בדיקת קולנסקופיה קצרה שעברתי לא מזמן היה תקין

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

15/03/2021 | 04:38 | מאת: אופיר

שלום רציתי לדעת עם קולנסקופיה קצרה בודקת את כול המעי הגס השמאלי כולל הסיגמואיגד?רציתי לדעת עם רואים עם בבדיקה הזו עם יש דלקת איסכמיה ועוד תודה רבה

שלום רב בדיקת סיגמוידוסקופיה היא בדיקה של המעי הגס השמאלי, לרוב רקטום וסיגמה. הגעה למעי היורד ולכופף בטחול או מעבר לכך תלויה באיכות ההכנה ובשיתוף הפעולה של המטופל, כך שזה מאוד משתנה מבדיקה לבדיקה. שינויים דלקתיים או איסכמית ניתן לראות בבדיקה זו במידה וטווח הבדיקה מספק. בברכה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס