסיבוכים קורים גם באנשים שלא טופלו עקב אוסטיאופורוזיס. לכן, לדעתי, הדרך הכי טובה היא לפנות לרופא שיניים, לספר לו את כל הסיפור, ולתת לו להחליט על זממן והקף הטיפול שיעשה. בברכה, דר ילנה סיגל

איזה סידן נספג טוב יותר, סידן ציטראט או קלציום סנדוס + ויטמין די? איך הכי טוב לקחת את הסידן? עם אוכל? איזה? ומתי? צריכה לקחת סידן מאחר ולוקחת כדורים להורדת אסטרוגן בעקבות גידול בשד. תודה מראש על התשובות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סידן ציטרט וסנדוז נספגים שניהם טוב, לא מכירה עבודות שהישוו מה מהם נספג טוב יותר. יש לקחת תוסף סידן אחרי אוכל לא חלבי, עדיף בערב. אני ממליצה לפנות למרפאת אוסטיאופורוזיס, לבצע בדיקת צפיפות עצם ובדיקת ויטמין D בדם, כי יתכן ויהיה צורך גם לטיפולים נוספים. בברכה, דר ילנה סיגל

תודה צפיפות עצם כרגע בסדר, ויטמין d בחוסר, לוקחת גם ויטמין d. באיזה טיפולים נוספים מדובר? האם יש מרפאה ספציפית לאוסטאופרוזיס או שמספיק ללכת לאנדוקרינולוג? שוב תודה

שלום רב, צריך לראות את בדיקת צםפיפות העצם ולהתייחס לסיפור אישי ומשפחתי, מחלות רקע, תרופות קבועות, ועוד ועוד, כך שלא ניתן להמליץ על טיפול מסוים ולהתיאם טיפול אישי דרך הפרום. יש מרפאות או רופאים שמטפלים במחלות עצם. תבררי באזור המגורים שלך ובקופה שלך. אתכן והאנדוקרינולוג שלך מטפל גם במחלות עצם, ואז תוכלי להיתייעץ איתו. בברכה, דר ילנה סיגל

תודה רבה

בהצלחה!

היי דוקטור, לי ולחבר שלי היה ויכוח הוא אמר שככל שאני הולך לישון מוקדם יותר כך בשינה אני אגדל יותר ויופרשו יותר הורמונים , ההתערבות הייתה כאילו אם אני הולך לישון בארבע בבוקר לתקופה ממושכת אז אני אגדל פחות מאם נגיד הלכתי לישון באחת עשרה בלילה וקמתי בשש בבוקר אז כאילו בין אחת עשרה לשש אני אגדל יותר,תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. באופן רגיל ותקין הפרשת הורמון גדילה עולה בשעות לילה, ומגיעה לשיא כשעה אחרי שינה עמוקה. במהלך היום רמת הורמון גדילה נמוכה יותר. ב. גופינו בנוי כך שהעדר שינה בשעות הלילה הוא לוקח במצב דחק, עם הפרשה עודפת של הורמוני דחק (stress). ובאופן כללי מצב זה לא ברי לגופינו, כאשר באופן פרטני האם אלו שהולכים לישון בבוקר גדלים פחות- אין לי מידע מחקרי. בברכה, דר ילנה סיגל

05/12/2018 | 10:56 | מאת: צבי

פרופסור שלומציון שלום אני בעלה של רגינה רשף והיינו אצלך לשאלתי: התחלתי טיפול הורמונלי בזריקה עקב המלצת אונקולוגית רמבם. הנחתה אותי גם לקחת 1200 יח סידן במקביל. (הטיפול עקב סמן בעלית psa ) עקב סרטן ערמונית שנכרתה. היות ולאחי היה טיפול דומה ובריחת סידן קשה,ירד בגובה 12 ס מ. חוששני מדבר דומה. האם כמות הסידן בסדר או את ממליצה דבר במקום או בנוסף. אודה לתשובתך המלומדת בכבוד רב צבי רשף

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הגעת לפורום בעיות אנדוקריניות של ב"ח רמב"ם. שמי ילנה סיגל, ואני מנהלת הפרופום. פניתך האישית לפרופ שלומציון (או אלי התכוונת לרפופ איש-שלום צופיה) לא תוענה דרך פורום זה, ואני מציעה לך לפנות ישירות לרפאה או רופאה שאצלם הית. אינני יכולה להמליץ לך על דרך הטיפול, כי אינני מכירה אותך, ולא אינני יודעת מה הסיכון שלך לאוסטיאופורוזיס. בברכה, דר ילנה סיגל

04/12/2018 | 11:39 | מאת: מאור

שלום ד"ר. אני בן 19. בבדיקות דם שעשיתי ביוני ויטמין די היה 34.8 ng/ml. מכיוון שאני במעקב אינדוקרינולוג בגלל תת פעילות תת קלינית של בלוטת התריס (מקבל יוטירוקס 300 מק"ג בשבוע) אמרה לי שזה נמוך ושעליי לקחת, אם כי לא ציינה כמה (הביקור היה בספטמבר). מאז אני לוקח 40 טיפות פעם בשבוע (16000 יחב"ל). רציתי לדעת האם זה מינון גבוה מדי, כמה זמן צריך להמשיך לקחת ומתי לחזור על הבדיקה. מניסיון עבר כשמפסיקים שוב חוזר אז צריך לקחת 400 ביום. בבדיקת דם שעשיתי יצא חלבון בדם 9.2 (גם לאחר שתי בדיקות חוזרות) עם אלבומין 5.7, והבנתי שאם חלבון גבוה כנראה גם הסידן גבוה - ורציתי לדעת בנוסף אם יש קשר לזה שאני לוקח ויטמין די. תודה, מאור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. ויט D34 ng/ml- תקין. אם מניסיון ידוע שיורד בחורף- היתי ממליצה לקחת 400 יחב"ל ליום. אפשר לקחת קבוע. זה מינון שמאושר לנטילה קבועה. ב. חלבון בדם לא יכול ליות 9, מדובר ככל הנראה בסידן, והוא תקין. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום, האם צילום רנטגן צידי של עמוד השדרה יכות לאבחן שבר אוסטיאופורוטי חדש?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כן. בברכה, דר ילנה סיגל

תודה על תגובתך. כלומר אם בצילום רנטגן עדכני לא אובחו שינוי ביחס לצילום רנטגן קודם- זה שולל הימצאות תמט חדש או החמרה של תמט ישן- למרות כאבי גב חדשים?

שלום רב, באופן כללי- שברים בחוליות ניתן לאבחן לצילום רנטגן צדדי. אבל במקרה פרטני- אינני יכולה לדעת האם בוצעה השוואה לבדיקות קודמות וגם לא יכולה לדעת אם אין טעות בפיענוח. במידה וקיים ספק באמינות התשובה- רופא המטפל יכול לדון עם הרדיולוג בתוצאות הבדיקה ובפיענוח. בברכה, דר ילנה סיגל

תודה

01/12/2018 | 21:15 | מאת: איריס לביא

היום בשעה 8:30 לקחתי בפעם הראשונה בחיי "אקטונל" הכל לפי ההוראות. בשעה 16:30 בערך קיבלתי בחילות והתחלתי להקיא ולשלשל ממש מים, באופן מוגזם ובלתי נשלט כמו שמעולם לא קרה לי.לא יכולתי לעמוד על הרגליים, לחץ הדם ירד מאוד. היכניסו אותי למי אמבטיה וזה עזר לי. האם יתכן שזה בגלל ה אקטונל? או לחפש בכיוון אחר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לדעת האם זו היתה תגובה לתרופה. יתכן היה קילקול קיבה. האפשרות היחידה היא לקחת את התרופה שוב בעוד חודש, ולראות את התגובה. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום, בת 50. החלו לאחרונה כאבים לאורך חגורת הכתפיים. האם סביר שהסיבה לכך ירידה בצפיפות העצם ומיקרו שברים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא. ירידה בצפיפות העצם היא תהליך "עילם" שלא גורם לכאבים. סביר להניח שהסיבה היא בעיה אורטופדית. בברכה, דר ילנה סיגל

28/11/2018 | 12:38 | מאת: ליאור

שלום רב, אני מטופל כשנה בפרדניזון כרגע אני נגמל מפרדניזון כמעט שנה- התחלתי בשבוע ראשון לטיפול ב60 מ"ג פרדניזון וירדתי במינון עד להיום- 8-7 מ"ג פרדניזון. הזמינו אותי לאירוע שכולל שהייה בג'קוזי עם אנשים. האם המערכת החיסונית חלשה ב7 מ"ג פרדניזון? או שהמערכת החיסונית שלי חזקה מספיק? אני גבר בן 19. מצטער אם זה לא הפורום הנכון לשאלה פשוט יש לי בעיה אנדוקרינולוגית- השימוטו טירואידיתיס ואנצפלופטיה של השימוטו.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מחלת השימוטו וטיפול בפרידניזון במינון של 7 מג לא מהווים הורית נגד שהייה בג'קוזי. אינני יכולה לדעת מצב של מערכת החיסון האישית שלך, ומציעה לך לדבר עם רופא המטפל שמכיר אותך. בברכה, דר ילנה סיגל

22/11/2018 | 12:13 | מאת: רונית

בת 58 שוקלת 65 ק"ג מטופלת בלטרוזול אחרי הקרנות בשד, תוצאת CTX 1112,לפני טיפול נגד דילול עצם. השאלה:מה זה אומר,מה צריך לדעת ומה לעשות? ......................................

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ערך ה- CTX מעיד על פירוק עצם מואץ והדבר מהווה אינדיקציה לטיפול תרופתי למניעת הדרדרות בצפיפות העצם ולמניעת שברים. מומלץ לפנות למרפאת אוסטיאוורוזיס באזור מגוריך, לבדוק רמת ויטמין D טולתקנו, אם צריך, להחליט עם רופא על צורך בנטילת תוסף סידן ועל המינון המומלץ, ולהתחיל טיפול למניעת הדרדרות בצפיפות העצם ולמניעת שברים. בברכה, דר ילנה סיגל

26/11/2018 | 09:41 | מאת: רונית

תודה רבה!

בהצלחה בטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל