כריתת מ"ג ללא חלחולת

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

24/05/2021 | 04:15 | מאת: יונה

אני פני ניתוח כ. מעי גס ב2 פרוצדורות . אני חוששת מכאבים אבל גם מהסיכונים שבניתוח כמו זיהום , דליפה בחיבור , ועוד. אני סובלת שנים מקוליטיס ומטופלת באידוי קנאביס . האם להפסיק קנאביס לפני הניתוח?האם אחרי הניתוח אפשרי? אני לא ממש שלמה עם הניתוח למרות שהתייעצתי עם רופא בכיר עם ניסיון רב שעובד בשר"פ ומנתח שם בשעות הערב .עולה השאלה איך הוא יכול לתפקד אחרי יום עבודה בבית חולים ציבורי ולתפקד בניתוח כזה רציני במיוחד שהניתוח אורך 4 ש' . אני ממש חוששת מסיבוכים כמו סטומה , הידבקויות , דליפה בנקודות החיבור , קריש דם ואני אוטוטו בת 60 . המנתח אמר שאין צורך בחוקנים לפני ניתוח וזה נראה מתכון לזיהום .

שלום רב החששות שלך מובנים וטבעיים. אם יש לך שאלות או ספקות חשוב שתעלי את הנושאים הללו בפני הרופאים המטפלים- רופא הגסטרו והכירורג שמטפלים בך על מנת שיוכלו להפיג את חששותיך כמה שניתן. אין צורך להפסיק טיפול בקנביס לפני הניתוח, אם כי לאחר ניתוח בזמן האשפוז קרוב לוודאי שלא תוכלי להשתמש, כמו כן לא רצוי על מנת שלא למסך סימפטומים שיש צורך להעריכם על ידי הצוות המטפל. בהצלחה, ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס