הפטריה הטיבטית ופטריית התה.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

01/04/2021 | 22:16 | מאת: תמיר

אני נעזר מספר שנים בשתי הנסיכות האלה וגם מחלק למעוניינים. לצערי לא מצאתי מידע מדעי מחקרי על האפקטיביות של שתי מושבות החיידקים האלה. שאלתי רופאה יקרה האם יש לך עמדה בנושא השימוש בפטריות האלה.

שלום תמיר כפי שאתה מציין נכון, אין מידע מדעי מבוסס לגבי התועלת של הפטריות שציינת במחלות מעי דלקתיות. יתכן ונטילתן מביאה לשיפור התסמינים אך אין מידע לגבי השפעה מיטבית על התהליך הדלקתי. מחקר קטן לגבי תוספת כפיר הדגים שיפור סימפטומטי לטווח קצר בחולי קרוהן, אך אין מידע ארוך טווח ומדובר היה בקבוצת חולים קטנה. בברכה ד״ר שניר

12/04/2021 | 18:00 | מאת: תמיר

הרבה תודה ד'ר סניר. ומזכיר הפטריות ניתנות בחינם לכל המעוניין ויש עשרות מגדלים באר שישמחו לחלק.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס