אנמיה עם קרוהן ועירויי ברזל

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

09/05/2021 | 01:54 | מאת: שירי

שלום, עקב הקרוהן יש לי אנמיה. קיבלתי עירוי וונופר לפני 5 שנים כמה פעמים והכל היה בסדר. הפעם קיבלתי ושעה וחצי אחרי הסיום כבר בבית החום עלה לי ל 39, כולי הייתי לבנה והיו צמרמורוצת. כעבור 8 שעות החום חזר לנורמה. המטולוגית אמרה שאני אלרגית לעירוי(יש גם אסתמה קשה מאוזנת, אלרגיה לאבק ואורטקיריה כל יום עם 4 אריוס). רופא אלרגיה אמר שחום זאת לא אלרגיה והוא לוקח את הנושא מאוד בכלילות לעומת ההמטולוגית ורופאת המשפחה שלי. עליי להמשיך ולעשות הפעם עירוי שונה- פרינג'קט ולנסות אותו בתקווה שלא יהיה שוק אנפילקטי. רופא האלרגיה אמר פשוט לגשת לעירוי החדש בלי שום הכנה. ההמטולוגית אמרה לעשות הכנה של עירוי פנרג'ן, עירוי 100 מ"ג הדירוקורט ו2 אקמול. האם כדאי במקרה כמו שלי דווקא לא להקשיב לרופא האלרגיה ולהקשיב להמטולוגית? והאם ה 4 אריוס שאני לוקחת ביום יוכלו להחליף את עירוי הפנרג'ן? תודה מראש

שלום רב תגובות אלרגיות לעירויי ברזל הן נדירות מאוד עם התכשירים אשר נמצאים בשימוש כיום. עליית חום, כאבי שרירים, כאבי גב או חזה עלולים להגרם כתוצאה מקבלת עירוי ברזל אך לרוב לא נחשבים כתגובה אלרגית אלא כתגובה שאינה על רקע אלרגי. בשל הרקע האלרגי שלך, רצוי שתקבלי הכנה לפני העירוי המתוכנן עם סטרואידים. אין צורך לקחת גם עירוי פנרגן אם את נוטלת טיפול קבוע באנטיהיסטמינים. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס