טיפול בבודיסון - שאלה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

17/04/2021 | 21:12 | מאת: אנונימית

שלום רב, לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה ולקיחת ביופסיות הודיעו לי שקיימת מחלה אוטואימונית שתוקפת את מערכת העיכול. ירדתי במשקל כ20 קילו בשנתיים האחרונות, הוצע לי טיפוצ בסטרואידים אך חששתי, והוצע טיפול חליפי של בודיסון, אני לוקחת 3 פעמים ביום 3 מג כשבועיים. בחודשיים האחרונים סבלתי משלשולים, וחלפו בהדרגה, עד שכיום כבר 10 ימים אני סובלת מעצירות ללא יציאות. האם יש קשר בין זה לבודיסון? מה עליי לעשות? כבר לא יכולה לאכול כי הבטן מלאה ולא מתרוקנת. כמו כן הרגליים שלי מאוד חלשות שוקלת כ38 קג ואני לא יכולה כמעט לעמוד וללכת

שלום רב בודזון הוא סוג של סטרואיד שעובד בעיקר מקומית במערכת העיכול, כך שקרוב לוודאי הטיפול שאת מקבלת משפיע לטובה על הדלקת שנצפתה במעי. שלשול הוא פעמים רבות ביטוי של דלקת פעילה במעי והתמצקות היציאות מעיד על שיפור של הדלקת. במידה והעצירות כה ממושכת ממליצה שתקחי מרככי צואה ותהיי בקשר עם רופא גסטרו מטפל. אין בידי אינפורמציה לגבי פיזור הדלקת במעי והאם יש עדות לסיבוכים מבניים במעי כדוגמת הצרות במעי אשר יכולים לתרום לעצירות שאת מתארת. במקביל את זקוקה לליווי דיאטנית ולהעשרה תזונתית המתאימה למצבך בשל הירידה המשמעותית במשקל. מציעה שתפני בהקדם לרופא המטפל להמשך התייעצות וטיפול תרגישי טוב ד״ר שניר

27/04/2021 | 21:55 | מאת: אנונימית

לאחר שימוש בחוקנים הגעתי למצב של שלשולים בלתי פוסקים, יותר מ10 פעמים ביום, בנוסף הרגליים והגוף כולו נחלשו עוד יותר. מה לעשות?

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס