האם יש מניעה לעשות דיאטה לחולה קוליטיס

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

18/04/2021 | 11:28 | מאת: תומר

שלום, לפני כחצי שנה הובחנתי בקוליטיס ואני מקבל 4 גר' רפאסל ליום. המחלה ברמיסיה. האם יש מניעה מבחינת המחלה, לקיים דיאטה של צום לסירוגין הידועה גם בשם 16/8 שמשמעותה בעצם דילוג על ארוחת בוקר ואכילה ראשונה באיזור הצהריים. כשיתר היום עד הערב האכילה היא רגילה, ללא מגבלות. האם צום כזה של 16 שעות ביממה יכול להפשיע על מהלך המחלה? תודה רבה

שלום רב לא ידועה מניעה מקיום צום לסירוגין כפי שאתה מציין. חשוב להקפיד על אכילה בריאה בשעות בהן אתה אמור לאכול, להמנע ממזון מתועש, להרבות באכילת סיבים, שתייה מרובה בשעות בהן אתה לא אוכל ובכלל בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס