קולונוסקופיה \ גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

02/04/2021 | 15:10 | מאת: מיכאל

שלום, מתנצל מראש על כך שהשאלה לא לגמרי בנושא הפרום, פשוט לא מצאתי פורום קרוב יותר לנושא השאלה. אני בן 37 בריא באופן כללי. הופניתי לבדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה ואני מודאג מהאפשרות שאתעורר תוך כדי הבדיקה כי הטשטוש לא יהיה עמוק מספיק. אני מעוניין להקטין ככל הניתן את האפשרות שאתעורר עם עצם זר בגרוני. רציתי לשאול: 1. עד כמה חזרה להכרה במהלך בדיקה כזאת היא דבר נפוץ? 2. הם יש דרך להקטין את הסיכוי לכך? 3. האם יש חומרי טשטוש מסוימים אשר יכולים להקטין את הסיכוי להתעורר תוך כדי? המון המון תודה על העזרה! מיכאל.

שלום רוב המכונים היום נותנים טשטוש אשר מבוסס על תרופה בשם פרופופול אשר מביאה לטשטוש עמוק ולכן הסיכוי להתעורר תוך כדי הבדיקה הוא מאוד קטן. תוכל לברר אם במכון בו אתה הולך לבצע את הפעולה משתמשים בחומר טשטוש זה בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס