לפני ניתוח מעי גס תת שלמה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

26/05/2021 | 15:28 | מאת: ניר

אני בן 77 ולפני ניתוח . ההוראות לפני הניתוח כוללות 2 חוקנים כשעתיים לפני הניתוח . איזה חוקנים מומלצים? הבנתי שפליט אנמה פחות מומלץ כי היא מכיל סודיום ופוספטים ועלול לגרות את המעי ולהזיק לכליות . האם החוקנים אמורים לנקות את כל המעי גס או רק הרקטום והמעי העקום? האם נוכחות צואה שנשארת ברקטום לפני ניתוח עלולה להזיק? מה דעתך?

שלום רב חוקנים בטוחים לשימוש הינם חוקני easy go בנפח של 180 מ״ל. תוכל להשתמש בהם לפני הניתוח. המטרה היא לנקות את החלק התחתון של המעי הגס- הרקטום והסיגמואיד. קרוב לודאי בשל הצורך לבצע השקה באיזור. בהצלחה! ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס