פענוח תוצאות בדיקה גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

22/02/2021 | 17:31 | מאת: בוריס

שלום, היום עברתי בדיקה וקיבלתי תוצאות הבדיקה גסטרוסקופיה ( לפני שנתיים וחצי עשיתי בדיקה ראשונה ) 1. ושט תקין 2. קיבה- הרניה דיאפרגמאלית קטנה 5-6 סמ ( מלפני שנתיים ללא שינוי ) 3. רירית וכפלי קיבה עם מספר פוליפים קטנים. כפל מעובה באנטרום ( שינוי מבדיקה מלפני שנתיים וחצי ) 4. בצל התריסריון תקין 5. חלק שני תקין אבחון : Hiatus Hernia + Gastric Polyps נלקחה ביופסיה : קיבה + פוליפ נוטל תרופות באופן קבוע כבר שנתיים וחצי מאז גילוי בקע : נקסיום בבוקר וגביסקון בערב רציתי לקבל חוות דעת מומחים נוספ לגבי סעיף 3. מה זה אומר, למה לא הסירו את הפליפים, האם צריך לחשוש מפליפים אלו ומה בעניין עיבוי שציינו. תודה רבה מראש.

שלום רב זהו אינו הפורום המתאים למענה על שאלותיך. מטרת פורום זה היא לתת מענה לחולים במחלות מעי דלקתיות. בקצרה, רוב הפוליפים בקיבה הם חסרי משמעות קלינית ולא מצריכים כריתה או טיפול מיוחד. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס