אוסטואופורוזיס ושברים בחוליות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

11/03/2024 | 03:20 | מאת: אנה

שלום אמי בת 82 אובחנה עם אוסטאופורוזיס מגיל 40 כששברה חוליה. טופלה בעבר עי פוסלאן ופורטאו וכבר עשורים שאינה מטופלת. מרותקת בית לא סיעודית אבל גבולית. צלולה. מזה שבוע סובלת מכאבי תופת בגב, לא יכולה לשכב, רק לשבת וככה נרדמת. בוצעה בדיקת pth תוצאה 140 סובחת מכאבי בטן קשים ועצירויות וחוסר תיאבון לכן מתקשה לצרוך סידן 1. מה עוזר לכאבים מלבד אופטלגין? זה נורא נוצרו לה בצקות ברגליים מהשינה על הכסא וזה רק מסתבך. היא לא יכוחה ללכת למרפאת כאב או למרפאת עצם כאמור חלשה הליכון מרותקת בית. 2. בעבר קיבלה מינונים ענקיים של ויטמין די, מה המינון המירבי המיידי שיכולה לקחת לויטמין די כדי לאזן את ה pth? 3. מה ניתן כרגע לעשות כדי לעזור לה? תודה רבה

שלום רב, . מה עוזר לכאבים מלבד אופטלגין? - צריך לדעת קודם מה הסיבה לכאבים. יש לעשות צילומי רנטגן או CT ולהחליט מה הסיבה לכאבים. באופן כללי- רופא אורתופדי או רופא משפחה יכולים לרשום תרופות חזקות יותר לשיכוך הכאב. ואם ישנם שברי דחיסה בחוליות- אפשר לפנות לאורתופד ולשקול טיפול ניתוחי מסוים- לפי החלטה על אורתופד. 2. ה PTH עולה לא רק עקב ויטמין D נמוך. נא לפנות לרופא, לעשות בדיקות, ולהבין האם יש סיבות אחרות לעליה ב PTי, וגם מה הרמה של ויטמין D. מינון התוסף תלוי ברמה של הויטמין. 3.- כל המה שכתוב מעלה. וכמובן לאחר בירור יש צורך בטיפול נגד אוסטיאופורוזיס שהופסק לפני שנים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס