עצירות כרונית וקושי להתרוקן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

09/06/2021 | 00:33 | מאת: סמי

חולה כרון מעל 15 שנים עם היצרות ידועה באזור הסיגמואיד וקרוב יותר לחלחולת . למרות ההיצרות ניתן לעבור אותה בבדיקת קולונו קצרה ולפעמים ניתן לעבור די בקושי . מידי חודש יש עצירות קשה מלווה ביציאות נוזליות . לפעמים אחרי עצירות קשה יוצאים צואה קשה עם ריר בצורת כדורים או אליפלסות ולפעמים כמו גללים של עזים. יש לי גם פגיעה בע"ש שמשפיעות על העצבוב ל ר.אגן . אני חושש מהתנקבות המעי . השאלה שלי : האם ניתוח לכריתת האזור הצר בסיגמואיד יפתור את בעית ההתרוקנות והעצירות והאם זה שווה את סיבוכים בניתוח ? מה שאני בעצם שואל האם יש וודאות שאיכות החיים שלי תשתפר ? הציעו לי בעבר גם הרחבה עם בלון . אציין שעברתי כבר ניתוח בבטן לניקוז מורסה.

שלום רב כפי שאתה מתאר יתכן וקשיי ההתרוקנות אצלך נובעים ממספר גורמים ולא רק משנית להצרות המכנית במעי. ממליצה לך למצות טיפול שמרני לפני שאתה פונה לפתרון ניתוחי- לשמור על יציאות רכות ולא מאומצות על ידי שינויים תזונתיים או על ידי שימוש במרככי תורה באופן קבוע. יתכן וזה ישפר את מצבך משמעותית, ולא תזדקק להתערבות נוספת. אופציה של הרחבה אנדוסקופית במידה ומתאפשרת שווה נסיון לפני החלטה על ניתוח, ותוכל לתת לך הקלה או לדחות התערבות ניתוחית. מאוד חשוב להבין מה גובה ההצרות ומה מצב המעי מעל ומתחת להצרות על מנת לדעת האם ניתן להסיר רק את המקטע המוצר או ששאר המעי הגס גם חולה ואז יש מקום לשקול אופציות כירורגיות אחרות. מציעה לך לדון בכל האפשרויות עם רופא גסטרו מטפל ובמידת הצורך עם כירורג קולורקטלי. בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס