צפיפות עצם באיזה גיל?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

28/02/2024 | 13:51 | מאת: לילך

שלום בת 60 יש סוכרת עם עודף משקל תפקודי כבד מעט מוגברים תפקודי כליה השתנו לרעה מחזור היה עד גיל מאוחר בדיקת דם סידן 10.2 ויטמין די 28 האם צריכה לבקש מרופא משפחה הפנייה לצפיפות עצם, לפי מה מחליט הרופא אם לתת הפניהלצפיפות עצם, תודה

שלום רב כן, כדאי לבצע בדיקת צפיפות עצם . הבדיקה בסל מגיל 60, וסוכרת מעלה סיכון לשברים. לגבי משק סידן- התוצאה בגבול עליון של הנורמה, בדיקה אחת לא מספקת להערכת מצב, נא לבצע בדיקות סידן, זרחן, אלבומין, קריאטינין, PTH, פוספטזה בסיסית, ואז הרופא יוכל להחליט על צורך בהמשך בירור. לגבי ויט די: 25 ng/ml הוא ערך טוב, ו 25 nmol/l הוא ערך נמוך ודורש תיקון. באיזה יחידות נמדדי ויט D שלך? בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס