הזרקה מקומית של סטרואידים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

28/02/2024 | 14:15 | מאת: רונית

שלום מבוגרת עם רקע של יתר לח"ד וסכרת, וירידה בתפקוד כלייתי סובלת מאוסטאוארטריטיס בשתי הברכיים. אחת מאפשרויות הטיפול זה הזרקות לברכיים, יש הזרקה של חומצה היאולורונית או זריקה של סטרואידים. האורטופד חושב שבגלל שהשחיקה במצב מתקדם אז הזרקה של חומצה היאלורונית לא תהיה יעילה, ועדיף הזרקות של סטרואידים, וציין שזה יכול להעלות זמנית את הסוכר ולחץ הדם. הסכרת מאוזנת, לחץ הדם לא כ"כ. 1. מבחינת הכליות יש בעיה עם הזרקות של סטרואידים? 2. מבחינת הסוכר, האם יש בעיה או שמדובר בעליה קלה זמנית שאינה בעלת משמעות? 3. מבחינת לחץ הדם מה ההשפעה של הזרקה מקומית? האם יש סיכון משמעותי? תודה

שלום רב, א. אוסטיאוארטרוזיס בבירכיים היא בעיה אורתופדית ולא אנדוקרינית. לכן יש לפנות עם השאלות בנושא זה לפורום מתאים. ב. באופן כללי- סוכרת מויתר ל.ד. לא מהווים הורעת נגד הזרקת סטירואידים לברכיים, אך יכולה להיות עליה ברמות הסוכר ול.ד. לפרק זמן. בברכה, דר ינלה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס