קרוהנ'ססססססססססססססס

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

09/06/2021 | 23:27 | מאת: אבי

מניסיון שלך , האם כריתה של it תוריד את הדלקת? אני כרגע על אינטביו ,,,,קלפרוטקטין 580 . c.r.p 0.5 . יציאה אחת ליום בממוצע . יש קצת כאבים אחרי אכילה ( ש רעשים כחצי שעה אחרי אכילה). האם המוצא היחיד זה ניתוח או שאפשר לחיות עם המצב . האם יש רופאים שממליצים על המשך טיפול ביולוגי אחרי ניתוח ? איך זה ששומעים רעשים במע' העיכול אחרי ארוחה קטנה הרי לוקח זמו עד שהמזון יוצא מהקיבה ויורד למ.דק.

שלום אבי אין לי מספיק פרטים ואיני מכירה אותך על מנת להעריך האם הפתרון היחיד עבורך הוא ניתוחי. ממה שאתה מתאר נשמע שישנה הצרות באיזור המעי הדק הסופי, אשר גורמת לכאבים לאחר ארוחות ורעשים בבטן על רקע פריסטלטיקה (תנועתיות) מוגברת והרחבה של לולאות המעי מעל איזור ההצרות. במידה ואכן מדובר בהצרות יש לבצע שינויים תזונתיים בהנחיית דיאטנית ולהפחית את כמות הסיבים על מנת להפחית תסמינים. במקביל חשוב לראות האם הטיפול האנטי דלקתי שאתה מקבל יעיל עבורך. במידה והאופציות השמרניות מוצו ואין הטבה ואף החמרה במצב יש מקום לשקול ניתוח. ההחלטה לחדש/להמשיך טיפול ביולוגי לאחר ניתוח תלויה במשתנים רבים ויש לדון בנושא עם רופא גסטרו מטפל. בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס