בדיקות סיטיאקס ואנ1אנפי אנדו

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

22/11/2023 | 19:03 | מאת: א

שלום דר בת 52 בבדיקות ctx נמצא 986 ו-n1np נמצא 109. בדף התוצאו שתיהן בטווח הנורמה נעשה בשיבא. ממה שאני קוראת באינטרנט ומה שאמרה האנדו לפני הבדיקה שמעל 300 זה לא טוב.מבקשת לדעת מה אומרות התוצאות שלי כי אני רואה שיש לי 986 שזה בהמון מ 300 ומצד שני זה בטווחים בדף התוצאות

24/11/2023 | 21:43 | מאת: א

מוסיפה כי לא התחלתי שום טיפול לאוסוופורוזיס.ביצעתי פעמיים צפיפות עצם היות והראשונה לא נראתה לי אמינה ונמצאתי בשתיהן עם אוסתופורוזיס אבל היו הבדלים במספרים.מאד דואגת לנוכח המס הגבוה של סיטיאקס ו הבדיקה השניה למרות שלא ברור איך הם כן בטווח הנורמה כאילו בתוצאות בדף.תור רופא רחוק .מבקשת מענה .

24/11/2023 | 21:51 | מאת: א

סליחה דר ועוד נתון לפני שנתיים בגיל 50 הפסיק כבר המחזור.

שלום רב, הערך של ה CTX הוא מוגבר.הסיבות לכךיכולות להיות שונות- שבר בעבר הלא רחוק, השתחלת שיניים (קידוח עצם), טיפולי בתרופות לבנית עצם, וכמובן גם פירוק מהיר של העצם עקב אוסטיאופורוזיס. לכן גישה לתוצאה זו יכולה להיות שונה, בהתאם לסיבה. נא לפנות לרופא המטפל. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, ראי תשובה מהיום. בברכה, ילנה סיגל

26/11/2023 | 13:01 | מאת: א

דר אני מאד מבקשת היות ותור רחוק ולא ניתן להקדימו מבקשת ממך תשובה לגבי מה שרשמת טיפול שיניים לא נעשה בשנה האחרונה.טיפול לאוסצופורוזיס לא התחלתי לקבל כי ניתנו לי 2 הבדיקות הללו לאחר צפיפות עצם שיצאו בה באחת תוצאות סביב 3.5 ואחת סביב 3.בת 52 כבר אז נבהלתי.עשיתי 2 כי חשדתי באחת כלא אמינה. דבר נוסף היה לי סדק בצלע ממכה חזקה במרץ 22 האםייתכן שבגלל זה הערך הגבוה??או שעבר כבר זמו וזה לא מזה?מה לגבי ה פיאנפי1?? האם תקין או לא?והאם יש חשד למחלות לא טובות בעקבות מס כזה??האם אני בסכנה וצריכה ללכת לאנדו באופן פרטי כבר עכשיו בגלל מצב מסוכן כי התור עוד חודש וחצי לאנדו שלי. גם פרטי זה זמן.מאד בלחץ וממתינה לתשובותייך. דבר נוסף למה בדף התוצאות יש נורמות וההערכים בטווח אם זה מוגבר כפי שאמרת?האם כדור לקסין פורטה טבעי ייתכן שיש בו ביוטין והעלה את המדד?בעבר הבנתי מהמפעל שיש בו נחושת הןם מאד קשי8 ולא יענו לי שוב לקחתי אותו 4 ימים לפני הבדיקה כדור 1 נגד עצירות. אכלתי גם 4 ימים לפני כמה ימיםאבוקדו שאולי העלה מדד??אודה לתשובתך מאד בלחץ.זה מס ש מה עושים איתו בעצם מה החלטות אנדו במצב כזה?נתנה חי בדיקות דם ושתן איסוף לא עשיתי עדיין. נכון לעכשיו עם מס כזה מה עושין ??זה סימן למחלות או גידולים בטוח??

26/11/2023 | 13:04 | מאת: א

עוד דבר דר אני לוקחת 9 שנים כדור פמוטידין בגלל חומציות וכמו רפלוקס כמובן ללא הקאות.כל יום פעמיים של 20 מג.וכדור אלתריפתן תרימה נגד מגרנה רק בעת התקף כמובן. הם גורם למצב הזה??

שלום רב. כפי שכתבתי לך וכפי שסיכמנו בשיחה טלפונית לאחר מכך- לא ניתן לדון בטיפול פרטני דרך הפורום, ויש לפנות לרופא המטפל, שיתייחס לכל הבדיקות שנעשו, סיפור אישי ומשפחתי, ויחליט על אפשרויות טיפוליות. טיפול באוסטיאופורוזיס הוא לא דחוף, והמתנה של מספר שבועות עד לפגישה עם רופא לא תגרום לך נזק. לגבי פמוטידין ותרופות אחרות ממשפחה זו- הן עלולות להחמיר מצב העצם, אך עם המטופל חייב לקבל אותן- אז צריך להמשיך בטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל

29/11/2023 | 14:52 | מאת: א

דר ברור לי וגם לא שאלתי לגבי טיפול במצבי לא פה ולא בשיחה .הלחץ הוא לא על לקבל טיפול מרופאתי אלא לקבל מענה על תוצאות הבדיקות האלו והעובדה שהם גבוהות מאד מפחידים אותי וזה מה שרציתי ממך. לגבי פמוטידין יודעת שזה לא טוב אבל הגסטרו אומר שהם הכי פחות מזיקות מבין כל סותרי החומצה.האם יש משהו אחר שאפשר לקחת לחומציות שלא יזיק לי??ושוב שואלת מלבד גידולים האם לפי מספרים כאלו יש חשד למחלות קשות אחרות שגורמות בגיל 52 לפירוק כזה??יש לי 2.9 בשדרה ו3.5 בירכיים בצפיפות בנוסף למספרים של הבדיקות הנל.

שלום רב, א. לגבי פמוטידין ותרופות דומות- במידה ואת חייבת לקבל את התרופה- תמשיכי לקבלה. נכון, תרופות אלו לא משפיעות טוב לעצם, אבל אם המטופל חייב אותה- הוא ממשיך לקחת אותה. ב. מדדי שחלוף מראים על קצב שחלוף העצם, והם עולים בנשים בגיל לאחר הפסקת מחזור, כתבתי לך שיש מספר סיבות לעליה ברמות מדדים אלו מעל הרמות התקינות להגיל הצעיר. ואני שוב אומרת לך, שאים אף סיבה שכתבתי לך- לא רלווטית- תתכן עליה כתוצאה מהגעתך לגיל מנופאוזה והתפתחות אוסטיאופורוזיס או אוסטיאופניה פוסמנופאוזלית על רקע זה. טיפולים תרופתיים לאורסטיאופורוזיס יודעים לעקב את פירוק העצם ולעצור ירידה בצפיפות עצם. החלטה על הטיפול חייבת להתבצע אך ורק בפגישה עם הרופא. בפורום אין לי אפשרות לראות כל ההיסטוריה הרפואית שלך, ומה שנראה לי על סמך הנתונים שמסרת- שמדובה בסיבה זאת. אך רופא המטפל יעבור איתך על כל הסיבות האפשריות שוב, ויקבע טיפול מתאים. בברכה, דר ילנה סיגל

10/12/2023 | 12:56 | מאת: א

תודה על כל מענה דר. יש לי לבצע בדיקות איסוף שתן 24 חלק עם חומר חלק בלי.סידן זרחן קרטינין קורטיסול גונס בנס פרוטיין. ובדיקות דם סידן קרטנין פרולקטין lh fsh. ההסברים לקויים מאד של האחיות.האם צריך לשמור בקירור ואם כן איזה מיכל עם חומר או בלי? האם אסור לי לאכול דברים מסויימים?האם חייב צום למשהו? אני בכללית.

שלום רב. אני כבד עניתי לך מספר פעמים, שאם אין סיבה אחרת המסבירה ערך ה CTX- יתכן ומדובר בפירוק העצם על רקע אוסטיאופורוזיס, הרי זאת מחלה שגורמת לפירוק עצם. במידה ואובן לך אוסטיאופורוזיס- יש להתחיל טיפול למניעת שברים, וערך ה CTX רק מדגיש את זה ומוסיף להחלטה זו משקל. אנחנו שואפים ל ערקי CTX בשליש הנמוך של הטווח הפרימנופאוזלי, וזה בערך 0.25 נג/מל. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס