התייעצות דחופה וחשובה - בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

11/12/2023 | 01:46 | מאת: טל

שלום רב, שמי טל, מאובחנת עם פעילות יתר של בלוטת התריס - גרייבס - כבר 6 שנים בסיומו של סבב מתימאזול שני, לאחר שלפני כשנתיים לא הושגה רמיסיה. כעת אני כבר מאוזנת תקופה ארוכה, אולי שנתיים, ובחודשים האחרונים אף הגעתי למינון מאוד מאוד קטן - מתיבאסול 5 מ"ג פעמיים בשבוע, זה הכל. האנדוקרינולוגית שלי מבקשת לעצור כעת את הטיפול לחודשיים על מנת לראות מה קורה. שאלתי: האם זה לא מסוכן מדי? עד שכבר השגנו את האיזון, מדוע בכלל להפסיק את הכדורים, במינון כל כך קטן שאינו פוגע ואינו משפיע על התפקוד שלי? האם הסיכון שווה את זה, שבמהלך החודשיים הללו יכול להיווצר חוסר איזון משמעותי? תודה רבה.

שלום רב, המינון הוא בהכלת נמוך, וכן ניתן להפסיק התרופה ולראות האם הרמיסיה נמשכת. אפשר להפסיק לחודש ולא לחודשיים, ולעקוב. במידה ויתברר שהרמיסיה לא יציבה- ניתן לחזור לטיפול שוב, או להחליט על טיפול אחר לצורך ריפוי מלא (יוד רדיואקטיבי או ניתוח). במידה ואת לא מעונינת להפסיק זמנית הטיפול- אפשר לדון על זה אם הרופאה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס