חיסון לאחר הפלה ותכנון להיכנס שוב להריון

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

19/02/2021 | 10:11 | מאת: הילה

בוקר טוב, אני חולה בקוליטיס,לאחר הפלה בשבוע 19, אני מתכננת עכשיו לנסות שוב להיכנס להריון. רופאת הגסטרן המליצה לקבל את החיסון לפני. אני חוששת בגלל התופעה שבנות דיווחו על דימומים והקדמת מחזןר, זה אומר שהחיסון משפיע בצורה כלשהי על הרחם או על ההורמונים...אני מאוד חוששת שיפגע בניסיונות להיכנס להריון או יעקב אותם. מה ההמלצה במצב כזה?

שלום רב לנושא תזמון החיסון ביחס לכניסה להריון ממליצה לך להתייעץ עם רופא הנשים. עד כמה שידוע לי אין קשר בין החיסון להשפעות הורמונליות. כמו כן אין מניעה לקחת את החיסון בהריון ואף מומלץ לאור התחלואה הגבוהה ומספר מקרים קשים בהריון. מטבע הדברים במידה וההריון מתוכנן עדיף שתהיי מחוסנת לפני ההריון במידה וניתן. בהצלחה ותרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס