שאלה לגבי מעי, כבד שומני ובדיקות

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

06/06/2021 | 07:56 | מאת: אוהד

שלום, אני בן 32, סובל כבר שנתיים ממעי רגיז, לוקח כדור פרוביוטיקה אחד ביום עם האוכל, בממוצע פעם בחודש לוקח 2-3 כדורי סטופיד בעקבות המעי הרגיז. בנוסף לוקח כבר 3 שנים כדורים נוגדי דכאון וחרדה וכדורי שינה. אין לי מחלות רקע, עודף משקל קל (bmi 26) אציין שלפני שנתיים הייתי אצל רופא גסטרו אשר אבחן לאחר בדיקות מקיפות (בדיקות דם וצואה) שאני סובל ממעי רגיז. בנוסף עשיתי פעמיים בדיקות אולטרסאונד לכבד ולכליות שיצאו תקינות (בשנת 2018 ושנת 2019) אך צויין שיש לי כבד שומני באופן קיצוני. אשמח לדעת האם לאור הדברים הנ״ל מומלץ לעשות שוב בדיקת צואה (יש לי את אותם תסמינים כמו שהיו לי לפני שנתיים) , ואילו בדיקות דם מומלץ לעשות . האם חשוב לעשות את כל הבדיקות דם הללו (בנוסף לבדיקות דם השגרתיות): אנזימים: CPK LDH תפקודי כליות ומדדי חלבון: Uric Acid egfr תפקודי כבד: Ast GGT מדדי דלקת: Esr בלוטת התריס: T3, t4, pth Anti tpo Anti thyroglobulin בלוטת האדרנל: קורטיזול Dhea אלקטרוליטים ומינרלים: נתרן, אשלגן, מגנזיום, סידן, זרחן הורמונים: טסטוסטרון

שלום רב במידה וסימפטומים נמשכים הייתי חוזרת על הבירור אחת לכמה זמן. אם לא בצעת בדיקות מקיפות מזה שנתיים יש מקום לחזור על בדיקות כלליות כולל מדדי דלקת, המדדים שציינת, מדדים תזונתיים (משק ברזל רמות ויטמינים) בדיקת דם לשלילת צליאק, בדיקות צואה כולל בדיקת צואה לקלפרוטקטין, ולחזור במידת הצורך לרופא גסטרו מטפל תרגיש טוב ד״ר שניר

09/06/2021 | 16:24 | מאת: אוהד

הי, תודה על התגובה. במידה ועשיתי בדיקת דם לשלילת צליאק לפני שנתיים, יש צורך לבצע שוב את הבדיקה? ואיזה מדדי דלקת צריך לבקש בבדיקות דם? תודה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס