ויטמין

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

11/03/2021 | 09:32 | מאת: מאור

שלום, אני בן 20, אבא שלי חולה צליאק. במהלך השנים עשיתי מספר בדיקות דם לצליאק שיצאו תקינות. לפני שלוש שנים בעקבות שלשולים גם עשיתי גסטרוסקופיה עם ביופסיות שיצאה תקינה. גם קולונוסקופיה לשלילת קרוהן. אובחנתי עם מעי רגיש ואני לא סובל עכשיו מתסמינים. בחצי שנה אחרונה ערכי חומצה פולית מעט נמוכים וגם ויטמין די גבולי למרות שאני לוקח כל יום 2000 יחבל כבר שנה ולכן זה לא הגיוני. ברזל תקין, פריטין לפני שנה היה נמוך ולאחר לקיחת ברזל עלה. נראה שיש קצת תת ספיגה. חזרתי על בדיקת דם שיצאה שלילית. האם לדעתך יש חשד לצליאק? שמצדיק גסטרוסקופיה? האם יש מחלות אחרות שיכולות לגרום לתת ספיגה ויש איך לבדוק אותן? מקבל יוטירוקס בלוטה מאוזנת

11/03/2021 | 09:32 | מאת: מאור

תזונה בסדר

שלום רב כאשר יש סיפור משפחתי של צליאק הסיכון לצליאק הוא גבוה יותר. בנוכחות סרולוגיה שלילית חשוב לוודא שרמת IgA (אחד מסוגי הנוגדנים בגוף) היא תקינה, אחרת הבדיקה הסרולוגיה הרגילה לצליאק אינה אבחנתית. אפשרויות נוספות הן מחלה דלקתית של המעי, שגשוג יתר של חיידקי המעי (ניתן לאבחן על ידי תבחיני נשיפה) ועוד סיבות רבות. להערכתי כדאי להתייעץ עם דיאטנית ולראות שאכן התזונה מאוזנת. להשלים קלפרוטקטין (בדיקת צואה) בשאלה של תהליך דלקתי שלא אובחן, ולשקול במידת הצורך גסטרוסקופיה חוזרת עם ביופסיות. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס