אימוראן ונוגדנים לאחר 2 חיסונים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

23/02/2021 | 13:59 | מאת: מלי

שלום, סובלת מקוליטיס כיבית ונוטלת 100 מ"ג אימוראן ליום, כ-4 שבועות לאחר חיסון שני , בבדיקה סרולוגית לנוגדנים התשובה היא : כ-1156 יחידות, שמעתי שאנשים בריאים מקבלים תוצאות של - 20000 ו30000 אלף, האם הכמות שקיבלתי מספיקה כדי להגן עלי? האם האימוראן יכול "להוריד" רמת נוגדנים קיימת? תודה

שלום רב אין המלצה לקחת בדיקות סרולוגיות לטיטר נוגדנים לאחר חיסון באופן שגרתי. עדיין לא ברור מה משמעות טיטר הנוגדנים וכמה ואם בכלל צריך להיות טיטר חיובי על מנת לתת הגנה. בהקשר לטיפולים אימונומודולטורים- בימים אלו נערך מחקר רב מרכזי בארץ אשר בוחן יעילות החיסון בקרב חולים במחלות מעי דלקתיות המטופלים בתרופות השונות. מאמינה שבחודשים הקרובים נשמע מסקנות ראשוניות בנושא החשוב שהעלית. תרגישי טוב ד״ר שניר

24/02/2021 | 14:06 | מאת: מלי

תודה רבה, אשמח לשמוע על תוצאות המחקר,

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס