ניתוח סיגמואיד מוצר ולא דלקתי

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

24/05/2021 | 23:16 | מאת: מזל55

בת56 עם מחלת קרון רבת שנים עם היצרות 20 סמ מפי הטבעת . אחרי שנים שהומלץ לי על ניתוח כריתה של הסיגמואיד כדי להימנע ממאירות הוסבר לי שאזור ההשקה בעייתי ועלול להיות זיהום , דימום אחרי הניתוח ולפעמים נחוץ ניתוח חוזר עם סטומה . כמו כן נאמר לי שיש סבירות גבוהה לעבור מלאפ לפתוח . האם הסיכונים האלה כל כך שכיחים גם כאשר המנתח עם ניסיון ? במה זה תלוי ? האם הסיכוי לעבור את זה בשלום טוב יותר בבית חולים פרטי ?

שלום רב לכל ניתוח מעי המצריך השקה קיימים הסיכונים שתארת ועל המנתח לציין בפניך כל אחד מהסיכונים מכיון שאת צריכה להיות מודעת להשלכות. עם זאת, הסיכון לסיבוכים הללו הינו נמוך בניתוח מתוכנן שמבוצע בתנאים מבוקרים ועל ידי מנתח מנוסה. כמובן שישנם גורמי סיכון לסיבוכים מסוימים- כגון ניתוח בטן קודם שלעיתים לא מאפשר לבצע ניתוח לפרוסקופי בשל הדבקויות וגישה קשה ויש צורך לעבור לניתוח פתוח. צריך להיות מוכנים לכל האפשרויות אך לרוב הסיכונים הם נמוכים (אחוזים בודדים) בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס