Jardiance Duo בטיחות התרופה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

05/01/2024 | 12:33 | מאת: אביגיל

שלום בת 73 עם יתר לח"ד וסכרת. לפני תקופה שונה הטיפול במקום מטפורמין פעמיים ביום לJardiance Duo 12.5/1000 פעם ביום. בתחילת השימוש הקריאטנין עלה בצורה משמעותית, אך לאחר 2-3 חודשים ירד, אך לא לגמרי לערך שהיה לפני. לפני היה 1.4, כעת (לאחר הירידה מתחילת הטיפול) זה 1.5. כמובן שכל זה גם מתבטא בערכי GFR שירדו. האם היה מצופה שתהיה ירידה לערכים שהיו לפני או שהתרופה הזו יכולה להעלות קריאטנין גם באופן קבוע? האם העליה הקלה הזו מלמדת על החמרה או שזה משהו אחר? בכל מקרה יש ייתרון לשימוש בתרופה הזו אף שהיא העלתה את הקריאטנין ל 1.5? אציין שבדיקת שתן כללי תקין, יחס אלבומין קריאטנין בדם תקין. תודה

שלום רב, התרופה באופן כללי משפרת תפקוד כליתי. בהתחלה כן צפויה עליה בקריאטינין, אך בהמשך הוא יורד, ויורדת גם הפרשת חלבון בשתן. במידה והקריאטינין נשאר גבוה- יש להתייעץ עם רופא המטפל ולהחליט על המשך הטיפול. העליה בקריאטינין אצלך לא גדולה, ותתכן עוד ירידה. במידה ןאת סובלת את התרופה טוב, ויש השפעה חיובית שלה- רמות הסוכר, חלבון בשתן- היתי ממשיכה בטיפ]ול ועוקבל אחרי הערכים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס