ניתוח ותרופות ביולוגיות קרון

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

07/06/2021 | 01:36 | מאת: י. קפלנסקי

עברתי ניתוח לכריתת סוף המעי הדק .יש עדיין כאבים ,בחילות , יציאה אחת קטנה . טופלתי כבר שנים בהומירה . אני 5 ימים אחרי הניתוח ולפי היומן אני צריכה לקבל עוד 5 ימים . האם צריך לקבל אישור מגסטרו / כירורג ? מה מקובל בד"כ?

שלום רב ההחלטה לגבי חידוש או התחלת טיפול ביולוגי לאחר ניתוח נמצאת בידי רופא גסטרו מטפל. לרוב מחכים להחלמה על מנת לראות שאין סיבוכים לאחר ניתוח, לרוב 2-3 שבועות (במידה ומדובר בהמשך טיפול וחשוב לשמור על רצף טיפולי) או כחודש וחצי-חודשיים לאחר ניתוח (במידה ומדובר בטיפול חדש) ולאחר אישור כירורגי מחדשים טיפול. בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס