אולטרסאונד בלוטת מגן

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

23/11/2023 | 00:26 | מאת: לין

שלום לך אתאר לך בפירוט ברשותך אשמח מאוד מאוד לדעתך 🙏🙏 בינואר 2023 לפני עשרה חודשים: בדיקת us אולטרסאונד צוואר : בלוטת המגן : איסטמוס בגודל לא מורחב מרקם אחיד, אונה ימנית בגודל לא מוגדלת מרקם מעט לא אחיד עם קשריות היפואקוגניות זעירות מפוזרות הגדולה באספקט לטרלי כ 4 מ"מ, אונה שמאלית בגודל לא מוגדלת מרקם מעט לא אחיד עם קשריות היפואקוגניות זעירות מפוזרות ווסקולריזציה רגילה של רקמת הבלוטה, בלוטות רוק : מצד ימין פרוטיס הדגמה תקינה, תת לסתית הדגמה תקינה, מצד שמאל פרוטיס הדגמה תקינה תת לסתית הדגמה תקינה, פארתיירואיד: לא הודגמו בלוטות פארתיירואיד מוגדלות דו צדדי רקמות רכות מצד שמאל הדגמה תקינה של הרקמות הרכות, לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות מצד ימין הדגמה תקינה של הרקמות הרכות, לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בדיקה us צוואר נובמבר 2023: נערכה סריקה מאזור הסינפיזיס מנטי ועד לפוסה היוגולרית, צוואר קדמי נראה חופשי, הסטרוקטורות שמורות בקו האמצע. בלוטת המגן: איסטמוס ברוחב תקין 0.19 ס"מ מרקם אחיד גבולות שמורים אונה ימנית: רוחב 1.3 סמ, גובה 1.41 סמ, עומק 1.24 סמ, איננה מוגדלת, הודגמה קשרית הטרוגנית בקוטר 0.35 ס"מ, הקשרית איננה היפרווסולרית בביצוע בדיקת דופלר צבע. גבולות האונה שמורים. בסמוך לאונה כלי הדם הגדולים פתוחים. שרירים תקינים. רקמה תת עורית חופשית. בצוואר ימין: אין בלוטות לימפה מוגדלות לאורך הצוואר. אונה שמאלית רוחב 1.39 סמ, גובה 1.1 סמ, עומק 1.15 סמ , איננה מוגדלת מרקמה אחיד. גבולות האונה שמורים. בסמוך לאונה כלי הדם הגדולים פתוחים.רקמה תת עורית חופשית. בצוואר שמאל: אין בלוטות לימפה מוגדלות לאורך הצוואר. לסיכום: הודגמה קשרית קטנה ובודדת באונה הימנית של בלוטת המגן TIRADS 2 בדיקת TSH תקינה לגמרי 4, אשמח מאוד לדעה שלך.. טיפה לחוצה בגלל ההבדל בבדיקות מלפני עשרה חודשים ועכשיו🙏🙏🙏 יכול להיות שלפי הבדיקות יש השימוטו?

שלום רב, יתכן ויש מחלת השימוטו. אם בדיקות הורמוני תירואיד תקינות- אין צורך בטיפול. אם לא תקינות- אפשר לתקנם בעזרת הטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס