פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

הפורום יחזור לפעילות בקרוב
10180 הודעות
9217 תשובות מומחה

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

הפורום יחדש את פעילותו ב- 22.10.19
27/09/2019 | 17:44 | מאת: מרים

שלום בת 70, עם עודף משקל מטופלת בתרופות ללח"ד וכן נוטלת מזה שנים גלוקומין 850 מ"ג, 2 כדורים ליום. בבדיקות דם רמות הגלוקוז גבוהות והסוכר התלת חודשי בטווח שלפי המעבדה בקופ"ח עדיין לא מוגדר כסוכרתי.: ;5.7% ערך תקין עד (ADA) לפי סטנדרטיזציה של אגודה אמריקאית לסוכרת ;בערכים שבין 5.7-6.4% סיכון מוגבר לסוכרת ומעל 6.5% יוגדר כסכרתי) אלו התוצאות האחרונות: GLUCOSE 172.00 MG/DL HB A1C(%) 6.30 % HB A1C(MMOL/MOL) 46.00 MMOL/MOL האם מדובר על סוכרת או טרום סוכרת? מה גורם לזה? אכילת פחמימות? פירות? מתוקים? והאם יש צורך בטיפול תרופתי נוסף על הגלוקומין או טיפול תזונתי והתנהגותי? כ"כ רמות הכולסטרול בטווח הנורמה אך טריגלצרידים גבוהים: TRIGLYCERIDES 259.00 MG/DL האם זה קשור לסוכרת/טרום סוכרת? והאם יש טיפול ספציפי רק לטריגלצרידים לאלו שרמות הכולסטרול שלהם תקין? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם רמות הסוכר גבוהות נמדדו לא פעם אחת, בצום או שעתיים אחרי אוכל- מדובר בסוכרת. היתי ממליצה על יעוץ תזונאית, ובהתאם לרמות הסוכר- גם על טיפולי תרופתי. לגבי תריגליצרידים- היתי מציעה על יעוץ וטיפולי תזונאי. בברכה, דר יךנה סיגל

27/09/2019 | 10:26 | מאת: ציפי ליבוביץ

סיבת הבדיקה: תרופות: Fosalan הבדיקה בוצעה בשיטת DEXA באמצעות מכשיר (EG-ranuL( ,Prodigy ממצאי הבדיקה: עמוד שדרה1L-4L תאריך ביצוע הבדיקה 09-08-2017 0.881 BMD 2.5- T-Score 1.2- Z-Score הערות: שינויים OA 3.0 - =2L הירכיים תאריך ביצוע הבדיקה 09-08-2017 ימין שמאל 0.929 0.868 (kceN) BMD 0.4- 0.9- (kceN) T-Score 0.5 0.0 (kceN) Z-Score 0.874 0.855 (pih-latoT) BMD 1.1- 1.2- (pih-latoT) T-Score 0.4- 0.5- (pih-latoT) האם התוצאה תקינה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא התשובה לא תקינה ומתאימה לאוסטיאופורוזיס. אבל ביצוע אבחנה לא מתבסס על בדיקת צפיפות העצם בלבד, בביצוע אבחנה רופא לוקח בחשבון גיל המטופל, סיפור אישי /של מחלות, תרופות, שברים ועוד. אני מציעה לך לפנות לרופא עם תוצאת בדיקה זו ולדון אתו על אבחנה וטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל

יש לי אוסטופירוזיס מזה כמה שנים ואני בת 58. איני מתמודדת עפ תרופות כמו פוסלאן בירון ומקסיבון בגלל תופעות הלוואי. מה עליי לעשות כדי לקבל אישור לפרוליה? בהסטוריה המשפחתית של הוריי שסבלו מן המחלה היו שברים והדרדרות עד מוות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני מציעה לך לפנות לרופא המטפל באוסטיאופורוזיס. הוא ידון איתך בנושא ויוכל להגיש ךקופת חולים בקשה לפרוליה או לתרופה אחרת. ובכל מקרה את יכולה לקנות את התרופה במחיר מלא ללא שום אישור. בברכה, דר ילנה סיגל

26/09/2019 | 10:47 | מאת: נדב

שלום ד"ר, אני מטופל בכלומיד להעלאת הטסטסטרון, בשביל המעקב הרפואי האם בדיקות טסטסטרון טוטאל וטסטסטרון חופשי מספיקות כדי לדעת את יעילות הטיפול או יש צורך לבקש מהרופא המטפל הפנייה לבדיקת SHBG

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם הרופא המטפל שלך ביקש בדיקת טסטוסטרון חופשי- יתכן ואין לו צורך ב-SHBG. בברכה, דר ילנה סיגל

25/09/2019 | 18:05 | מאת: בת

ד"ר ילנה שלום, אימי, בת 79, חולה באוסטיאופורוזיס קשה. מזה כ - 3 חודשים, מזריקה "פורטאו" באזור הירכיים. לעיתים מופיעים כתמים כהים באזור ההזרקה (מעין שטפי דם). מזה מספר ימים, בערך כשעה ממועד ההזרקה, מופיעים נימים אדומים באזור מרוחק מעט ממקום ההזרקה (לכיוון הברך) , ולאחר מספר שעות, חולפים. האם התופעה מוכרת? דרוש בירור רפואי? תודה רבה מראש, בת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קודם כל אחרי הזרקה של כל תרופה יתכן דימום מינימלי מקומי. תתקשרו לאחות מחברת Care for life, היא תבוא ותבדוק טכניקת הזרקה, ויתכן תיעץ לשיפור הטכניקה. צריך לראות את התופעה, כדי להבין אותה. אם אין גירוד, נפיחות, כאבים או דימום משמעותי במקום ההזרקה- אפשר להמשיך בטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל.

26/09/2019 | 19:19 | מאת: בת

ד"ר ילנה, תודה על תשובתך. לגבי גירוד - אמא סובלת שנים מפריחות לא מוסברות . עברה בדיקות מרובות ומגוונות אך ללא ממצא (בעבר טופלה ב"פרדניזון וכעת מגיבה ל"אלרג'יקס", לאחר שהפרדניזון עורר תופעות לוואי). באזור הברכיים, מופיעים בזמן האחרון, כתמים אדומים מגרדים, שמגיבים למשחה "סיקלפט" או "אלוקום". בשל הנ"ל, אני לא יכולה לשייך בוודאות את התופעה לזריקות ה"פורטאו". אתקשר לאחות כהמלצתך. אשמח אם תוכלי לומר האם התופעה הנ"ל מוכרת לך ממטופלות אחרות? תודה רבה ושנה טובה, בת

שלום רב, אני מציעה לדבר עם אחות מחברת Care for life, שעשתה הדרכת הזרקה. האחות יכולה להגיע הביתה ולבדוק האם הגברת מזריקה את התרופה בצורה נכונה. אני ממליצה גם לפנות לרופא המטפל ולהראות לו את הממצאים, והוא יכליט מה לעשות. בברכה, דר ילנה סיגל

02/10/2019 | 08:54 | מאת: בת

ד"ר ילנה, תודה רבה על תשובותייך.

שלום רב, אם ישנו גירוד כרוני ולא חל שינוי בתופעה- ככל הנראה הוא לא קשור לתרופה. אבל שוב, בכל מקרה- נא לפנות לרופא, הוא יראה את המטופלת ויכליט על המשך הטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל

21/09/2019 | 10:26 | מאת: אורלי

שלום אני בת 55 ,נוטלת סידן 600 האם ניתן לשתות את התוסף בצמידות למאכל חלבי או שצריך לחכות פרק זמן מסויים?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מכיוון שהגוף סופג בבת אחת כ- 500 מג סידן- עדיף לא לקחת תוסף סידן יחד עם אוכל חלבי, כדי להבטיח ספיגה טובה יותר של הסידן משני המקורות- ממזון חלבי ומכדור. יש להמטיל לפחות שעה בין צריכת אוכל חלבי לנטילת כדור סידן. בברכה, דר ילנה סיגל

21/09/2019 | 06:42 | מאת: יעל

בשתי בדיקות דם לקורטיזול,בשעות הבוקר (עד 08.00) הערכים היו 7.9 , ן -- 9. התבקשתי לעשות תבחין סינקטן. מה משמעות התבחין והיכן מתבצעת הבדיקה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מבחן סינקטן מיועד להערכת רזרבה של בלוטת האדרנל המייצרת הורמון קורטיזון, ולאבחנה (או שלילה) של חוסר יצור והפרשת הקורטיזול. בברכה, דר ילנה סיגל

11/09/2019 | 08:29 | מאת: דוד

Semaglutide (אוזמפיק) היא תרופה רשומה ומשווקת בישראל לטיפול בסוכרת. בשנתיים האחרונות פורסמו שני מחקרי RCT שהראו שהיא יעילה מאוד בירידה במשקל, אחד מהם מול liraglutide (סאקסנדה), שרשומה להתוויה של ירידה במשקל, שבו היא הייתה יעילה פי שניים. האם להערכתך ניתן למצוא רופאים בישראל שיסכימו לרשום את Semaglutide לירידה במשקל off label?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני חושבת שבנוכחות מספר תרופות הרשומות לטיפול בעודף משקל- אין צורך ברישום תרופות הלא רשומות. לא יכולה לדעת האם תמצאו מישהו שירשום, או לא, וגם לא חושבת ששאלה זו מתאימה לפורום. בברכה, דר ילנה סיגל

08/09/2019 | 23:22 | מאת: רחל

שלום בת 70, סוכר מעל הנורמה מזה שנים, מטופלת בגלוקומין. מבצעת מעקב בדיקות דם של: GLUCOSE (%)HB A1C בהפניה האחרונה לבדיקת דם, אני רואה לראשונה שכלולה בדיקה בשם: FOLLOW UP-DIABETES מה זו הבדיקה הזו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תעבירי לי טופס הפניה לבדיקה- ואוכל להבין במה המדובר. את יכולה גם לישאול את הרופא שלך או אחות בקופה. הם בטוח יודעים מה רשום בטפסים שלהם. בברכה, דר ילנה סיגל

11/09/2019 | 01:09 | מאת: רחל

זה מופיע בתוך רשימת הבדיקות ולא כאבחנה זה מופיע באותה רשימה בהפנייה של פרופיל שומנים , תפקודי כבד, סוכר, סוכר תלת חודשי ועוד, מופיעה גם שם הבדיקה הזו, ויש לה גם קוד של הקופה. תודה

שלום רב, תעבירי לי טופס הפניה לבדיקה- ואוכל להבין במה המדובר. את יכולה גם לישאול את הרופא שלך או אחות בקופה. הם בטוח יודעים מה רשום בטפסים שלהם. בברכה, דר ילנה סיגל

07/09/2019 | 19:37 | מאת: שמעון

שלום, יתכן שכלומיד במינון נמוך של שבועיים גורם לי להפרעות ראיה (הראיה לרחוק אצלי נפגמה), או שיתכן אין מתאם בין שני הדברים? תודה. אם כן, מה עליי לעשות? לדווח לרופא משפחה, לרופא עיניים או ליצור קשר עם האנדוקרינולוג לשינוי טיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יתכן ויש קשר בין הפרעת ראייה לבין התרופה. נא לפנות לרופא עייניים. בברכה, דר ילנה סיגל

10/09/2019 | 19:48 | מאת: שמעון

האם רופא העיניים יוכל לגלות באמצעות בדיקות ראייה האם עניין הראייה שלי הוא כתוצאה מנטילת כלומיד? תודה.

שלום רב, אם יש לך בעיות ראייה- תפני בבקשה לרופא עיניים, והוא יסביר לך בדיוק מה הוא רואה ומה הוא יכול או לא יכול לקבוע. בברכה, דר ילנה סיגל

04/09/2019 | 14:12 | מאת: שיחלוף העצם

בבדיקות שיחלוף עצם התוצאות P1NP 42.2 NG/MI CTX 418.5 PG/ML מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לייעץ לפי תשובה זו בלבד. יש להתייחס לגיך ומין של המטופל, לסיפור של שברים, לטיפול הנוכחי ומשך הטיפול, ועוד. אני מציעה לפנות לרופא שהמפנה אותך לבדיקה ולדון אתו על התוצאה. בברכה, דר ילנה סיגל

01/09/2019 | 20:13 | מאת: Am

היי אני בת 25 בבדיקת shr של בלוטת התריס יצא לי 5.23 והt4 יצא תקין אולם יש לי נשירה בשיער ועייפות כרונית נתנו לי לקחת במשך חודש את הכדור אלקטרוסדין 50 מקג ואז לחזור לבדיקת דם. ורציתי לדעת האם זה תקין במדד הזה לקחת, והאם מומלץ? אני קצת חוששת מהכדור הזה.

לקריאה נוספת והעמקה
01/09/2019 | 20:20 | מאת: Am

סליחה Tsh הבדיקה

שלום רב, א. עם כאלו ערכים את יכולה להמשיך במעקב ללא טיפול תרופתי. ב. יש לך תופעות שאמורות להשתפר עם הטיפול התרופתי. ג. כשתרצי להכינס להריון- חובה לתקן הורמוני תירואיד קודם. כך שהחלטה האם להתחיל טיפול עכשיו או מאוחר יותר- היא החלטה שלך אישית. שתי הדרכים אפשריות. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, א. עם כאלו ערכים את יכולה להמשיך במעקב ללא טיפול תרופתי. ב. יש לך תופעות שאמורות להשתפר עם הטיפול התרופתי. ג. כשתרצי להכינס להריון- חובה לתקן הורמוני תירואיד קודם. כך שהחלטה האם להתחיל טיפול עכשיו או מאוחר יותר- היא החלטה שלך אישית. שתי הדרכים אפשריות. בברכה, דר ילנה סיגל

01/09/2019 | 16:17 | מאת: דן

שלום רב בהקשר לתשובתך על זריקות פורטאו . השאלה שלי : כיוון שיש תור לרופאה רק בעוד 3 חודשים! ! 1)=האם לקחת בעצמי מחר בבוקר זריקות פורטאו ( כמו שהוצע לי בעבר )לזרז ריפוי של כאב קל בין השכמות . שאולי נובע משבר זעיר. (כמו שהאורטופד משער) בצילומי רנטגן קשה לראות האם אכן כך? ("עצמות לבנות מדי") (מצורף צילום )או ניוון , או משהו אחר . 2)או שהזריקות לא יעזרו להיום .והשפעת התרופה רק תתחיל בעוד חודשים ,למניעת השבר הבא (לא אלינו ) ולחכות בסבלנות לתור לרופאה . כי בין כה הזריקות לא תשפענה בקרוב . 3)והשבר (אם קיים ) הקטנטן שקצת מציק ,יתאחה בחודש הקרוב כמו שהאורטופד משער .ללא קשר לזריקות, ובינתיים להגביר סידן ל1200 תודה מראש שוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא לעשות שום דבר בלי להתייעץ עם רופא. יתכן והמצב השתנה, ומה שהיה טוב לפני שנה- כעת דורש שינוי. נא לפנות לרופא. בברכה, דר ילנה סיגל

31/08/2019 | 19:24 | מאת: שי לוב

שלום ד"ר, אנדוקרינולוג בכיר רשם לי את התרופה כלומיד במינון של 25 מ"ג אחת לשלושה ימים להעלאת הטסטסטרון הטבעי וטיפול בבעיות מין (אני בן 30), תוך כמה זמן בערך אני צפוי להרגיש השפעה? עד כה נטלתי את התרופה פעמיים - ללא שינוי.. האם מוכר בארץ טיפול ארוך טווח בכלומיד לגברים? הביקורות שקראתי ברשת די חלוקות בהשפעות התרופה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. א. רמת הטסטוסטרון מתייצבת בעוד כ-4-6 שבועות טיפול. ב. יתכן ותצטרך מינון גבוה יותר. ג. שאלות לגבי מינונים ותדירות הטיפול- נא להעלות בפגישה אם רופא המטפל. ד. יש זריקות הניתנות פעם בחודש, וזריקות הניתנות פעם ב- 3 חודשים. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, אני בת 19, סובלת מאקנה הורמונלי (הרבה פצעים מתחת לעור מאוד גדולים וכואבים), כאבי מחזור + כאבי ביוץ חזקים מאוד, דימום חזק במחזור, הפרעות שינה - לא מצליחה לישון יותר מ4 שעות וגם מתעוררת כל הזמן, שיעור יתר ועוד. אני מאוד מיואשת מהמצב ופניתי לרופאת נשים והדבר היחיד שאמרה לי זה שאי אפשר לעשות כלום מאחר ואני נוטלת כדורים מדללי דם. השאלה שלי היא - מה ניתן לעשות ? באמת אין שום טיפול שיכול לעזור בבעיות ? אני מאוד סובלת מהדברים האלה. אשמח מאוד לעזרתך, תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדרך כלל במצבים דומים נותנים גלולות. הגלולות מעלות קרישיות בדם וסיכון לסיבוכים, כמו טרומבוזות, ופקקת. לאישה עם קרישיות יתר וצורך בנטילת מדללי דם אסור לתת הורמונים נשיים בכל צורה. כך שתקחי משכי כאבים ותפני לטיפול רופא עור3 בברכה, דר ילנה סיגל

29/08/2019 | 21:52 | מאת: דן

שלום רב אדם מבוגר עם אוסטיאופורוזיס מתקדמת מאד הוצע לו לשקול לקחת זריקות פורטאו כל יום . לפני שנה. עדיין מתלבט . בבדיקה -6 בחוליות גב מותני. השבוע , התחיל כאב קל בגב עליון ,לפי דברי הרופא יש אולי שברון זעיר מאד בגב עליון .כאבים קלים מאד באזור השכמות . אורטופד טוען שיבריא מעצמו תוך חודש 1)האם לרוץ לקחת הזריקות ? או השפעת הזריקות יהיו רק אחרי 3-4 חודשים ואפשר לחכות לתור לרופאה . ובינתיים 2)לקחת יותר תוספים שיגיע עם האוכל ל 1200 סידן ליום זה גם יזרז הריפוי? כיום מגיע בערך ל600 3)מה הסיכונים ותופעות הלוואי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. אני מציעה לדון עם רופא המטפל, לשקול תועלת מול אי נוכות הטיפול ולהחליט על המשך הטיפול. אם לא פורטיאו- יכול לקבל טיפולים אחרים. ב. בכל מקרה יש להקפיד בצריכת סידן 1200 מג ליום ממזון+תוסף יחד, ולקחת תוסף ויט D. ג. השפאה של פורטיאו היא מניעת שברים עתידים, ובמקביל- תתכן הקלה בכאבים. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, ראהו תגובה מאתמול בברכה, דר ילנה סיגל

28/08/2019 | 09:44 | מאת: שימי ר"ג

שלום דוקטור, עקב תלונותיי על תפקוד מיני ומצבי רוח נשלחתי לבדיקות מעבדה אשר עפ האנדוקרינולוג הצביעו כי יש לי היפו היפו מבודד (ללא פגיעה בצירים אחרים, חוש ריח תקין, סימני מין משניים וראשוניים תקינים) הfsh והlh נמוכים ובעקבות כך הטסט נמוך כפי שהסביר לי הדוקטור. שאלתי היא האם היה צורך לשלוח אותי לבדיקת הדמיה כלשהי? Ct או mri על מנת לאשש את האבחנה? כי לא נשלחתי והאבחנה נעשתה על סמך העדות שלי ובדיקות ההורמונים. האם יש אפשרות לפתור את ההיפו באמצעות הליך כירורגי מבלי להיות תלוי בטיפול תרופתי ארוך טווח? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לייעץ דרך הפורום, אלא רק בפגישה עם רופא. בדרך כלל בחשד לתהליך תוך גלגלתי כן עושים בדיקות הדמיה. בברכה, דר ילנה סיגל

28/08/2019 | 01:58 | מאת: לימור

שלום רב. בת 57. עברתי בדיקת צפיפות עצם בשיטת DEXA מכשיר LUNAR ממצאים -עמוד שידרה תקין. לא מבינה למה תוצאה בצפיפות עצם בצוואר הירך ימין 0.806 (82%) שמאל 0.797 (81%) סוכמה במסקנה: אוסטיאופניה בינונית. הרי ערכים מעל 1- נחשבים לתקינים ? האם הרופא טעה ? פניתי למכון הבטיחו לבדוק אבל לא חוזרים אלי. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כדי להעריך את הבדיקה- הרופא צריך לראות אותה. לא יכולה לעשות זאת דרך הפורום. בברכה, דר ילנה סיגל

08/09/2019 | 12:03 | מאת: ניקול

לא יודעת לגבי התשובה הרפואית. גם לי יש אסטופניה. התחלתי ליטול סידן אמורפי - דנסיטי שנספג פי 2-4 יותר מטבליות סידן אחרות . מגובה במחקרים. חפשי על זה בגוגל .

שלום רב, גם לגבי נטילת תוסף סידן, סוגו ומינונו- כדאי להתייעץ עם רופא. בברכה, דר ינה סיגל

22/08/2019 | 17:33 | מאת: גלי

הי בת 35. מטופלת עם פורטאו בעקבות אוסטאופורוזיס ושבר בחוליה, כנראה בעקבות לידה/הנקה. וערכי השחלוף לאחר שנה של טיפול הינם: Ctx. 250 P1np 32.5 מה המשמעות? איך מחושב מדד השחלוף?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. מדדי השחלוף לא מחושבים, אלא נמדדים. ב. הערכה נכונה של מדדי שחלוף העצם היא הערכה השוואתית. היא עוזרת לנו להעריך תגובה לטיפול. מה היה הערך הקודם שלך? עם פורטיאו הערכים עולים משמעותית ואחרי שנה מתייצבים ומעט יורדים. בברכה, דר ילנה סיגל

לפני תחילת שימוש בפורטאו Ctx 881 P1np לא נמדד שלושה שבועות לאחר השימוש P1np 76 חצי שנה לאחר שימוש Ctx 188 P1np 54 שנה לאחר שימוש Ctx 250 P1np 32.5 האם העובדה שהערך יורד מעיד על כך שהתרופה לא עובדת?

שלום רב, קודם כל הערך לא יורד- הקודם 188, האחרון 250. שנית, יתכן והערך הבסיסי (הראשון) היה אחר שבר, ואחרי השברים המדדי עולים, ויורדים בהמשך עם הטיפול. שלישית: כדי להעריך את האפקט ולבנות תכנית טיול טובה- יש להתייחס לכל הנתונים של המטופל, ולא לבדיקה או שתייפם בודדות. תפני לרופא המטפל ותבקשי ממנו דיון בנשא עם הסבר על כל הנותונים. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום ד"ר, אשמח לתשובה, מהו הזמן המשוער לקבלת תוצאות igf1 וhg? אם עברתי את הבדיקה היום יתכן ואקבל את תוצאות הבדיקות עד יום רביעי לתור לרופא אנדו שיש לי? בברכה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עדיף לברר זמן ביצוע בדיקות במעבדה המבצעת. בברכה, דר ילנה סיגל

15/08/2019 | 17:10 | מאת: דבי

שלום, האם שיטה זו יכולה לעזור גם למניעת שברים בקשישים עם אוסטאופורוזיס? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא מכירה שיטת"הזרקת עצם" בברכה, דר ילנה סיגל

15/08/2019 | 01:20 | מאת: מוטי

שלום בשנות הארבעים, עושה בדיקות דם תקופתיות. בבדיקת דם האחרונה (כולסטרול כללי ורע יצא קצת מעל הטווח העליון של הנורמה, והופניתי לייעוץ תזונתי). רציתי לשאול לגבי אינסולין, פעם ראשונה שבהפניה לבדיקות הדם נכללה הבדיקה הזו (זה רופא חדש). יצא מעל הנורמה, ואלו התוצאות שקשורות לסוכר (בדיקת שתן תקינה, כ"כ יחס מיקרואלבומין קריאטנין, ושאר תפקודי כליות). GLUCOSE 89.00 (הטווח במעבדה 65-100) ALBUMIN/CREATINE RATIO-U 5.40 MG/G HB A1C(%) (לא נבדק השנה, אבל לאורך השנים זה נע סביב ה -5) INSULIN 27.60 UIU/ML (טווח מעבדה בין 2-20) מה המשמעות של הרמה המוגברת של אינסולין? (אציין שיש לי עודף משקל) ובמיוחד לאור זה שרמות גלוקוז בצום בטווח הנורמה, וכן סוכר תלת חודשי תקין לאורך השנים? יש לזה השלכות בריאותיות? והאם יש צורך להוריד את רמת האינסולין בדם? א"כ איך ניתן להוריד? סוכרת בוודאות אין? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השמנה מלווה בעליה ברמת האינסולין ובירידה באפקט האינסולין. השלחה בריאותית של המצב היא שבאנשים עם עודף משקל ישנו סיכון מוגבר לפתח סוכרת. הההמלצה הבריאותית היא לרדת במשקל, ולצמצם צריכת פחמימות זמינות (ממתקים). בברכה, דר ילנה סיגל

14/08/2019 | 16:50 | מאת: Hana

היי בצעתי פרופיל הורמונלי לפני הזרעה בדרך כלל יוצא תקין הפעם בדיקה אחת מעל הנורמה מאד בלחץ כי רק עוד חודשיים יש תור לרופא אשמח לייעוץ בדיקה androstenedione תוצאה 32.7 מעל הנורמה. בצעתי בדיקה ביום 3 למחזור אשמח לפרטים תמיד הרופא אומר שהפרופיל הורמונלי תקין ויש ביוץ שנה לא נקלטת להריון. בברכה חנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לייעץ דרך הפורום. נא לפנות לרופא הנשים שלך. בברכה, דר ילנה סיגל

13/08/2019 | 17:35 | מאת: קרוליין

אני בחורה בת 39 אני סובלת משיעור יתר כבר מגיל 6 יחסית מאוד אבל לא אפשר לעשות כלום כי הייתי ילדה ורק כשגדלתי אמא שלי לקחה אותי לרופא נשים רק כשהייתי גדולה יותר שנתן לי לקחת גלולות אבל לקחתי תקופה ואחר כך עשיתי הפסקה אחרי כמה שנים חזרתי לקחת עוד פעם גלולות אבל לא יכלתי להמשיך לקחת כי זה עשה לי רע וזהו לא המשכתי לקחת ובזמן השירות הצבאי שלי התחילו לי לצאת שירות באיזור הסנטר אבל לא חשבתי לזה משמעות שערה כאן שערה פה גם ירדתי במשקל בצבא 26 קילו ירדתי ולא היה לי כלום אחרי השחרור עליתי בחזרה במשקל ונשיקות חזרו לצערי שזה כלול גם את הסנטר סיוט התחלתי להוציא אותם בפינצטה חזרתי לרופא נשים שלי ספרתי לו באיזה מקומות חדשים יצאו לי שערות אמרתי לו בסנטר וספרתי לו שאני מוציאה אותן בפינצטה הוא לא נתן לי שום פתרון מה לעשות חזרתי להוציא אותן בפינצטה בגיל 24 ירדתי במשקל הייתה לי הפוגה לא יצאה לי שום שערה בסנטר וגם כשהייתי אצל הרופא נשים הזה הוא אמר שגם שומן משפיע על השיעור זהו ואני לא יודעת מה לעשות לייזר ואפליציה לא בא בחשבון אני בחורה לא בריאה אני חולת סוכרת ואני לא יודעת עם זה אפשרי מבחינתי זהו האם תוכלי לתת לי פתרון מה עושים ?

לקריאה נוספת והעמקה
14/08/2019 | 08:11 | מאת: קרוליין

יחסית מאוד צעיר

שלום רב, א. לא ניתן לייעץ דרך הפורום, את צריכה לפנות לרופא- רופא נשים או/ואנדוקרינולוג, לעשות בירור ולקבל המלצות טיפוליות מסודרות. ב. תשתדלי להקפיד במשקל תקין. כבר יש לך הוכחה שזה עובד. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, ראי תשובה מהיום. בברכה, דר ילנה סיגל

12/08/2019 | 18:47 | מאת: נדב

שלום, אני בן 30, סובל מעייפות, חוסר בלבידו, ללא זקפת בוקר והזיקפה הרגילה חלשה. בעל עבר של גניקומסטיה (לאחר ניתוח פלסטי). האם יתכן ויאשרו לי טיפול בטסטסטרון (קראתי כי אין דרך אחרת לטיפול פרט לטסט' חיצוני). תודה רבה. להלן תוצאות בדיקת ההורמונים: בשנת 2018: Test total 3.87 ng/ml Test free 1.47 ng/ml Tsh 2.79 uiu/ml השנה 2019: Estradioal 29 pg/ml Test total 3.19 ng/ml Test free 1.31 ng/ml Tsh 1.03 iui/ml Lh 1.8 iui/ml Fsh 1.1 miu/ml Prolactin 8 ng/ml

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אתא צריך לפנות לאנדוקרינולוג, יתכן ויהיו צורך להמשך בירור, ואז הרופא יחליט על הטיפול, כולל טסטוסטרון. בברכה, דר ילנה סיגל

13/08/2019 | 14:20 | מאת: נדב

אם תוכלי לומר, באופן כללי, מה ניתן להעריך או ללמוד מן ערכי ההורמונים ששיתפתי.

שלום רב, צריך גם לדעת נורמות של המעבדה שבה בוצעו הבדיקות, כי הנורמות שונות ממעבדה למעבדה. אך באופן כללי נראהלי שרמת הטסטוסטרון בגבולי הנמוך של הנורמה. גונדוטרופינים (הורמוני ההיפופיזה האחראים על יצור הורמוני מין) נמוכים, זה מצב רגיל לטיפול בטסטוסטרון.. הורמוני בלוטת התריס ופרולקטין תקינים. בברכה, דר ילנה סיגל

15/08/2019 | 14:33 | מאת: נדב

שלום ד"ר, תודה על התשובות. הרופא אמר לי שכדי לקבוע אם ינתן טיפול בטסט' יש צורך בבדיקות נוספות: Cortisol Igf-1 Growth hormone T4 - free Sperm analysis האם הבדיקות האלה בדיקות חובה או ניתן לקבוע לרופא נוסף על מנת לקבל טיפול? תודה.

שלום רב, לא יכולה לקבוע את הבדיקות לבירור דרך הפורום. תפנה לרופא ובפגישה אתן תדון על כל מה שצריך לבצע. בברכה, דר ילנה סיגל

09/08/2019 | 08:35 | מאת: יוני

שלום ד"ר. 1.האם מטפורמין גורם ללבלב לעבוד פחות קשה בגלל שהוא מייצב את רמת הסוכר או שאין קשר ? 2.האם מטפורמין גורם לשתן יתר או דחוף יותר ? 3.התבקשתי לקחת פעמיים ביום, 850 מ"ג. האם לא עדיף לשבור את הכדור לחצי (מותר) ולקחת 425 מ"ג שלוש פעמים ביום אחרי הארוחות ? זה קצת פחות מהמינון המוצע אך נראה לי טיפול רציף יותר בהינתן שאין מטפורמין XR בישראל. אודה לעיצותייך. רוני. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. האם מטפורמין גורם ללבלב לעבוד פחות קשה בגלל שהוא מייצב את רמת הסוכר או שאין קשר ?- נכון. המטפורמין מעלה רגישות הגוף לאינסולין, מוריד יצור סוכר בכבד, ובדרך זו מוריד עומס על הלבלב. ב. האם מטפורמין גורם לשתן יתר או דחוף יותר ?- המטפורמין לא משפיע על כמות השתן ועל תדירות מתן השתן.. ג. התבקשתי לקחת פעמיים ביום, 850 מ"ג. האם לא עדיף לשבור את הכדור לחצי (מותר) ולקחת 425 מ"ג שלוש פעמים ביום אחרי הארוחות ? זה קצת פחות מהמינון המוצע אך נראה לי טיפול רציף יותר בהינתן שאין מטפורמין XR בישראל. למטפורמין השפעה ארוכה, יתכן ומנה אחת או שתיים יהיו מספיקות. לגבי המינון- 2- או 3 כדורים- יש לדון עם רופא המטפל, המינון יקבע בהתאם לרמת הסוכר ובהתאם לתגובה לטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל

09/08/2019 | 07:51 | מאת: יניב

שלום רב, בו 49. אם היתה ירידה בצפיפות עצם כתוצאה מטוסטסטרון נמוך וויטמין D נמוך, האם לקיחת תוסף טוסטסטרון וכדורי ויטמין D יכולים לשפר את צפיפות עצם או שזה נזק בלתי הפיך? עד, כמה שיפור אפשר להשיג? וכן, האם צפוי רק שיפור קל או שאפשר לשקם את הצפיפות לחלוטין? תטדה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השיפור צפוי, אך לא נתן להעירו כמותית מראש. בברכה, דר ילנה סיגל

09/08/2019 | 07:44 | מאת: יניב

שלום רב, מטופל ב טוסטסטרון ג"ל 50 מג במשך שנה. שלטש שאלות ברשותך: 1.רמת RBC והמטורכיט בדם עלו לאחרונה, רופא משפחה ביקש שאחזור על ספירת דם כאשר אמי נקי לגמרי מתוסף ההורמון. כמה זמן עלי לחכות כדי להיות נקי לחלוטין מתוסף ההורמון שלקחתי? 2.גברים ללא בעייה הורמונאלית עם כמות טוסטסטרון טבעי תקינות לא סובלים בד"כ מעלייה ב RBC והמטורכיט, מדוע אם כן ההורמון הבינטטי מעלה את הערכים? מה ההבדל בין ההורמון הטבעי לסינטטי אם כן? 3. מדוע מתן טוסטסטרון משנה תמונת גם? מה הקשר בין תוסף ההורמון למערכת הדם? תטדה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. כדאי לדבר קודם עם אנדוקרינולוג, ולהחליט איתו האם להפסיק את הטסטוסטרון ולכמה זמן. ב. נכון, הורמונים סינטטיים ידועים כמעלים את ריכוז תאי הדם. זאת התכונה של התרופה. בברכה, דר ינה סיגל

06/08/2019 | 12:49 | מאת: רוני

שלום רב, בת 63 מטופלת כארבע שנים בפוסלן וסידן ציטראט שני כדורים ביום ו4 טיפות ויטמין D בגלל אוסטופורוזיס. בעקבות המחקרים החדשים האם כדאי לעבור לצרוך סידן דנסיטי במקום סידן ציטראט? האם הוא יעיל יותר? מה בקשר לשילוב סידן עם ויטמין D? האם הוא מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אנחנו ממלצמים על צריכת סידן יומית של כ- 1200 מג ממזון ותוסף יחד, ומדוב כאן על כל תוסף סידן אפשרי. את יכולה להמשיך בנטלת תוסף סידן ציטרט, או לעבור לתוסף אחר. הדנסיטי נספג מהר יותר, ולזה יש משמעות גדולה במקרים של סידן נמוך בדם. בחולי אוסטיאופורוזיס אין צורך בספידה מהירה. שנית, יש להקפיד ברמה טובה של ויטמין D בדם. לכן מומלת לבצע בדיקת ויטמין D, ולפי התוצאה להחליט על מינון תוסף ויטמין D. לגבי נטילת שני התוספים יחד- יש הוכחות על ירידה בסיכון לשברים, ולגבי הסיכונים- הנושא לא ברור ודורש ביצוע מחקרים נוספים. בינתיים אין שינוי בהמלצות לקחת תוסף סידן וויטמין D יחד בברכה, דר ילנה סיגל

05/08/2019 | 10:21 | מאת: דנה

אני בת 60 ,משקל 62 גובה:1.60 עשיתי בדיקת צפיפות עצם לא בגלל שאני חולה אלא כבדיקה שגרתית לגיל: תוצאות:left femur bone density: -1.2 ) לפני שנתים היה: -1.4 מינוס. לגבי ap spine bone density התוצאה -0.4 (לעומת 1.3 - לפני שנתיים. מה התוצאות אומרות? האם לקחת סידן וויטמין די למניעה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א.- כדאי לראות את תמונת הבדיקה, כדי להעריך את התוצאות. ב.- לפי תשובה - צפיפות העצם נראת די טוב, מתאימה לאוסטיאופניה- ירידה קלה בצפיפות. ג. צריכת סידן מומלצת לאישה מעל גיל 50 היא 1200 מג ממזון+תוסף יחד, אם או בלי שינוים בצפיפוצ העצם. ד. מומלץ לקחת ויטמין D, כדי להחזיק את רמתו בתחום המומלץ- מעל 75 nmol/l או מעל 30 ng/ml, בהתאם למעבדה המבצעת. בברכה, דר ילנה סיגל

23/07/2019 | 15:10 | מאת: אתי אזולאי

האם הוכח שאכן זה עוזר לשברים והרופא בקופת חולים אמר לי שבתרופה הזו יש חשש למי שיזריק אותה יחלה במחלת הסרטן האם זה נכון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. פורטיאו היא התרופה היחידה בונה עצם חדשה, וישנן הוכחות מחקריות על ירידה בסיכון לשברים עד 70% עם טיפול זה. ב. התרופה אסורה לשימוש באנשים עם הקרה לעצם בעבר, כי זה לא נבדק ואנחנו לא יודעים איך התרופה תשפיע על העצם שהוקרנה. ג. במקחר על חיות מעבדה שקבלו התרופה במינון פי 70 גבוה לקג משקל הגוף מהמינון הטיפולי- נצפתה עליה בסרטן עצמות. באנשים לא נצפתה עליה בסרטן כלשהו כולל סרטן העצם. בברכה, דר ילנה סיגל

17/07/2019 | 17:36 | מאת: אלכס

שלום, בת 33 עשיתי בדיקות דם ואשמח להסבר שלהם.. TSH 5.85 mIU/L T3- FREE 5.3 pmol/L T4- FREE 15.5 pmol/L THYROGLOBULIN 119.00 ng/mL THYROGLOBULIN Ab <20.0 ANTI THYROID PEROXID שלילי, קטן מ 45 FOLIC ACID 24.8 nmol/L תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפי הבדיקה- ישנה עדות לתת פעילות קלב של בלוטת התריס, בדרך כלל לא דורשת טיפול ברמה כזאת. כן יש מקום לטיפול במידה ואת בהריון או מתכננת היריון. כדאי לנהל שיחה עם רופא. בברכה, דר ילנה סיגל

18/07/2019 | 13:58 | מאת: אלכס

תודה (:

ברצון.

16/07/2019 | 12:33 | מאת: ליה

הי בבדיקת דם אחרונה שלי הופיע TSH 5.45 אני לוקחת אלטרוקסין 50 במשך 6 ימים כדור 1 ובשבת 2 כדורים . האם התוצאה בעייתית ? בבדיקה לפני ב 25/10/18 היה לי 3.77 ובשנת 2017 4.49 האם בסדר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אני מציעה לעלות מינון התרופה ב- 50 מקג בשבוע, להקפיד על נטילת התרופה בבוקר בצום עם מים בלבד ובנפרד מתרופות אחרות, אוכל ושתיה כלשהם, ולחזור לרופא עם הבדיקות החדשות בעוד חודשיים. בברכה, דר ילנה סיגל

15/07/2019 | 19:52 | מאת: 9סופי

T-score -0.9 יצא תוצאה של -0.2 עמוד השידרה ועוד-0.6- T score יצא כף יד ,עמוד שדרה,ואגן הכל במינוס זה תקין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התשובה תקינה. יש לראות את הבדיקה כולה ולהעריך את כל הנתונים הרלוונטיים, כדי לקבוע המצב, אך התשובה - תקינה. בברכה, דר ילנה סיגל

15/07/2019 | 15:53 | מאת: דני

כבר הרבה זמן שאני סובל מריח גוף רע ואני לא יודע מאיפה זה נובע, עשיתי בדיקת דם שיצאה תקינה. אז הרופא לא הבין במה מדובר. אז אם מישהו יכוון אותי לרופא מומחה אודה לך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניראה לי שמדובר בבעיה אנדוקרינית. אני מציעה לדון שוב עם הרופא המטפל. בברכה, דר ילנה סיגל

14/07/2019 | 20:10 | מאת: רוני

שלום רב, בן 48, טרום סכרתי + פסוריאזיס. אובחנתי לפני שלוש שנים עם טוסוסורון נמוך. (HYPOGONADISM)מאז מטופל לסירוגין עם טוסוסטרון ג"ל + במעקב: תוצאות צפיפות עצם 2017: -------------------- -עמוד שדרה L1-L4: BMD: 1.424 T-SCORE: 1.5 Z-SCORE: 1.0 -ירכיים: ימין \ שמאל BMD NECK:0.954 \ 0.939 T-SCORE NECK: -0.9\-1.0 Z-SCORE": -0.9\-1.0 BMD TOTAL HIP: 0.998 \ 1.007 T-SCORE TOTAL HIP: -0.7\-0.6 Z-SCORE TOTAL HIP: -0.8\-0.7 תוצאות CTX\P1NP שנת 2017: ------------------------ CTX: 409 P1NP: 52 ביצעתי בדיקת CTX\P1NP חוזרת לפני שבוע: ---------------------------- CTX: 591 P1NP:64.2 1. עד כמה חמורה הקפיצה מ CTX 409 ל-591 ומה המשמעות של זה ? האם זה מצב שמצריך טיפול ? באיזו סקלה זה מציב אותי ? 2.חשוב לציין שלקחתי טוסוסטרון שלושה חודשים ברציפות לפני הבדיקה האחרונה והתוצאות של רמת טוסוסטרון היו תקינות כך שלא ציפיתי לעלייה ב CTX... ויטמין D יצא נמוך: 20.0 ng/ml HbA1C : 6.3 FOLIC ACID: 7.1 ng/ml 3. האם טוסוסטרון תקין יחד עם מחסור בוויטמין D יכול לגרום לכזאת החמרה ? 4.יש לציין שב-7 חודשים האחרונים אני בדיאטה קטוגנית בניסיון לאזן את הסוכר (דיאטת עשירה בשומן, דלת פחמימות) המון שאלות ומידע אבל אודה לתשובותייך לכל שאלותי כי אני די מודאג. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
14/07/2019 | 21:59 | מאת: רוני

לגבי CTX\P1NP , המדדים הם: CTX: pg\ml P1NP:ng\ml תודה.

שלום רב, 1. צפיפות העצם שלך טובה (תקינה). לכן לא מדובר בשום טיפול לעצם, פרט לצריכתמסידן מומלצת (1000 מג ליום), רמה תקינה של ויטמין D ושימוש בגל טסטוסטרון. 2. ויטמין D הנוך לא טוב לעצם, אפילו עם טסטוסטרון תקין. בברכה, דר ילנה סיגל

ראה תשובה מהיום. בברכה, ילנה סיגל

15/07/2019 | 15:45 | מאת: רוני

אני מודה לך מאוד על תשובותייך. אז האם אני יכול להבין שהעלייה בערכי ה CTX יכולה להיות קשורה למחסור בוויטמין D ? וכן, מה המשמעות של ערכי ה CTX שציינתי ? אני מודאג מהערך הגבוה.

שלום רב, א. ה- CTX שלך לא גבוה, הוא תקין. ב. רמת ויטמין D שלך לא כה נמוכה כדי לגרום לעליה ב- CTX, נחשבת רמה תקינה לאוכלוסיה בריאה. בברכה, דר ילנה סיגל

16/07/2019 | 19:38 | מאת: רוני

תודה רבה ד"ר לסבלנותך לכל שאלותי. אז שאלתי האחרונה בנושא כי חשוב לי להבין: אם צפיפות עצם שלי תקינה + CTX תקין + וויטמין גבולי אז אני יכול להבין על ההמלצה לצרוך חיזוק ויטמין D אבל מדוע הומלץ על סידן תרופתי ? תודה.

שלום רב, ככל הניראה- משהמליץ לך לקחת טוסף סידן התרשם שצריכת סידן היומית שלך ממזון לא מספקת. מומלץ לצרוף כ- 1000 מג סידן ליום. מי שמגיע לזה ממזון- לא צריך לקחת תוסף, ומי שלא מגיע לכמות זאת- ממליצים לו לקחת תוסף סידן, כדי להשלים את הצריכה עד לכמות המומלצת. בברכה, דר ילנה סיגל

18/07/2019 | 20:50 | מאת: רוני

אני מודע לך על כל תשובותייך המקצועיות והסבלנות לשאלותיי. כל הכבוד.

תרגיש טוב. בברכה, ילנה סיגל

שלום רב ד"ר, מחקר שפורסם בכתב בעת לרפואה פנימית Annals of Internal Medicine, נמצא כי תחליפי תזונה המשלבים ויטמין D וסידן מגבירים את הסיכון לשבץ מוחי. מה דעתך לגבי המשך טיפול בתוספי מזון אלו? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מספר מחקרים קודמים הראו סיכון מוגבר לאירועים מוחיים באנשים עם רמות נמוכות של ויטמין D. עבודה שאת/אתה מתייחס/ת עליה עשתה אנליזה של עבודות (מחקרים) אחרים ובאנליזה זאת יצא שבאשים שצרכו סידן וויט D נצפה שיעור מוגבר של אירועים מוחיים. זה לא אומר שקיים קשר סיבתי בנן נטילת התוספים לאירועים מוחיים. אנחנו לא יודעים איזה מינונים נלקחו (יתכן היו גבוהים), והאם אנשים שנטלו את התוספים היו זקוקים לתוספים אלו. עד שלא יהיו עבודות נוספות מפורטות- מומלץ להמשיך בנטילת תוספי סידן וויטמין D לאנשים שצריכים אותם. יש לקחת בחשבון ש רמות נמוכות של ויטמין D קשורות לפגיעה רצינית בעצם, ושויטמין D משחק תפקיד במספר תופעות אימונית (משפר חיסון הגוף) בברכה, דר ילנה סיגל

10/07/2019 | 08:41 | מאת: שירה

ד,ר שלום רב, בת 60. אמורה לקבל עירוי אקלסטה עקב צפיפות עצם ירודה, ומכיוון שיש לי בעיות במערכת העיכול. שאלתי היא, אחרי שמקבלים הבנתי שנתיים אקלסטה, ומכיוון שאני לא מעוניינת לקבל טיפולים ביולוגיים לאחר מכן, ומכיוון שיש לי בעיות במערכת העיכול, איזה טיפול ממשיכים לתת לאחר שנתיים אקלסטה? במידה ולא ממשיכים לקחת טיפול אחר כך מה ההשלכות לכך? אני די חוששת מתופעות הלוואי של העירוי אקלסטה בעקרון, מה המלצתך על מנת למזער את תופעות הלוואי אם ניתן בכלל? תודה מראש לתשובותיך בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. א. ניתן לקבל אקלסטה מעבר לשנתיים, החלטה על המשך הטיפול מתקבלת בדיון עם רופא המטפל. ב. ישנן מספר תרופות לטיפול באוסטיאופורוזיס: אקטונל (ריבון)- כדור פעם בחודש, פוסלאן- כדור פעם בשבוע, פרוליה- זריקה פעם בחצי שנה, פורטיאו- זריקה יום-יומית. יש לדון עם רופא המטפל ולבחור את הטיפול המתאים ביותר. יתכן ולא יהיה צורך לטיפול אחר, פרט לתוסף סידן וויטמין D. בברכה, דר ילנה סיגל

10/07/2019 | 21:38 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, תודה מראש על תשובתך המפורטת אך כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב, אני אמורה לקבל עירוי אקלסטה עקב בעיות במערכת העיקול, ולכן בתשובתך שאחר כך אוכל לקבל את אחד מהטיפולים לאוסטופרוזיס כגון, ריבון, אקטונל, פוסלן לא יכולה להיות רלבנטית עבורי. דבר נוסף שאותו רצעיתי לציין ולא זוכרת אם ציינתי איני מעוניינת לקבל כל טיפול שהינו מחומרים הורמונליים או ביולוגיים ולכן גם הפורליה והפורטיאו מבחינתי לא יכולים להיות טובים, ולכן אני שאלתי אז מה האופציות עבורי לאחר מתן של אקלסטה במידה ואצטרך לקחת רק שנתיים ולא יותר? מה נותנים כשיש ביות במערכת העיכול, כשלא מעוניינים לקבל טיפול שהינו הורמונלי או טיפול שהינו ביולוגי? אנא תשובתך האדיבה. בכבוד רב ובברכה

שלום רב, אני כתבתי לך על כל האופציון הטיפוליות הקיימות. לדון באופן פרטני על כל אחת מהן ולהחליט מה יתאים לך- ניתן אך ורק בפגישה עם רופא פנים מול פנים. לגבי בעיה במערכת העיכול- לא כל בעיה מהווה הורית נגד לטיפול בתרופות אנטי-אוסטיאופורוטיות. שוב: צריך לדון עם רופא על כל אפשרות טיפולית. מה נותנים כשיש ביות במערכת העיכול, כשלא מעוניינים לקבל טיפול שהינו הורמונלי או טיפול שהינו ביולוגי?- תוסף סידן וויטמין D. בברכה, דר ילנה סיגח

שלום רב דר יש לי כמה שאלות אחרי דיסקציה צווארית 3 חודשים ועדיין מרגישה תחושות של לחץ בצוואר כרתו לי חצי בלוטה ועדיין מרגישה שהכל רדום ולפעמים בעיקר במאמץ הכל לוחץ האם זה אמור לעבור? שאלה שניה מינון יוטירקס. אחרי הניתוח הtsh הגיע ל15 ואני לוקחת מינון יטירקס 50 מג ומרגישה טוב. האם זה מספיק או שצריך לעלות?? ( היה לי פפילרי) תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א. כן התלונות אמורות לעבור. ב. לגבי מינון היוטירוקס יש לדון עם רופא המטפל. ההחלטה מתבססת על נתוני התניתוח ותוצאותיו (כמה מוקדים של הגידול היו, מה היה גודלם, האם היתה חדירה מחוץ לבלוטה, האם היו בלוטות לימפה נגועות, וה"ד). בברכה, דר ילנה סיגל

07/07/2019 | 08:35 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 60. אמורה לקבל עירוי אקלסטה, כי יש לי בעיות במערכת העיכול. הלכתי לרופא שיניים לפני כן ונאמר לי כי אני צריכה לעשות ניקוי אבן עמוק כל פעם רבע פה (4 רבעים) בהרדמה מקומית. כמו כן אני אמורה לקבל עירוי אקלסטה, ואני חוששת כי שמעתי שיכול לגרום לבעיה של נמק או משהו כזה .... אוממנם רופא השיניים רופא חניכיים אמר לי כי מבחינתו אין כל בעיה, אך שאלתי היא האם לדעתך כדאי לעשות תוך כדי טיפולים את העירוי או כדאי להמתין עד לאחר הטיפולים הנ"ל ואף לקחת מקד ביטחון אחרי הטיפול? או דעתך שאין בעיה ואני יכולה לעשות את העירוי אקלסטה תוך כדי? אנא תשובתך וסבלנותך האדיבה. בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א.- באפן כללי טיפול חניכיים לא אמור להעלות סיכון לסיבוכים בפה, ורופא השיניים אמור לך אותו הדבר. ב. אם את לא שקטה ורוצה לדחות עירוי אקלסטה עד לאחר סיום טיפולי חניכיים- תעשי זאת ותהיה שקטה. בברכה, דר ילנה סיגל

06/07/2019 | 16:10 | מאת: ש

בת50. מהו הטיפול כאשר בבדיקת דם מופיע הנתון של TSH 4.24? האם יש להתחיל ליטול אלקטרוסין או לא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ערך גבולי של ה- TSH בגיל 50, בנוכחות ערכים תקינים של הורמוני בלוטת התריס אחרים (T4 חופשי ו-T3 חופשי) לא מהווה אינדיקציה לטיפול תרופתי. בברכה, דר ילנה סיגל

05/07/2019 | 15:11 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 36 עם אוסטאופניה בעמוד השדרה (תוצאה 1.8-). יש לי מחסור בויטמין D (יש לי 15 נ"ג/מ"ל). 1. במידה ואבצע טיפול מתאים של צריכת ויטמין D, סידן ופעילות גופנית, האם ניתן לשפר את המצב או רק לשמר את הקיים? 2. במידה וניתן לשפר, בכמה ניתן לכל היותר? ברור לי שזה אינדיווידואלי אך מהו טווח שיפור אפשרי? תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השיפור צפוי, אך לא ניתן להעריך שינוי בצפיפות העצם עם טיפול בתוספי סידן וויטמין D. בברכה, דר ילנה סיגל

07/07/2019 | 14:02 | מאת: דנה

אני מודה לך מאוד על תשובתך. קראתי כי במקרה של אוסטאופניה בעמוד השדרה חוליות L1-L5 (זהו המקרה אצלי) קיים סיכון שהן ישברו מעצמן מאחר ואינן עומדות במעמסת הגוף. האם הדבר הנכון ?

שלום רב, בגיל צעיר ובמקרה שלא מדובר באוסטיאופרוזיס כתוצאה ממחלות מסוימות, בנשים עם מחזור תקין- סיכון לשבר לא מוגבר. בברכה, דר ילנה סיגל

04/07/2019 | 14:24 | מאת: בתיה

אשמח אם תוכלי לעזור לי לפענח את תוצאות הבדיקה. תודה AP spine Bone Density -0.2 Left Forearm 0.7 Left Femur Bone Density 0.0

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבדיקה נריאת תקינה. בברכה, דר ילנה סיגל

01/07/2019 | 21:36 | מאת: חני

שלום רב, שמי חני, בת 60. פנסיונרית מהוראה כבר 3 שנים. לפני שנה וחצי, התגלתה אצלי מחלת אדיסון והתחלתי להיות מטופלת בסטרואידים (6מ"ג ליום). לפני גילוי המחלה, סבלתי במשך שנים ממה שנשמע כמו משבר אדיסוני מדי חודש, למשך 24 עד 48 שעות. האמנתי שעם תחילת הטיפול, התופעות תעלמנה, אבל זה לא קרה. ממשיכה לסבול פעם בחודש, בין ה 20 ל 30 בחודש. אלו אינם חיים נורמאליים כמובן. אני רוצה לציין שאני סכרתית (סוג 2). סובלת מתת פעילות בלוטת התריס, חולה בגלאוקומה, והכל בעצם נובע מבעייה אחת: Empty sela syndrum. האנדוקרינולוגית שמטפלת בי לא מוסגלת להסביר את מהות המשברים. רופאה אחרת טענה שזה מהסכרת וניסתה להפנות אותי למחקר שהבת שלה מנהלת. אני שבורה ומרוסקת לחלוטין. היום בצהריים (שני) סיימתי משבר שהתחיל בשבת בלילה. כל משבר כזה מתיש ושובר אותי לחלוטין (שלא לדבר על ההקאות והשלשולים והחום וההזעות והרעידות הבלתי נשלטות). מתחננת ומבקשת עזרה. תודה, חני.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לייעץ דרך הפורום, אלא רק לדון עם רופא בפגישה פנים מול פנים. בברכה, דר ילנה סיגל

בבדיקת צפיפות העצם האחרונה הובהר שיש החמרה ,נאמר לי ע״י מאמנות פילטיס שאסור. לבצע כפיפות בטן כאשר מרימים את הראש והצוואר וכל תרגול שבו מרימים את חוליות הצוואר ,מחשש לפגיעה בחוליות הצוואר ,האם נכון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. בדיקת צפיפות העצם לא בודקת תוכן מינרלים בעמוד שדרה צווארי, אלה באזור מותני בלבד. אין סיכון מוגבר לשברים בחוליות הצוואר על רקע אוסטיאופורוזיס. הסיכום מוגבר לשברים בעיקר בחוליות מותניות. כך שאני לא רואה קשר בין ירידה בצפיפות העצם לבין סיכון לפגיעה בצוואר. בברכה, דר ילנה סיגל

02/07/2019 | 17:43 | מאת: איילת

ממליצה לך לנסות סידן מרוכז בשם דנסיטי מספר חודשים ותחושי שינוי חבל לסבול זה מאוד עזר לאמא שלי יעיל ביותר

שלום רב, כמובן לאישה עם אוסטיאופניה מומלץ להקפיד על צריכת סידן יומית כ- 1200 מג ממזון ותוסף יחד. ניתן להשתמש בתוספי הסידן שונים, לבחירת המטופלת.אין קשר בין צריכת סידן כללית או תוספי הסידן בפרט לבין המלצה על סוג זה או אחר של פעילות גופנית. בברכה, דר ילנה סיגל

26/06/2019 | 16:32 | מאת: Or

תוצאות בדיקה- bone markers 0.057 האם תקין לאישה גיל 62

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לתוצאות בדיקות מדדי שחלוף העצם צריך להתייחס תוך הבנה מלאה בכל מה שקשור למטופל: האם היה שבר ומתי, האם המטופל נוטל תרופות לטיפול באוסטיאופורוזיס, אם כן- איזה ומתאי נלקחה התרופה, האם המטופל נוטל תרופות אחרות, שחלק מהן יכולות להשפיע על רמת מדדי השחלוף. לכן לתת תשובה האם ערך תקין בלי לדעת פריטים אלו- לא ניתן. בברכה, דר ילנה סיגל

27/06/2019 | 10:03 | מאת: אור

גיל 62 מקבלת פרוליה זריקה, פעם בחצי שנה במשך מחזור שלם( ארבע פעמים) לא היה שבר.. לוקחת ויטמין d 1200 בדיקת bone markers תוצאה 0.057 האם תקין?

מתאים לטיפול בפרוליה. בברכה, דר ילנה סיגל

17/06/2019 | 22:41 | מאת: א

שלום. אני בן 19 ויש לי תת פעילות בלוטת התריס תת קלינית. אני לא חייב טיפול, אבל מקבל יוטירוקס 50 ומאוזן. אין נוגדנים לבלוטה. לפני שמונה חודשים גילו אצלו בבדיקות דם חלבון מוגבר - 9.2, 8.5, 9. אלבומין היה לפעמים גבוה 5.7 לפעמים תקין. סידן תקין. קורטיזול תקין. אלקטרופוזה של חלבונים - גאמא גלובולין מעט גבוה, גלובולין אלפא1 מעט גבוה. Anca-pr3 חיובי, anca-mpo שלילי. ירדתי 6 קג בלי דיאטה, אבל ייתכן שזה בגלל שהתחלתי לאכול יותר בריא. אני נמצא במעקב של פנימאי בגלל החלבון הגבוה anca חיובי. הוא לא יודע להגיד ממה זה. אבקש את עזרתך. האם את יודעת ממה יכול להיות חלבון גבוה? האם anca חיובי בלי תסמינים נוספים מעיד על מחלה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא מדובר בבעיה אנדוקרינית, ולא ניתן לייעץ דרך הפורום. אני ממליצה על המשך מעקב רופא פנמי. בברכה, דר ילנה סיגל

04/06/2019 | 16:03 | מאת: מריאנה

סליחה שכחתי גם לציין :קשר הידוע שעבר FNA ונמצא שפיר ,רשום היום וואסקולרי מאוד במרכז ובשוליים.ללא שינוי מהותי ,ובפעמים קודמות רשום ווסקולרי בשוליים.?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן להחליט דרך הפורום על צורך בבירור נוסף. אני ממליצה לפנות לרופא המטפל שעוקב אחרך ויזם האולטרהסאונד. בברכה, דר ילנה סיגל

04/06/2019 | 11:01 | מאת: מריאנה

שלום ד"ר ילנה , אם תוכלי לענות לי ,כי תור שלנו לרופא רק בעוד חודש. אמא שלי בת 72 ,במעקב US צוואר שנתי כבר כמה שנים עקב קשריות בצד ימין (עברה FNA ב2015 שזה התגלה-שפיר)וציסטות מצד שמאל .היום בUS בצד ימין נראתה גם קשר לימפה מידות 12 מ"מ צורה:אובלית ליבה שומנית : כן וואסקולרי במרכז הסתיידויות : אין רופא שעשה את הבדיקה אמר שרק להמשיך מעקב.מה את חושבת?האם קשר נראה לך חשוד? המון תודה על העזרה. אנחנו בלחץ.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפי תיאור הבדיקה הקשר לא נראה חשוד. אך החלטה על מעקב ובירור ניתן לקבל אך ורק בפגישה עם המטופל ולאחר בדיקה גופנית. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום ד"ר, ברצוני לברר מהן ההמלצות לביצוע צפיפות עצם. בת 67, כל שנתיים מבצעת את הבדיקה ונאמר לי ע"י רופא המשפחה שבגילי עליי לעבור כל 5 שנים ולא שנתיים . אני נוטלת 250 מ"ג סידן ציטראט ליום ו- 2000 יחב"ל ויטמין D ליום (עקב מחסור בויטמין לפני 3 שנים. כיום הוא בנורמה). בבדיקת צפיפות עצם שבוצעה לפני שנתיים וחצי, ערכי T.Score של האגן השמאלי: -0.7. (תקין). ערכי T.Score של חוליות גב תחתון: 1.9. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפי הנתונים שסיפקת- צפיפות העצם שלך תקינה, ובמצב זה אין אידיקציה לביצוע בדיקת צפיפות עצפ בתדירות גבוה מפעם ב- 5 שנים. בברכה, דר ילנה סיגל